8.10.2021

 
 

Kauden viimeisess√§ koti­ottelussa on tavoitteena kruunata tappioton sarjakausiTampere United pelaa lauantaina Pyynikin urheilukentällä kauden viimeisen kotiottelunsa, johon saadaan vieraaksi FC Haka juniorit. Ottelu on samalla osa Kolmosen päätöskierrosta, ja vaikka nousu Kakkoseen varmistuikin jo edellisessä sarjaottelussa, löytyy viimeiselle kierrokselle selkeä tavoite. Tampere United ei ole nimittäin hävinnyt kuluvalla kaudella yhtään ottelua, ja lauantaina voidaan siis sinetöidä tappioton kausi Kolmosessa. Huomaa, että ottelu alkaa alkuperäisestä otteluohjelmasta poiketen jo klo 15.00.

Ennen kaikkea lauantaina juhlitaan kuitenkin sarjanousua. Juhlallisuudet alkavat jo ennen ottelun alkua, sill√§ yleis√∂√§ pyydet√§√§n nousemaan seisomaan ja nostamaan huivinsa p√§√§ns√§ p√§√§lle nousijajoukkueen astellessa kent√§lle Valan klassikkobiisin T√§m√§ kaupunki on meid√§n soidessa. Ota siis huivisi mukaan matsiin ‚Äď tai jos sinulla ei viel√§ ole huivia, voit ostaa t√§n√§ vuonna myyntiin tulleen uusimman huivin huippuedullisesti vain 10 eurolla. Ottelun j√§lkeen juhlallisuudet jatkuvat ensin Pyynikill√§ ja sitten Dam Barissa Tammerkosken √§√§rell√§.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei halua kuitenkaan vielä miettiä nousujuhlia, vaan keskittyminen on itse pelissä, vaikkei lauantain ottelussa suurta urheilullista panosta olekaan.

”Kyll√§ me halutaan se tappioton tili pit√§√§. Emme tietenk√§√§n my√∂sk√§√§n halua j√§tt√§√§ huonoa esityst√§ sarjakauden p√§√§t√∂kseksi. Pyynikille on ilmeisesti tulossa hyvin porukkaa paikalle, ja halutaanhan me laittaa yleis√∂lle parasta p√∂yt√§√§n, mit√§ v√§h√§nk√§√§n l√∂ytyy. Pitk√§ kausi on takana, mutta viel√§ yritet√§√§n raapia hyv√§ suoritus esiin”, Listenmaa lupaa.

”Uskon ett√§ t√§ll√§ me pystyt√§√§n my√∂s motivoimaan poikia. Ei se kuitenkaan kovin yleist√§ ole, ett√§ joku tappiottoman kauden pelaa. Olisi se tietynlainen merkkipaalu.”

Listenmaa n√§kee pelin my√∂s palvelevan hyvin reilun viikon p√§√§ss√§ h√§√§m√∂tt√§v√§√§ Suomen Regions’ Cupin finaalia Olympiastadionilla siten, ett√§ pelituntumaa saadaan pidetty√§ yll√§ ilman kahden viikon mittaista taukoa peleist√§. Silti kuluva viikko on ollut jo varmistuneen sarjanousun my√∂t√§ hiukan normaalia kevyempi, sill√§ torstain harjoitukset j√§tettiin v√§liin, ja n√§in harjoituskertoja tulee viikolla vain kaksi.

”Mit√§√§n isompaa rotaatiota ei kokoonpanoon tule, vaan kyll√§ me halutaan menn√§ aika lailla sill√§ permanentilla, joka t√§ss√§ on pidetty. Tottakai jotakin muutoksia tulee, koska t√§h√§nkin menness√§ jokaiseen peliin on avauskokoonpanoon muutoksia tullut. Mit√§√§n monen pelaajien muutoksia ei miss√§√§n tapauksessa tehd√§, vaan menn√§√§n tutulla ja hyvin toimineella kokoonpanolla, johon tulee vain pient√§ viilausta”, Listenmaa kertoo.

