Keskikentän työmyyrä Eetu Räisänen jatko­sopimukseen

08/09/2020
Uutinen

Ensimmäistä kauttaan Tampere Unitedissa pelaava Eetu Räisänen, 24, on monen muun Sinipaidan tavoin allekirjoittanut jo hyvissä ajoin kauden 2021 loppuun jatkuvan pelaajasopimuksen. Räisänen on jo yhdeksäs sopimuspelaaja Unitedin ensi kauden joukkueeseen.

Kahden TPV-kauden jälkeen toukokuussa kaupungin sisällä Unitedin väreihin vaihtanut Eetu Räisänen on vahvistanut jatkonsa TamUssa myös kuluvan kauden jälkeen. Mikkeliläislähtöisen futaajan tie vei jo nuorena Poriin, josta matka jatkui Tampereen jalkapalloympyröihin. Nyt tämän matkan pysäkkinä on siis ainakin toistaiseksi Tampere United.

Eetu Räisänen aloitti kauden kymppipaikalla, mutta alkukauden heikompien tulosten jälkeen päävalmentaja Jukka Listenmaa päätti vaihtaa Räisäsen ja Arttu Haapalan pelipaikat päikseen. Haapala siirtyi ylemmäksi ja Räisänen keskikentän pohjalle. Tuon siirron jälkeen Räisänen on kuulunut ehdottomasti Sinipaitojen parhaimmistoon.

”Paikka vaihtui, niin mies syntyi uudestaan. Kaverin työmoraali oli tiedossa, mutta tuntuu että pohjalla se tuplaantui. Eetu on siinä erinomainen riistämään ja raastamaan. Olemme saaneet hänet hyvin peliin mukaan sillä paikalla”, Jukka Listenmaa kommentoi jälkikäteen pelipaikan vaihdosta.

Myös Räisänen itse on viihtynyt uudessa roolissaan.

”Onhan se helpompaa, kun olet pelin keskellä koko ajan. Se pistää väkisinkin juoksemaan vähän enemmän, ja kuntopuoleni on siihen ihan riittävä.”

Räisänen kertoo, että uusi tontti on lopulta hänelle uusvanha tontti.

”Junnuvuodet pelasin siinä pohjalla melkein, mutta jossain vaiheessa sitten mentiin kymppipaikalle. Olen pelannut siinä siis ennenkin ja rooli on tuttu.”

Unitedin nykymeno vakuutti jatkamaan

Eetu Räisänen lukeutuu niiden monien pelaajien joukkoon, jotka liittyivät TamUun vasta kauden kynnyksellä. Kokemuksiaan Tampere Unitedissa tähän asti mies kuvailee hyvinkin positiiviseen sävyyn.

”On ollut jees olla tässä mukana. Kaikki toimii TamUssa hyvin, treeneissä on hyvä meno ja joukkue alkaa aina vain paremmin hioutumaan yhteen. Peleissä menee koko ajan paremmin ja olemme menneet eteenpäin, joten hyvä fiilis on ollut tässä olla”, Räisänen kertoo.

Räisänen on Unitedin yhdeksäs sopimuspelaaja tulevalle kaudelle. Joukkueen rakentumista Räisänen on seurannut varsin hyvillä mielin.

”Hyvillä fiiliksillä katsoo jo nyt ensi kauteen. Tästä on jo moni varmistanut jatkonsa ja moni muukin luultavimmin vielä jatkaa. Vielä kun valmennus sai jatkopahvit, niin meillä on loistava alku kaikelle. Valmennuksessa on riittävästi taitoa ja se varmasti tuo meille hyviä pelaajia tänne. Usko on kova, että nousemme viimeistään ensi kaudella”, miettii Räisänen.

TamUn joukkueen rakentuminen ei ole vuosiin ollut näin pitkällä syyskuun alussa. Paljon nähneen Räisäsen mukaan tämänhetkinen tilanne ei ole yleiselläkään tasolla aivan tavallinen.

”Harvemmin ehkä se runko on ollut näin varhaisessa vaiheessa omalla peliuralla kasassa. Toki aina itse pelaajana toivoo, että homma olisi reilassa jo tässä kohtaa, ettei näitä kasattaisi enää ensi vuoden alkupuolella. Ei tämä monessakaan joukkueessa varmasti ole normaalia, mutta onhan tämä ihannetilanne mistä lähteä sitä seuraavaa kautta tekemään.”

Tampere Unitedin sopimuspelaajat kaudelle 2021:

Hakim Belbachir, h
Anton Bright, p
Eric Bullock, h
Arttu Haapala, kk
Topias Järvelä, h
Severi Kankkunen, p
Eetu Räisänen, kk
Mauno Sirén, p
Riku Tanila, mv

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2