8.10.2020

 
 

Kausi p√§√§ttyy lauantaina ‚Äď joukkue haluaa p√§√§tt√§√§ kauden voittoon koti­yleis√∂n edess√§Monellakin tapaa varsin poikkeuksellinen kausi saa päätöksensä tulevana lauantaina, kun sarjan päätöskierroksella TamU saa vastaansa Pallo-Sepot Valkeakoskelta. Viimeisen kerran sarjaottelu puhalletaan tällä kaudella käyntiin Pyynikillä kello 15.00.

Ilves-Kissat saalisti sunnuntaina kolme sarjapistettä Valkeakoskelta, ja tämä tiesi sitä, että naapuriseura selvitti tiensä nousukarsintoihin. Kolmentoista ottelun tappiottomassa putkessa olevalle Tampere Unitedille alkukauden ohipelit maksoivat liikaa, ja kausi loppuu nousujohteisesti pelanneilla Sinipaidoilla ikään kuin kesken. Kaikesta huolimatta päävalmentaja Jukka Listenmaa näkee hyvääkin siinä, että kausi saadaan päätökseen.

”Onhan t√§m√§ ollut raskas kausi, kun alkuun ei tiedetty p√§√§st√§√§nk√∂ ylip√§√§t√§√§n pelaamaan, ja sitten oli ep√§varmuutta kauden pituudesta. Nyt viimeiset viikot ollaan menty kokoajan stressin alla, ett√§ pystyt√§√§nk√∂ pelaamaan tai harjoittelemaan normaalisti”, viittaa Listenmaa kiihtyv√§√§n koronatartuntatilanteeseen ja sen vaikutuksista joukkueurheilun harjoittamiseen.

Urheilullisesti Listenmaalla on selkeät tavoitteet lauantaille. Voittoa lähdetään hakemaan täysin normaaliin tapaan, vaikka nousuhaaveet sunnuntaina kariutuivatkin.

”Kausi halutaan p√§√§tt√§√§ voitolla ja jatkaa se 13 tappiottoman ottelun putki 14:√§√§n. Ei t√§ss√§ vaiheessa en√§√§ halua h√§vit√§. T√§m√§nkin viikon olemme harjoitelleet t√§ysin normaalisti kolme kertaa viikossa. Sitten ehdimme kyll√§ huilaamaan, kun peli on pelattu. Meill√§ oli tiistainakin yli 20 motivoitunutta miest√§ harjoittelemassa, ja torstaina mentiin todella kovaa. Ei se, ett√§ nousumahdollisuus meni k√§yt√§nn√∂ss√§ juurikaan meill√§ n√§kynyt”, Listenmaa kertoo.

Samaa sanoo myös ensi kaudella Sinipaidoissa jatkava Eric Bullock.

”Eip√§ siit√§ Ilves-Kissojen voitosta sen enemp√§√§ keskusteltu. Kyll√§h√§n se tiedostettiin, ett√§ Kissat oli sen jokusen pisteen edell√§, eik√§ n√§in ollen nousukarsintapaikan tavoittelu sarjavoitolla ollut en√§√§ meid√§n omissa k√§siss√§. T√§st√§ huolimatta ollaan kyll√§ keskitytty pelk√§st√§√§n omaan tekemiseen ja siihen, ett√§ hoidetaan j√§ljell√§ olevista peleist√§ pisteet mukaan”, Bullock linjaa.

Kun Pallo-Sepot ja Tampere United iskivät edellisen kerran yhteen, menivät tunteet Apian kentällä ajoittain hyvinkin kuumaksi. Erikoinen pilkku ja vieläkin erikoisempi kuuluttaja nostavat sinisessä leirissä yhä ihonkarvat pystyyn.

”Toivotaan, ett√§ tunnetta l√∂ytyy yh√§ t√§h√§n viimeiseen peliin. Se kuitenkin kuuluu peliin”, Jukka Listenmaa esitt√§√§ toivomuksen lauantaille.

Sarjataulukko on sen kaltainen, että TamU päätyy sarjassa toiseksi, tapahtui päätöskierroksella mitä tahansa. Lauantai puolestaan sanelee, onko vierailija PS-44 kolmas vai neljäs. Usein päätöskierroksen pelit menevät helposti läpsyttelyksi, kun panokset ovat kateissa ja ajatukset ehkä karkailevat jo päätössaunoihin. Listenmaa pyrkii parhaansa mukaan tekemään töitä sen eteen, että tällaista ei nähtäisi Pyynikillä Unitedin osalta.

”Yrit√§mme varmasti parhaamme. T√§ytyy my√∂s muistuttaa pelaajia siit√§, ett√§ t√§m√§n j√§lkeen tulee olemaan todella pitk√§ aika siihen, kun p√§√§semme seuraavan kerran pelaamaan sarjapisteist√§. Meid√§n pit√§√§ pysty√§ nauttimaan siit√§, ett√§ saamme pelata viel√§ kerran meid√§n hienolle kotiyleis√∂llemme”, Listenmaa n√§kee.

