Kausi alkaa alusta lauantaina Pyynikin urheilukentällä

16/08/2019
Otteluennakko

Tampere Unitedin kausi alkaa alusta lauantaina, kun joukkue pelaa ensimmäisen ottelunsa toistaiseksi joukkueen valmennuksesta vastaavien Jani Haraholman ja Weeti Teron alaisuudessa. Joukkue on Kakkosen B-lohkon viimeiseksi otettuaan viidessätoista ottelussa vain kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä. Sarjapisteitä on koossa siis vain kahdeksan, mutta tästä huolimatta matkaa kuiville on tässä vaiheessa vain kuusi pistettä. Edessä on seitsemän ottelun projekti, jossa tavoitteena on ottaa riittävät pisteet sarjapaikan säilyttämiseksi. Koska Sinipaidat on jo monen mielissä tuomittu putoamaan Kolmoseen, loppukauden projektia voidaan verrata takavuosien kausiin, joiden ainoa tavoite oli aina nousu ylemmälle sarjatasolle.

Sarjapaikan säilyttämistavoitteeseen tuo realismia se, että todennäköisesti Kakkosen B-lohkosta putoaa tällä kaudella vain kaksi joukkuetta. Kakkosessahan on yhteensä kolme kahdentoista joukkueen lohkoa, joiden kymmenenneksi sijoittuneista putoaa vain huonoin. Tällä hetkellä tämä joukkue on C-lohkon PK-37, joka on kymmenellä pisteellään vain kaksi pistettä B-lohkon viimeisenä olevan Tampere Unitedin edellä.

Käytännössä B-lohkon putoamistaistelussa on mukana vielä neljä joukkuetta. Näistä Käpylän Pallo on parhaassa asemassa 15 pisteellään. Grankulla IFK on pisteen perässä 14 pisteessä ja Espoon Palloseura putoamisviivan alla 13 pisteessä. Vain 8 pistettä keränneen Tampere Unitedin tulisi ohittaa vähintään kaksi näistä joukkueista. Tämä on ilman muuta haastava tehtävä kun otteluita on jäljellä enää seitsemän, mutta sekä edutusjoukkueen taustaryhmässä että seuran hallituksessa on edelleen vahva usko siihen, että tämä on mahdollista. Tehtävää helpottaa hiukan se, että TamU kohtaa takaa-ajettavista joukkueista vielä sekä KäPan että EPS:n.

Ensimmäinen askel on kuitenkin ottaa lauantaina Pyynikillä täydet kolme pistettä Salon Palloilijoilta, joka on viime aikoina pelannut ailahtelevasti ja ottanut viimeisestä viidestä ottelustaan vain kaksi tasapelipistettä. TamUn harmiksi SalPan viimeaikaisiin pistemenetyksiin kuuluvat vierastappio KäPalle sekä tasapeli kotiottelussa EPS:ää vastaan. Viimeisimpänä FC Honka Akatemia haki pisteet Salosta maalein 2–3 (1–2).

Tampere Unitedin lauantaista voittotavoitetta helpottaa pieneltä osin se, että SalPalle kuluvalla Kakkosen kaudella peräti 11 maalia tehnyt Elmo Heinonen siirtyi elokuun alussa FC Hongan liigajoukkueeseen. Näin joukkueen parhaiksi maalintekijäksi jäävät kuusi maalia kuluvalla kadella tehnyt Kasperi Tuomi sekä viiden maalin Eetu Leppänen. Monelle tuttu nimi on myös kaksi maalia tehnyt keskikenttäpelaaja Lucas Gabrielsson. Korttitilin täyttymisen takia lauantain ottelu jää väliin puolustuksen johtohahmo Iku Leinolta sekä hiukan vähemmille minuuteille jääneeltä puolustaja Viktor Limnelliltä.

”Tilanne on todella haastava mutta ei täysin mahdoton”, kommentoi loppukauden asetelmia SalPa-ottelun vetävään valmennuskaksikkoon kuuluva Jani Haraholma. Joukkueessa on osaamista ja taitoa, jota ei vaan ole onnistuttu siirtämään hyväksi tulokseksi kentälle. Harjoittelussa itsessään ei suurempia muutoksia tule olemaan. Enemmän harjoituksen sisällä tapahtuvaan toimintaan ja opetukseen tulee muutosta jo pelkästään valmentajapersoonien vaihtumisella.”

