Kauniaisista kolmas peräkkäinen tasapeli

28/03/2018
Otteluraportti

Tampere United pelasi keskiviikkona jo toisen tiukan ottelun neljän päivän sisään ja haki mukavan 3–3 (2–2) -tasapelin Grankulla IFK:n vieraana Kauniasten uudenkarheasta kuplahallista. Kotijoukkue GrIFK pelasi vielä viime kaudella Ykkösessä, ja sen odotetaan olevan tulevalla kaudella yksi vahvimpia Kakkosen joukkueita. TamU puolestaan oli liikkeellä vain 14 pelaajan kokoonpanolla flunssa-aallon riehuessa joukkueessa, joten tasapeli ja miehekäs esitys etenkin ottelun toisella jaksolla nostaa odotuksia tasan kuukauden kuluttua alkavalle Kakkosen sarjakaudelle.

Harjoitusottelu

3 – 3

Ottelu sai erittäin räväkän alun kun Ville Puustinen puski 0–1-johtomaalin jo kolmannella minuutilla. Verneri Uimosen vapaapotku löysi Puustisen täysin vapaana boksista, kun muiden TamU-pelaajien juoksut vetivät vihreäpaidat mukaansa. Kymmenisen minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 0–2, kun Uimosen nappisyöttö vapautti Konsta Raittisen nokikkain maalivahdin kanssa. Raittinen ei epäröinyt, vaan siirsi pallon yhdellä kosketuksella verkon perukoille.

Nopeasta johdosta huolimatta ensimmäinen jakso oli Sinipaidoille vaikea. Joukkuepelaamisesta puuttui kurinalaisuus ja moni pelaaja teki helppoja virheitä. Tämä kostautui ensimmäisen kerran jo parinkymmenen minuutin kohdalla, kun Grani pelasi pallonriiston jälkeen Daniel Langhoffin tekopaikkaan. Peräti viisi maalia talven Suomen Cupin ottelussa tehnyt hyökkääjä leikkasi boksissa keskelle ja laukoi pallon varmasti maaliin. Näin tilanne oli pahaenteisesti 1–2.

Lähes vääjäämättömältä tuntunutta tasoitusta saatiin kuitenkin odottaa jakson lopulle asti. Kotijoukkue toi hyökkäyksen oikeaan laitaan, josta keskitys löysi Frans-Eemil Leppäsen maalin edestä. Tämän laukaus epäonnistui pahoin, mutta Ville Puustinen suti epäonnekseen pallon omaan maaliin. Pallo vieri tuskastuttavan hitaasti maaliin, mutta alkuperäisen laukauksen suuntaan jo lähteneellä maalivahti Jani Rantalalla ei ollut mitään mahdollisuuksia ehtiä enää sen tielle.

Toinen jakso alkoi yhtä räväkästi kuin ensimmäinen. Berat Grabovci taisteli päätyrajan tuntumasta itsensä vetopaikkaan, ja laukoi pienestä kulmasta pallon tolppaan. Tauolla kentälle tullut Tommi Ala-Hakuni reagoi ensimmäisenä paluupalloon ja laukoi 2–3-johtomaalin. Noin tunnin kohdalla Sinipaidoilla oli tilaisuutensa iskeä viimeinen naula Granin arkkuun, kun Berat Grabovci syötti pallon loistavan juoksun linjan taakse tehneelle Konsta Raittisen. Tämän laukaus suuntautui kuitenkin niukasti ohi

Toisessa päässä kenttää muun muassa maalivahti Rantalan loistotorjunta ja toppari Puustisen erinomainen liuku vedon tielle pelastivat Sinipaidat tasoitukselta aina ottelun viimeiselle vartille asti. Lopulta turmioksi koitui Granin sivuvapari, jossa pallo pelattiin Niko Pereran päähän. Tämän pusku jäi pyörimään maalin eteen TamU-pelaajien keskelle, ja kun kukaan ei siivonnut palloa väljemmille vesille, tuikkasi Perera itse pallon vielä maaliin.

Lopussa molemmilla joukkueilla oli tilaisuutensa tehdä voittomaali. Selvästi lähempänä voittoa oli toki kotijoukkue, kun Jani Rantala pysäytti jo läpi päässeen Grani-hyökkääjän aikeet. Toisessa päässä paras paikka saatiin kun Verneri Uimonen haki Ville Puustisen päätä vapaapotkulla, mutta tämä ei aivan ennättänyt palloon Grani-puolustajan roikkuessa paidassa kiinni. Näin ottelu päättyi tasan 3–3 (2–2).

