15.10.2021

 
 

Kausi huipentuu Regions’ Cupin finaaliin OlympiastadionillaTampere Unitedin miesten edustusjoukkue on kulkenut pitk√§n matkan ensmm√§isist√§ marraskuisista harjoituksista kauden viimeisen ottelun kynnykselle. Yhdess√§ vietetty l√§hes t√§ysi vuosi kulminoituu lauantaina, kun joukkue matkustaa Helsinkiin ja kohtaa FC Kontun Suomen Regions’ Cupin finaalissa Olympiastadionilla. TamU ei ole h√§vinnyt kaudella viel√§ yht√§k√§√§n ottelua, ja jos t√§m√§ pidet√§√§n my√∂s lauantaina, p√§√§see Sinipaidat nostamaan cup-kannua Olympiastadionin valojen loisteessa. Finaalin voittaja saa lis√§ksi paikan UEFA Regions’ Cupiin ensi kaudella.

TamU on valmistautunut finaaliotteluun harjoittelemalla tällä viikolla tutun Pyynikin sijaan Kaupin nurmikentällä, jonne tavallisesti pääsevät vain Kakkosessa ja sitä ylempänä pelaavat joukkueet. Luonnonnurmella harjoittelu onkin olennaista ennen Olympiastadionin nurmella pelaamista, sillä muutoin TamU on pelannut ja harjoitellut koko kauden lähes yksinomaan tekonurmilla, kun taas FC Kontu on pelannut osan kotiotteluistaankin luonnonnurmella.

”Harjoitusviikko on mennyt hyvin. Pelaajia on hyvin paikalla ja he ovat todella motivoituneita. Kaikki haluavat p√§√§st√§ mukaan aloituskokoonpanoon, eik√§ ole tarvinnut paljon potkia poikia eteenp√§√§in treeneiss√§”, p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa kiittelee.

”Kaupin nurmelle p√§√§sy auttaa etenkin kun se on hyv√§ nurmikentt√§. Nyt toivotaan perjantaille pient√§ vesisadetta, jotta p√§√§st√§√§n harjoittelemaan my√∂s m√§r√§ll√§ kent√§ll√§, koska todenn√§k√∂isesti satadionin nurmi kastellaan ennen peli√§. Iso kiitos taas kaupungille siit√§, ett√§ ovat antaneet t√§m√§n mahdollisuuden meille”, jatkaa Listenmaa kiitoksiaan.

Antti Kuusinen on valmis ottamaan pallot kiinni. Taustalla maalivahtivalmentaja Juha Seppälä.

Cup-finaalissa pelaaminen on kenelle tahansa pelaajalle harvinaista herkkua, ja myös Tampere Unitedin edellisestä cup-finaalista eli Liigacupin finaalista kaudella 2011 on päässyt vierähtämään yli kymmenen vuotta. Joukkueella on siis menossa aivan erityislaatuinen viikko, etenkin kun pääsy pelaamaan Olympiastadionille saattaa olla monelle ainutkertainen tilaisuus. Jukka Listenmaan mukaan tämä on näkynyt harjoituksissa vain positiivisella tavalla.

”Kyll√§ siell√§ semmoinen tietty kiva ekstralis√§ on, mutta sama huumori siell√§ py√∂rii koko ajan, eik√§ ainakaan ylim√§√§r√§ist√§ j√§nnityst√§ ole havaittavissa. Joukkueella on hyv√§ vire.”

Myös henkilökohtaisella tasolla paluu Olympiastadionille on Listenmaalle mukava asia.

”Olympiastadion oli suurinpiirtein museo silloin kun olen siell√§ itse pelannut, mutta kivahan sinne on palata. Siell√§ on pelattu isoja pelej√§ juuri viikko sitten, ja kivahan se on menn√§ samoihin pukukoppeihin py√∂rim√§√§n miss√§ isot pojatkin k√§y”, Listenmaa veistelee.

”Eip√§ noita finaaleita ole tullut ikin√§ itsek√§√§n koettua, vaan korkeintaan v√§lieriss√§ olen p√§√§ssyt k√§ym√§√§n. Odottava fiilis t√§ss√§ on, kun vaan tulisi se lauantai ja p√§√§st√§isiin liikkeelle.”

Tampere Unitedin terveystilanne on ottelun alla erinomainen, sillä vain alkukaudesta asti poissa ollut Iikka Häkkinen sekä kakkosjoukkueen pelissä itseään loukannut Matias Stark eivät ole käytettävissä.

Pyry Virtanen laukoo.

Verneri Uimonen ja Severi Kankkunen taistelevat pallosta.