Valmentajavaihdos tulee Haraholman mukaan näkymään eniten peluutuksessa ja kokoonpanossa kentällä: ”Tottakai jokaisella valmentajalla on oma katsomuksensa jalkapallon pelaamisesta, mutta huippu-urheilun valmennuksessa joukkuelajeissa on kuitenkin kilpailukaudella omat lainalaisuutensa, joita on välttämätöntä noudattaa. Näkemyseroista johtuen peluutuksessa ja kokoonpanoissa tulee todennäköisesti tapahtumaan joitain pieniä muutoksia. Toki tähän vaikuttaa myös poissaolot ja uudet hankinnatkin, jotka vasta pääsevät kunnolla rytmiin.”

Sinipaidat pääsee otteluun vahvalla kokoonpanolla, mutta harjoituskentältä kuuluu huonojakin uutisia, sillä Omar Khary loukkasi jalkansa lievästi torstain harjoituksissa, ja on epävarmaa, pystyykö hän pelaamaan lauantaina. Pitkään loukkaantuneena olleista Jere Remes on edelleen poissa, ja samoin Matias Stark ei ole lauantaina käytettävissä.

Lauantain jännitysottelu näkyy jälleen TamU-TV:ssä. Suora ottelulähetys alkaa kuluvan kauden tapaan vasta viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa Juuso Koskinen ja haastattelut kentän laidalta hoitaa Juho Reijonen.

Pyynikin portti ja palvelut aukeavat klo 16

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina 17.8. klo 17.00 alkaen. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu F. E. Sillanpäänkadun ja Mariankadun kulmassa olevasta pääportista jo klo 16.00 alkaen. Samaan aikaan aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualue.

Normaalihintaiset liput otteluun maksavat 10 € ja alennusliput 7 €. Alennukseen ovat oikeutettuja Tampere Unitedin jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa. TamU-junioripelaajilla on vapaa pääsy seuran pelipaita päällä. Portilla on turvatarkastus. Vaarallisten aineiden ja alkoholin tuominen stadionille on kielletty.

Ennakkoliput ovat myynnissä Tiketin nettikaupassa ja muissa myyntipisteissä. Tampereella myyntipisteet löytyvät ydinkeskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

TamUn omalla grillipisteellä on tarjolla Tapolan grillimakkaraa, virvokkeita, kahvia ja makeisia. Samassa yhteydessä on fanituotteiden myyntipiste, jolla on myynnissä edelliseen kotiotteluun ensimmäistä kertaa myyntiin tulleita uusia lasten ja aikuisten t-paitamalleja, TamU-logolla varustettuja pikeitä, suosittuja TamU-lippiksiä sekä lukuisia muita Tampere Unitedin fanituotteita. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarinsa tarjolle. Tällä kertaa tarjolla on Philly cheesesteak.

Anniskelualue on sijoitettu pääkatsomon länsipäätyyn ja kattaa lähes puolet pääkatsomosta. Anniskelu alkaa jo klo 16.00 eli stadionin porttien auetessa. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi yleisimmillä maksukorteilla.

Ottelun jälkipelit pelataan ravintola Maja/Talossa (Pirkankatu 1) korttelin päässä stadionilta. Ohjelmassa on TamU-valmennuksen edustajan ja TamU-pelaajan haastattelut noin puoli tuntia ottelun päättymisen jälkeen. Tervetuloa aftereille!

Tarttuuko TamU lähes viimeiseen oljenkorteensa ottamalla kolme pistettä hiukan alamaissa viime aikoina olleelta SalPalta? Tule lauantaina Pyynikille ottamaan tästä selvää! Stadionin portit, ruokapalvelut ja anniskelualue aukeavat siis jo klo 16.00, ja itse ottelu potkaistaan käyntiin tuntia myöhemmin klo 17.00. Tervetuloa mukaan Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49