”Lähtökohtiin nähden tulos on ihan tyydyttävä, sillä oltiin pienellä nipulla liikenteessä ja meillä oli useita isoja poissaoloja. Pelin alku oli pitkästä aikaa terävä, mutta sen jälkeen paketti ja ajatus sekosi pahasti, ja tehtiin sellaisia virheitä joita ei ole tänä vuonna tullut. Liikekin loppui ja kaveri pääsi helpoilla maaleilla tasuriin”, kertaa päävalmentaja Mikko Mäkelä ensimmäistä jaksoa.

”Toisalla puoliajalla saatiin pakka kokoon ja nöyryys takaisin, mutta puolustusterävyyden puutteet näkyivät tasoitusmaalissa. Tulokseen olen ihan tyytyväinen, mutta 2–0-johtoa ei saisi menettää. Tästä olisi pitänyt saada voitto kun peliä johdettiin koko ajan”, Mäkelä ruotii jälkimmäistä kolmevarttista.

Iso muutos toisella jaksolla oli myös se, että pelin teemaksi suunnitellusta prässipelistä päätettiin tauolla luopua kokonaan. ”Prässääminen on vaikea laji, ja kun reagointi ei ole terävää, pakka aukeaa. Siksi palasimme rennattuun syvempään puolustusmuotoomme, jolla peli saatiin kontrolliin ja tilat pois kaverilta. Pääsiäisen jälkeen siirrytään harjoittelemaan isolle kentälle Kauppiin, ja pääsemme treenaamaan prässipeliä ja prässin purkua. Uskon että ennen kauden alkua jäljellä oleva aika riittää hyvin meille, ja olemme valmiita kun kausi alkaa”, Mäkelä päättää.

Kakkosen kausi alkaa lauantaina 28.4. kotiottelulla pietarsaarelaista JBK:ta vastaan. Ennen sitä TamU pelaa harjoitusottelut FC Jazzin ja HJS:n vieraana. Lisäksi suunnitteilla on yksi harjoitusottelu Kaupissa ennen sarjakauden alkua.

Sarjakauden alkuun on siis aikaa alle kuukausi, ja nyt onkin hyvä aika ostaa kausikortti tulevalle kaudelle. Kausikortin voi hankkia TamU-kaupasta tai tälläkin sivulla oikeassa laidassa näkyvän sinisen ”Osta lippuja” -napin kautta. Kausikortit on hinnoiteltu oheisen taulukon mukaisesti.

PääkatsomoKannattajakatsomoVIP
Aikuiset90 €65 €360 €
Alennusryhmät65 €45 €

Uusimpana vaihtoehtona mukana on myös kausikortin hankkiminen Smartumin verkkokaupasta Smartumin liikunta- ja kulttuurisaldolla. Kun teet ostoksen, saat sähköpostiisi Smartumin maksutositteen, jossa on mukana ostoksesi yksilöivä tapahtumanumero. Lähetä tämä tapahtumanumero sähköpostitse osoitteeseen kauppa (ät) tampereunited.fi ja ilmoita samalla osoite, johon haluat kausikorttisi postitettavan. HUOM! VIP-kausikorttia ei voi maksaa Smartumin maksuvälineillä.

Harjoitusottelu

3 – 3

( 2 – 2 )

3′ Ville Puustinen
13′ Konsta Raittinen
49′ Tommi Ala-Hakuni

Yleisöä:

21' Daniel Langhoff 1–2
39' Frans-Eemil Leppänen 2–2
78' Niko Perera 3–3

Yleisöä:

1 Jani Rantala
3 Roope Kostiainen 77'
4 Topias Järvelä
10 Berat Grabovci
11 Radwan Moussa
13 Ville Puustinen
18 Jere Remes 46'
20 Verneri Uimonen
21 Konsta Raittinen 64'
28 Antti Haavisto
29 Aleksi Inkinen
26 Matias Stark 77'
27 Leevi Manninen 64'
31 Tommi Ala-Hakuni 46'
 

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

14.5. TamU - HJS 1 – 0

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2