Kauden ensimmäinen koti­voitto Sainion maalilla

30/06/2019
Otteluraportti

TamU otti KaaPoa vastaan äärimmäisen tärkeät kolme pistettä. Hyvällä peli-ilmeellä läpi ottelun pelannut kurinalainen kotijoukkue loi tukun maalipaikkoja, ja sai pidettyä KaaPon hyökkäykset melko hyvin kurissa. Lopulta ottelun ainoa maali nähtiin toisella puoliajalla, kun Aleksi Sainion laukaus löysi tiensä maaliin. Näin ollen pelin loppunumeroiksi merkattiin TamUn säilymistaiston kannalta ilahduttavasti 1–0 (0–0). Samalla TamU pelasi jo toisen peräkkäisen ottelun päästämättä yhtään maalia.

Kakkonen

1 – 0

Tervehdys pääkatsomolle…
…ja läpyt pallopojan kanssa.

TamU tuli viimeisten kotiotteluidensa tavoin peliin jälleen hyvällä ilmeellä hakemaan elintärkeitä lisäpisteitä. Parin ensimmäisen minuutin lievän KaaPo-painostuksen jälkeen sinipaidat pääsivät peliin hyvin kiinni, ja TamU sai rakenneltua tukun maalipaikkoja. Myös katsomossa saattoi aistia positiivisen lähestymisen otteluun. Paikalle oli saapunut mukavat 242 katsojaa, ja tunnelma oli ottelun alusta alkaen kohdillaan Sinikaartin pitäessä meteliä ja muun yleisön eläessä muutoin voimakkaasti mukana pelissä.

Ensimmäisenä tilanteena reilun viiden minuutin jälkeen Eemil Pasasen pitkä rajaheitto löysi maalin edustalta Haris Ibrahimovicin. Liukasliikkeinen laituri teki taidokkaan käännöksen ja laukoi maata pitkin. KaaPo-maalivahti Lauri Inkeroinen ehti kuitenkin vedon tielle ja tilanne päättyi lopulta paitsioon.

Laitapuolustajan paikalle palannut Eemil Pasanen keskittää.

KaaPon ensimmäinen puolittainen tilanne syntyi seitsemän minuutin kohdalla. Joonas Madetoja antoi tarkan puolenvaihdon, kun Rami Ojanperä oli jäänyt Unitedin puolustukselta vartioimatta. Hän ei kuitenkaan Unitedin onneksi osunut pomppivaan palloon kunnolla, ja Eetu Rahkola purki pallon varmaotteisesti katsomon puolelle.

Mainion ottelu pelannut Omar Khary keskittää.

Reilun kymmenen minuutin kohdalla Omar Khary pääsi syötönkatkoon ja teki tämän jälkeen taidokkaan ja kohti maalia kohdistuneen röyhkeän kuljetuksen, löytäen lopuksi oikeaa reunaa edenneen Haris Ibrahimovicin. Tämä pääsi jo nokikkain maalivahdin kanssa, mutta Inkeroinen venytti kuitenkin laukauksen tielle. Tilannetta seurasi vielä kulmapotku, jossa keskitys löysi jälleen Ibrahimovicin, mutta hänen puskunsa meni maalin vasemmalta puolelta ohi.

Seuraava TamU-tilanne syntyi vartin pelin jälkeen Mikko Valtasen epäonnistuttua syötön vastaanotossa, jonka jälkeen peliväline olikin jo vahvan pelin pelanneen Omar Kharyn jalassa. Khary teki oman ratkaisunsa, mutta hänen epäonnekseen veto osui suoraan Pyry Tenhoon. Kymmenisen minuuttia myöhemmin puolestaan Teemu Tuominen kaatoi harhauttamassa olleen Ibrahimovicin. Valtteri Uimosen vapaapotku näytti hyvältä, mutta KaaPon puolustuksessa Madetoja puski pallon yli maalin, eikä tilanteesta seuranneesta kulmapotkusta syntynyt mitään mainittavaa.

Katseet pallossa kulmapotkussa.

KaaPo sai ensimmäisen jakson edetessä hiljalleen pelistä paremmin otetta. Ensimmäinen vierasjoukkueen todellinen maalipaikka syntyi, kun Eemil Pasanen kaatoi oikeassa laidassa takavuosilta Pallo-Iiroista tutun Niklas Kuusion. KaaPon sivuvapaapotku löysi tiensä Pyry Tenhon päähän, mutta pusku kulkeutui vaarattomasti maalin ulkopuolelle vasempaan sivuverkkoon.

Haris Ibrahimovic laukoo.

Reilun puolen tunnin kohdalla KaaPo hyökkäsi vasenta laitaa pitkin. Parin syötön jälkeen Niklas Kuusio antoi loistavan keskityksen Leevi Puputille, mutta Elias Alanen sai kuin saikin sormensa pompun kautta kohti maalin yläosaa kohti menneen vedon väliin, ja sai ohjattua pallon yläriman yli. Erinomainen reaktiotorjunta läpi kauden maalilla loistaneelta Alaselta.

