28.3.2018

 
 

Kauniaisista kolmas peräkkäinen tasapeliTampere United pelasi keskiviikkona jo toisen tiukan ottelun nelj√§n p√§iv√§n sis√§√§n ja haki mukavan 3‚Äď3 (2‚Äď2) -tasapelin Grankulla IFK:n vieraana Kauniasten uudenkarheasta kuplahallista. Kotijoukkue GrIFK pelasi viel√§ viime kaudella Ykk√∂sess√§, ja sen odotetaan olevan tulevalla kaudella yksi vahvimpia Kakkosen joukkueita. TamU puolestaan oli liikkeell√§ vain 14 pelaajan kokoonpanolla flunssa-aallon riehuessa joukkueessa, joten tasapeli ja miehek√§s esitys etenkin ottelun toisella jaksolla nostaa odotuksia tasan kuukauden kuluttua alkavalle Kakkosen sarjakaudelle.

Ottelu sai eritt√§in r√§v√§k√§n alun kun Ville Puustinen puski 0‚Äď1-johtomaalin jo kolmannella minuutilla. Verneri Uimosen vapaapotku l√∂ysi Puustisen t√§ysin vapaana boksista, kun muiden TamU-pelaajien juoksut vetiv√§t vihre√§paidat mukaansa. Kymmenisen minuuttia my√∂hemmin tilanne oli jo 0‚Äď2, kun Uimosen nappisy√∂tt√∂ vapautti Konsta Raittisen nokikkain maalivahdin kanssa. Raittinen ei ep√§r√∂inyt, vaan siirsi pallon yhdell√§ kosketuksella verkon perukoille.

Nopeasta johdosta huolimatta ensimm√§inen jakso oli Sinipaidoille vaikea. Joukkuepelaamisesta puuttui kurinalaisuus ja moni pelaaja teki helppoja virheit√§. T√§m√§ kostautui ensimm√§isen kerran jo parinkymmenen minuutin kohdalla, kun Grani pelasi pallonriiston j√§lkeen Daniel Langhoffin tekopaikkaan. Per√§ti viisi maalia talven Suomen Cupin ottelussa tehnyt hy√∂kk√§√§j√§ leikkasi boksissa keskelle ja laukoi pallon varmasti maaliin. N√§in tilanne oli pahaenteisesti 1‚Äď2.

Lähes vääjäämättömältä tuntunutta tasoitusta saatiin kuitenkin odottaa jakson lopulle asti. Kotijoukkue toi hyökkäyksen oikeaan laitaan, josta keskitys löysi Frans-Eemil Leppäsen maalin edestä. Tämän laukaus epäonnistui pahoin, mutta Ville Puustinen suti epäonnekseen pallon omaan maaliin. Pallo vieri tuskastuttavan hitaasti maaliin, mutta alkuperäisen laukauksen suuntaan jo lähteneellä maalivahti Jani Rantalalla ei ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä enää sen tielle.

Toinen jakso alkoi yht√§ r√§v√§k√§sti kuin ensimm√§inen. Berat Grabovci taisteli p√§√§tyrajan tuntumasta itsens√§ vetopaikkaan, ja laukoi pienest√§ kulmasta pallon tolppaan. Tauolla kent√§lle tullut Tommi Ala-Hakuni reagoi ensimm√§isen√§ paluupalloon ja laukoi 2‚Äď3-johtomaalin. Noin tunnin kohdalla Sinipaidoilla oli tilaisuutensa iske√§ viimeinen naula Granin arkkuun, kun Berat Grabovci sy√∂tti pallon loistavan juoksun linjan taakse tehneelle Konsta Raittisen. T√§m√§n laukaus suuntautui kuitenkin niukasti ohi

Toisessa päässä kenttää muun muassa maalivahti Rantalan loistotorjunta ja toppari Puustisen erinomainen liuku vedon tielle pelastivat Sinipaidat tasoitukselta aina ottelun viimeiselle vartille asti. Lopulta turmioksi koitui Granin sivuvapari, jossa pallo pelattiin Niko Pereran päähän. Tämän pusku jäi pyörimään maalin eteen TamU-pelaajien keskelle, ja kun kukaan ei siivonnut palloa väljemmille vesille, tuikkasi Perera itse pallon vielä maaliin.

