Kauden koti­avauksesta yli­voimainen 8–1 (6–0) -voitto!

09/05/2022 TamU naiset
Otteluraportti

Naisten edustusjoukkue avasi kotipelinsä lauantaina Kaupissa Peimari Unitedia vastaan. Kaupissa joukkuetta odotti oikein perinteinen suomalainen kevätsää, sillä sadetta tuli taivaan täydeltä ja lämpömittari näytti +5 astetta. Sinipaidat lähtivät kuitenkin otteluun varmoin ottein ja nappasivat mukaansa kolme pistettä ylivoimaisella 8–1-voitolla.

Naisten Kolmonen

8 – 1

  • Ottelu oli käytännössä ohi vartissa, kun TamU johti jo 4–0
  • Kiira Kaivola teki hattutempun ottelun 13 ensimmäisen minuutin aikana
  • Emilian Numminen tälläsi pallon maaliin 30 metristä

Monet pelaajat saivat henkilökohtaisia onnistumisia, mikä tuo luottoa ensi viikon varmasti tiukempaan PaiHa-peliin.

- Lilli Koski
Keskikenttäpelaaja

Ensimmäiset maalit tulivat korkean prässin seurauksena. Tehtiin riittävästi liikkeitä syöttöjen mahdollistamiseksi ja haluttiin hakea palloja vastustajan alimman linjan taakse, johon hyökkääjät liikkuivat aktiivisesti.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Pelissä nähtiin onnistuneita viimeistelyjä usealta eri pelaajalta. Peliin lähdettiin luottavaisin fiiliksin omaan tekemiseen, mikä näkyi erityisesti ensimmäisellä jaksolla totaalisena pallonhallintana. Tietenkin tämä näkyi myös lukemissa. Ottelu oli Sinipaitojen hallinnassa alkuvihellyksestä asti. Vierasjoukkueen syöttöketjut katkesivat ensimmäiseen tai viimeistään toiseen syöttöön TamUn onnistuneen prässin johdosta.

Kotijoukkueen ensimmäinen maali syntyi jo kuudennella minuutilla, kun hyökkääjäkaksikko Kiira Kaivola ja Nea Vironmäki olivat aiheuttamassa pään vaivaa Peimarin puolustukselle. Kaksikko pääsi maalisektoreille ja Vironmäki syötti diagonaalisen syötön Kaivolan jalkaan, josta varma viimeistely alanurkkaan. Ottelua kului vain viisi minuuttia eteenpäin, kun sama kaksikko oli jälleen asialla. Yhdennellätoista peliminuutilla syntyi miltei identtinen maali, ja Kaivola laittoi tilanteeksi 2–0. Kotijoukkue sai jatkossakin luotua onnistuneita hyökkäyksiä kuin liukuhihnalta, joskin muutama niistä päätyi paitsioon.

Kolmas maali syntyi Johanna Heikkisen kulmapotkusta, johon Kiira Kaivola sai päänsä väliin, kun pelikello näytti 13. minuuttia. Kuudennellatoista peliminuutilla joukkueessa ensimmäistä kauttaan pelaava Lilli Koski tykitti tilanteeksi 4–0 riiston jälkeen. Sinipaidat kierrättivät palloa laidalta toiselle vastustajan kenttäpuoliskolla hakien murtavia syöttöjä. Pelikellossa oli 22 minuuttia, kun Heikkisen antama kulmapotku kimposi 16:n alueen ulkopuolelle, josta joukkueen kapteeni Mari Virtanen pääsi vastapalloon tälläämään pallon verkon perukoille. Tilanteeksi 5–0 ja Virtanen avasi myöskin kauden maalitilinsä. Vielä ennen ensimmäisen jakson loppua ehdittiin näkemään Heikkisen upea kaukolaukaus noin 20 metristä, joka upposi verkon perukoille. Tauolle lähdettiin siis tilanteessa 6–0.

Joukkueen laituri Lilli Koski totesi ottelun ratkenneen nopeasi.

”Pelihän ratkesi käytännössä jo ensimmäisen vartin aikana ja pallo oli meidän hallussamme koko ottelun ajan. Lauantaina myös monet pelaajat saivat henkilökohtaisia onnistumisia, mikä tuo luottoa ensi viikon varmasti tiukempaan PaiHa-peliin.”

