27.9.2019

 
 

Kauden viimeinen vieras­peli vie Sinipaidat KaarinaanTampere Unitedin vaikeuksien t√§yteinen kausi l√§henee loppuaan, ja sunnuntaina edess√§ on kauden viimeinen vierasottelu. Ottelua is√§nn√∂i sarjassa toisena majaileva Kaarinan Pojat. Kotijoukkueen nousuhaaveet ovat mit√§tt√∂m√§t, kun Gnistan on ottanut sarjan k√§rjess√§ jo kahdentoista pisteen kaulan, mutta sarjan toinen sija ja kotietu Kakkosen jatkosarjassa varmasti kiinnostavat kaarinalaisia. TamUlla peliss√§ on vain kunnia, mutta kotona Pyynikill√§ KaaPosta kes√§ll√§ Aleksi Sainion maalilla otettu 1‚Äď0-voitto tuo viitteit√§ siit√§, ett√§ yll√§tysvoitto on nytkin mahdollinen.

Edellinen kohtaaminen kes√§kuun lopulla Pyynikill√§ osui aikaan, jolloin Tampere Unitedin kausi oli viel√§ toivoa t√§ynn√§. Se oli my√∂s osa nelj√§n ottelun putkea, jossa TamU otti KaaPo-voiton lis√§ksi kaksi tasapelipistett√§. J√§lkeenp√§in on helppo katsoa, ett√§ kauden olisi pit√§nyt k√§√§nty√§ tuolloin viel√§ selke√§mmin voiton puolelle. Sen sijaan ovella odotti jo kauden pohjanoteeraus: kolme per√§kk√§ist√§ tappiota maalierolla 0‚Äď12 ja erityisesti n√∂yryytt√§v√§ 0-6-tappio FC Espoon vieraana. T√§m√§n tappion j√§lkeen TamU p√§√§tyi my√∂s valmentajan vaihtamiseen.

Valmentajavaihdos ei lopulta ole muuttanut Sinipaitojen tuloksia paremmiksi. Pelissä itsessään on näkynyt uusia positiivisia asioita, mutta näitä ei ole saatu muutetuksi sarjapisteiksi. Vanhaa fraasia toistaen voi sanoa, että aika loppui kesken, mutta karu tosiasia on, että tappioputki on kasvanut jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. KaaPo-voitto on itse asiassa Sinipaitojen edellinen voitto, ja sen jälkeen voitottomia pelejä on peräti kymmenen.

Vaikka kautta ei enää pelasta mikään eikä Kolmoseen putoamista ei voi enää estää, janoaa Sinipaidat vielä tappioputken katkaisua ja jonkinlaista positiivista päätöstä kaudelle. Tähän on aikaa kaksi ottelua, ja ensimmäinen mahdollisuus saadaan sunnuntaina Kaarinassa.

”Joukkue jatkaa edelleen tosissaan treenaamista ja pyrkii parantamaan peli√§√§n tilanteesta huolimatta. Joukkueen sis√§ll√§ on hyv√§ ja rento henki. T√§ss√§ tilanteessa v√§hemm√§n kauden aikana peliaikaa saaneet voivat saada mahdollisuuden n√§ytt√§√§ taitonsa, mutta t√§m√§ ei saa menn√§ tuloksen haun edelle”, kommentoi valmentaja Jani Haraholma tilannetta.

Ottelu pelataan Kaarinan keskuskentällä sunnuntaina 29.9. klo 15.00 alkaen. Ottelua voi seurata tuttuun tapaan Twitterin välityksellä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.