Kauden viimeisessä Tammelan ottelussa on suuret panokset

30/08/2018
Otteluennakko

Viime sunnuntaina Iisalmessa voittokantaan palannut Tampere United kohtaa lauantaina Tammelassa TP-47:n. Sarjataulukossa viimeisenä oleva torniolaisjoukkue on monen mielessä tuomittu jo varmaksi putoajaksi, mutta tosiasiassa torniolaiset pyristelevät vielä vastaan, ja lauantain ottelu alkaa olla heille viimeisiä mahdollisuuksia tarttua vielä sarjapaikkaan. Tampere Unitedille puolestaan voitto antaisi mukavasti hengitystilaa putoamisviivan yläpuolella, vaikkei se toki vielä sarjapaikkaa missään nimessä varmistaisi.

Ottelun kanssa samanaikaisesti pelataan Vaasassa ottelu, jossa Tampere Unitedin lähin takaa-ajaja VIFK saa vieraaksi sarjan voitosta tosissaan kamppailevan TPV:n. Toinen takaa-ajaja Närpes Kraft puolestaan saa sunnuntaina Mosedalille vieraakseen sarjaa johtavan GBK:n, joten asetelma on Tampere Unitedin kannalta herkullinen. Parhaimmillaan viikonlopun jälkeen ero putoamisviivaan voisi olla jopa kahdeksan pistettä, kun enää kolme ottelua on jäljellä.

TP-47:ää ei kuitenkaan voi pitää helppona vastuksena. Päinvastoin, torniolaiset ovat heränneet vielä taistelemaan sarjapaikastaan, ja neljästä viimeisestä ottelusta heillä on voitto KuFusta, tasapelit JBK:n ja Herculeksen kanssa ja niukka tappio PK-37:lle. Sinipaitojen kannalta pahinta on, että TP-47 tietää tappion lauantaina käytännössä lopettavan heidän kautensa, kun matka viivan päälle kasvaisi yhteentoista pisteeseen, kun heillä on jäljellä neljä ottelua. On siis selvää, että TP-47 antaa lauantaina aivan kaikkensa.

TP-47:n paras maalintekijä on seitsemän maalin Jaakko Pyyny, joka jäi monelle Sinipaitojen kannattajalle mieleen pirteästä esityksestä kesäkuun kohtamisessa, kun pisteet jaettiin maalittoman tasapelin jälkeen. Tuon kohtaamisen jälkeen Tornioon on myös hankittu muutamia vahvistuksia. Heistä AC Oulussa viime kaudella pelannut kamerunilainen Junior Tangko on tehnyt seitsemässä pelissään kolme maalia. PS Kemistä tuttu ranskalaistoppari David Bitsindou ja nigerialainen Samuel Olabisi ovat puolestaan olleet puolustuksen johtohahmoja elokuun otteluissa.

Tampere United lähtee pitkästä aikaa hakemaan toista peräkkäistä voittoa. ”Edessä on jälleen tärkeä ottelu. Viime viikolla olimme tien päällä, pelasimme erittäin hyvin ja saimme haluamamme tuloksen, joten en odota yhtään vähempää tämän viikon ottelussa kotona. Uskon että tekemällä oikeat asiat, pysymällä pelisuunnitelmassa ja minimoimalla virheiden määrä meillä ei pitäisi olla vaikeuksia ottaa kolme pistettä”, luottaa päävalmentaja Leroy maluka.

Maluka kuitenkin muistuttaa, että TP-47 ei ole helppo vastus. ”Vaikka TP-47 on sarjataulukon pohjalla, odotamme tiukkaa ottelua. Pojat ovat olleet teräviä harjoituksissa, ja olen luottavainen, että hoidamme lauantaina homman kotiin.”

Myös TamU-TV on mukana Tammelassa, ja aloittaa ottelun puimisen kotiotteluista tuttuun tapaan jo klo 16.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Kentän laidalla puhetta johtaa Tarmo Lyytikäinen, joka saa rinnalleen Mikko Jokelan. Klo 17.00 alkavaa ottelua selostaa Manu Haapalainen, joka saa asiantuntijakommentaattorikseen Ville Toivan.

Seurapäivän ottelussa paikalla TamU-juniorit perheineen

Lauantaina Tammelaan saadaan myös kunniavieraita, kun kaikki Tampere Unitedin kaupunginosajuniorit perheineen on kutsuttu paikalle perinteisen seurapäivän merkeissä. Junioripelaajat saavat palkintonsa kaudesta puoli tuntia ennen ottelun alkua eli klo 16.30 alkavissa seremonioissa. Kannattaa siis tulla ajoissa paikalle, sillä pienten Sinipaitojen ilo tuo varmasti hymyn juroimmankin TamU-kannttajan kasvoille.

Stadionin portti aukeaa jo klo 16.00, ja samaan aikaan aukeavat myös Tampereen Ylpeys 20 Alea ja muita virvokkeita tarjoileva anniskelualue, samoin kuin Tapolan makkaraa sekä kylmiä ja kuumia juomia tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Itse ottelu alkaa Tammelan stadionilla lauantaina 1.9. klo 17.00. Otteluun myydään pääkatsomolippujen lisäksi myös edullisempia lippuja stadionin länsipäätyyn sijoittuvaan kannattajakatsomoon. Lisäksi vieraskannattajille on varattu tilaa stadionin itäpäädystä. Lippujen hinnat näkyvät oheisessa taulukossa. TamU-junioreilla perheineen on siis tähän otteluun vapaa pääsy – muista pelipaita juniorin päälle!

PääkatsomoKannattajakatsomo
Aikuiset10 €7 €
Alennusryhmät7 €5 €

Alennusryhmiä ovat seuran jäsenet sekä 7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset. Alennusryhmään kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ottelun virallisena jatkopaikkana toimii aivan stadionin kupeessa sijaitseva Kortteliravintola Kivenheitto.

Sinipaidat tarvitsevat nyt kaiken tuen jotta jännitys sarjapaikan puolesta hellittää jo hyvissä ajoin ennen kauden viimeisiä otteluita. Samalla ottelu on kauden viimeinen Tammelassa, joten tehdään siitä vielä kerran yhdessä sinivihreä. Tämä kaupunki on meidän!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2