Kauden viimeinen vieras­ottelu vie Porin stadionille

21/09/2017
Otteluennakko

Tampere United matkustaa sunnuntaina kauden viimeiseen vierasotteluun FC Jazzin vieraaksi Poriin. Vastaan asettuu joukkue, joka pelasi erittäin vaikean alkukauden, mutta vältti lopulta putoamiskurimuksen jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä. Samalla FC Jazz on yksi niistä joukkueista, jotka Tampere United haluaa pitää takanaan kauden loppuun asti. Eroa on tällä hetkellä neljä pistettä, joten tämä asia on mahdollista varmistaa jo sunnuntain ottelussa.

Kun joukkueet kohtasivat kesäkuun lopussa Tammelan stadionilla, TamU otti vakuuttavan 3–0-voiton toisen jakson maaleilla. Jazz oli jo silloin osoittanut pieniä piristymien merkkejä, mutta kyseessä oli tästä huolimatta joukkueen seitsemäs tappio kymmenessä ottelussa. Porilaisten kauden kääntymisestä kertoo paljon se, että seuraavasta kymmenestä ottelusta Jazz voitti kuusi.

Edellisen kohtaamisen jälkeen FC Jazzin kokoonpanossa on tapahtunut yksi merkittävä muutos, kun kokenut Samu-Petteri Mäkelä siirtyi paikalliskilpailija MuSaan. Kuusi maalia Jazzille tehneen hyökkääjän menetys ei kuitenkaan ole näkynyt tuloksissa ainakaan negatiivisesti. Maalinteosta päävastuuta on kantanut toinen Veikkausliigassakin urallaan pelannut kokenut pelimies, sillä Juho Lehtonen on tehnyt peräti 14 maalia. Viimeisessä tasapeliottelussa Peimari Unitedia vastaan Lehtonen ei osunut, mutta tätä edelsi hämmästyttävä putki, jossa Lehtonen teki vähintään kaksi maalia kuudessa peräkkäisessä ottelussa.

Tampere Unitedin kokoonpanosta ovat varmuudella poissa Riku Oras, Mahdi Ali, Mehdi Fennane, Tuomas Lehti ja Sasu Nieminen. Lisäksi puolen tusinan pelaajan pelaaminen on vielä tässä vaiheessa arvoitus. ”Pitkä ja rankka kausi on vaatinut veronsa”, päävalmentaja Mikko Mäkelä toteaakin. ”Kahteen viimeiseen peliin ei löydy enää kuin kourallinen terveitä pelaajia. Valtaosa äijistä vetää viimeiset pelit sisulla ja buranan voimalla.”

”Kausi on ollut onnistunut, ja onneksi olemme varmistaneet sarjapaikan hyvissä ajoin, koska nyt meillä ei enää löydy tuoretta kalustoa, vaan viimeiset pelit vedetään läpi tahdon voimalla. Olemme joutuneet vähän antamaan periksi kovimmasta harjoittelusta ja ajattelemaan enemmänkin, että saamme peleihin liikuntakyvyn omaavia pelaajia”, luonnehtii Mäkelä haastavaa tilannetta.

”Jos jokin on varmaa, niin kahdessa viimeisessä pelissä näemme ainakin taistelua ja sitä ISOA SYDÄNTÄ”, Mäkelä lupaa lopuksi.

Ottelu pelataan leikkisästi ikuiseen tuulen stadioninakin tunnetulla Porin stadionilla sunnuntaina 24.9. klo 17 alkaen. TamU-TV lähettää ottelun suorana lähetyksenä Manu Haapalaisen ja Joonas Niemelän selostamana. Lähetys alkaa ottelun ennakoinnilla jo klo 16.30, jolloin äänessä ovat studioisäntä Tarmo Lyytikäinen sekä asiantuntijakommentaattori Ville Toiva.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2