27.9.2021

 
 

Keskiakselin dynamokaksikko jatkaa SinipaidoissaArttu Haapala ja Topias Järvelä ovat Tampere Unitedin pelaajia myös kaudella 2022. Molempien sopimus sisältää seuran option kaudesta 2023. Sopimukset syntyivät jo hyvissä ajoin ennen ylemmän jatkosarjan ratkaisuotteluita, ja ne päästään uutisoimaan sopivasti, kun ensi kauden sarjatason ratkeaminen alkaa olla käsillä.

Arttu Haapalaa ja Topias Järvelää voi huoletta kutsua Tampere Unitedin avainpelaajiksi, mistä osoituksena kaksikko on pelannut kauden jokaisessa sarjaottelussa, ja näistä lähes kaikki avauskokoonpanossa. Keskikentän pohjalla viihtyvää Haapalaa ja kymppipaikalla operoivaa Topias Järvelää yhdistää erinomaisen pallotekniikan lisäksi hyvä pelinlukutaito ja samanlainen huumorintaju.

Toista kautta Sinipaidoissa pelaava Arttu Haapala on kirjauttanut tämän kauden Kolmosessa kahden maalin lisäksi peräti yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä. Oululaislähtöisen Haapalan vasemman jalan potkutekniikka on kauden mittaan luonut vastustajan maalille kerta toisensa jälkeen vaaraa myös kulma- ja vapaapotkuissa.

Haapala ei peittelee tyytyväisyyttään laitettuaan nimensä jatkosopimukseen.

”Mahtavat fiilikset! Mukava saada ensi kauden suunnitelmat jo hyviss√§ ajoin lukkoon, ja tottakai tekee itseluottamukselle aina hyv√§√§ kun hyviss√§ ajoin seura l√§hestyi jo ensi kautta silm√§ll√§ pit√§en”, Haapala sanoo.

Topias Järvelän maalisaldo näyttää kahdeksaa, ja lisäksi hän on syöttänyt neljä osumaa. TamU-uransa aikana Järvelä on nähty niin puhtaana hyökkääjänä kuin keskikentän pohjallakin, mutta kuluneella kaudella kymppipaikka on sementoitunut hänen tontikseen.

Jo TamUn ensimmäisellä Kakkosen kaudella 2017 Sinipaitoihin siirtynyt Järvelä kuvailee jatkopäätöstä helpoksi.

”Onhan se hienoa saada jo seuralta vihre√§√§ valoa tulevaksi kaudeksi. Helppo p√§√§t√∂s kokonaisuudessaan, kun sopimus ly√∂tiin eteen”, J√§rvel√§ kertoo.

Arttu Haapala

Tiku ja Taku pitävät yhtä kentällä ja sen ulkopuolella

Haapala ja Järvelä tulevat niin hyvin juttuun, että joukkueessa heihin viitataan leikillisesti Tikuna ja Takuna. Kun keväällä joukkueharjoitukset olivat tauolla, veti 25-vuotias kaksikko yhdessä omatoimisia harjoituksia.

J√§rvel√§ kuvaa Haapalaa taitavaksi pelaajaksi, jonka sy√∂tt√∂taito on joukkueen paras, ”vaikka oikea jalka toimiikin juoksujalkana”. J√§rvel√§ nostaa esiin my√∂s Haapalan kovan vaatimustason itse√§√§n ja muita kohtaan.

”Ajatellaan pelist√§ todella samalla tavalla, mink√§ takia ehk√§ juttu luistaakin. Are nyt yleisesti on hyv√§ j√§tk√§ ja pakkohan siit√§ on pit√§√§ kiinni kynsin ja hampain, kun on ainoa, joka ymm√§rt√§√§ hyv√§√§ huumoria”, J√§rvel√§ veistelee.

Haapala puolestaan nostaa Järvelästä esiin hyvän pelinlukutaidon, 1v1-tilanteet hyökkäyssuuntaan ja molempijalkaisuuden.

”Hy√∂kk√§yspelin arkkitehti, joka pystyy omilla ratkaisuilla luomaan maalipaikkoja, ja jos se ei riit√§, niin sitten itse ratkoo pelit”, Haapala paaluttaa.

”Ihmisen√§h√§n Taku on luonnonlapsi. Kun on huono p√§iv√§ niin m√∂k√∂tt√§√§, ja kun on hyv√§ p√§iv√§, miehelt√§ tulee paskoja vitsej√§ niin, ettei muut saa suunvuoroa”, Haapala kuvailee joukkuekaverinsa luonnetta.

Topias Järvelä

”Eih√§n t√§llaista syksy√§ p√§√§se kokemaan joka vuosi jos koskaan”

Kauden ratkaisuhetket l√§hestyv√§t niin Kolmosen yl√§sarjassa kuin Regions ’Cupissakin, ja kaksikko l√§htee viimeiseen rutistukseen t√§ynn√§ intoa ja itseluottamusta.

”Pelaajalle n√§m√§ on niit√§ kauden parhaita hetki√§. Syksy, iltavalot ja t√§rkeit√§ pelej√§ toisensa per√§√§n, eih√§n t√§st√§ voi olla nauttimatta. Fiilikset joukkueen sis√§ll√§ on rennot ja jokainen kyll√§ tiedostaa ett√§ isot pelit on edess√§. Se n√§kyy erityisesti pelip√§ivin√§, kopissa on koko ajan s√§hk√∂sempi fiilis”, Haapala tunnelmoi.

”Omalta osalta paistaa tietty innokkuus ja samalla vaativuus omaan suorittamiseen. Toki yrit√§n n√§hd√§ tilanteen positiivisesti, ett√§ eih√§n t√§ll√§ist√§ syksy√§ p√§√§se kokemaan ihan joka vuosi ellei koskaan”, J√§rvel√§ pohtii.

Ratkaisupelej√§ on t√§ll√§ viikolla edess√§ viel√§ kaksin kappalein, sill√§ 30.9. torstaina TamU kohtaa TKT:n vierasottelussa Kaupissa, ja sunnuntaina 3.10. joukkueen bussi suuntaa Vaasaan Elisa Stadionille, jossa kohdataan FC Kiisto Suomen Regions’ Cupin v√§lier√§ss√§. Silloin panoksena on tietenkin p√§√§sy finaaliin Olympiastadionille, mutta torstain ottelun panokset m√§√§rittyv√§t tarkemmin vastan my√∂h√§√§n keskiviikkoiltana, kun TamU takaa ajavat FC haka juniorit ja Nokian Palloseura kohtaavat toisensa Tehtaan kent√§ll√§.

Katso Topias Järvelän ja Arttu Haapalan haastattelu