Kauden 2022 parhaat palkittiin lauantaina Kaijakassa

23/10/2022 Seura / TamU / TamU 2
Uutinen

Tampere Unitedin perinteinen palkintogaala järjestettiin eilen lauantaina Ravintola Kaijakassa kotimaisen kauden päätteeksi vielä ennen miesten edustusjoukkueen UEFA Regions' Cup -turnausta. Sinivihreän seuran yhteistyökumppanina koko uuden tulemisen ajan eli kaudesta 2012 saakka ollut Kaijakka oli gaalan pitopaikkana jo viidettä vuotta peräkkäin. Juhlahumussa palkittiin pelaajia kaikista Tampere Unitedin aikuisjoukkueista, ja tällä kertaa mukana oli myös kaksi uutta kiertopalkintoa.

Tampere Unitedin kauden palkitut

Palkintogaala

 • Järjestetty vuodesta 2013 alkaen.
 • Pitopaikkana Kaijakka jo viidettä kertaa peräkkäin.
 • Palkinnot jaetaan aikuispelaajille ja seuratoimijoille.

Kiitos kaikille jotka äänesti. Kiva että katsomoonkin näkyy ne mun omat suoritukset. Kaikkeni teen kentällä, ja toivotaan että sama meno jatkuu myös ensi kaudella.

- Julius Stenroos
Tampere Unitedin paras pelaaja

Olen iloinen siitä, miten koko seura otti minut mukaan kolme vuotta sitten. Kaikki on tähän asti mennyt kannaltani täydellisesti, vaikka en enää pelaa itse. Hienoa että seura arvostaa työtäni.

- Markus Kopf
Puheenjohtajan maljan saaja

Miesten edustusjoukkueen parhaan pelaajan valinta on tehty kaikille avoimella äänestyksellä seuran nettisivuilla jo vuodesta 2013 alkaen joten palkinto jaettiin lauantaina jo kymmenettä kertaa. Naisten edustusjoukkueen paras pelaaja puolestaan valittiin nettiäänestyksellä ensimmäistä kertaa. Lisäksi uutena kiertopalkintona palkintopöydällä odotti juniorityöpalkinto.

Parhaan pelaajan äänestyksissä annettiin miesten puolella 133 ääntä ja naisten puolella 80 ääntä. Pystit menivät Julius Stenroosilla ja Pinja Aaltoselle. Stenroos sai itseoikeutetusti raadin valinnan perusteella vuoden tulokkaan palkinnon, mutta yleisö oli sitä mieltä, että ”Julle” oli myös kauden paras pelaaja. Stenrooos yllätti kaikki nousemalla heti kauden alussa avauskokoonpanoon, ja vaikka loukkaantuminen vaikeutti loppukautta, yhteensä 17 pelatussa ottelussa Julle teki 6 maalia ja antoi 5 maalisyöttöä. Näitä kovempiin maali- ja syöttölukemiin joukkueessa ylsivät vain Toni Toijala ja Roope Kostiainen, jotka molemmat menestyivät myös äänestyksessä hyvin.

Julius Stenroos palkittiin sekä vuoden tulokkaana että parhaana pelaajana.

”Hyvä että tulosta on tullut, ja onhan se kiva palkinto saada”, totesi Julius Stenroos ensin tulokkaan palkinnon saatuaan.

”Kiitos kaikille jotka äänesti. Kiva että katsomoonkin näkyy ne mun omat suoritukset. Kaikkeni teen kentällä, ja toivotaan että sama meno jatkuu myös ensi kaudella”, totesi 2+1-vuotisen jatkosopimuksen jo tehnyt Julle päästyään toista kertaa Kaijakan lavalle.

Palkintopöydällä oli paljon jaettavaa.

Pinja Aaltonen puolestaan siirtyi Tampere Unitediin täksi kaudeksi paikalliskilpailija FC Nokiasta, ja valloitti heti katsojien sydämet. Tähän varmasti vaikutti Aaltosen tekemät 8 maalia, mutta Pinja on myös helppo tunnistaa kaikin puolin sympaattiseksi pelaajaksi, jonka yritteliäisyyttä kentällä on aina mukava seurata. Äänestys oli hyvin pitkälle kahden kauppa, ja siinä toiseksi ylsi Nea Vironmäki, joka teki kaudella 12 maalia.

Naisten edustusjoukkueella oli myös joukkueen sisäinen äänestys kauden pelaajasta ja pelinaisesta. Kauden pelaajaksi äänestettiin keskikenttäpelaaja Emilia Heino, joka erottui myös yleisöäänestyksessä kolmannella sijalla selkeällä erolla muihin. Heinon arvo joukkueelle keskikentän työmyyränä on suuri, ja sekä pelikaverit että yleisö on selvästi huomannut tämän arvon. Vuoden pelinaisen valinnassa korostuu myös muut asiat kuin itse peliesitykset, mutta voittajan tilillä oli tällä kertaa peräti seitsemän maalia. Palkinnon voitti aina hyvin kentälle esiintynyt mutta samalla myös muita tsempannut ja henkeä luonut ilopilleri Lilli Koski.

Myös Jukka Listenmaa kävi gaalan juontaneen Heikki Wilenin haastateltavana.

Miesten puolella myös Sinikaarti jakoi omat perinteiset palkintonsa, joiden historia ulottuu aina kauteen 2002 saakka. Kauden parhaaksi pelaajaksi Sinikaartin äänestyksessä tuli valituksi Joonas Rantala. Vuoden pelimiehenä Sinikaarti palkitsi Eric Bullockin, jonka maalit ja kannattajien huomioiminen niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin olivat tehneet kannattajiin vaikutuksen. Palkinto päätyi ”Ekille” jo toista kertaa peräkkäin, ja sitä voikin olla vaikea häneltä riistää tulevinakaan vuosina.

Kiertopalkintoja myös muille kuin pelaajille

Pelaajien lisäksi gaalassa palkittiin tälläkin kertaa myös muita seuratyöntekijöitä. Uutena kiertopalkintona mukana oli juniorityöpalkinto, jonka jakoi seuran varapuheenjohtaja Markus Kyöstäjä, joka vastaa seuran junioritoiminnasta. Palkinnon sai Antto Heino, joka on ollut mukana seuran junioritoiminnassa valmentajana ja joukkueenjohtajana jo neljän vuoden ajan. Kuluvalla kaudella hän oli neljän ikäluokan joukkueiden joukkueenjohtaja ja vastasi noin 80 junioripelaajan hyvästä arjesta jalkapallon parissa. Lisäksi Heinolla oli suuri vaikutus siihen, miten paljon junioripelaajia nähtiin miesten edustusjoukkueen peleissä, ja miten Sinikaartin laulut siirtyivät pelaajien mukana myös juniorikenttien laidalle.

Markus Kyöstäjä jakoi juniorityöpalkinnon.
Antto Heino sai ensimmäistä kertaa jaetun juniorityöpalkinnon.

Puheenjohtajan maljan jakoi luonnollisesti seuran puheenjohtaja Antti Niemistö. Niemistö totesi palkintoa jakaessaan, että seurassa on tapahtunut kuluneen vuoden aikana poikkeuksellisen suurta edistystä monella eri osa-alueilla, ja esimerkiksi junioritoiminnasta, ottelutapahtumista ja viestinnästä olisi helppo löytää sopivia palkinnon saajia. Tälläkin kertaa Niemistö kuitenkin päätyi antamaan palkinnon urheilutoiminnassa mukana olevalle henkilölle, sillä palkinnon sai miesten kakkosjoukkueen päävalmentaja Markus Kopf.

Miesten kakkosjoukkueen päävalmentaja Markus Kopf palkittiin puheenjohtajan maljalla.

Kopf tuli seuraan kolme vuotta sitten miesten edustusjoukkueen pelaajana, ja jo silloin tiedettiin, että valmentajan koulutuksen Saksassa hankkinut Kopf voisi jatkaa seurassa myös peliuran päätyttyä. Kakkosjoukkueen päävalmentajan paikka olikin vuosi sitten opivasti vapaana joukkueen noustua Kolmoseen.

Kopf on tehnyt joukkueensa kanssa erittäin hyvää työtä. Niemistö totesi että kakkosjoukkue oli tänä vuonna paras joukkue mitä se on koskaan ollut, ja myös moni pelaaja oli tähän mennessä paras versio itsestään. Seuran kannalta tärkeintä oli, että missään vaiheessa kautta ei tarvinnut olla huolissaan sarjapaikan säilymisestä, ja joukkue otti tavoitteidensa mukaisen viidennen sijan sarjassa.

”Olen onnellinen palkinnosta, mutta melko sanattomaksi vetää. Olen iloinen siitä, miten koko seura otti minut mukaan kolme vuotta sitten. Kaikki on tähän asti mennyt kannaltani täydellisesti, vaikka en enää pelaa itse. Hienoa että seura arvostaa työtäni”, kiitteli Kopf Kaijakan lavalla.

Markus Kopf ja kakkosjoukkueen joukkueenjohtaja Henri Savolainen rentoutuvat.

Viimeisenä palkintona jaettiin kunniapuheenjohtajan malja, jonka saajan valitsee kunniapuheenjohtaja Jyrki Laiho miesten edustusjoukkueen pelaajien joukosta. Palkinto on kiertänyt Tampere Unitedin pelaajien keskuudessa vuodesta 2005 alkaen, ja sen ovat aiemmin saaneet Kari Sainio, Sakari Saarinen, Jarkko Wiss, Jussi Kujala, Mikko Kavén ja Jari Niemi sekä TamU-K-vuosien ajan pidetyn tauon jälkeen Eetu Rahkola, Riku Oras, Verneri Uimonen, Arttu Mättö, Arttu Haapala ja Anton Bright. Palkinnon voi saada vain kerran, ja sen jakoperusteiksi on kirjattu:

”Malja annetaan vuosittain pelaajalle, jonka panos kentällä ja kentän ulkopuolella on suuri, käytös, edustavuus ja taito ovat moitteettomat, asenne ja taistelutahto ovat kohdallaan, ja joka parhaalla tavalla ilmentää niin seuran kuin joukkueenkin henkeä ja sen tavoitteita.”

Puheenjohtaja Antti Niemistö nähtiin lavalla jakamassa useitakin pallkintoja.

Tällä kertaa palkinnon sai myös Sinikaartin palkitsema Joonas Rantala. Jyrki Laiho oli ottanut valinnassa huomioon ”Jonun” kiistattomat ansiot kentällä, mutta yhtä tärkeää on se, että kyseessä on pelaaja, joka näyttää johtajuutta kentän lisäksi myös kentän ulkopuolella. Vaikka Rantala ei kuulunut joukkueen kapteenistoon, hän otti johtavana pelaajana samankaltaista roolia, jota kapteeneiltakin odotetaan joukkueen arjessa.

Onnittelut kaikille palkituille!

Kaikki palkitut

 • Miesten edustusjoukkueen kauden paras pelaaja, kiertopalkinto: Julius Stenroos (äänestys seuran sivuilla)
 • Naisten edustusjoukkueen kauden paras pelaaja, kiertopalkinto: Pinja Aaltonen (äänestys seuran sivuilla)
 • Miesten edustusjoukkueen vuoden tulokas: Julius Stenroos (raadin valinta)
 • Naisten edustusjoukkueen vuoden pelaaja: Emilia Heino (joukkueen äänestys)
 • Naisten edustusjoukkueen vuoden pelinainen: Lilli Koski (joukkueen äänestys)
 • Naisten kakkosjoukkueen vuoden pelaaja: Jenni Mäenpää, Milla Nykänen ja Maija Heino (joukkueen äänestys, tasatulos)
 • Naisten kakkosjoukkueen vuoden pelinainen: Pinja Frilander (joukkueen äänestys)
 • Miesten kakkosjoukkueen vuoden pelaaja: Eelis Korhonen (joukkueen äänestys)
 • Miesten kolmosjoukkueen vuoden pelaaja: Jukka Kurkinen (joukkueen äänestys)
 • Sinikaartin kauden pelaaja: Joonas Rantala (Sinikaartin äänestys)
 • Sinikaartin kauden pelimies: Eric Bullock (Sinikaartin äänestys)
 • Juniorityöpalkinto, kiertopalkinto: Antto Heino (varapuheenjohtaja Markus Kyöstäjän valinta)
 • Puheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Markus Kopf (puheenjohtaja Antti Niemistön valinta)
 • Kunniapuheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Joonas Rantala (kunniapuheenjohtaja Jyrki Laihon valinta)
Palkintopöydän hehkua.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2