Kauden viimeisessä koti­ottelussa on tavoitteena kruunata tappioton sarjakausi

08/10/2021 TamU
otteluennakko

Tampere United pelaa lauantaina Pyynikin urheilukentällä kauden viimeisen kotiottelunsa, johon saadaan vieraaksi FC Haka juniorit. Ottelu on samalla osa Kolmosen päätöskierrosta, ja vaikka nousu Kakkoseen varmistuikin jo edellisessä sarjaottelussa, löytyy viimeiselle kierrokselle selkeä tavoite. Tampere United ei ole nimittäin hävinnyt kuluvalla kaudella yhtään ottelua, ja lauantaina voidaan siis sinetöidä tappioton kausi Kolmosessa. Huomaa, että ottelu alkaa alkuperäisestä otteluohjelmasta poiketen jo klo 15.00.

Ennen kaikkea lauantaina juhlitaan kuitenkin sarjanousua. Juhlallisuudet alkavat jo ennen ottelun alkua, sillä yleisöä pyydetään nousemaan seisomaan ja nostamaan huivinsa päänsä päälle nousijajoukkueen astellessa kentälle Valan klassikkobiisin Tämä kaupunki on meidän soidessa. Ota siis huivisi mukaan matsiin – tai jos sinulla ei vielä ole huivia, voit ostaa tänä vuonna myyntiin tulleen uusimman huivin huippuedullisesti vain 10 eurolla. Ottelun jälkeen juhlallisuudet jatkuvat ensin Pyynikillä ja sitten Dam Barissa Tammerkosken äärellä.

Päävalmentaja Jukka Listenmaa ei halua kuitenkaan vielä miettiä nousujuhlia, vaan keskittyminen on itse pelissä, vaikkei lauantain ottelussa suurta urheilullista panosta olekaan.

”Kyllä me halutaan se tappioton tili pitää. Emme tietenkään myöskään halua jättää huonoa esitystä sarjakauden päätökseksi. Pyynikille on ilmeisesti tulossa hyvin porukkaa paikalle, ja halutaanhan me laittaa yleisölle parasta pöytään, mitä vähänkään löytyy. Pitkä kausi on takana, mutta vielä yritetään raapia hyvä suoritus esiin”, Listenmaa lupaa.

”Uskon että tällä me pystytään myös motivoimaan poikia. Ei se kuitenkaan kovin yleistä ole, että joku tappiottoman kauden pelaa. Olisi se tietynlainen merkkipaalu.”

Listenmaa näkee pelin myös palvelevan hyvin reilun viikon päässä häämöttävää Suomen Regions’ Cupin finaalia Olympiastadionilla siten, että pelituntumaa saadaan pidettyä yllä ilman kahden viikon mittaista taukoa peleistä. Silti kuluva viikko on ollut jo varmistuneen sarjanousun myötä hiukan normaalia kevyempi, sillä torstain harjoitukset jätettiin väliin, ja näin harjoituskertoja tulee viikolla vain kaksi.

”Mitään isompaa rotaatiota ei kokoonpanoon tule, vaan kyllä me halutaan mennä aika lailla sillä permanentilla, joka tässä on pidetty. Tottakai jotakin muutoksia tulee, koska tähänkin mennessä jokaiseen peliin on avauskokoonpanoon muutoksia tullut. Mitään monen pelaajien muutoksia ei missään tapauksessa tehdä, vaan mennään tutulla ja hyvin toimineella kokoonpanolla, johon tulee vain pientä viilausta”, Listenmaa kertoo.

Poissa kokoonpanosta ovat varmuudella vain Jesse Vuori henkilökohtaisen syyn takia sekä pitkäaikaispotilas Iikka Häkkinen. Myös Mauno Sirén on todennäköisesti vielä ainakin tästä pelistä poissa, mutta tähän saadaan lopullinen varmuus vasta perjantain aikana.

