14.9.2016

 
 

Kauden loppu­huipennus alkaa vieras­ottelulla NokiallaTampere Unitedin kauden loppuhuipennus on käsillä, sillä kautta on jäljellä vain kolme ottelua, ja TamU on sarjakärjessä. Pahimmat kilpailijat Rauman Pallo-Iirot sekä Ilves-Kissat ovat molemmat Tampere-Satakunnan Kolmosen sarjataulukossa kuuden pisteen päässä, joten Sinipaidoille riittää neljä pistettä varmistamaan sarjan voiton ja nousun Kakkoseen. Seuraava tilaisuus ottaa näitä pisteitä on torstai-illan vierasottelu Nokian Palloseuraa vastaan.

Kauden aiempi TamUn ja NoPSin kohtaaminen muistetaan huikeista viimeisist√§ viidest√§ minuutista, joiden aikana TamU k√§√§nsi 1‚Äď3-tappioaseman maukkaaksi 4‚Äď3-voitoksi. Ottelun ensimm√§isen 85 minuutin aikana NoPS oli onnistunut taktiikassaan t√§ydellisesti ja teki kolme maalia erikoistilanteista. Viimeisen viiden minuutin aikana Riku Oraksen, Niclas Kalatsevin ja Matti Saaren maalit kuitenkin k√§√§nsiv√§t ottelun Sinipaitojen voitoksi Pyynikin kotiyleis√∂n riemuksi. T√§rke√§ osansa pelin k√§√§ntymisess√§ oli my√∂s onnistuneilla vaihdoilla: Mehdi Fennane pelasi lopussa loistavat minuutit target-hy√∂kk√§√§j√§n√§ ja Jonne Ker√§nen toi tunnin kohdalla kaivattua rauhallisuutta keskikent√§n pohjalle.

Torstaina TamUlla ei ole varaa yhtä lepsuun erikoistilannepelaamiseen, eikä kannattajien pumppu varmastikaan myöskään kestäisi toista samanlaista nitroloppua. Sinipaitojen puolustuspeli onkin tiivistynyt selvästi syksyn mittaan, eikä yksikään joukkue ole enää onnistunut tekemään kolmea maalia TamUn verkkoon. Samalla hyökkäyspeliin on löytynyt se rytmi ja monipuolisuus, jota valmennus on koko kauden ajan hakenut. Lähtökohdat otteluun ovat siis hyvät.

Nokian Palloseura tulee otteluun mukavassa nelj√§n ottelun voittoputkessa. Kovimpana p√§√§nahkana rupeamaan mahtuu 2‚Äď1-kotivoitto Pallo-Iiroista elokuun viimeisen√§ p√§iv√§n√§. Kokonaisuutena nokialaiset ovat pelanneet melko tasaisien kauden, ja 29 pistett√§ 18 ottelussa oikeuttaa tukevaan asemaan sarjan ylemm√§ss√§ keskikastissa.

Maalintekotilastossa NoPSin pelaajista erottuvat edukseen seitsem√§n maalia tehnyt Joona-Petteri Valkama sek√§ kuuden maalin miehet Alessandro J√§rvi√∂ ja Pekka √Ąij√§l√§, joista j√§lkimm√§inen teki maalin my√∂s TamUn verkkoon kes√§kuussa Pyynikill√§. Isompia kokoonpanohuolia nokialaisilla ei tiett√§v√§sti ole, joskin Sami Hilden on korttitilin t√§yttymisen my√∂t√§ pelikiellossa.

Oman mielenkiintonsa otteluun tuo se, ett√§ TamUn p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ sek√§ useampi viime kaudella NoPSissa pelannut pelaaja tuntevat nokialaiset eritt√§in hyvin. ”NoPS on seura jossa vietin kuusi hienoa vuotta”, M√§kel√§ toteaa. ”Nyt se on kuitenkin vastustajana ja samalla edess√§ on todella iso peli meille. Jokainen tiet√§√§ panokset joten niist√§ ei tarvitse en√§√§ puhua.”

”Kokoonpanoon on luvassa muutoksia, koska pelaajia on tippunut syksyn mittaan sairastuvalle”, M√§kel√§ manaa ”Viimeisimp√§n√§ pois putosi Jan Riikonen, joka p√§√§si pitk√§n poissaolon j√§lkeen maanantaina reeneihin. Heti tiistaina polvi meni pahasti ja Janin kausi oli siin√§. My√∂s molemmat Saaret ovat poissa ja Sasha PopovitŇ° sek√§ Juuso Auvinen ovat kysymysmerkkej√§. Lis√§ksi pieni√§ vammoja on useammalla pelaajalla, mutta nyt pelataan kivuista piittaamatta.”

”Olemme reenanneet alkuviikon Vesilahdella, koska emme saa Tampereella vuoroja valoisan aikaan tai kentille joilla olisi valot. Reeneiss√§ on hyv√§ meininki: iloisuus ja rentous n√§kyy pelaajista, ja se on taas asia jonka halutaan siirtyv√§n torstaina Menkalan hyv√§lle kent√§lle.”

Ottelu potkaistaan käyntiin torstaina 14.9. klo 18.00 ja pelipaikkana on siis Menkalan tekonurmi. Niiden jotka eivät pääse paikan päälle kannattaa toivoa sateetonta iltaa, sillä TamU-TV lähettää ottelun sään salliessa suorana lähetyksessä. Koska Menkalassa ei ole katettua katsomoa, lähetystä ei voida toteuttaa sadesäällä. Poutakelin sattuessa selostajina kuullaan Tarmo Lyytikäinen ja Joonas Niemelä.