Tässäkin asiassa Eric Bullock yhtyy päävalmentajan näkemykseen.

”Aina on mukava p√§√§st√§ pelaamaan vaikkei panosta olisikaan. Ovathan pelit aina se jalkapallon suola. Viel√§ mukavampaa, ett√§ kausi p√§√§st√§√§n p√§√§tt√§m√§√§n kotona Pyynikill√§ Sinikaartin ja kaikkien TamU-henkisten kanssa. Hattua p√§√§st√§ ja isot kiitokset t√§st√§ kaudesta teille,”

Aloittava maalivahti vaihtuu

Lauantaina nähdään Tampere United viimeistä kertaa tässä kokoonpanossa, joten ilmassa on luonnollisesti myös pientä haikeutta. Eric Bullock ei kiistä, etteikö nousukarsintojen väliin jääminen harmittaisi.

”Totta kai harmittaa, ett√§ kone yski v√§h√§n alkukaudesta ja syttyi vasta sen j√§lkeen. Joukkueella ja jokaisella pelaajalla oli n√§lk√§√§ p√§√§st√§ kamppailemaan nousukarsintaan ja pelata sarjapyk√§l√§√§ korkeammalla, mutta nyt katseet k√§√§ntyv√§t jo ensi kauteen valmistautumiseen.”

Bullockin sanoissa piilee viisautta. Tampere Unitedilla on kymmenen jatkosopimusta ensi kaudelle, joten kokoonpanossa on tukku pelaajia, jotka eivät vielä tiedä jalkapallolista kotiaan kaudelle 2021. Lauantai antaakin oivan tilaisuuden heille jättää itsestään vahva muistijälki kotiyleisölle sekä joukkuetta kasaaville henkilöille. Tietyllä tapaa kausi 2021 alkaa tästä.

Ensi kauden sopimuspelaajista varmuudella poissa ovat puolustaja Mauno Sirén sekä Nokialla punaista katsellut keskikenttämies Arttu Haapala. Kauden 2021 sopimuspelaajien ulkopuolelta sivussa ovat Eino-Veikko Ek sekä keskikesältä asti maalia vartioinut Henri Savolainen.

”Henrill√§ ovat opiskelut jo jatkuneet Vaasassa, joten olimme sopineet jo etuk√§teen, ett√§ jos nousukarsintapaikka on t√§ss√§ vaiheessa karannut, niin h√§nen ei tarvitse osallistua t√§m√§n viikon toimintaan”, Listenmaa taustoittaa Savolaisen poissaoloa.

Tolppien väliin astelee siis joko alkukaudesta päätorjuntavastuuta kantanut Riku Tanila tai yhä ilman peliminuutteja edustusjoukkueessa tällä kaudella oleva Jani Rantala. Sitä kumpi pelaa lauantaina ei Jukka Listenmaa osannut vielä torstaina iltapäivästä sanoa.

”En ole viel√§ keskustellut asiasta Juhiksen enk√§ Jussin kanssa‚ÄĚ, Listenmaa kertoo samalla muistuttaen, ett√§ on antanut maalivahtikaksikko Juha Sepp√§l√§lle ja Jussi Siltaselle p√§√§t√§nt√§vallan maalivahtien peluutuksesta.

Kun PS-44 edellisen kerran vieraili Pyynikill√§, elettiin hein√§kuuta 2016, ja tuohon peliin osui Sinipaitojen sen kauden pahin ohipeli. Pisteet l√§htiv√§t tuolloin Valkeakoskelle musertavin 1‚Äď5 lukemin. Jokainen TamUn kannattaja voi vaikka muistella tuota ottelua saadakseen sen riitt√§v√§n kipin√§n saapua Pyynikille kannustamaan omiaan revanssihenki p√§√§ll√§.

Peli alkaa Pyynikillä kello 15.00 ja portit aukeavat tuntia aikaisemmin. TamU-TV ja twitterseuranta palvelevat heitä, jotka seuraavat peliä muissa olosuhteissa

Ottelun järjestelyt stadionilla

Ottelu pelataan siis lauantaina 10.10. klo 15.00 alkaen. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 14.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Samalla hetkellä aukeavat myös stadionin palvelut.

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen grillinsä Pyynikille. Tällä kertaa tarjolla on kunnon saksalaista jalkapalloruokaa, kun grillillä kuumenee currywurstia ja paahtoperunaa, ja annokseen lisätään vielä curryketsuppia.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn. Anniskelu alkaa klo 14.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen suosittelemme vierailua Maja/talossa Pirkankadulla vain korttelin päässä stadionin portista.

Palloliiton uusien ohjeistuksien mukaisesti suosittelemme kaikille kasvomaskin käyttämistä ottelutapahtumassa. Koronavirustilanteen takia pyydämme ottamaan huomioon myös seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 1‚Äď2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!