28.9.2017

 
 

Kausi päätökseen lauantaina RatinassaTampere United päättää menestyksekkään Kakkosen debyyttikautensa lauantaina Ratinan stadionilla. Vastaan asettuu sarjataulukossa pisteen verran Tampere Unitedin perässä oleva Käpylän Pallo, ja ottelussa ratkaistaan lopullisesti keskikastin sijoitukset viidennestä seitsemänteen. Kolmantena joukkueena näistä sijoista kamppailee samanaikaisesti Salossa sarjakärki SalPan vieraana pelaava TPV. Tärkeintä on kuitenkin päättää Kakkosen kausi tyylillä niin kentällä kuin katsomossakin.

Edellinen K√§Pan ja TamUn kohtaaminen pelattiin hein√§kuun alussa Helsingiss√§. Silloin ottelu oli eritt√§in tasainen, ja p√§√§ttyi lopulta tasatulokseen 1‚Äď1 (1‚Äď0) Lauri Saaren tasoitettua ottelun kymmenisen minuuttia ennen p√§√§t√∂svihellyst√§. Ottelu oli samalla osa TamUn seitsem√§n ottelun tappiotonta putkea, joka siivitti TamUn aina sarjapaikan s√§ilytt√§miseen saakka. K√§Palle ottelu oli p√§invastoin osa seitsem√§n ottelun voitotonta putkea, joka pudotti helsinkil√§iset sarjan k√§rkitaistelusta.

Merkillepantavaa KäPan kaudessa on se, että keskikastin sarjasijoituksesta huolimatta se on on koko sarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue. Itse asiassa 18 päästettyä maalia on kaksi muuta Kakkosen lohkoakin mukaan lukien huipputasoa, sillä vain A-lohkoa johtavalla KTP:llä ja C-lohkoa johtavalla AC Kajaanilla on pienemmät lukemat. Esimerkiksi TamUn päästettyjen maalien lukema on kaksinkertainen eli yhteensä 36 päästettyä maalia. Tämä lukema onkin sarjapisteiden lisäksi se tekijä, joka tilastoissa selvimmin erottaa Sinipaidat sarjan voitosta kamppailevasta kärkinelikosta.

Tampere Unitedin kaudesta jää päällimmäisenä mieleen iloinen hyökkäyspeli ja nuorten pelaajien esiinmarssi. Suuri joukko pelaajia pelasi kuluvalla kaudella ensimmäiset ottelunsa Kakkosessa, ja vaikka kauden alku oli vaikea, sarjapaikka varmistettiin jo hyvissä ajoin syyskuun alussa, kun neljä ottelua oli vielä pelaamatta. Nyt onkin hyvä juhlia vielä kerran katsomossa ja siirtää sen jälkeen katseet entistäkin vahvemman Tampere Unitedin rakentamiseen talven aikana.

”Lauantaina p√§√§t√§mme pitk√§n ja hienon kauden kotona K√§Paa vastaan. Vaikka olemme operoineet pienell√§ nipulla ja k√§rsineet loukkaantumisista, olemme pystyneet kehitt√§m√§√§n peli√§mme ja pelaamaan viikosta toiseen hyv√§ll√§ tasolla. Viimeiseen peliin l√§hdemme 110 prosentin asenteella ja haluamme p√§√§tt√§√§ kautemme voittoon. Mik√§√§n muu ei kelpaa meille”, linjaa p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§.

”Kiitos kaikille j√§tkille kaudesta. Kausi on ollut hyvin opettavainen. Iso kiitos ja kumarrus my√∂s meid√§n faneillemme. Olette olleet meille todella t√§rke√§ apu niin kotona kuin vieraissakin. Viel√§ kerran t√§n√§ vuonna n√§ytet√§√§n parasta niin kent√§ll√§ kuin katsomossakin”, jakaa M√§kel√§ kiitoksia.

Tampere Untedin kokoonpanosta puuttuu lauantaina useampikin tärkeä pelaaja. Riku Oras ja Mahdi Ali päättivät kautensa jo edelliseen kotiotteluun, ja Tuomas Lehden pitää poissa samassa ottelussa tapahtunut loukkaantuminen. Lisäksi poissa ovat edellisessä ottelussa pelikiellon punaisen kortin myötä hankkinut Santeri Salomaa sekä samassa ottelussa korttitilinsä täyteen saanut Topias Järvelä. Myös Mehdi Fennane joutuu jättämään ottelun väliin.

TamU-TV tekee ottelusta enn√§tyspitk√§n l√§hetyksen, joka alkaa jo klo 10 aamulla eli nelj√§ tuntia ennen ottelun alkamista. Mukana l√§hetyksess√§ ovat studiois√§nt√§ Tarmo Lyytik√§isen ja selostaja Manu Haapalaisen lis√§ksi TamU-TV:n asiantuntijaryhm√§√§n koko kauden ajan kuuluneet Ari ”Zico” Hjelm, Ville Toiva, Joonas Niemel√§ ja Juha Kumara. Lis√§ksi vieraina l√§hetyksess√§ ovat mukana Tampere Unitedin puheenjohtaja Heikki Wilen sek√§ K√§pyl√§n Pallon urheilutoimenjohtaja Juha Valla.

Ratinaan Laukonsillan kautta

Ottelu pelataan lauantaina jo klo 14 Ratinan stadionilla. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu klo 13 alkaen ylätasanteelta Laukonsillan puoleisesta päädystä. Samaan aikaan aukeavat myös Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste ja Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Liput otteluun maksavat aikuisilta 8 ‚ā¨ ja alennusryhmilt√§ 5 ‚ā¨. Alennusryhmiin kuuluvat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Lipun voi maksaa stadionilla k√§teisell√§ tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi v√§ltt√§√§ ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketist√§. Huomaa ett√§ ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi, jotta lipuntarkastaja voi ”rep√§ist√§” lippusi puhelimen n√§yt√∂lt√§.

Ratinan katsomoista on avoinna vain pääkatsomo. Sinikaartille ja muille kannattajahenkisille on varattu tilaa pääkatsomon länsipäädystä ja vieraskannattajille pääkatsomon itäpäädystä. Ratinassa on parkkitilaa hyvin rajoitetusti, joten suosittelemme käyttämään julkisia kulkuneuvoja tai parkkeeraamaan keskustan parkkihalleihin.

Ottelun jälkeen kaikki katsojat ovat tervetulleita Ratinan stadionin VIP-tiloihin. Ohjelmassa on pelaajahaastatteluja ja myynnissä on virvokkeita (olut, siideri, limsa, kivennäisvesi). Tilaisuus päättyy noin klo 17.30, jonka jälkeen siirrytään jatkamaan iltaa perinteiseen tapaan Kaijakkaan. Kulku VIP-tiloihin tapahtuu pääkatsomon puolessavälissä olevasta rappukäytävästä, seuraa opasteita.

Tervetuloa sinivihreään tunnelmaan Ratinaan!