Kauden viimeiseen Tammelan otteluun vieraaksi sarja­kärki

23/08/2017
Otteluennakko

Tampere United pelaa torstaina kauden viimeisen ottelunsa Tammelan stadionilla, ennen kuin kotiottelut siirtyvät syyskuussa Ratinaan. Vastustajaksi otteluun tulee sarjakärki Salon Palloilijat, joten juuri edellisellä kierroksella Musan Salaman sarjakärjestä pudottanut TamU saa jälleen tilaisuuden hämmentää Kakkosen B-lohkon kärkitaistelua. Voitto torstain ottelussa voisi jopa siivittää Sinipaidat mukaan nousukamppailuun.

Kevätkierroksella SalPa oli Sinipaidoille vaikea vastus vierasottelussa Salossa, ja tuloksena oli selkeä 0–2 (0–2) -tappio. Tarkempi analyysi tosin paljastaa, että tappio oli monen seikan summa. Ottelun avausmaali syntyi karkeasta henkilökohtaisesta virheestä ja myös toisessa maalissa TamU-puolustus puhkottiin luvattoman helposti yhdellä pystysyötöllä. Kun vielä Tuomas Lehti otti jakson lopussa punaisen kortin kahdella hiukan heppoisella varoituksella, ei päävalmentaja Mikko Mäkelälle jäänyt todellista mahdollisuutta korjata tauolla ensimmäisen jakson taktisia virheitä.

SalPa-ottelu oli TamUlle kauden alun vaikean jakson viimeinen ottelu. Sen jälkeisistä kymmenestä otteluista tilille on kertynyt kuusi voittoa, kolme tasapeliä ja vain yksi tappio, eli yhteensä 21 pistettä. SalPan vastaava saldo on lähes yhtä vakuuttava 19 pistettä, jotka ovat tulleet kuudella voitolla, yhdellä tasapelillä ja kolmella tappiolla. TamU on siis pelannut viimeiset kymmenen ottelua jopa kovemmalla saldolla kuin sarjakärkeen noussut salolaisjoukkue.

SalPan pelaajamateriaali koostuu pitkälti nuorista TPS-taustaisista pelaajista. Erityiseen tarkkailuun heistä kannattaa ottaa vielä viime kaudella ajoittain isojakin minuutteja TPS:n Ykkösen otteluissa pelannut Lucas Gabrielsson, joka on tehnyt kuluvalla kaudella yhdeksän maalia ja jakaa Roope Kostiaisen kanssa Kakkosen B-lohkon maalipörssin kakkossijan.

Gabrielssonin lisäksi maalipörssissä erottuu edukseen jo useamman vuoden SalPassa Kakkosen pelejä pelannut seuran oma kasvatti Jaakko Oksanen, joka on tehnyt yhteensä kuusi maalia. Näistä yhden Oksanen teki Tampere Unitedin verkkoon kesäkuun alun kohtaamisessa. Viime kaudella TPS:ssä A-poikien Suomen mestaruuden voittaneista pelaajista eniten maaliverkkoa on heiluttanut neljä maalia tehnyt Eetu Leppänen.

Vaikka SalPa usein mainitaan nuorena joukkueena, tämä on vain osa totuutta. Kokeneesta kaartista kannattaa panna merkille ainakin toppari Ville Rannikko, joka pelasi muutamia liigaotteluita TPS:n paidassa kausilla 2011–14 sekä nigerialainen keskikenttäpelaaja Ekhiabhi Okodugha, joka pelasi KuPSin, RoPSin ja IFK Mariehamnin paidassa kausilla 2008–11. Näiden lisäksi joukkueessa on muutama pelaaja, joilla on viime vuosilta runsaasti Ykkösen pelejä FC Jazzin ja TPS:n paidassa. Myös useamman kauden SalPassa Kakkosen otteluita pelanneita pelaajia löytyy useita.

