27.4.2016

 
 

Kausi jatkuu Härmän vieraana PullerillaTampere Unitedin kausi jatkuu tänään keskiviikkona Härmän vieraana Hämeenlinnassa. Ottelu potkaistaan käyntiin Pullerin kentällä klo 19. Pallo-Iiroja vastaan kärsityn tappion sisuunnuttamille Sinipaidoille kelpaa ottelusta vain voitto.

Hämeenlinnan selkeä ykkösseura Härmä on aloittanut kautensa hiukan alakanttiin, sillä tilillä on tasapelit kotona Loisketta vastaan ja viime lauantaina Euran Pallon vieraana. Erityisesti Eurassa tasapeli maistui varmasti kitkerältä, sillä EuPan tasoitusmaali syntyi lisäajan kolmannella minuutilla rangaistuspotkusta.

TamU ja H√§rm√§ ovat kohdanneet toisensa aiemmin vain kerran. Viime kev√§isess√§ Suomen Regions’ Cupin toisen kierroksen ottelussa H√§rm√§ otti voiton lis√§ajan toisella minuutilla syntyneell√§ maalilla lukemin 2‚Äď1 (1‚Äď0). Vaikka Sinipaidoissa ei ole t√§n√§√§n mukana montaakaan tuolloin pelannutta pelaajaa, on ainakin kannattajilla varmasti ottelussa mieless√§√§n revanssi.

Härmällä on varsin nuori joukkue, jossa peliaikaa saavat myös monet juniori-ikäiset pelaajat. Näihin kuuluu muun muassa Härmän molemmissa aiemmissa Kolmosen otteluissa maalin tehnyt Ahmed Mohammed. Härmän A-poikien kausi Ykkösessä alkaa vasta tulevana viikonloppuna, joten otteluohjelma ei muodosta estettä peluuttaa junioripelaajia myös TamUa vastaan. Tasapainoa Härmän joukkueeseen tuovat kokeneemmat pelaajat, sillä pelasihan joukkue vielä kaudella 2013 Kakkosessa.

Tampere United hakee t√§n√§√§n paluuta voittojen tielle. Kahdessa ensimm√§isess√§ sarjaottelussa pelattiin l√§hes identtisill√§ kokoonpanoilla, mutta t√§n√§√§n on luvassa muutoksia. ”Iirot-pelin toinen jakso ei vastannut yht√§√§n sit√§ mit√§ meid√§n piti tehd√§ toisella jaksolla”, p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ toteaa. ”Nyt teemme muutaman muutoksen avauskokoonpanoon. Selke√§ ja ainoa tavoite on saada kent√§lle koko 90 minuutin ajan taisteleva TamU. Kaksinkamppailut pit√§√§ voittaa ja irtopalloissa pit√§√§ olla paljon n√§lk√§isempi.”

”Peli√§ pit√§√§ nopeuttaa ja selkeytt√§√§, ja j√§tt√§√§ turha peippailu pois. Sy√∂ty√∂virheet pit√§√§ saada pois ja hy√∂kk√§yspeliin lis√§t√§ enemm√§n rohkeutta ja haastamista”, M√§kel√§ jatkaa analyysiaan. ”Kaudesta on viel√§ 20 peli√§ j√§ljell√§, joten nyt pit√§√§ vain l√∂yt√§√§ tekemisen meininki, rentous ja ilo, niin hyv√§ tulee.”

TamU-TV näyttää illan ottelun suorana lähetyksenä tutussa osoitteessa tampereunited.fi/tamu-tv. Myös twitter-seuranta palvelee niitä jotka eivät ehdi paikanpäälle Pullerille. Ottelu käynnistyy siis klo 19.