Toinen jakso käynnistyi, ja vastustajajoukkue oli tauon aikana saanut kerättyä peliänsä hieman kasaan. Toisella jaksolla kotijoukkueesta oli huomattavissa pientä passiivisuutta, jonka johdosta vastustajakin sai kehiteltyä yhden maalin. Kotijoukkueen pallonhallinta kuitenkin jatkui, vaikka ilmassa oli selkeästi jo hieman väsymistä sekä sääolosuhteista johtuvaa kylmettymistä. Sinipaidat eivät tuntuneet löytävän enää samanlaisia murtautumismahdollisuuksia kuin ensimmäisellä jaksolla, mutta pallonhallintaa ei silti menetetty. Joukkue kierrätti palloa laidalta toiselle ja pyrki luomaan maalintekotilanteita. Joitakin murtautumispalloja joukkue saikin kehiteltyä, mutta tulosta ei syntynyt.

Pian tunnin täyttymisen jälkeen toppari Emilia Numminen sai syötön vasemmalta laidalta jalkaansa ja pääsi tekemään pienen tempokuljetuksen, jonka päätteeksi jysäytti pallon ylänurkkaan 30 metrin päästä maalista ja lukemiksi 7–0. Joukkueen viimeinen maali syntyi 74. peliminuutilla, kun Nea Vironmäki pääsi läpiajoon sekä harhauttamaan maalivahdin, josta sijoitti pallon varmasti verkon perukoille. Maalin jälkeen joukkueen pelitempo laski, eikä prässiä saatu enää juurikaan toimimaan. Lopulta 87. peliminuutin kohdalla Peimarin Unitedin Matilda Heikkilä pääsi läpiajoon, josta sijoitti pallon alanurkkaan ja loppulukemiksi 8–1.

”Ekan jakson aikana pystyttiin toteuttamaan harjoiteltua avauspeliä, ja sen seurauksena saatiin pallonhallinta itselle. Ensimmäiset maalit tulivat korkean prässin seurauksena. Tehtiin riittävästi liikkeitä syöttöjen mahdollistamiseksi ja haluttiin hakea palloja vastustajan alimman linjan taakse, johon hyökkääjät liikkuivat aktiivisesti. Eteenpäin puolustaminen oli keskialueella korkealla tasolla, ja sen takia onnistuttiin rakentamaan onnistuneita hyökkäyksiä omalla hyökkäyssektorilla. Yksilötaidolla pystyttiin tekemään maaleja myös boxin ulkopuolelta, ja jatkossakin pitää näitä hyödyntää”, kommentoi päävalmentaja Kari Numminen ottelua.

”Ensimmäisellä jaksolla Peimari ei pysynyt mukana meidän rytmityksessämme, TamUn liike-energia oli niin hyvä. Loistava ensimmäinen jakso. Toiselle jaksolle ei lähdetty enää pelaamaan aktiivisesti vaan tyydyttiin puolustusmuotoon ja jätettiin hyökkäyssuuntaan liikkeet tekemättä, eikä pallonriistoissa oltu enää niin aktiivisia. Peli oli koko ajan omassa hallinnassa, pientä kontrollinpettämistä lukuun ottamatta, kaikki teki loistavan duunin. Peimari joukkueena oli tietoinen siitä mitä pelissä pärjääminen vaatii, mutta tällä kertaa taitotaso ja nopeus ei vielä riittänyt. Katsotaan kuinka seuraava kohtaaminen sujuu.”

Kotijoukkue esitti vakuuttavan 90 minuuttisen, vaikkakin toisella jaksolla oli havaittavissa kylmettymistä ja tulostilanteeseen tyytymistä. Ensimmäisen jakson täydellinen pallonhallinta ja kuusi maalia söivät parhaan terän toisen jakson tekemisestä. Onnistumisia saatiin laajalla rintamalla, mikä antaa paljon itsevarmuutta tuleviin tiukkoihin koitoksiin.

Joukkueen pelit jatkuvat viikon päästä sunnuntaina 15.5. Pyynikin urheilukentällä. Ottelu alkaa kello 16.00, kun vastaan asettuu jo vanha tuttavuus Paimion Haka. Ottelussa on tarjolla täydet palvelut, eli erityisesti Salama Brewingin tuotteita tarjoileva anniskelualue sekä grillikioski, josta saa Tapolan ja Vegemin makkaroita, makeita herkkuja sekä kylmiä ja kuumia juomia.

Naisten Kolmonen

8 – 1

( 6 – 0 )

6′ Kiira Kaivola
11′ Kiira Kaivola
13′ Kiira Kaivola
16′ Lilli Koski
22′ Mari Virtanen
37′ Johanna Heikkinen
63′ Emilia Numminen
74′ Nea Vironmäki

Yleisöä:
15

87′ Matilda Heikkilä

Yleisöä:
15

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49