”Loukkaantumissuma on ohi, ja lähes kaikki pääsevät mukaan. Siitä saadaan kakkosjoukkueellekin apuja, kun osa loukkantumisesta toipuneista lähtee Valkeakoskelle pelaamaan kakkosjoukkueen pelin”, Listenmaa toteaa viitaten Nelosen kamppailuun, jossa TamU voi voittamalla VaKP:n päästä asemaan, jossa kakkosjoukkueen nousu Kolmoseen toteutuu varmasti, kunhan Kakkosesta ei putoa TPV:n ohella enempää tamperelaisjoukkueita.

Pelaajien paluu riveihin on myös tuonut mahdollisuuksia harjoituksiin, joissa TamU on päässyt hyödyntämään suurta pelaajarinkiään.

”Tiistaina pelattiin vanhat vastaan junnut -peli johon laitettiin kunnon panos. Kyllä siinä meininkiä oli, ja osa puhui vaihtoon tullessa jopa pelin olevan parempaa kuin alkukauden sarjavastustajia vastaan, vaikkei se nyt ihan niin oikeasti mennyt. Mutta kyllä siellä tunteet rupesi kuumenemaan, ja tuomarina ollut fysiikkavalmentaja Jussi Korhonen sai pelin jälkeen kuulla kunniansa. Tosissaan mentiin mutta hyvän huumorin kautta kuitenkin”, Listenmaa kuvailee.

Kauden viimeinen kotiottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 9.10. klo 15.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo klo 14.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös grillipisteet ja anniskelualueet. TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, joka alkaa viitisen minuuttia ennen ottelun alkua. Ottelun selostaa tälläkin kertaa Juuso Koskinen.

Otteluisäntänä toimii LED-valaisimiin erikoistunut valaisinvalmistaja Winled Oy.

VIP on loppuun myyty

Liput otteluun maksavat 8 € aikuisilta ja 5 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lipun voi ostaa myös ennakkoon Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

VIP-lippuja ei tällä kertaa riitä myytäväksi ottelun lipunmyyntiin, sillä reilu 50-paikkainen VIP-alue on myyty loppuun jo ennalta. Kiitos kaikille mukana oleville!

Palvelut stadionilla

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä. Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo jälleen hodarigrillinsä Pyynikille.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin käsityöläispanimon tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue. Tämä uusi anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

HUOM! Suosittelemme kortilla maksamista ja etenkin lähimaksun käyttämistä kaikilla myyntipisteillä! Käteisellä maksaessasi käytä mieluiten tasarahaa.

Pyydämme yleisöä ottamaan kaikissa otteluissa huomioon seuraavat seikat:

  • Desinfioi kätesi heti stadionille tultuasi. Saatavilla on käsihuuhdetta, mutta voit ottaa myös oman pikkupullosi mukaan.
  • Pidä 2 metrin turvavälit stadionilla sekä jo lippuluukulle jonottaessasi. Katsomossa penkkiriveistä on käytössä vain joka toinen. Perheenjäsenet voivat toki istua lähellä toisiaan.
  • Aivasta ja yski paperiseen nenäliinaan ja heitä se roskiin heti käytön jälkeen. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojaa suusi kyynärtaipeella. Desinfioi kätesi.
  • Desinfioi kätesi myös ennen grillillä ja muilla myyntipisteillä asiointia ja ruokailua. Käsihuuhdetta on saatavilla.
  • Älä missään nimessä tule otteluun jos olet sairaana. Myös riskiryhmiin kuuluvien suositellaan pysyvän poissa ottelutapahtumista.

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi, ja ottelun jälkeen nousujuhlat jatkuva Dam Barissa Tammerkosken äärellä Satakunnan sillan kupeessa.

Tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Kausikortti 2022

90 €
Lue lisää ja osta >>

Kausikortti 2022 (alennusryhmät)

65 €
Lue lisää ja osta >>
TamU naiset -tukikausikortti

TamU-naisten tukikausari 2022

20 €
Lue lisää ja osta >>
TamU Olympia-kortteli -VIP-kausikortti

VIP-kausikortti 2022

360 €
Lue lisää ja osta >>

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

8.5. MuSa - TamU 1 – 2

15.5. TamU naiset - PaiHa 4 – 0

15.5. TamU 2 - FC Melody 3 – 3

17.5. klo 18 TamU - Klubi 04

18.5. klo 20 RaiFU - TamU naiset

20.5. klo 19 NoPS - TamU 2