Finaalivastustaja FC Kontu tunnetaan hyvin

Finaalissa vastaan tuleva FC Kontu pelasi kuluvalla kaudella Kolmosessa etel√§n lohkossa C ja sijoittui nelj√§nneksi. Seura toimii It√§-Helsingin alueella, ja se pelaa kotiottelunsa Kontulan liikuntapuistossa. Aiemmin seura on tunnettu nimell√§ Kontulan Urheilijat,  ja seuran parhaat vuodet osuvat 80- ja 90-lukujen taitteeseen, jolloin se pelasi yhteens√§ kymmennen kautta Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Ensimm√§isell√§ kaudella 1. divisioonassa vuonna 1986 jopa nousu p√§√§sarjaan oli l√§hell√§, mutta Antti Muurisen valmentama joukkue h√§visi silloin nousukarsinnoissa Kemin Palloseuralle

Sittemin 2000-luvulla FC Kontu on pelannut Kakkosessa ja Kolmosessa. Viimeisin kausi liiton sarjoissa oli ranskalainen visiitti Kakkosessa kaudella 2016 ja tätä ennen edellinen kausi Kakkosessa oli kausi 2008, joten Kontu näyttää vakiintuneen Kolmosen tasolle. Lähes tuhannella junioripelaajallaan se on merkittävä suomalainen junioriseura.

Tarkasteltaesssa FC Kontun nykyist√§ kokoonpanoa silmiin pist√§v√§√§ on, ett√§ mukana on useita pitk√§√§n seurassa pelanneita pelaajia, joista moni oli mukana jo Kakkosen kaudelta 2016. Pelaajien kokemus Kakkosesta on  muutoinkin l√§hes yksinomaan melko vanhaa perua, eik√§ joukkueessa ole kokemusta t√§t√§ ylemmist√§ sarjoista. Kokoonpanossa on toki mukana paljon my√∂s nuorempia, viel√§ muutama vuosi sitten juniorisarjoissa pelanneita pelaajia.

”T√§ss√§ kohtaa tied√§n FC Kontun pelisysteemin ja miten he ovat pelanneet. Tied√§n my√∂s muutaman pelaajan entuudestaan, mutta 24 tunnin p√§√§st√§ tied√§n huomattavasti enemm√§n, kun kerke√§n perjantaina katsoa Kontun NoPS-pelin l√§pi kokonaan. P√§√§st√§√§n viel√§ tekem√§√§n viimeiset viilaukset harjoituksissa, jos siin√§ on jotakin, joka pit√§√§ ottaa huomioon”, p√§√§valmentaja Jukka Listenmaa suunnittelee.

FC Kontu eteni Regions’ Cupin finaaliin voittamalla v√§lieriss√§ Tampere Unitedille hyvin tutun Nokian Palloseuran. Viestit Kontu-leirist√§ kertovat my√∂s, ett√§ t√§m√§ oli heille huomattavasti tiukempi peli kuin puoliv√§lier√§ niinik√§√§n Kolmosessa pelaavaa Maskua vastaan.

”Eniten kiinnostaa miten Kontu on pr√§ss√§nnyt NoPS-peliss√§ ja miten heid√§n pelin avaamisensa toimii. Katsotaan tarviiko meid√§n reagoida siihen jollain tapaa, vai menn√§√§nk√∂ t√§h√§n asti hyvin toimineella omalla systeemill√§. Uskoisin ett√§ ei ainakaan mit√§√§n isompaa muutosta tarvitse tehd√§”, Listenmaa p√§√§tt√§√§.

Eetu Räisänen on valmiina finaaliotteluun.

Topias Järvelä ja Anton Bright taistelevat pallosta.

Katso ottelu paikan päällä tai Palloliiton lähetyksestä

Suomen Regions’ Cupin finaali pelataan Olympiastadionilla Helsingiss√§ lauantaina 16.10. klo 19.00 alkaen. Otteluun on vapaa p√§√§sy. Tampere Unitedin kannattajille on varattu paikat A-katsomosta, jossa aikuisille on tarjolla anniskelukatsomo lohkosssa A2 ja perheille on oma katsomo lohkossa A1.

Tampere United järjestää otteluun bussikuljetukset Tampereelta, ja niihin on edelleen saatavilla paikkoja. Kannattaa kuitenkin toimia ripeästi, sillä paikat saatetaan myydä loppuun ennen kuin bussit starttaavat Vanhalta Kirkolta Keskustorilta lauantaina klo 16.00. Jos lippuja on yhä saatavilla, lipun voi ostaa vaikka aivan viime hetkellä TamU-kaupasta tai tämän uutisen lopussa olevista napeista. Tarjolla on sekä aikuisille tarkoitettu bussi että perhebussi, jossa matkustaa paljon TamUn junioripelaajia ja heidän vanhempia. Lisäksi Sinikaartilla on oma bussinsa, mutta se on jo myyty loppuun.

Jos et pääse lähtemään mukaan ikimuistoiseen iltaan Olympiastadionille, ottelun on myös katsottavissa suorana lähetyksenä Palloliiton YouTube-kanavalta. Ottelun selostaa Veli-Matti Markkanen. Lisäksi TamUn twitterseuranta sekä Instagram-story välittävät ottelun tapahtumia ja tunnelmia.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.