KaaPo sai vielä ensimmäisen jakson lopussa muutaman vapaapotkun Unitedin puolustusalueella, mutta TamU oli erikoistilanteissa terävä, eikä tilanteista aiheutunut vaaraa kotijoukkueelle. Näin taukohodareita lähdettiin syömään edellisen ottelun tapaan maalittomassa tasatilanteessa.

KaaPo osui tolppaan, TamU maaliin

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jakso päättyi, eli KaaPo oli aktiivisempi ja peliä hallitsevampi osapuoli. Ensimmäinen puolittainen maalipaikka syntyi kuitenkin Sinipaidoille jo jakson alussa, kun Verneri Uimonen antoi hyvän keskityksen kohti maalia. Keskitys jäi kuitenkin juuri ja juuri Ibrahimovicin ulottumattomiin.

Elias Alanen nyrkkeilee palloa.

Seuraavan vartin aikana KaaPolla oli erittäin vahva jakso. Ensimmäinen todellinen uhka TamUn maalille tuli vastahyökkäysestä, jossa Mustafa Hussein Zada epäonnistui syötössään ja vierasjoukkue riisti pallon. KaaPo eteni tämän jälkeen useamman miehen rintamana, mutta Niklas Kuusio päätti vasemmalla laidalla yrittää omaa ratkaisuaan. Vihainen veto meni lopulta vasemmalta puolelta ohi maalin.

Ottelun 54. minuutilla nähtiin KaaPolta todella vaarallinen maalipaikka. Vierasjoukkue teki hallitun ja tyylikkään useamman syötön sisältäneen hyökkäyksen, jonka lopuksi viime peleissä paljon maaleja mättänyt Hans-Emil Honkasalo antoi loistavan keskityksen vasemmalle takatolpalle Joonas Madetojalle. Madetojan ohjaus osui kuitenkin tolppaan, ja näin United pelastui takaiskumaalilta.

Aleksi Sainio laukoo voittomaalin.

Tunnin pelin jälkeen United alkoi päästä useammin hyökkäysalueelle, ja lopulta TamU saikin palkinnon hyvistä otteistaan ja siirtyi 1–0-johtoon. Omar Khary antoi loistavan pystypallon vain muutamaa minuuttia aiemmin kentälle tulleelle ja linjan taakse pystyjuoksun tehneelle Aleksi Sainiolle. Sainio ei paikastaan erehtynyt, vaan iski pallon maalivahdin sormien kautta verkon perukoille ja juoksi juhlimaan maaliaan äänekkäästi läpi ottelun kannattaneen Sinikaartin kanssa. Juhlat anniskelualueen aidalla kestivät sen verran pitkään, että tuomari joutui erikseen hakemaan Sinipaidat takaisin kentälle.

Sami Ekmark ehtii ensimmäisenä mukaan Aleksi Sainion maalijuhliin.
Maali maistuu ja mieli tekee kannattajien luo juhlimaan.

Tästä alkoikin kotijoukkueen vahva painostusjakso. Vain joitain minuutteja maalin perään TamU antoi muutaman hallitun syötön KaaPon hyökkäyksen jälkeen, ja lopulta pallo syötettiin Sami Ekmarkin ja Aleksi Sainion kautta Haris Ibrahimovicille, joka pääsi nousemaan vasemmalta maalialueelle. Maalipaikka kuitenkin kuihtui, kun Ibrahimovic kaadettiin. Heti seuraavassa hyökkäyksessä Sainio antoi hyvän keskityspallon Ekmarkille. Tämä laukoi kohti yläkulmaa ja maalivahti Inkeroinen teki tilanteessa näyttävän torjunnan. Vielä hetken kuluttua pallonriiston jäljiltä Omar Khary pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta hänen laukauksensa ei aivan suuntautunut maalipuiden väliin.

Haris Ibrahimovic tuo palloa.
Jälleen kärjessä pelannut Sami Ekmark laukoo tulisesti.

Tämän jälkeen KaaPo pyrki hakemaan tasoitusta. Vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut luotua hyviä maalipaikkoja, vaan ratkaisevat syötöt jäivät heikoiksi ja TamUn kurinalainen puolustus pelasi kenties kauden terävintä puolustusalueen peliään.

United sai vielä pari puolittaista maalipaikkaa varsinaisen peliajan lopulla. Omar Khary pääsi antamaan vapaapotkun kahdestakymmenestä metristä, mutta veto osui suoraan KaaPon Mikko Valtasen päähän. Lisäksi 86. minuutilla rajaheiton jälkitilanteesta Sami Ekmark syötti maalialueella päivystäneelle Verneri Uimoselle, jonka nosto kohti maalia jäi kuitenkin voimattomaksi.

Maalin tehnyt Aleksi Sainio puolustaa.
Kolmannen pelinsä pelannut Mustafa Hussein Zada puolusti jälleen tiiviisti Eetu Rahkolan rinnalla topparina.

