Kausi jatkuu Härmän vieraana Pullerilla

27/04/2016
Otteluennakko

Tampere Unitedin kausi jatkuu tänään keskiviikkona Härmän vieraana Hämeenlinnassa. Ottelu potkaistaan käyntiin Pullerin kentällä klo 19. Pallo-Iiroja vastaan kärsityn tappion sisuunnuttamille Sinipaidoille kelpaa ottelusta vain voitto.

Hämeenlinnan selkeä ykkösseura Härmä on aloittanut kautensa hiukan alakanttiin, sillä tilillä on tasapelit kotona Loisketta vastaan ja viime lauantaina Euran Pallon vieraana. Erityisesti Eurassa tasapeli maistui varmasti kitkerältä, sillä EuPan tasoitusmaali syntyi lisäajan kolmannella minuutilla rangaistuspotkusta.

TamU ja Härmä ovat kohdanneet toisensa aiemmin vain kerran. Viime keväisessä Suomen Regions’ Cupin toisen kierroksen ottelussa Härmä otti voiton lisäajan toisella minuutilla syntyneellä maalilla lukemin 2–1 (1–0). Vaikka Sinipaidoissa ei ole tänään mukana montaakaan tuolloin pelannutta pelaajaa, on ainakin kannattajilla varmasti ottelussa mielessään revanssi.

Härmällä on varsin nuori joukkue, jossa peliaikaa saavat myös monet juniori-ikäiset pelaajat. Näihin kuuluu muun muassa Härmän molemmissa aiemmissa Kolmosen otteluissa maalin tehnyt Ahmed Mohammed. Härmän A-poikien kausi Ykkösessä alkaa vasta tulevana viikonloppuna, joten otteluohjelma ei muodosta estettä peluuttaa junioripelaajia myös TamUa vastaan. Tasapainoa Härmän joukkueeseen tuovat kokeneemmat pelaajat, sillä pelasihan joukkue vielä kaudella 2013 Kakkosessa.

Tampere United hakee tänään paluuta voittojen tielle. Kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussa pelattiin lähes identtisillä kokoonpanoilla, mutta tänään on luvassa muutoksia. ”Iirot-pelin toinen jakso ei vastannut yhtään sitä mitä meidän piti tehdä toisella jaksolla”, päävalmentaja Mikko Mäkelä toteaa. ”Nyt teemme muutaman muutoksen avauskokoonpanoon. Selkeä ja ainoa tavoite on saada kentälle koko 90 minuutin ajan taisteleva TamU. Kaksinkamppailut pitää voittaa ja irtopalloissa pitää olla paljon nälkäisempi.”

”Peliä pitää nopeuttaa ja selkeyttää, ja jättää turha peippailu pois. Syötyövirheet pitää saada pois ja hyökkäyspeliin lisätä enemmän rohkeutta ja haastamista”, Mäkelä jatkaa analyysiaan. ”Kaudesta on vielä 20 peliä jäljellä, joten nyt pitää vain löytää tekemisen meininki, rentous ja ilo, niin hyvä tulee.”

TamU-TV näyttää illan ottelun suorana lähetyksenä tutussa osoitteessa tampereunited.fi/tamu-tv. Myös twitter-seuranta palvelee niitä jotka eivät ehdi paikanpäälle Pullerille. Ottelu käynnistyy siis klo 19.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2