Päävalmentaja Mikko Mäkelä on mielissään siitä, että TamU saa toisen kovan kovan haasteen MuSa-vierasottelun jälkeen. ”Pääsemme jälleen mittaamaan omaa tasoamme oikein kunnolla, sillä Salpa johtaa tällä hetkellä sarjaa. Nyt meillä onkin tilaisuus näyttää, että pystymme pelaamaan toisen todella kovan pelin putkeen”, Mäkelä hekumoi.

”Uskon täysin, että haastamme SalPan paremmin kuin vieraissa edellisessä kohtaamisessa. Se vaatii taas sitä, että pelitapamme onnistuu täydellisesti ja että joukkue noudattaa sitä kurinalaisesti. Minulla on täysi luotto joukkueeseen, että pystymme jälleen antamaan kaiken omalle logolle. Jos ja kun näin käy niin silloin tuloskin on hyvä”, Mäkelä uskoo

Mäkelä toteaa joukkueen terveystilan olevan melko hyvä, sillä ainoastaan Juuso Auvinen ja Santeri Salomaa eivät ole mukana. ”Viimeinen Tammelan ottelu varmasti sytyttää joukkueen todelliseen liekkiin!” Mäkelä toteaa lopuksi.

Myös TamU-TV on tietenkin jälleen mukana Tammelassa ja välittää ottelun tapahtumat, tunnelmat ja analyysit kotisohville suorana lähetyksenä. Ottelun ennakointi alkaa jo tunti ennen ottelun alkua eli klo 17.30. Silloin Tarmo Lyytikäinen saa asiantuntujavieraikseen pienen tauon jälkeen kuvaruutuihin palaavan Ville Toivan sekä Tampere Unitedin junioripäällikkö Martti Bergströmin. Selostustehtäviin palaa jälleen tuttu sinivihreä äänemme Manu Haapalainen, joka saa pitkästä aikaa kommentaattorikaverikseen Juha Kumaran.

Huivit ylös!

Otteluun kannattaa jälleen ottaa mukaan TamU-huivi, sillä tänä kesänä aloitettu huiviperinne saa jatkoa ennen ottelun alkua. Kun ennen pelaajaesittelyjen alkua stadionin kaiuttimista soi Tampere Unitedin tunnusbiisi Tämä kaupunki on meidän, pyydetään kaikkia katsojia nousemaan seisomaan ja nostamaan huivi kaksin käsin pään yläpuolelle. Huivit pidetään ylhäällä koko pelaajaesittelyn ajan aina ottelun alkuvihellykseen saakka. Tässäkin ottelussa huiveja on myynnissä huippuedullisesti 10 euron hintaan.

Ajoissa Tammelaan!

Ottelu alkaa Tammelan stadionilla torstaina 24.8. klo 18.30. Sisäänkäynti stadionille tapahtuu Ilmarinkadun ja Kalevan puistotien kulmassa olevasta pääportista. Stadionin portti aukeaa tunti ennen ottelun alkua, ja paikalle kannattaa tulla hyvissä ajoin jonojen välttämiseksi. Stadionilla yleisöä palvelee heti klo 17.30 alkaen Tampereen Ylpeys Pale Alea tarjoileva anniskelualue sekä Tapolan makkaraa tarjoileva grillipiste. Kaikilla myyntipisteillä voi maksaa ostoksensa käteisen lisäksi kortilla.

Pääsyliput maksavat aikuisilta 8 € ja alennusryhmiltä 5 €. Lipun voi maksaa stadionilla käteisellä tai kortilla. Lipunmyynnin jonot voi välttää ostamalla ennakkoon mobiililipun ZUPticketistä. Huomaa että ZUPticket-sovellus tulee olla asennettuna puhelimeesi, jotta lipuntarkastaja voi “repäistä” lippusi puhelimen näytöltä.

Tammelan katsomoista on avoinna pääkatsomo sekä kannattajille varattu kaupunginpuoleinen pääty. VIP-lipuilla sisään tuleville on varattu pääkatsomosta oma alueensa. Lisäksi vieraskannattajille on varattu tilaa stadionin itäpäädystä.

Tervetuloa Tammelan tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49