Keskiviikkona kahden nousija­joukkueen kohtaaminen

20/06/2017
Otteluennakko

Perjantaina voiton makuun päässyt Tampere United hakee seuraavaa täyttä pistepottia keskiviikkona Sauvossa, jossa ottelua isännöi toinen nousijajoukkue Peimari United. Tiedossa on jälleen kuuden pisteen kamppailu, sillä yhden ottelun enemmän pelannut Peimari United on sarjataulukossa kolme pistettä Sinipaitojen edellä. Ottelun tärkeyttä ei siis voi liiaksi korostaa.

Peimari Unitedin tarina on siinä mielessä samankaltainen kuin Tampere Unitedin, että myös varsinaissuomalaiset ovat nousseet nopeaan tahtiin pyramidin pohjalta Kakkoseen. Molempien seurojen nousuprojekti alkoi kaudella 2012 Kutosesta. Peimarin tapauksessa ensimmäinen nousu onnistui vasta toisella yrittämällä kaudella 2013, mutta sen jälkeen onkin tullut neljä peräkkäistä sarjanousua. Molempien joukkueiden nousuprojekti vei siis samat viisi vuotta.

Erikoista Peimari Unitedin nousutarinassa on ollut se, että vaihtuvuus joukkueessa ei ole ollut kausien välillä suurta, vaan joukkueessa pelaa vielä tälläkin kaudella lukuisia pelaajia, jotka olivat Peimarin mukana jo Kutosessa. Heistä suurin osa on paikallisia pelaajia, jotka aloittivat edustusjoukkueessa B-juniori-iässä. Oman kylän poikien lisäksi Peimari Unitedissa on mukana nuoria pelaajia laajemminkin Turun alueelta. Tähän on osaltaan vaikuttanut myös täksi kaudeksi FC Interin kanssa solmittu farmisopimus.

Menestyksen takeena Peimari Unitedilla on ollut myös portugalilaisia vahvistuksia, joista kirkkaimmat tähdet ovat 17 maalia viime kaudella Kolmosessa viimeistellyt Leonido Soares ja toppari Adimar Neves. Erikoisuutena mainittakoon, että Soaresilla ja Nevesillä on myös São Tomé ja Príncipen kansalaisuudet, ja kaksikko teki debyyttinsä afrikkalaisen saarivaltion maajoukkueessa viime kesänä. Myös valmennus on portugalilaiskäsissä. Päävalmentaja Diogo Nobre on ollut mukana Peimari Unitedin projektissa alusta lähtien, ja hänen apunaan toimii nykyisellään jopa kolme niinikään portugalilaista valmentajaa.

Peimari Unitedin kuluva kausi alkoi 0–3-tappiolla EsPalle, mutta tämän jälkeen se otti voitot FC Jazzista ja BK-46:sta. Tämän jälkeen pistetahti on hiukan laantunut, mutta tappiot ovat tulleet pienillä marginaaleilla, vaikka vastassa on ollut TPV:n ja MuSan kaltaisia laatujoukkueita. Viimeisessä kotiottelussa Peimari pelasi 2–2-tasapelin SalPaa vastaan ja tämän jälkeen se hävisi FC Viikingeille vieraissa 1–0. Kuluvan kauden parhaita maalintekijöitä Peimari Unitedilla ovat olleet nimenomaan kolmen maalin mies Adimar Neves sekä kaksi maalia viimeistellyt Leonildo Soares. Suomalaispelaajista tähän joukkoon kiilaa itsensä kolme maalia tehnyt Nico Salmisalo.

”Peimari on voittanut kotonaan MuSan ja NuPSin sekä pelannut SalPan kanssa tasan, eli vastassa hyvin vahva kotijoukkue”, näkee päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Saammekin tehdä jälleen kovan työn pisteiden eteen. Voitto vaatii varsinkin sen, että puolustuspeli onnistuu todella hyvin. Meidän on saatava selkeät virheet karsittua omasta päästä, ettemme anna jokaisessa pelissä sitä ilmaista maalia vastustajalle.”

”Viime pelin voitto näkyi selvästi maanantain reeneissä todella hyvänä ja rentona tekemisenä. Niinhän se menee että onnistumiset ruokkii onnistumisia”, Mäkelä pohtii. ”Joukkueen terveystilanne näyttää hyvältä. Ainoastaan kapteeni Eetu Rahkola on enää sivussa, mutta sitäkin pidempään kylläkin, sillä Eetun realistinen paluu pelikuntoon on odotettavissa vasta syyskierroksen alussa.”

Rahkolan lisäksi poissa ovat Mehdi Fennane, Valtteri Uimonen ja Niclas Kalatsev. ”Koko kausi talvesta lähtien ollaan saatu taistella poissaolojen kanssa, joten sen taakse emme mene. Saamme jälleen kasaan vahvan ryhmän, jolla lähdemme hakemaan kovaa tulosta”, Mäkelä päättää.

Myös TamU-TV on mukana Peimari-ottelussa. Suora lähetys alkaa puoli tuntia ennen ottelun alkua eli tasan klo 18. Äänessä on sekä ennen ottelua että sen aikana kaksikko Tarmo Lyytikäinen ja Manu Haapalainen.

Ottelu pelataan siis keskiviikkona 21.6. klo 18.30 alkaen Peimari Unitedin kotikentällä Hakkispaanalla Sauvossa. Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49