Poissa kokoonpanosta ovat varmuudella vain Jesse Vuori henkilökohtaisen syyn takia sekä pitkäaikaispotilas Iikka Häkkinen. Myös Mauno Sirén on todennäköisesti vielä ainakin tästä pelistä poissa, mutta tähän saadaan lopullinen varmuus vasta perjantain aikana.

”Loukkaantumissuma on ohi, ja l√§hes kaikki p√§√§sev√§t mukaan. Siit√§ saadaan kakkosjoukkueellekin apuja, kun osa loukkantumisesta toipuneista l√§htee Valkeakoskelle pelaamaan kakkosjoukkueen pelin”, Listenmaa toteaa viitaten Nelosen kamppailuun, jossa TamU voi voittamalla VaKP:n p√§√§st√§ asemaan, jossa kakkosjoukkueen nousu Kolmoseen toteutuu varmasti, kunhan Kakkosesta ei putoa TPV:n ohella enemp√§√§ tamperelaisjoukkueita.

Pelaajien paluu riveihin on myös tuonut mahdollisuuksia harjoituksiin, joissa TamU on päässyt hyödyntämään suurta pelaajarinkiään.

”Tiistaina pelattiin vanhat vastaan junnut -peli johon laitettiin kunnon panos. Kyll√§ siin√§ meininki√§ oli, ja osa puhui vaihtoon tullessa jopa pelin olevan parempaa kuin alkukauden sarjavastustajia vastaan, vaikkei se nyt ihan niin oikeasti mennyt. Mutta kyll√§ siell√§ tunteet rupesi kuumenemaan, ja tuomarina ollut fysiikkavalmentaja Jussi Korhonen sai pelin j√§lkeen kuulla kunniansa. Tosissaan mentiin mutta hyv√§n huumorin kautta kuitenkin”, Listenmaa kuvailee.

Kauden viimeinen kotiottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 9.10. klo 15.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 14.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa tälläkin kertaa Juuso Koskinen.

Otteluisäntänä toimii LED-valaisimiin erikoistunut valaisinvalmistaja Winled Oy.

VIP on loppuun myyty

Liput otteluun maksavat 8 ‚ā¨ aikuisilta ja 5 ‚ā¨ alennusryhmilt√§ (7‚Äď16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja el√§kel√§iset sek√§ Tampere Unitedin j√§senet). Lipun voi ostaa my√∂s ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteist√§. Tampereella myyntipisteet l√∂ytyv√§t keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-lippuja ei tällä kertaa riitä myytäväksi ottelun lipunmyyntiin, sillä reilu 50-paikkainen VIP-alue on myyty loppuun jo ennalta. Kiitos kaikille mukana oleville!

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteell√§ on myynniss√§ lihansy√∂jille Tapolan grillimakkaraa sek√§ kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lis√§ksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. My√∂s kannattajatuotteet ovat myynniss√§ samalla myyntipisteell√§. Lis√§ksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo j√§lleen hodarigrillins√§ Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi k√§tesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on k√§sihuuhdetta, mutta voit ottaa my√∂s oman pikkupullosi mukaan.
  • Pid√§ 2 metrin turvav√§lit stadionilla sek√§ jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveist√§ on k√§yt√∂ss√§ vain joka toinen. Perheenj√§senet voivat toki istua l√§hell√§ toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nen√§liinaan ja heit√§ se roskiin heti k√§yt√∂n j√§lkeen. Jos nen√§liinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyyn√§rtaipeella. Desinfioi k√§tesi.
  • Desinfioi k√§tesi my√∂s ennen grillill√§ ja muilla myyntipisteill√§ asiointia ja ruokailua. K√§sihuuhdetta on saatavilla.
  • √Ąl√§ miss√§√§n nimess√§ tule otteluun jos olet sairaana. My√∂s riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyv√§n poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen nousujuhlat jatkuva Dam Barissa Tammerkosken äärellä Satakunnan sillan kupeessa.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!