Kausi päättyy lauantaina – joukkue haluaa päättää kauden voittoon koti­yleisön edessä

08/10/2020
Otteluennakko

Monellakin tapaa varsin poikkeuksellinen kausi saa päätöksensä tulevana lauantaina, kun sarjan päätöskierroksella TamU saa vastaansa Pallo-Sepot Valkeakoskelta. Viimeisen kerran sarjaottelu puhalletaan tällä kaudella käyntiin Pyynikillä kello 15.00.

Ilves-Kissat saalisti sunnuntaina kolme sarjapistettä Valkeakoskelta, ja tämä tiesi sitä, että naapuriseura selvitti tiensä nousukarsintoihin. Kolmentoista ottelun tappiottomassa putkessa olevalle Tampere Unitedille alkukauden ohipelit maksoivat liikaa, ja kausi loppuu nousujohteisesti pelanneilla Sinipaidoilla ikään kuin kesken. Kaikesta huolimatta päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee hyvääkin siinä, että kausi saadaan päätökseen.

”Onhan tämä ollut raskas kausi, kun alkuun ei tiedetty päästäänkö ylipäätään pelaamaan, ja sitten oli epävarmuutta kauden pituudesta. Nyt viimeiset viikot ollaan menty kokoajan stressin alla, että pystytäänkö pelaamaan tai harjoittelemaan normaalisti”, viittaa Listenmaa kiihtyvään koronatartuntatilanteeseen ja sen vaikutuksista joukkueurheilun harjoittamiseen.

Urheilullisesti Listenmaalla on selkeät tavoitteet lauantaille. Voittoa lähdetään hakemaan täysin normaaliin tapaan, vaikka nousuhaaveet sunnuntaina kariutuivatkin.

”Kausi halutaan päättää voitolla ja jatkaa se 13 tappiottoman ottelun putki 14:ään. Ei tässä vaiheessa enää halua hävitä. Tämänkin viikon olemme harjoitelleet täysin normaalisti kolme kertaa viikossa. Sitten ehdimme kyllä huilaamaan, kun peli on pelattu. Meillä oli tiistainakin yli 20 motivoitunutta miestä harjoittelemassa, ja torstaina mentiin todella kovaa. Ei se, että nousumahdollisuus meni käytännössä juurikaan meillä näkynyt”, Listenmaa kertoo.

Samaa sanoo myös ensi kaudella Sinipaidoissa jatkava Eric Bullock.

”Eipä siitä Ilves-Kissojen voitosta sen enempää keskusteltu. Kyllähän se tiedostettiin, että Kissat oli sen jokusen pisteen edellä, eikä näin ollen nousukarsintapaikan tavoittelu sarjavoitolla ollut enää meidän omissa käsissä. Tästä huolimatta ollaan kyllä keskitytty pelkästään omaan tekemiseen ja siihen, että hoidetaan jäljellä olevista peleistä pisteet mukaan”, Bullock linjaa.

Kun Pallo-Sepot ja Tampere United iskivät edellisen kerran yhteen, menivät tunteet Apian kentällä ajoittain hyvinkin kuumaksi. Erikoinen pilkku ja vieläkin erikoisempi kuuluttaja nostavat sinisessä leirissä yhä ihonkarvat pystyyn.

”Toivotaan, että tunnetta löytyy yhä tähän viimeiseen peliin. Se kuitenkin kuuluu peliin”, Jukka Listenmaa esittää toivomuksen lauantaille.

Sarjataulukko on sen kaltainen, että TamU päätyy sarjassa toiseksi, tapahtui päätöskierroksella mitä tahansa. Lauantai puolestaan sanelee, onko vierailija PS-44 kolmas vai neljäs. Usein päätöskierroksen pelit menevät helposti läpsyttelyksi, kun panokset ovat kateissa ja ajatukset ehkä karkailevat jo päätössaunoihin. Listenmaa pyrkii parhaansa mukaan tekemään töitä sen eteen, että tällaista ei nähtäisi Pyynikillä Unitedin osalta.

”Yritämme varmasti parhaamme. Täytyy myös muistuttaa pelaajia siitä, että tämän jälkeen tulee olemaan todella pitkä aika siihen, kun pääsemme seuraavan kerran pelaamaan sarjapisteistä. Meidän pitää pystyä nauttimaan siitä, että saamme pelata vielä kerran meidän hienolle kotiyleisöllemme”, Listenmaa näkee.

Tässäkin asiassa Eric Bullock yhtyy päävalmentajan näkemykseen.

