Kauden ehkä viimeinen taisto lauantaina

30/09/2022 TamU
Otteluennakko

Lauantaina selviää, jatkuuko Tampere Unitedin kausi vielä nousukarsintasarjaan vai merkitseekö tuomarin päätösvihellys loppua Sinipaitojen Kakkosen kaudelle. Pyynikille vieraaksi saapuu Espoon Palloseura, jonka voittamisen lisäksi neljän parhaan joukkoon pääsy vaatii suotuisia tuloksia kolmesta muusta ottelusta. Draamaa Pyynikillä nähdään lähes varmasti, sillä EPS taistelee säilymisestä Kakkosessa, ja otteluun on tulossa bussillinen vierasjoukkueen kannattajia.

TamU – EPS

  • TamU taistelee ainakin periaatteessa vielä pääsystä neljän joukkoon.
  • EPS taistelee hyvin todellista putoamisvaaraa vastaan.
  • Peliin kannattaa tulla jo pelkästää edullisen happy hour -hinnoittelun takia!

Ollaan harjoiteltu tämä viikko ihan normaalisti, ettei jää ainakaan omasta pelistä kiinni jatkopelit. Täysillä lähdetään pelaamaan, ja ne pelaavat, jotka ovat osoittaneet ansaitsevansa minuutit.

- Jukka Listenmaa
Päävalmentaja

Odotuksena on, että Pyynikille saapuu sarjapaikastaan taisteleva hyvä joukkue. Vaikka meillä ei ole kuin pienen pieni mahdollisuus nousta vielä neljän sakkiin, niin eihän kukaan halua hävitä viimeistä otteluaan, varsinkaan kotona.

- Antti Kuusinen
Maalivahti

Tampere Unitedin ailahtelevasti sujunut paluukausi Kakkoseen on loppusuoralla. Ennen runkosarjan viimeistä ottelua TamU on sarjataulukon seitsemännellä sijalla, mutta kärkinelikkoonkin on vielä ohuet mahdollisuudet. Neljäs sija edellyttäisi voittoa EPS:stä, FC Jazzin tappiota sekä sitä, että HJS ja Klubi 04 eivät voita omia otteluitaan. Tietyissä tuloksissa myös maalierovertailut ovat mahdollisia, mutta niissä TamU ei ole vahvoilla, joten ne voidaan käytännössä unohtaa.

Päätöskierrokselle lähdetään näistä asetelmista.

Vaikka TamU pääsisi nousu­karsinta­sarjaan, mahdollisuutta sarjakärkeen ei käytännössä enää ole, sillä ykkössijaa hallitseva SalPa on kuronut jo 15 pisteen kaulan Sinipaitoihin. Nousu­karsinta­sarjaan pääsyn suurin porkkana lieneekin Ilves-Kissoja vastaan pelattava paikallisottelu, jossa TamU voisi lopullisesti haudata Kissojen nousu-unelman.

EPS pelaa säilymisestä

EPS:llä on lauantaina tosi kyseessä, sillä Espoonlahden ylpeys keikkuu viimeisellä säilyjän paikalla, ja VJS vaanii vain kahden pisteen päässä. EPS:n maaliero on merkittävästi vantaalaisia parempi, joten tasapeli tulee mitä todennäköisimmin riittämään sarjapaikan säilyttämiseen. 

TamUn ja EPS:n edellinen kohtaaminen heinäkuussa Espoossa päättyi lukemiin 1–1 tiukan kamppailun jälkeen. Molemmilla joukkueilla riitti jossiteltavaa pelin jälkeen, mutta tasapeli oli kenttätapahtumiin nähden oikeutettu lopputulos. TamUn ainoan maalin Espoonlahdessa teki Toni Toijala pelaajauransa tässä välissä lopettaneen Mika Ahosen oivaltavasta vapaapotkusyötöstä.

TamUn päävalmentaja Jukka Listenmaalle jäi espoolaisjoukkueesta päällimmäisenä mieleen fyysinen pelitapa. 

”Fyysisyys ja aggressiivinen pelityyli yhdistettynä Pyynikkiin kuulostaa siltä, että paha vierasjoukkue saadaan vastaan.”

