20.6.2017

 
 

Keskiviikkona kahden nousija­joukkueen kohtaaminenPerjantaina voiton makuun päässyt Tampere United hakee seuraavaa täyttä pistepottia keskiviikkona Sauvossa, jossa ottelua isännöi toinen nousijajoukkue Peimari United. Tiedossa on jälleen kuuden pisteen kamppailu, sillä yhden ottelun enemmän pelannut Peimari United on sarjataulukossa kolme pistettä Sinipaitojen edellä. Ottelun tärkeyttä ei siis voi liiaksi korostaa.

Peimari Unitedin tarina on siinä mielessä samankaltainen kuin Tampere Unitedin, että myös varsinaissuomalaiset ovat nousseet nopeaan tahtiin pyramidin pohjalta Kakkoseen. Molempien seurojen nousuprojekti alkoi kaudella 2012 Kutosesta. Peimarin tapauksessa ensimmäinen nousu onnistui vasta toisella yrittämällä kaudella 2013, mutta sen jälkeen onkin tullut neljä peräkkäistä sarjanousua. Molempien joukkueiden nousuprojekti vei siis samat viisi vuotta.

Erikoista Peimari Unitedin nousutarinassa on ollut se, että vaihtuvuus joukkueessa ei ole ollut kausien välillä suurta, vaan joukkueessa pelaa vielä tälläkin kaudella lukuisia pelaajia, jotka olivat Peimarin mukana jo Kutosessa. Heistä suurin osa on paikallisia pelaajia, jotka aloittivat edustusjoukkueessa B-juniori-iässä. Oman kylän poikien lisäksi Peimari Unitedissa on mukana nuoria pelaajia laajemminkin Turun alueelta. Tähän on osaltaan vaikuttanut myös täksi kaudeksi FC Interin kanssa solmittu farmisopimus.

Menestyksen takeena Peimari Unitedilla on ollut myös portugalilaisia vahvistuksia, joista kirkkaimmat tähdet ovat 17 maalia viime kaudella Kolmosessa viimeistellyt Leonido Soares ja toppari Adimar Neves. Erikoisuutena mainittakoon, että Soaresilla ja Nevesillä on myös São Tomé ja Príncipen kansalaisuudet, ja kaksikko teki debyyttinsä afrikkalaisen saarivaltion maajoukkueessa viime kesänä. Myös valmennus on portugalilaiskäsissä. Päävalmentaja Diogo Nobre on ollut mukana Peimari Unitedin projektissa alusta lähtien, ja hänen apunaan toimii nykyisellään jopa kolme niinikään portugalilaista valmentajaa.

Peimari Unitedin kuluva kausi alkoi 0‚Äď3-tappiolla EsPalle, mutta t√§m√§n j√§lkeen se otti voitot FC Jazzista ja BK-46:sta. T√§m√§n j√§lkeen pistetahti on hiukan laantunut, mutta tappiot ovat tulleet pienill√§ marginaaleilla, vaikka vastassa on ollut TPV:n ja MuSan kaltaisia laatujoukkueita. Viimeisess√§ kotiottelussa Peimari pelasi 2‚Äď2-tasapelin SalPaa vastaan ja t√§m√§n j√§lkeen se h√§visi FC Viikingeille vieraissa 1‚Äď0. Kuluvan kauden parhaita maalintekij√∂it√§ Peimari Unitedilla ovat olleet nimenomaan kolmen maalin mies Adimar Neves sek√§ kaksi maalia viimeistellyt Leonildo Soares. Suomalaispelaajista t√§h√§n joukkoon kiilaa itsens√§ kolme maalia tehnyt Nico Salmisalo.

”Peimari on voittanut kotonaan MuSan ja NuPSin sek√§ pelannut SalPan kanssa tasan, eli vastassa hyvin vahva kotijoukkue”, n√§kee p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§. ”Saammekin tehd√§ j√§lleen kovan ty√∂n pisteiden eteen. Voitto vaatii varsinkin sen, ett√§ puolustuspeli onnistuu todella hyvin. Meid√§n on saatava selke√§t virheet karsittua omasta p√§√§st√§, ettemme anna jokaisessa peliss√§ sit√§ ilmaista maalia vastustajalle.”

”Viime pelin voitto n√§kyi selv√§sti maanantain reeneiss√§ todella hyv√§n√§ ja rentona tekemisen√§. Niinh√§n se menee ett√§ onnistumiset ruokkii onnistumisia”, M√§kel√§ pohtii. ”Joukkueen terveystilanne n√§ytt√§√§ hyv√§lt√§. Ainoastaan kapteeni Eetu Rahkola on en√§√§ sivussa, mutta sit√§kin pidemp√§√§n kyll√§kin, sill√§ Eetun realistinen paluu pelikuntoon on odotettavissa vasta syyskierroksen alussa.”

Rahkolan lis√§ksi poissa ovat Mehdi Fennane, Valtteri Uimonen ja Niclas Kalatsev. ”Koko kausi talvesta l√§htien ollaan saatu taistella poissaolojen kanssa, joten sen taakse emme mene. Saamme j√§lleen kasaan vahvan ryhm√§n, jolla l√§hdemme hakemaan kovaa tulosta”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

My√∂s TamU-TV on mukana Peimari-ottelussa. Suora l√§hetys alkaa puoli tuntia ennen ottelun alkua eli tasan klo 18. √Ą√§ness√§ on sek√§ ennen ottelua ett√§ sen aikana kaksikko Tarmo Lyytik√§inen ja Manu Haapalainen.

Ottelu pelataan siis keskiviikkona 21.6. klo 18.30 alkaen Peimari Unitedin kotikentällä Hakkispaanalla Sauvossa. Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.