21.9.2017

 
 

Kauden viimeinen vieras­ottelu vie Porin stadionilleTampere United matkustaa sunnuntaina kauden viimeiseen vierasotteluun FC Jazzin vieraaksi Poriin. Vastaan asettuu joukkue, joka pelasi erittäin vaikean alkukauden, mutta vältti lopulta putoamiskurimuksen jo hyvissä ajoin ennen kauden päätöstä. Samalla FC Jazz on yksi niistä joukkueista, jotka Tampere United haluaa pitää takanaan kauden loppuun asti. Eroa on tällä hetkellä neljä pistettä, joten tämä asia on mahdollista varmistaa jo sunnuntain ottelussa.

Kun joukkueet kohtasivat kes√§kuun lopussa Tammelan stadionilla, TamU otti vakuuttavan 3‚Äď0-voiton toisen jakson maaleilla. Jazz oli jo silloin osoittanut pieni√§ piristymien merkkej√§, mutta kyseess√§ oli t√§st√§ huolimatta joukkueen seitsem√§s tappio kymmeness√§ ottelussa. Porilaisten kauden k√§√§ntymisest√§ kertoo paljon se, ett√§ seuraavasta kymmenest√§ ottelusta Jazz voitti kuusi.

Edellisen kohtaamisen jälkeen FC Jazzin kokoonpanossa on tapahtunut yksi merkittävä muutos, kun kokenut Samu-Petteri Mäkelä siirtyi paikalliskilpailija MuSaan. Kuusi maalia Jazzille tehneen hyökkääjän menetys ei kuitenkaan ole näkynyt tuloksissa ainakaan negatiivisesti. Maalinteosta päävastuuta on kantanut toinen Veikkausliigassakin urallaan pelannut kokenut pelimies, sillä Juho Lehtonen on tehnyt peräti 14 maalia. Viimeisessä tasapeliottelussa Peimari Unitedia vastaan Lehtonen ei osunut, mutta tätä edelsi hämmästyttävä putki, jossa Lehtonen teki vähintään kaksi maalia kuudessa peräkkäisessä ottelussa.

Tampere Unitedin kokoonpanosta ovat varmuudella poissa Riku Oras, Mahdi Ali, Mehdi Fennane, Tuomas Lehti ja Sasu Nieminen. Lis√§ksi puolen tusinan pelaajan pelaaminen on viel√§ t√§ss√§ vaiheessa arvoitus. ”Pitk√§ ja rankka kausi on vaatinut veronsa”, p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ toteaakin. ”Kahteen viimeiseen peliin ei l√∂ydy en√§√§ kuin kourallinen terveit√§ pelaajia. Valtaosa √§ijist√§ vet√§√§ viimeiset pelit sisulla ja buranan voimalla.”

”Kausi on ollut onnistunut, ja onneksi olemme varmistaneet sarjapaikan hyviss√§ ajoin, koska nyt meill√§ ei en√§√§ l√∂ydy tuoretta kalustoa, vaan viimeiset pelit vedet√§√§n l√§pi tahdon voimalla. Olemme joutuneet v√§h√§n antamaan periksi kovimmasta harjoittelusta ja ajattelemaan enemm√§nkin, ett√§ saamme peleihin liikuntakyvyn omaavia pelaajia”, luonnehtii M√§kel√§ haastavaa tilannetta.

”Jos jokin on varmaa, niin kahdessa viimeisess√§ peliss√§ n√§emme ainakin taistelua ja sit√§ ISOA SYD√ĄNT√Ą”, M√§kel√§ lupaa lopuksi.

Ottelu pelataan leikkisästi ikuiseen tuulen stadioninakin tunnetulla Porin stadionilla sunnuntaina 24.9. klo 17 alkaen. TamU-TV lähettää ottelun suorana lähetyksenä Manu Haapalaisen ja Joonas Niemelän selostamana. Lähetys alkaa ottelun ennakoinnilla jo klo 16.30, jolloin äänessä ovat studioisäntä Tarmo Lyytikäinen sekä asiantuntijakommentaattori Ville Toiva.

Tampere United matkustaa otteluun TT Matkojen bussilla.