EPS:ssä maalintekovastuu on jakautunut pitkälti kaksille harteille. Aleksi Hollmen ja Valter Salavuo ovat molemmat iskeneet kahdeksan maalia, kun kukaan muu joukkueesta ei ole osunut kahta kertaa enempää. Espoolaisten maalitykkien maalivire on kuitenkin ollut hyvin eritahtinen. Alkukaudella verkkoja pöllyttäneen Hollmenin edellinen osuma on elokuun alusta, kun taas Salavuolla on meneillään viiden ottelun maaliputki.

Salavuo on kuitenkin tonitoijalamaiseen tyyliin kunnostautunut maalien lisäksi varoitustilastoissa, ja kauden seitsemännen varoituksen myötä hän oli pelikiellossa viime viikon lauantaina, jolloin EPS voitti kotikentällään Ilves-Kissat 3–1. Kauden viimeiseen otteluun Salavuo kuitenkin on jälleen pelikelpoinen.

Täysillä hakemaan kotivoittoa

Kun EPS voitti edellisessä ottelussaan Ilves-Kissat riemukkailla viime hetken maaleilla, on TamUlla sitävastoin takanaan raskas 4–1-vierastappio FC Honka Akatemialle. Vaikka TamUlla on enää vain pieni mahdollisuus päästä neljän joukkoon, ei jalkaa ole otettu vielä kaasulta. 

”Ollaan harjoiteltu tämä viikko ihan normaalisti, ettei jää ainakaan omasta pelistä kiinni jatkopelit. Täysillä lähdetään pelaamaan, ja ne pelaavat, jotka ovat osoittaneet ansaitsevansa minuutit”, Listenmaa paaluttaa. 

Eetu Räisänen sai FC Honka Akatemiaa vastaan punaisen kortin, joten hän on pelikiellossa lauantain ottelussa. Sen sijaan loukkaantumisista kärsineet Severi Kankkunen ja Toni Toijala ovat olleet tällä viikolla harjoituksissa mukana, mutta vielä on auki, riittääkö heidän pelikuntonsa kokoonpanoon lauantaina.

TamUn maalivahti Antti Kuusinen odottaa lauantaina kovaa taistelua molemmilta joukkueilta.

”Odotuksena on, että Pyynikille saapuu sarjapaikastaan taisteleva hyvä joukkue. Vaikka meillä ei ole kuin pienen pieni mahdollisuus nousta vielä neljän sakkiin, niin eihän kukaan halua hävitä viimeistä otteluaan, varsinkaan kotona. Joten kyllä EPS-ottelussa nähdään taisteleva ja voitonnälkäinen TamU”, Kuusinen sanoo.

TamUn maalivahtiosasto on elänyt kauden mittaan, kun Thanasis Zeris ja Aapo Sipponen joutuivat kumpikin tahoillaan lähtemään pois Tampereelta. Kuusisen toimintaan ympäriltä vaihtuvat veskarit eivät kuitenkaan ole suuremmin vaikuttaneet.

”Maalivahtiosasto on elänyt harvinaisen paljon kauden aikana. Hyviä jätkiä ja maalivahteja ollut siinä mukana koko kauden, ja olen saanut keskittyä omaan tekemiseeni. Valmennuksessa ei ole tapahtunut muutoksia, niin se on tasannut asiaa.”

Lauantaina on kenties kauden viimeinen kerta nähdä TamU tositoimissa Pyynikillä. Päävalmentaja Listenmaa on valmiina ehkä viimeiseen peli- eli juhlapäivään vähään aikaan.

”Koitetaan vielä kerran saada karkelot pystyyn. Jos lisää pelejä tulee, niin mietitään sitä sitten.”

Ottelu potkaistaan käyntiin Pyynikin urheilukentällä lauantaina 1.10. kello 14.00. Pyynikin portti aukeaa F. E. Sillanpään kadulla jo kello 13.00 eli tunti ennen ottelun alkua, ja samalla hetkellä aukeavat myös ruokapisteet, anniskelualueet ja Finesportsin pelipiste. Anniskelualueilla on happy hour -hinnat ennen ottelua ja sen jälkeen, jolloin oluet ja kaikki muutkin tölkitetyt alkoholijuomat maksavat 4 € / tölkki. Myös ottelun aikana hinta on normaalia edullisempi 6 € / tölkki.