Lisäajalla KaaPo sai vielä pari hyökkäystä, mutta kun edes Verneri Uimosen purkupallon jälkeinen pitkä sivurajaheitto ei tuottanut KaaPolle tulosta, tuomari puhalsi pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi. Näin peli päättyi riemunhuutojen raikuessa 1–0, ja näin TamU nappasi yllättävän, mutta äärimmäisen ilahduttavan kotivoiton.

Kommentit ottelun jälkeen

”Siinä tuli hyvä pallo Omarilta, ja siitä sitten yksi tatsi ja pääsin itse tälläämään”, kuvaili illan Aleksi Sainio maaliaan TamU-TV:n haastattelussa heti ottelu jälkeen.

”Tämä on nuori joukkue, ja koko ajan meidän oma peli on mennyt eteenpäin, ja nyt alkaa tulla tulostakin pikkuhiljaa. Kyllä mä uskon että me aletaan tästä nouseen koko ajan vaan ylemmille sijoille”, Sainio totesi joukkueen tilanteesta.

Voittoa juhlittiin perinteisin menoin.
Kannattajilla oli riemu herkässä.

Päävalmentaja Mourad Seddiki oli ottelun jälkeen luonnollisesti hyvällä päällä ja tyytyväinen peliesitykseen ja kolmeen pisteeseen.

”Tänään pelattiin kurinalaisesti molempiin suuntiin. Aikaisemminkin on pelattu suht koht hyvin, mutta tuloksellisesti on ollut todella surkeata, ja kaikki on olleet pettyneitä, niin pelaaja, taustat kuin meidän kannattajatkin. Nyt on kiva saada iloa joukkueeseen ennen pientä taukoa”, Seddiki totesi.

Pelaajat ja kannattajat yhteisöllisissä tunnelmissa.

Seddiki myös vertaili ottelua reilun viikon takaiseen maalittomaan tasapeliin.

”KäPaa vastaan lähdettiin hakemaan kolmea pistettä, mutta ei saatu kuin yksi, ja se ole pettymys. Tänään oli vastassa eri kaliiperin joukkue, eli odotettavissa oli vaikea matsi. Pojat pelasivat kuitenkin hyvän pelin molempiin suuntiin, ja Aleksi Sainion komea maalin takasi meille tärkeän voiton. Voittoja tarvitaan kuitenkin monta lisää, joten jalat on pidettävä maassa, ja työt jatkuvat pienen loman jälkeen.”

”Tauolla ensimmäinen viikko on kokonaan vapaa, eli annetaan poikien palautella ja ladata akkuja. Sitten seuraavalla viikolla treenataan taas”, kertoi Seddiki seuraavan kahden viikon suunnitelmista.

Seuraavan kerran TamU pelaa siis vasta kahden viikon päästä sunnuntaina 14.7. FC Honka Akatemian vieraana Tapiolassa. Tästä viikkoa myöhemmin sunnuntaina 21.7. on vuorossa nyt sarjataulukossa taakse jätetty Grankulla IFK kotona Pyynikillä.

Ladataan siis kaikki akkuja hetken aikaa, ja sitten jälleen uudella positiivisella energialla taistelemaan sarjapaikan puolesta kentällä ja katsomossa. Positiivisuuden vyöry alkoi kaksi viikkoa sitten Porissa. Vaikkei muutos vielä silloin näkynyt tulostaululla, on eilinen voitto silloin alkaneen tapahtumasarjan huipentuma. Tästä jos mistä on hyvä lähteä rakentamaan positiivista toista sarjakierrosta.

Kakkonen

1 – 0

( 0 – 0 )

65′ Aleksi Sainio

Yleisöä:
242

 

Yleisöä:
242

62 Elias Alanen
3 Sami Ekmark
4 Mustafa Hussein Zada
5 Eetu Rahkola C
8 Ali Aitbenzanzoun
10 Haris Ibrahimovic
15 Eemil Pasanen
19 Valtteri Uimonen 62'
20 Verneri Uimonen
25 Omar Khary
32 Arttu Mättö
26 Sami Maja
7 Niko Äkräs
13 Aleksi Sainio 62'
17 Taavi Abruquah
22 Matias Stark
27 Nils Strömsholm
29 Ali Al-Fatli
1Lauri Inkeroinen
5Teemu TuominenC
7Rami Ojanperävaihtoon 46’
11Joonas Madeotjavaihtoon 69’
13Niklas Kuusio
15Vili Ruuskanen
18Mikko Valtanen
20Hans-Emil Honkasalo
21Tenho Pyry
22Niklas Blomqvist
24Leevi Puputtivaihtoon 77’
35Teemu Muurinen
3Joona Jussila
4Joni Lehto
8Juuso Eteläpää
10Ansu Sherrifvaihdosta 46’
16Roope Läpinenvaihdosta 77’
17Juha-Pekka Jääskeläinenvaihdosta 69’

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

7.7. TamU - P-Iirot 1 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

13.7. klo 16 HJS - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49