30.8.2018

 
 

Kauden viimeisessä Tammelan ottelussa on suuret panoksetViime sunnuntaina Iisalmessa voittokantaan palannut Tampere United kohtaa lauantaina Tammelassa TP-47:n. Sarjataulukossa viimeisenä oleva torniolaisjoukkue on monen mielessä tuomittu jo varmaksi putoajaksi, mutta tosiasiassa torniolaiset pyristelevät vielä vastaan, ja lauantain ottelu alkaa olla heille viimeisiä mahdollisuuksia tarttua vielä sarjapaikkaan. Tampere Unitedille puolestaan voitto antaisi mukavasti hengitystilaa putoamisviivan yläpuolella, vaikkei se toki vielä sarjapaikkaa missään nimessä varmistaisi.

Ottelun kanssa samanaikaisesti pelataan Vaasassa ottelu, jossa Tampere Unitedin lähin takaa-ajaja VIFK saa vieraaksi sarjan voitosta tosissaan kamppailevan TPV:n. Toinen takaa-ajaja Närpes Kraft puolestaan saa sunnuntaina Mosedalille vieraakseen sarjaa johtavan GBK:n, joten asetelma on Tampere Unitedin kannalta herkullinen. Parhaimmillaan viikonlopun jälkeen ero putoamisviivaan voisi olla jopa kahdeksan pistettä, kun enää kolme ottelua on jäljellä.

TP-47:ää ei kuitenkaan voi pitää helppona vastuksena. Päinvastoin, torniolaiset ovat heränneet vielä taistelemaan sarjapaikastaan, ja neljästä viimeisestä ottelusta heillä on voitto KuFusta, tasapelit JBK:n ja Herculeksen kanssa ja niukka tappio PK-37:lle. Sinipaitojen kannalta pahinta on, että TP-47 tietää tappion lauantaina käytännössä lopettavan heidän kautensa, kun matka viivan päälle kasvaisi yhteentoista pisteeseen, kun heillä on jäljellä neljä ottelua. On siis selvää, että TP-47 antaa lauantaina aivan kaikkensa.

TP-47:n paras maalintekijä on seitsemän maalin Jaakko Pyyny, joka jäi monelle Sinipaitojen kannattajalle mieleen pirteästä esityksestä kesäkuun kohtamisessa, kun pisteet jaettiin maalittoman tasapelin jälkeen. Tuon kohtaamisen jälkeen Tornioon on myös hankittu muutamia vahvistuksia. Heistä AC Oulussa viime kaudella pelannut kamerunilainen Junior Tangko on tehnyt seitsemässä pelissään kolme maalia. PS Kemistä tuttu ranskalaistoppari David Bitsindou ja nigerialainen Samuel Olabisi ovat puolestaan olleet puolustuksen johtohahmoja elokuun otteluissa.

Tampere United l√§htee pitk√§st√§ aikaa hakemaan toista per√§kk√§ist√§ voittoa. ”Edess√§ on j√§lleen t√§rke√§ ottelu. Viime viikolla olimme tien p√§√§ll√§, pelasimme eritt√§in hyvin ja saimme haluamamme tuloksen, joten en odota yht√§√§n v√§hemp√§√§ t√§m√§n viikon ottelussa kotona. Uskon ett√§ tekem√§ll√§ oikeat asiat, pysym√§ll√§ pelisuunnitelmassa ja minimoimalla virheiden m√§√§r√§ meill√§ ei pit√§isi olla vaikeuksia ottaa kolme pistett√§”, luottaa p√§√§valmentaja Leroy maluka.

Maluka kuitenkin muistuttaa, ett√§ TP-47 ei ole helppo vastus. ”Vaikka TP-47 on sarjataulukon pohjalla, odotamme tiukkaa ottelua. Pojat ovat olleet ter√§vi√§ harjoituksissa, ja olen luottavainen, ett√§ hoidamme lauantaina homman kotiin.”

Myös TamU-TV on mukana Tammelassa, ja aloittaa ottelun puimisen kotiotteluista tuttuun tapaan jo klo 16.00 eli tunti ennen ottelun alkua. Kentän laidalla puhetta johtaa Tarmo Lyytikäinen, joka saa rinnalleen Mikko Jokelan. Klo 17.00 alkavaa ottelua selostaa Manu Haapalainen, joka saa asiantuntijakommentaattorikseen Ville Toivan.

Seurapäivän ottelussa paikalla TamU-juniorit perheineen

Lauantaina Tammelaan saadaan myös kunniavieraita, kun kaikki Tampere Unitedin kaupunginosajuniorit perheineen on kutsuttu paikalle perinteisen seurapäivän merkeissä. Junioripelaajat saavat palkintonsa kaudesta puoli tuntia ennen ottelun alkua eli klo 16.30 alkavissa seremonioissa. Kannattaa siis tulla ajoissa paikalle, sillä pienten Sinipaitojen ilo tuo varmasti hymyn juroimmankin TamU-kannttajan kasvoille.

Stadionin portti aukeaa jo klo 16.00, ja samaan aikaan aukeavat myös Tampereen Ylpeys 20 Alea ja muita virvokkeita tarjoileva anniskelualue, samoin kuin Tapolan makkaraa sekä kylmiä ja kuumia juomia tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Itse ottelu alkaa Tammelan stadionilla lauantaina 1.9. klo 17.00. Otteluun myyd√§√§n p√§√§katsomolippujen lis√§ksi my√∂s edullisempia lippuja stadionin l√§nsip√§√§tyyn sijoittuvaan kannattajakatsomoon. Lis√§ksi vieraskannattajille on varattu tilaa stadionin it√§p√§√§dyst√§. Lippujen hinnat n√§kyv√§t oheisessa taulukossa. TamU-junioreilla perheineen on siis t√§h√§n otteluun vapaa p√§√§sy¬†‚Äď muista pelipaita juniorin p√§√§lle!

Pääkatsomo Kannattajakatsomo
Aikuiset 10 ‚ā¨ 7 ‚ā¨
Alennusryhm√§t 7 ‚ā¨ 5 ‚ā¨

Alennusryhmi√§ ovat seuran j√§senet sek√§ 7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset. Alennusryhm√§√§n kuuluminen on todistettava stadionille tultaessa.

Ottelun virallisena jatkopaikkana toimii aivan stadionin kupeessa sijaitseva Kortteliravintola Kivenheitto.

Sinipaidat tarvitsevat nyt kaiken tuen jotta jännitys sarjapaikan puolesta hellittää jo hyvissä ajoin ennen kauden viimeisiä otteluita. Samalla ottelu on kauden viimeinen Tammelassa, joten tehdään siitä vielä kerran yhdessä sinivihreä. Tämä kaupunki on meidän!