Kauden viimeinen vieras­peli vie Sinipaidat Kaarinaan

27/09/2019
Otteluennakko

Tampere Unitedin vaikeuksien täyteinen kausi lähenee loppuaan, ja sunnuntaina edessä on kauden viimeinen vierasottelu. Ottelua isännöi sarjassa toisena majaileva Kaarinan Pojat. Kotijoukkueen nousuhaaveet ovat mitättömät, kun Gnistan on ottanut sarjan kärjessä jo kahdentoista pisteen kaulan, mutta sarjan toinen sija ja kotietu Kakkosen jatkosarjassa varmasti kiinnostavat kaarinalaisia. TamUlla pelissä on vain kunnia, mutta kotona Pyynikillä KaaPosta kesällä Aleksi Sainion maalilla otettu 1–0-voitto tuo viitteitä siitä, että yllätysvoitto on nytkin mahdollinen.

Edellinen kohtaaminen kesäkuun lopulla Pyynikillä osui aikaan, jolloin Tampere Unitedin kausi oli vielä toivoa täynnä. Se oli myös osa neljän ottelun putkea, jossa TamU otti KaaPo-voiton lisäksi kaksi tasapelipistettä. Jälkeenpäin on helppo katsoa, että kauden olisi pitänyt kääntyä tuolloin vielä selkeämmin voiton puolelle. Sen sijaan ovella odotti jo kauden pohjanoteeraus: kolme peräkkäistä tappiota maalierolla 0–12 ja erityisesti nöyryyttävä 0-6-tappio FC Espoon vieraana. Tämän tappion jälkeen TamU päätyi myös valmentajan vaihtamiseen.

Valmentajavaihdos ei lopulta ole muuttanut Sinipaitojen tuloksia paremmiksi. Pelissä itsessään on näkynyt uusia positiivisia asioita, mutta näitä ei ole saatu muutetuksi sarjapisteiksi. Vanhaa fraasia toistaen voi sanoa, että aika loppui kesken, mutta karu tosiasia on, että tappioputki on kasvanut jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. KaaPo-voitto on itse asiassa Sinipaitojen edellinen voitto, ja sen jälkeen voitottomia pelejä on peräti kymmenen.

Vaikka kautta ei enää pelasta mikään eikä Kolmoseen putoamista ei voi enää estää, janoaa Sinipaidat vielä tappioputken katkaisua ja jonkinlaista positiivista päätöstä kaudelle. Tähän on aikaa kaksi ottelua, ja ensimmäinen mahdollisuus saadaan sunnuntaina Kaarinassa.

”Joukkue jatkaa edelleen tosissaan treenaamista ja pyrkii parantamaan peliään tilanteesta huolimatta. Joukkueen sisällä on hyvä ja rento henki. Tässä tilanteessa vähemmän kauden aikana peliaikaa saaneet voivat saada mahdollisuuden näyttää taitonsa, mutta tämä ei saa mennä tuloksen haun edelle”, kommentoi valmentaja Jani Haraholma tilannetta.

Ottelu pelataan Kaarinan keskuskentällä sunnuntaina 29.9. klo 15.00 alkaen. Ottelua voi seurata tuttuun tapaan Twitterin välityksellä.

TamU matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2