Liput otteluun – nosta ottelupäiväsi VIP-tasolle

Liput otteluun maksavat 10 € aikuisilta ja 7 € alennusryhmiltä (7–16-vuotiaat lapset, opiskelijat, varusmiehet ja eläkeläiset sekä Tampere Unitedin jäsenet). Lippu kannattaa ostaa jo ennakkoon, sillä lippuluukuille muodostuu varmasti pitkät jonot ottelun alun lähestyessä. Ennakkoon lipun voi ostaa Tiketin nettikaupasta tai myyntipisteistä. Tampereella myyntipisteet löytyvät keskustasta Stockmannilta, Sokokselta ja Swamp Musicista.

Myös VIP-lippuja on myytävänä stadionin lipunmyynnissä. VIP-lipun hinta on 40 €, tai jos sinulla on jo ostettuna tavallinen kausikortti, saat päivitettyä ottelupäiväsi VIP-tasolle 30 €:n lisähintaan. Olympia-kortteli-VIPissä tarjotaan ennen ottelua tasokas lämmin ruoka. Lisäksi pakettiin kuulu kaksi juomaa (tarjolla ainakin olut, siideri, lonkero sekä alkoholittomia vaihtoehtoja), ja ottelun tauolla on tarjolla kahvia ja grillimakkaraa. Ennen ottelun alkua päävalmentaja Jukka Listenmaa on haastateltavana VIP-alueella.

Palvelut Pyynikin urheilukentällä

TamUn grillipisteellä on myynnissä lihansyöjille Tapolan grillimakkaraa sekä kaikille sopivana vaihtoehtona Vegemin kasvismakkaraa. Lisäksi tarjolla on virvokkeita, kahvia ja makeisia. Myös kannattajatuotteet ovat myynnissä samalla myyntipisteellä.

Lisäksi ravintola 4 Vuodenaikaa tuo hodarigrillinsä Pyynikille tähänkin otteluun. Tarjolla savustetusta raakamakkarasta valmistettu hodari, johon tulee tomaatilla maustettu sipulipaistos ja basilika-parmesaanimajoneesi.

Anniskelualue on sijoitettu katsomon länsipäätyyn, eli ottelua pääsee siis seuraamaan juoman kanssa Pyynikin lehtereiltä. Tarjolla on tietenkin ennen kaikkea Pyynikin Brewing Companyn tuotteita. Lain vaatimusten mukaisesti anniskelukatsomoon on pääsy vain 18 vuotta täyttäneillä.

Lisäksi VIP-alueen yhteydessä stadionin kaupunginpuoleisessa päädyssä on kaikille katsojille avoinna oleva anniskelualue (alaikäiset vain huoltajan seurassa). Tämä anniskelualue on samalla lähempänä stadionin ruokapalveluita.

Finesportsin pelialue palvelee kaikenikäisiä lapsista aikuisiin. Pääset nauttimaan erilaisista peleistä ja haasteista. Tarjolla on muun muassa pleikkapelejä ja pöytäfutista. Voit haastaaa pelien yhteydessä kavereita, muita osallistujia tai vaikkapa perheen jäseniä. Samalla pääset pilkistämään e-urheilun maailmaan.

Happy hour ennen ottelua ja sen jälkeen – joukkue mukana ottelun jälkeen

Anniskelualueilla on happy hour ennen ottelun alkua kello 13–14. Lisäksi happy hour jatkuu ottelun jälkeen VIP-teltassa, jonne kaikki katsojat ovat tervetulleita. Häppärin ajan kaikki tölkissä myytävät alkoholijuomat maksavat 4 € / tölkki, ja tarjolla on muun muassa Pyynikin Brewing Companyn ja Salama Brewingin oluita. Myös ottelun aikana hinta on normaalia edullisempi 6 € / tölkki.

Ottelun jälkeen myös joukkue tulee VIP-telttaan ja ohjelmassa on pelaajien ja valmentajien haastatteluja. Tervetuloa mukaan!

Prematchit ja jälkipelit

Ennen ottelua TamU-kannattajien kokoontumispaikkana toimii Pyynikintorin laidalla sijaitseva Tuoppi. Ottelun ja VIP-teltan jatkojen jälkeen iltaa jatketaan perinteiseen tapaan Laukontorin laidalla Kaijakassa.

Suora ottelulähetys tarjolla Aamulehden tilaajille

Aamulehti näyttää ottelun tilaajilleen kello 14 alkaen. Suoran ottelulähetyksen selostaa Lauri Olkkonen. Aamulehden suorat ottelulähetykset löytyvät osoitteesta aamulehti.fi/live.

Jalkapallo on kuitenkin parasta paikan päällä, joten tervetuloa Pyynikin sinivihreään tunnelmaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa