Keskiakselin dynamokaksikko jatkaa Sinipaidoissa

27/09/2021 TamU
Uutinen

Arttu Haapala ja Topias Järvelä ovat Tampere Unitedin pelaajia myös kaudella 2022. Molempien sopimus sisältää seuran option kaudesta 2023. Sopimukset syntyivät jo hyvissä ajoin ennen ylemmän jatkosarjan ratkaisuotteluita, ja ne päästään uutisoimaan sopivasti, kun ensi kauden sarjatason ratkeaminen alkaa olla käsillä.

Arttu Haapalaa ja Topias Järvelää voi huoletta kutsua Tampere Unitedin avainpelaajiksi, mistä osoituksena kaksikko on pelannut kauden jokaisessa sarjaottelussa, ja näistä lähes kaikki avauskokoonpanossa. Keskikentän pohjalla viihtyvää Haapalaa ja kymppipaikalla operoivaa Topias Järvelää yhdistää erinomaisen pallotekniikan lisäksi hyvä pelinlukutaito ja samanlainen huumorintaju.

Toista kautta Sinipaidoissa pelaava Arttu Haapala on kirjauttanut tämän kauden Kolmosessa kahden maalin lisäksi peräti yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä. Oululaislähtöisen Haapalan vasemman jalan potkutekniikka on kauden mittaan luonut vastustajan maalille kerta toisensa jälkeen vaaraa myös kulma- ja vapaapotkuissa.

Haapala ei peittelee tyytyväisyyttään laitettuaan nimensä jatkosopimukseen.

”Mahtavat fiilikset! Mukava saada ensi kauden suunnitelmat jo hyvissä ajoin lukkoon, ja tottakai tekee itseluottamukselle aina hyvää kun hyvissä ajoin seura lähestyi jo ensi kautta silmällä pitäen”, Haapala sanoo.

Topias Järvelän maalisaldo näyttää kahdeksaa, ja lisäksi hän on syöttänyt neljä osumaa. TamU-uransa aikana Järvelä on nähty niin puhtaana hyökkääjänä kuin keskikentän pohjallakin, mutta kuluneella kaudella kymppipaikka on sementoitunut hänen tontikseen.

Jo TamUn ensimmäisellä Kakkosen kaudella 2017 Sinipaitoihin siirtynyt Järvelä kuvailee jatkopäätöstä helpoksi.

”Onhan se hienoa saada jo seuralta vihreää valoa tulevaksi kaudeksi. Helppo päätös kokonaisuudessaan, kun sopimus lyötiin eteen”, Järvelä kertoo.

Arttu Haapala

Tiku ja Taku pitävät yhtä kentällä ja sen ulkopuolella

Haapala ja Järvelä tulevat niin hyvin juttuun, että joukkueessa heihin viitataan leikillisesti Tikuna ja Takuna. Kun keväällä joukkueharjoitukset olivat tauolla, veti 25-vuotias kaksikko yhdessä omatoimisia harjoituksia.

Järvelä kuvaa Haapalaa taitavaksi pelaajaksi, jonka syöttötaito on joukkueen paras, ”vaikka oikea jalka toimiikin juoksujalkana”. Järvelä nostaa esiin myös Haapalan kovan vaatimustason itseään ja muita kohtaan.

”Ajatellaan pelistä todella samalla tavalla, minkä takia ehkä juttu luistaakin. Are nyt yleisesti on hyvä jätkä ja pakkohan siitä on pitää kiinni kynsin ja hampain, kun on ainoa, joka ymmärtää hyvää huumoria”, Järvelä veistelee.

Haapala puolestaan nostaa Järvelästä esiin hyvän pelinlukutaidon, 1v1-tilanteet hyökkäyssuuntaan ja molempijalkaisuuden.

”Hyökkäyspelin arkkitehti, joka pystyy omilla ratkaisuilla luomaan maalipaikkoja, ja jos se ei riitä, niin sitten itse ratkoo pelit”, Haapala paaluttaa.

”Ihmisenähän Taku on luonnonlapsi. Kun on huono päivä niin mököttää, ja kun on hyvä päivä, mieheltä tulee paskoja vitsejä niin, ettei muut saa suunvuoroa”, Haapala kuvailee joukkuekaverinsa luonnetta.

Topias Järvelä

”Eihän tällaista syksyä pääse kokemaan joka vuosi jos koskaan”

Kauden ratkaisuhetket lähestyvät niin Kolmosen yläsarjassa kuin Regions ’Cupissakin, ja kaksikko lähtee viimeiseen rutistukseen täynnä intoa ja itseluottamusta.

”Pelaajalle nämä on niitä kauden parhaita hetkiä. Syksy, iltavalot ja tärkeitä pelejä toisensa perään, eihän tästä voi olla nauttimatta. Fiilikset joukkueen sisällä on rennot ja jokainen kyllä tiedostaa että isot pelit on edessä. Se näkyy erityisesti pelipäivinä, kopissa on koko ajan sähkösempi fiilis”, Haapala tunnelmoi.

”Omalta osalta paistaa tietty innokkuus ja samalla vaativuus omaan suorittamiseen. Toki yritän nähdä tilanteen positiivisesti, että eihän tälläistä syksyä pääse kokemaan ihan joka vuosi ellei koskaan”, Järvelä pohtii.

Ratkaisupelejä on tällä viikolla edessä vielä kaksin kappalein, sillä 30.9. torstaina TamU kohtaa TKT:n vierasottelussa Kaupissa, ja sunnuntaina 3.10. joukkueen bussi suuntaa Vaasaan Elisa Stadionille, jossa kohdataan FC Kiisto Suomen Regions’ Cupin välierässä. Silloin panoksena on tietenkin pääsy finaaliin Olympiastadionille, mutta torstain ottelun panokset määrittyvät tarkemmin vastan myöhään keskiviikkoiltana, kun TamU takaa ajavat FC haka juniorit ja Nokian Palloseura kohtaavat toisensa Tehtaan kentällä.

Katso Topias Järvelän ja Arttu Haapalan haastattelu

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV