Kauden 2023 parhaat palkittiin lauantaina Kaijakassa

05/11/2023 Seura / TamU / TamU 2 / TamU naiset
Uutinen

Tampere Unitedin kausi 2023 tuotti niin menestystä kuin pettymyksiäkin laajalla rintamalla. Kauden viimeinen tapahtuma järjestettiin Ravintola Kaijakassa, jossa palkittiin pelaajia kaikista Tampere Unitedin aikuisjoukkueista samoin kuin seuratoimijoita. Tampere Unitedin yhteistyökumppanina koko uuden tulemisen ajan eli kaudesta 2012 saakka ollut Ravintola Kaijakka oli palkintogaalan pitopaikkana jo kuudetta vuotta peräkkäin.

Palkintogaala

 • Järjestetty vuodesta 2013 alkaen.
 • Pitopaikkana Kaijakka jo kuudetta kertaa peräkkäin.
 • Palkinnot jaetaan aikuispelaajille ja seuratoimijoille.

Sekä miesten että naisten edustusjoukkueen parhaat pelaajat valittiin jälleen kaikille avoimella äänestyksellä TamUn nettisivuilla. Naisten puolella yleisö äänesti parhaaksi pelaajaksi Pinja Aaltosen, joka voitti äänestyksen myös vuotta aiemmin. Ääniä annettiin kaikkiaan 51, ja näistä Aaltonen keräsi lähes puolet. Aaltonen pelasi kaudella kaikkiaan 16 Kolmosen ottelua, joissa hän teki 9 maalia. Lisäksi Suomen Cupin kahdessa ottelussa hän tei yhden maalin.

Gaalan juonsi TamUn puheenjohtajana vuoteen 2019 asti toiminut Heikki Wilen, ja ensimmäisenä haastateltavana lavalla oli nykyinen puheenjohtaja Antti Niemistö.

Miesten puolella ääniä annettiin tänä vuonna 86, ja voittajaksi erottui melko selvin lukemin keskikentän moottori Taha Özcelik. Özcelikin kausi huipentui nousukarsintojen kotiottelun kahteen maaliin, mutta tähän äänestys ei ratkennut, vaan Özcelik johti äänestystä selvästi jo ennen tätä ottelua.

Miesten edustusjoukkueen vuoden tulokkaaksi raati valitsi Eelis Korhosen. Vuotta aiemmin Korhonen valittiin pelaajien äänestyksellä miesten kakkosjoukkueen parhaaksi pelaajaksi, ja päättyneellä kaudella hän nousi edustusjoukkueen avauskokoonpanoon. Kakkosessa kertyi 19 peliä joista 16 avauskokoonpanossa. Peliminuutteja Korhonen kellotti koko joukkueesta kahdeksanneksi eniten.

Taha Özcelik oli yleisön itseoikeutettu valinta kauden parahaaksi pelaajaksi.

Joukkueen sisäiset äänestykset

Naisten edustusjoukkueen omassa äänestyksessä vuoden pelaajaksi valittiin kesken kauden mukaan liittynyt Jenni Särö, jolla oli iso vaikutus siihen, että vaikean alkukauden jälkeen TamU käänsi kurssinsa ja otti muun muassa kahdeksan peräkkäistä voittoa. Särö ehti pelata 11 Kolmosen ottelua ja teki niissä 7 maalia. Vuoden pelinaiseksi joukkue äänesti maalivahti Hilkka Palon, joka oli monessa tiukassa paikassa voiton tae.

Naisten kakkosjoukkueen paras pelaaja oli Jessi Hiltunen, joka pelasi kauden aikana paljon myös edustusjoukkueessa sekä T18 Kakkosen otteluita. Kakkosjoukkueessa pelejä tuli tilille 8 ja niissä Hiltunen teki 5 maalia. Kakkosjoukkueen pelinaiseksi joukkue äänesti Jenni Formulahden, joka otti kauden aikana roolia myös joukkueen taustoilla. Formulahti liittyi Tampere Unitediin heti naisten edustuksen ensimmäisellä kaudella vuonna 2017.

Miesten kakkosjoukkueen pelaajat äänestivät vuoden pelaajaksi kapteeninsa Matias Starkin, joka on pelannut TamUssa kaudesta 2018 alkaen. Päättyneellä kaudella Starkille kertyi täydet minuutit suurimmassa osassa kakkosjoukkueen peleistä.

Miesten kolmosjoukkueen parhaan pelaajan äänestys päätyi tasatuloseen Jukka Kurkisen ja Juuso Sallisen välillä. Kurkinen oli 12 maalillaan joukkueen paras maalintekijä, ja Sallinen puolestaan teki vastustajan maalintekoaikeet tyhjiksi monessa ottelussa. Sallisen kausi huipentui yllättävään ysikymppiseen kakkosjoukkueen TPV-derbyssä syyskuun lopussa.

Sinikaartin palkinnot

Sinikaarti on valinnut kauden pelajaan ja pelimiehen joka vuosi yhtäjaksoisesti jo vuodesta 2002 alkaen. Tänä vuonna Sinikaarti ja suuri yleisö eivät olleet eri mieltä kauden parhaasta pelaajasta, vaan myös Sinikaartin palkinnon voitti Taha Özcelik.

Vuoden pelimieheksi valittiin puolestaan Anton Bright. Tämän palkinnon perusteluissa korostuu muun muassa asenne, maalituuletukset ja kannattajien huomioiminen.

Taha Özcelik sai Sinikaartin kauden pelaajan palkinnon.
Anton Bright on Sinikaartin kauden pelimies.

Kiertopalkinnot

Juniorityön kiertopalkinto jaettiin tänä vuonna toista kertaa, ja tällä kertaa raadin valinta kohdistui Ville Niskaseen, joka on vastuuvalmentajana TamUn P12-edustusjoukkueessa sekä P8–9-ikäluokan joukkueissa. Raadin perusteluissa korostui Niskasen kyky luoda seurahenkeä niin pelaajien kuin valmentajienkin keskuudessa ja innostaa kaikki tiiviisti mukaan toimintaan.

Juniorityöpalkinnon voitti Ville Niskanen, jolle palkinnon ojensi seuran varapuheenjohtaja Markus Kyöstäjä.

Puheenjohtajan maljan saajan valitsi Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö. Valinta kohdistui miesten edustusjoukkueen huoltajana ja hierojana toimivaan Petteri Koivuseen. Koivunen on huoltajana kaikissa joukkueen tapahtumissa ensimmäisenä paikalla ja poistuu viimeisenä, ja hoitaa tehtävänsä täysin lyömättömän laadukkaasti. Hän on lisäksi joukkueen parissa erittäin pidetty henkilö, jolle kaikkien on helppo puhua mistä tahansa mielen päällä olevasta asiasta.

Antti Niemistö ojensi puheenjohtajan maljan Petteri Koivuselle.

Kunniapuheenjohtajan maljan saajan valitsi puolestaan Tampere Unitedin kunniapuheenjohtaja Jyrki Laiho. Palkinnon voi saada vain kerran, ja sen jakoperusteiksi on kirjattu:

”Malja annetaan vuosittain pelaajalle, jonka panos kentällä ja kentän ulkopuolella on suuri, käytös, edustavuus ja taito ovat moitteettomat, asenne ja taistelutahto ovat kohdallaan, ja joka parhaalla tavalla ilmentää niin seuran kuin joukkueenkin henkeä ja sen tavoitteita.”

Tällä kertaa palkinnon sai uransa tähän kauteen päättävä Antti Kuusinen. Kuusinen on vasta toinen maalivahti, jolle palkinto on myönnetty, sillä vuonna 2009 palkinnon sai Mikko Kavén. Jyrki Laihon ollessa estyneenä palkintoa oli luovuttamassa tytär Lotta Laiho.

Lotta Laiho luovutti kunniapuheenjohtajan maljan Antti Kuusiselle.

Kaikki palkitut

 • Miesten edustusjoukkueen kauden paras pelaaja, kiertopalkinto: Taha Özcelik (äänestys seuran sivuilla)
 • Naisten edustusjoukkueen kauden paras pelaaja, kiertopalkinto: Pinja Aaltonen (äänestys seuran sivuilla)
 • Miesten edustusjoukkueen vuoden tulokas: Eelis Korhonen (raadin valinta)
 • Naisten edustusjoukkueen vuoden pelaaja: Jenni Särö (joukkueen äänestys)
 • Naisten edustusjoukkueen vuoden pelinainen: Hilkka Palo (joukkueen äänestys)
 • Naisten kakkosjoukkueen vuoden pelaaja: Jessi Hiltunen (joukkueen äänestys)
 • Naisten kakkosjoukkueen vuoden pelinainen: Jenni Formulahti (joukkueen äänestys)
 • Miesten kakkosjoukkueen vuoden pelaaja: Matias Stark (joukkueen äänestys)
 • Miesten kolmosjoukkueen vuoden pelaaja: Jukka Kurkinen ja Juuso Sallinen (joukkueen äänestys, tasatulos)
 • Sinikaartin kauden pelaaja: Taha Özcelik (Sinikaartin äänestys)
 • Sinikaartin kauden pelimies: Anton Bright (Sinikaartin äänestys)
 • Juniorityöpalkinto, kiertopalkinto: Ville Niskanen (varapuheenjohtaja Markus Kyöstäjän valinta)
 • Puheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Petteri Koivunen (puheenjohtaja Antti Niemistön valinta)
 • Kunniapuheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Antti Kuusinen (kunniapuheenjohtaja Jyrki Laihon valinta)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49