Kauden viimeisestä koti­ottelusta ansaittu voitto

19/09/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue kohtasi kauden viimeisessä kotiottelussaan IFK Marienhamnin Pyynikillä. Ottelu pelattiin lauantai-iltapäivän vaihtelevissa olosuhteissa. Alkulämmittelyiden aikana satoi vettä, mutta ottelun aikana aurinkokin pilkisti pilvien välistä. Sinipaidoilla oli ottelussa panoksena sarjan kakkossija, sillä RaiFu varmisti sarjavoiton aikaisemmin viikolla voittamalla PaiHan. TamU nappasi ottelusta lopulta suvereenin 5–0-voiton, vaikka pelaaminen oli ensimmäisellä jaksolla tukkoista, ja heikoilla syötöillä aiheutettiin turhaa päänvaivaa omalle puolustukselle. Toisella jaksolla kotijoukkue lisäsi kierroksia tekemiseensä ja ottelu olikin lopulta lähes yhtä maalia.

Naisten Kolmonen

5 – 0

  • Viimeisessä kotiottelussa yleisö sai nauttia yhdestä kauden parhaista esityksistä.
  • Peli-ilo löytyi etenkin toisella jaksolla, ja yleisö näki useita kauniita maaleja.
  • Voitolla varmistui myös sijoittuminen sarjassa toiseksi.

Ottelun aikana luotiin enemmän maalitekotilanteita, kuin muissa syksyn peleissä yhteensä. Joukkueen yhtenäisyys ja pallohallinta sekä itseluottamus loivat tähän peliin voiton avaimet.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

TamU sai luotua ottelun alussa muutaman maalintekotilanteen ja laukauksen kohti maalia, mutta laukaukset jäivät vaisuiksi ja olivat helppoja torjuttavia. IFK pääsi tilanteiden jälkeen iskemään vastaan harhasyöttöjen seurauksena, mutta Silja Korhonen oli maalilla valppaana ja oli pallossa ensimmäisenä. Sinipaidat saivat luotua tilanteita päätyviivan tuntumaan ja hankkimaan sen seurauksena pari kulmapotkua. Toisen kulmapotkun jälkitilanteesta Eeva Veijola sai pallon haltuunsa, ja haastoi saaden jalan vapaaksi ja laukaistua pallon alakulmaan. TamU siirtyi 1–0-johtoon 17. peliminuutin kohdalla.

Ottelun avauskokoonpano.

TamUn maalin jälkeen paine jatkui Sinipaitojen hyökkäysalueella ja hyökkääjät Nea Vironmäki ja Pinja Aaltonen pääsivät yrittämään maalintekoa useaan otteeseen. Laukaukset kuitenkin karkasivat yli maalin tai suoraan maalivahdin syliin. TamU sai hyvän paineen ansiosta myös kaksi hyökkäysalueen vapaapotkua sekä useampia kulmapotkuja ensimmäisen jakson aikana. Erikoistilanteista jäi kuitenkin puuttumaan viimeinen maalintekotahto, eikä vaarallisia maalintekoyrityksiä näistä nähty ensimmäisen jakson aikana. Tauolle siirryttiin vain 1–0-lukemissa, vaikka Sinipaidoilla olisi ollut mahdollisuus ratkaista ottelu jo ensimmäisen jakson aikana.

”Iloista joukkueen kannalta oli se, että ensimmäisellä jaksolla pystyimme luomaan useita maalintekotilanteita tehdyn maalin lisäksi. IFK sai ensimmäisellä jaksolla muutaman kerran luotua hyökkäyspään tilanteen alimman linjan taakse, mutta varsinaista maalintekotilannetta niistä ei syntynyt”, totesi päävalmentaja Kari Numminen ottelun ensimmäisestä jaksosta.

Toinen jakso käynnistyi siitä mihin ensimmäinen jakso päättyi. TamU loi painetta IFK:n maalille, ja toinen maali roikkui jo ilmassa. TamU siirtyi 2–0 johtoon 50. minuutilla kulman jälkitilanteesta, kun Nea Vironmäki viimeisteli pallon verkon perukoille. Kymmennen minuuttia myöhemmin tehtyä ottelun kolmatta maalia voisi ihastella uudelleen ja uudelleen. Vironmäki oli jälleen asialla, kun pienen tilan käännöksen jälkeen pallo pamahti yläkulmaan yli 20 metristä.

Sinipaidat paransi yläalueen prässiään ottelun edetessä. Tämä palkittiin, kun vierasjoukkue avasi heikosti ja Lilli Koski luki tilanteen erinomaisesti, katkaisemalla topparin syötön. Tatsi kohti maalia ja pallo verkkoon 62. minuutilla. Lukemat olivat tässä vaiheessa 4–0.

Pelin edetessä TamU hallitsi edelleen palloa ja sai luotua muutamia vaarallisia maalintekotilanteita. Pallo ei kuitenkaan päätynyt maaliin asti tyhjästä maalista tai saksipotkuyrityksestä huolimatta. Sinipaidat piti pääasiassa oman 16-alueensa puhtaana eikä antanut vierasjoukkueelle juurikaan mahdollisuuksia maalintekoon. Lopulta 5–0-maali nähtiin 87. minuutilla, kun hyökkääjä Pinja Aaltonen pääsi boksiin ja sai jalkansa vapaaksi viimeistellen ottelun päätöslukemat. Kokonaisuutena vahva esitys Sinipaidoilta kauden viimeisessä kotiottelussa.

Toisen jakson edetessä TamU otti pelin komennon paremmin itselleen. Vaihtojen myötä kentälle saatiin lisää energiaa, ja loppuaika toisesta puoliajasta oli lähes kokonaan IFKn maaliin pelaamista”, päävalmentaja Numminen kiitteli ottelun jälkeen.

Ottelun aikana luotiin enemmän maalitekotilanteita, kuin muissa syksyn peleissä yhteensä. Joukkueen yhtenäisyys ja pallohallinta sekä itseluottamus loivat tähän peliin voiton avaimet. Onnistumiset kautta linjan lämmittivät varmasti pelaajia yhtä paljon kuin valmennusta. Tästä on erittäin mukavaa lähteä kauden viimeiseen peliin.

Nummisen mainitsema viimeinen ottelu pelataan jo kuluvan viikon perjantaina 23.9. LeKi-futiksen vieraana. Ottelu alkaa Sääksjärven tekonurmella kello 18.45.

Naisten Kolmonen

5 – 0

( 1 – 0 )

16′ Eeva Veijola
51′ Nea Vironmäki
60′ Nea Vironmäki
63′ Lilli Koski
87′ Pinja Aaltonen

Yleisöä:
72

Yleisöä:
72

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49