Kauden ensimmäinen reissupeli vie Sinipaidat reippaasti Lahteen

10/02/2023 TamU
Otteluennakko

Viime viikonloppuna FC Kiffenille niukasti 1–2-hävinnyt miesten edustusjoukkue matkustaa lauantaina toisen hyvin Kakkosen A-lohkossa viime kaudella menestyneen joukkueen vieraaksi. Lahden Reipas päätyi nimittäin viime syksynä lohkon kolmanneksi yhtä sijoitusta ja yhdeksän pistettä Kiffeniä ylemmäksi. Haaste on siis jälleen kova, ja puolustuspelaamista täytyy saada tilkittyä entisestään, jotta voitto on mahdollinen. Mittarina Reipas on jälleen hyvä, sillä nousutavoitteesta avoimesti puhuvan Tampere Unitedin on kyettävä tänä vuonna voittamaan Reippaan kaltaisia joukkueita sekä kauden mittaan että etenkin nousukarsinnoissa.

TamU – Lahden Reipas

  • Useita sopimusuutisia sisältänyt viikko huipentuu talven ensimmäiseen vierasotteluun.
  • Edellisen kerran TamU pelasi Lahdessa talvikaudella 2017.
  • TamU lähtee otteluun edelleen vahvasti puolustuspelin parantamisen kautta.

Tulevan ottelun asetelmista kysyttäessä päävalmentaja Jukka Listenmaan puheesta kuuluu, että edellisessä ottelussa päästetyt kaksi maalia ovat jääneet harmittmaan. Itselleen ominaisella tavalla ”Liste” lähtee siitä, että oma pää täytyy pitää puhtaana, vaikka ilmaiseekin asian hiukan kiertäen.

”Tulos ei ole tässä kohtaa vielä meille tärkein asia. Meidän pitää saada puolustamista parempaan suuntaan, ja nyt onkin alettu katsoa harjoituksissa puolustuslinjan toimintaa, sillä linjan yhteistoiminta täytyy saada paremmaksi kuin se on ollut. Jos saamme puolustuspelin toimimaan, niin tottakai silloin tulee jo jonkinlainen tulos.”

Lisäksi päävalmentaja haluaa nähdä korkean prässin ja nopean reagoinnin tilanteenvaihtoihin.

”Ne eivät saa unohtua, vaikkei niitä ole nyt niin paljon painotettu”, Listenmaa toteaa.

Haastatteluissa sopimuksen kuluvasta kaudesta tehneet pelaajat ovat järjestäin todenneet joukkueen tavoitteen oievan sarjanousu. Se on toki erittäin luonnollista, kun sarjauudistuksen myötä nousijoita on tavallista enemmän. Päävalmentajan mielestä tämä luo vain positiivista ilmapiiriä joukkueeseen.

”Mukava nähdä taas A-lohkon kärkipään joukkue, joka ei ole niin tuttu meille”, pohtii Listenmaa syksyn mahdolliset nousukarsintapelit jo mielessään.

Myös Reippaan voi olettaa tavoittelevan sarjanousua tulevalla kaudella. Harjoitusottelut sillä ovat lähteneet tulosten valossa käyntiin hiukan kaksijakoisesti, sillä ensimmäisessä ottelussaan se venyi 1–1-tasapeliin liigassa täpärästi säilynyttä FC Lahtea vastaan, mutta viikkoa myöhemmin Ilveksen kakkosjoukkue kävi hakemassa voiton Mukkulan palloiluhallista lukemin 1–3.

Kauden ensimmäinen bussimatka

Päävalmentajaa haastateltiin otteluennakkoa varten jo alkuviikosta, joten aivan tarkkaa käsitystä ei päävalmentajallakaan Reipas-pelin kokoonpanosta vielä ollut. Todennäköisesti mukana on kuitenkin paljon pelaajia, jotka eivät edellisessä ottelussa pelanneet.

”Silloin kentällä oli paljon pelaajia, jotka eivät olleet kovin suuressa roolissa viime kaudella, ja tilanne saattaa lauantaina olla eri. Saadaan rasitusta jaettua tasaisesti ja isoja minuutteja kaikille”, Jukka Listenmaa toivoo.

Harjoituskauden vieraspelit ovat joukkuedynamiikan kehittymisen kannalta tärkeitä, ja Listenmaan mielestä on hyvä, että yksi monista kevään bussiretkistä saadaan tehdä jo varhaisessa vaiheessa.

”Bussissa pojat pääsee puhumaan vähän muitakin asioita kuin jalkapallosta, ja uudet pelaajat pääsevät tutustumaan pelikavereihin paremmin erilaisessa ympäristössä.”

”On siinä sekin, että vieraspelejä tulee kesän aikanakin useita, joten niihin on tärkeä totutella talvella”, Listenmaa lisää.

Ottelu pelataan Mukkulan palloiluhallissa Lahdessa huomenna lauantaina 11.2. jo kello 13.00 alkaen, joten matkaan saadaan lähteä jo lähes suoraan aamupalalta. Nille jotka eivät innostu matkasta Suomen Chicagoon tässä vaiheessa kevättalvea on tarjolla twitterseuranta ottelusta.

Tampere United matkustaa otteluun ProLine Charterin bussilla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49