”Aina on mukava päästä pelaamaan vaikkei panosta olisikaan. Ovathan pelit aina se jalkapallon suola. Vielä mukavampaa, että kausi päästään päättämään kotona Pyynikillä Sinikaartin ja kaikkien TamU-henkisten kanssa. Hattua päästä ja isot kiitokset tästä kaudesta teille,”

Aloittava maalivahti vaihtuu

Lauantaina nähdään Tampere United viimeistä kertaa tässä kokoonpanossa, joten ilmassa on luonnollisesti myös pientä haikeutta. Eric Bullock ei kiistä, etteikö nousukarsintojen väliin jääminen harmittaisi.

”Totta kai harmittaa, että kone yski vähän alkukaudesta ja syttyi vasta sen jälkeen. Joukkueella ja jokaisella pelaajalla oli nälkää päästä kamppailemaan nousukarsintaan ja pelata sarjapykälää korkeammalla, mutta nyt katseet kääntyvät jo ensi kauteen valmistautumiseen.”

Bullockin sanoissa piilee viisautta. Tampere Unitedilla on kymmenen jatkosopimusta ensi kaudelle, joten kokoonpanossa on tukku pelaajia, jotka eivät vielä tiedä jalkapallolista kotiaan kaudelle 2021. Lauantai antaakin oivan tilaisuuden heille jättää itsestään vahva muistijälki kotiyleisölle sekä joukkuetta kasaaville henkilöille. Tietyllä tapaa kausi 2021 alkaa tästä.

Ensi kauden sopimuspelaajista varmuudella poissa ovat puolustaja Mauno Sirén sekä Nokialla punaista katsellut keskikenttämies Arttu Haapala. Kauden 2021 sopimuspelaajien ulkopuolelta sivussa ovat Eino-Veikko Ek sekä keskikesältä asti maalia vartioinut Henri Savolainen.

”Henrillä ovat opiskelut jo jatkuneet Vaasassa, joten olimme sopineet jo etukäteen, että jos nousukarsintapaikka on tässä vaiheessa karannut, niin hänen ei tarvitse osallistua tämän viikon toimintaan”, Listenmaa taustoittaa Savolaisen poissaoloa.

Tolppien väliin astelee siis joko alkukaudesta päätorjuntavastuuta kantanut Riku Tanila tai yhä ilman peliminuutteja edustusjoukkueessa tällä kaudella oleva Jani Rantala. Sitä kumpi pelaa lauantaina ei Jukka Listenmaa osannut vielä torstaina iltapäivästä sanoa.

”En ole vielä keskustellut asiasta Juhiksen enkä Jussin kanssa”, Listenmaa kertoo samalla muistuttaen, että on antanut maalivahtikaksikko Juha Seppälälle ja Jussi Siltaselle päätäntävallan maalivahtien peluutuksesta.

Kun PS-44 edellisen kerran vieraili Pyynikillä, elettiin heinäkuuta 2016, ja tuohon peliin osui Sinipaitojen sen kauden pahin ohipeli. Pisteet lähtivät tuolloin Valkeakoskelle musertavin 1–5 lukemin. Jokainen TamUn kannattaja voi vaikka muistella tuota ottelua saadakseen sen riittävän kipinän saapua Pyynikille kannustamaan omiaan revanssihenki päällä.

Peli alkaa Pyynikillä kello 15.00 ja portit aukeavat tuntia aikaisemmin. TamU-TV ja twitterseuranta palvelevat heitä, jotka seuraavat peliä muissa olosuhteissa

Ottelun järjestelyt stadionilla

Ottelu pelataan siis lauantaina 10.10. klo 15.00 alkaen. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 14.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen grillinsä Pyynikille. Tällä kertaa tarjolla on kunnon saksalaista jalkapalloruokaa, kun grillillä kuumenee currywurstia ja paahtoperunaa, ja annokseen lisätään vielä curryketsuppia.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn. Anniskelu alkaa klo 14.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Palloliiton uusien ohjeistuksien mukaisesti suosittelemme kaikille kasvomaskin käyttämistä ottelutapahtumassa. Koronavirustilanteen takia pyydämme ottamaan huomioon myös seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 1–2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

16.9. HJS - TamU 1 – 1

17.9. TamU naiset - LeKi-futis 9 – 0

17.9. TamU 2 - PP-70 0 – 3

24.9. klo 16 GrIFK - TamU

24.9. klo 14 PaiHa - TamU naiset

30.9. klo 16 TamU 2 - TPV