Kauden viimeisessä koti­ottelussa vastassa IFK Mariehamn

16/09/2022 TamU naiset
Otteluennakko

Lauantaina pelataan kauden viimeinen kotiottelu, kun vieraaksi saapuu saarijoukkue IFK Maarianhamina. Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä kello 15.00. Kauden viimeisessä kotiottelussa on myös mahdollisuus tukea naisten toimintaa VIP-paketilla, johon sisältyy Iron Pig Foodin maittava burgerannos, kaksi ruokajuomaa sekä kahvi ja makkara. Hintaa VIP-paketilla on 29 €, ja sen voi ostaa ennakkoon TamU-kaupasta sekä myös ottelupäivänä suoraan VIP-teltasta. Ruokatarjoilu alkaa jo kello 14.30.

TamU – IFK Mariehamn

  • TamU voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen saarireissulla vakuuttavasti 0–2 (0–1).
  • Mahdollisuudet sarjan voittoon ovat menneet, mutta myös kakkossija voi osoittautua arvokkaaksi, ja se varmistuisi voitolla.
  • IFK Mariehamn ei ole tiettävästi koskaan aiemmin pelannut Pyynikin postimerkillä.

IFK-peliin lähdetään perinteisellä sapluunalla, ja pyritään saamaan pallonhallinta itselle. vain voitto kelpaa, ja sen eteen tulemme tekemään töitä täydet 90 minuuttia.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin saarella kesäkuussa, jolloin Sinipaidat kävi hakemassa 0–2-voiton reissussa mukana edellisvuoden tapaan runsaslukuisena olleen Sinikaarti kannustaessa. Ottelu oli Sinipaidoilta erittäin hyvä näytös pallonhallinnasta ja hyökkäyspään pelaamisesta, joka tuotti Pinja Aaltosen ja Nea Vironmäen maalit. IFK Mariehamn on pelannut tällä kaudella kohtalaisesti ja ovat nyt sarjassa viidentenä. TamU taas onovat sarjassa toisena, ja vaikka lohkovoitto ei ole enää mahdollinen, jokaisesta pisteestä taistellaan edelleen. Ahvenanmaalaiset tarjoavat lauantaina varmasti kovatasoisen vastuksen, eikä voitto tule itsestäänselvyytenä.

IFK Mariehamn pelaa viikonloppuna kauden viimeiset sarjapelinsä, kun ottelu FC Nokiaa vastaan siirrettiin pelattavaksi sunnuntaina. Poikkeuksellinen järjestely on mahdollinen, sillä IFK:lla ei ole sarjan suhteen enää panoksia kumpaakaan suuntaan, vaikka toki voittamalla molemmat ottelut joukkue voisi vielä nousta neljänneksi ohi PaiHan. TamUn tulee voittaa jompikumpi kauden viimeisistä otteluista, jotta se varmistaa sijoituksensa sarjakakkosena.

TamU voitti viime viikonloppuna PIFin hyvällä pallollisella esityksellä. Sinipaitojen tavoitteena on jatkaa hyvää pallonhallintaa lauantain ottelussa ja tarjota kotiyleisölle vielä viimeisen kerran tällä kaudella viihdyttävä matsi. Sinipaidoilla on ollut hyvä fiilis harjoituksissa, ja pelaajat ovat tervehtyneet sairastelukierteestä hyvin.

IFK Mariehamn ei ole vieraillut Pyynikillä kertaakaan, joten Sinipaidat ovat kentän suhteen etulyöntiasemassa, sillä Pyynikkiin verrattuna saarelaisten kotikenttä on kuin lentokenttä. MIFKin pelitapa on yleensä suoraviivainen, ja joukkue pyrkii tekemään paljon puolenvaihtoja. Pyynikki ei ole suotuisa pelipaikka tähän, joten joukkue todennäköisesti tulee muuttamaan pelitapaansa jonkin verran.

”Lähdemme hyvällä fiiliksellä kauden viimeiseen kotiotteluun. Kiva päästä pelaamaan kovatasoinen ottelu kotiyleisön edessä pitkän tauon jälkeen. Saarella on aina erilainen tunnelma, ja siellä otteluun latautuminen on spesiaali. Olemme uuden edessä, kun kohtaamme IFK Mariehamnin ensimmäistä kertaa Pyynikillä”, sanoo hyökkääjä Nea Vironmäki.

”IFK Mariehamn tulee Pirkanmaalle pelaamaan sarjan kaksi viimeistä peliään. IFK on voittanut neljästä viimeisestä pelistään kolme ja hävinnyt vain sarjakärki RaiFulle 0–1. Odotettavissa siis on, että IFK tulee hyvällä asenteella valmiina hakemaan pisteitä saarelle vietäväksi”, arvioi puolestaan päävalmentaja Kari Numminen.

”PIF-pelin jälkeen tunnelma joukkueessa on ollut hyvä. Treeneissä on pelattu pienpeliä ja viimeistelyssä harjoitellaan murtautumista ja rotaatioita. IFK-peliin lähdetään perinteisellä sapluunalla, ja pyritään saamaan pallonhallinta itselle. Näin pystymme määrittelemään liikkeet kentällä oman mielen mukaan. Peliin lähdetään teemalla, vain voitto kelpaa, ja sen eteen tulemme tekemään töitä täydet 90 minuuttia.”

”Tervetuloa nauttimaan TamU-naisten kanssa”, toivottaa päävalmentaja Numminen lopuksi.

Ottelu IFK Mariehamnia vastaan pelataan siis lauantaina 17.9. kello 15.00 alkaen Pyynikin urheilukentällä. Iron Pig Foodin ruokatarjoilu alkaa VIP-teltassa jo kello 14.30. Huokeaan 29 €:n VIP-pakettiin sisältyy maittavan burgeraterian lisäksi kaksi ruokajuomaa (tarjolla olut, siideri, lonkero ja alkoholittomia vaihtoehtoja) sekä kahvi ja makkara ottelun tauolla. Osta paketti ennakkoon TamU-kaupasta tai pelipäivänä VIP-teltasta.

Anniskelu toimii VIP-teltan yhteydessä kaikille asiakkaille klo 14.30 alkaen. Pääkatsomon anniskelualue aukeaa ottelun alkaessa klo 15.00.

Tervetuloa herkuttelemaan ja antamaan tukesi TamU-naisille!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2