Lopussa molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa tehd√§ voittomaali. Selv√§sti l√§hemp√§n√§ voittoa oli toki kotijoukkue, kun Jani Rantala pys√§ytti jo l√§pi p√§√§sseen Grani-hy√∂kk√§√§j√§n aikeet. Toisessa p√§√§ss√§ paras paikka saatiin kun Verneri Uimonen haki Ville Puustisen p√§√§t√§ vapaapotkulla, mutta t√§m√§ ei aivan enn√§tt√§nyt palloon Grani-puolustajan roikkuessa paidassa kiinni. N√§in ottelu p√§√§ttyi tasan 3‚Äď3 (2‚Äď2).

”L√§ht√∂kohtiin n√§hden tulos on ihan tyydytt√§v√§, sill√§ oltiin pienell√§ nipulla liikenteess√§ ja meill√§ oli useita isoja poissaoloja. Pelin alku oli pitk√§st√§ aikaa ter√§v√§, mutta sen j√§lkeen paketti ja ajatus sekosi pahasti, ja tehtiin sellaisia virheit√§ joita ei ole t√§n√§ vuonna tullut. Liikekin loppui ja kaveri p√§√§si helpoilla maaleilla tasuriin”, kertaa p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ ensimm√§ist√§ jaksoa.

”Toisalla puoliajalla saatiin pakka kokoon ja n√∂yryys takaisin, mutta puolustuster√§vyyden puutteet n√§kyiv√§t tasoitusmaalissa. Tulokseen olen ihan tyytyv√§inen, mutta 2‚Äď0-johtoa ei saisi menett√§√§. T√§st√§ olisi pit√§nyt saada voitto kun peli√§ johdettiin koko ajan”, M√§kel√§ ruotii j√§lkimm√§ist√§ kolmevarttista.

Iso muutos toisella jaksolla oli my√∂s se, ett√§ pelin teemaksi suunnitellusta pr√§ssipelist√§ p√§√§tettiin tauolla luopua kokonaan. ”Pr√§ss√§√§minen on vaikea laji, ja kun reagointi ei ole ter√§v√§√§, pakka aukeaa. Siksi palasimme rennattuun syvemp√§√§n puolustusmuotoomme, jolla peli saatiin kontrolliin ja tilat pois kaverilta. P√§√§si√§isen j√§lkeen siirryt√§√§n harjoittelemaan isolle kent√§lle Kauppiin, ja p√§√§semme treenaamaan pr√§ssipeli√§ ja pr√§ssin purkua. Uskon ett√§ ennen kauden alkua j√§ljell√§ oleva aika riitt√§√§ hyvin meille, ja olemme valmiita kun kausi alkaa”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§.

Kakkosen kausi alkaa lauantaina 28.4. kotiottelulla pietarsaarelaista JBK:ta vastaan. Ennen sitä TamU pelaa harjoitusottelut FC Jazzin ja HJS:n vieraana. Lisäksi suunnitteilla on yksi harjoitusottelu Kaupissa ennen sarjakauden alkua.

Sarjakauden alkuun on siis aikaa alle kuukausi, ja nyt onkin hyv√§ aika ostaa kausikortti tulevalle kaudelle. Kausikortin voi hankkia TamU-kaupasta tai t√§ll√§kin sivulla oikeassa laidassa n√§kyv√§n sinisen ”Osta lippuja” -napin kautta. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

Pääkatsomo Kannattajakatsomo VIP
Aikuiset 90 ‚ā¨ 65 ‚ā¨ 360 ‚ā¨
Alennusryhm√§t 65 ‚ā¨ 45 ‚ā¨

Uusimpana vaihtoehtona mukana on myös kausikortin hankkiminen Smartumin verkkokaupasta Smartumin liikunta- ja kulttuurisaldolla. Kun teet ostoksen, saat sähköpostiisi Smartumin maksutositteen, jossa on mukana ostoksesi yksilöivä tapahtumanumero. Lähetä tämä tapahtumanumero sähköpostitse osoitteeseen kauppa (ät) tampereunited.fi ja ilmoita samalla osoite, johon haluat kausikorttisi postitettavan. HUOM! VIP-kausikorttia ei voi maksaa Smartumin maksuvälineillä.