Kenraali­harjoituksesta tasapeli ja tukku onnistumisia

22/04/2018
Otteluraportti

Tampere Unitedin perjantainen kenraaliharjoitus ennen ensi lauantaina alkavaa sarajakautta tuotti 2–2 (0–0) -tasapelin FC Espoon kanssa. Kaupissa pelatussa ottelussa tehtiin kolme maalia aivan ottelun viime minuuteilla. Berat Grabovcin kaksi osumaa eivät riittäneet voittoon kun espoolaiset nousivat kahdesti tasoihin. Tasapeli oli kuitenkin Sinipaidoille jo yhdeksäs tappioton peli putkeen.

Harjoitusottelu

2 – 2

Ottelun alussa TamU sai useita maalipaikkoja. Molemmat topparit eli Eetu Rahkola ja Ville Puustinen pääsivät kokeilemaan maalintekoa kulmapotkuista, mutta Rahkolan pusku suuntautui niukasti ohi eikä Puustisenkaan yritys tuottanut tulosta. Berat Grabovci puolestaan pääsi kerran irti puolustuslinjasta, mutta läpiajo päättyi epäonnistuneeseen nostoon, joka päätyi suoraan maalivahdin syliin.

Ensimmäisen jakson loppupuolella Antti Kuusisen loistotorjunnat estivät vierasjohdon syntymisen, kun espoolaisten nopeat hyökkäykset alkoivat purra. Kaksikin eri pelaajaa pääsi oikean laidan kautta nokikkain Kuusisen kanssa, mutta tämän loistotorjunnat estivät vierasjohdon syntymisen. Aivan loppuminuuteilla FC Espoon keskityspallo kävi ylärimassakin, mutta tämänkin tilanteen Kuusinen pelasti lopulta aivan maaliviivalta.

Toisella jaksolla Sinipaidat petrasivat peliään selvästi, ja palkinto saatiin 65. minuutilla, kun Berat Grabovcin kliininen viimeistely vei TamUn ansaittuun 1–0-johtoon. Antti Kuusinen puolestaan jatkoi hyviä otteitaan, mutta lopulta reilu kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa napsahti. Espoolaishyökkääjän näyttävä purjehdus päättyi vastustamattomaan viimeistelyyn ja peli näytti olevan menossa kohti 1–1-tasapeliä.

Berat Grabovci oli kuitenkin toista mieltä, ja väänsi itsensän useamman vastustajan keskeltä väkisin tekopaikkaan vielä ottelun viimeisellä minuutilla. Viimeistely oli jälleen kohdillaan ja näin TamU siirtyi 2–1-johtoon. Lisäajalla FC Espoo sai kuitenkin vielä kulmapotkun, ja onnistui tekemään ottelun viimeisetä tilanteesta 2–2-tasoituksen.

”Voitto jäi edelleen saamatta FC Espoosta”, toteaa päävalmentaja Mikko Mäkelä. ”Vastassa oli todella laadukas joukkue jossa oli muutama loustava yksilö.”

Edellisen HJS-ottelun jälkeen joukkueen peliä kriittisesti arvioinut Mäkelä oli erittäin tyytyväinen jokuueen kohentuneeseen ilmeeseen. ”Aloitimme ekan jakson terävästi ja ensimmäinen kymmenminuuttinen oli hyvää aggressiivista peliä. Saimme monta hyvää prässiä, minkä kautta pääsimme ratkaisusektoreille”, Mäkelä kiittelee.

Mäkelä näkee että FC Espoo pääsi peliin mukaan hyvän pallonhallintansa myötä. ”Peli oli hyvin tasainen ja olimme lähellä onnistua teemassamme täydellisesti. Pääsimme 1–0-johtoon, ja halusimme ja pystyimme puolustamaan sitä hyvin. Isoin kiitos siitä kuuluu Eetu Rahkolalle joka johti puolustusta erinomaisesti”, Mäkelä arvioi

”Lisäksi Antti Kuusisto oli maalissa hyvä, sekä Topias Järvelä rupeaa omaksumaan uuden roolinsa todella hyvin ja uskon että nousee kauden mittaan pelipaikkansa parhaimmistoon”, Mäkelä kehuu ja toteaa että onnistujia oli useita. ”Grabovci teki kaksi maalia, joten enempää ei voi hyökkääjältä pyytää. Uudet vähemmän peliaikaa saaneet pelaajat kuten Matias Stark, Elias Harala ja Tommi Ala-Hakuni näyttivät asenteellaan että haluavat nousta pelaavaan kokoonpanoon.”

”Olen todella tyytyväinen joukkueen pelilliseen ilmeeseen. Se oli juuri sitä mitä halutaan sen olevan. Siitä kiitos pelaajille”, Mäkelä kiittelee ja kääntää katseensa päättyneeseen harjoituskauteen. ”Talvemme on ollut pitkä ja haastava joukkueen uudistuttua todella paljon, mutta tulos on ollut erinomainen. Talven 13 ottelusta vain 2 tappiota ja 9 tappiotonta peliä putkeen. Uskon että olemme tehneet enemmän oikeita kuin vääriä asioita, ja kiitos kuuluu joukkueelle joka on jaksanut tehdä töitä joka päivä noin 4,5 kuukauden ajan. Nyt on aika nauttia talven työstä ja päästä pelaamaan oikeita pelejä!”

Sarjakausi alkaa jo alle viikon päästä lauantaina 28.4. klo 17 kun TamU kohtaa pietarsaarelaisen JBK:n. Silloin on siis tosi kyseessä. Nähdään silloin katsomossa!

Harjoitusottelu

2 – 2

( 0 – 0 )

65′ Berat Grabovci
90′ Berat Grabovci

Yleisöä:

88' FC Espoo
90+2' FC Espoo

Yleisöä:

25 Antti Kuusinen
3 Roope Kostiainen 46'
4 Topias Järvelä
5 Eetu Rahkola C
6 Radwan Moussa
8 Riku Oras
9 Tommi Ala-Hakuni 60'
10 Berat Grabovci
13 Ville Puustinen 15' 46'
20 Verneri Uimonen
26 Matias Stark 60'
17 Juuso Auvinen
7 Elias Harala 60'
18 Jere Remes 46'
19 Valtteri Uimonen
28 Antti Haavisto 46'
29 Aleksi Inkinen 60'
31 Leevi Manninen
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49