Kauden 2022 kapteenisto on valittu

06/04/2022 TamU
Uutinen

Jo viime kaudella kapteenistoon kuulunut Severi Kankkunen kantaa tulevalla kaudella TamUn kapteeninnauhaa. Varakapteeneina toimivat viime kauden kapteeni Anton Bright ja uutena pelaajana kapteenistoon nouseva Arttu Haapala.  

Tampere Unitedin pelaajat ovat perinteiseen tapaansa äänestäneet tulevan kauden kapteeniston. Pelaajat valitsivat keskuudestaan kapteeniksi Severi Kankkusen ja varakapteeneiksi Anton Brightin ja Arttu Haapalan.

Kaudella 2021 Severi Kankkunen nousi varakapteeniksi ja tänä vuonna edessä on pääasiallisen kapteenin rooli. Kolmatta kauttaan Sinipaidassa pelaava toppari on tyytyväisillä mielin valinnastaan.

”Hyvät fiilikset tietenkin, että kavereilla löytyy luottoa meikäläiseen. Sain viimekaudella toimia muutamia kertoja kapteenina, kun Anton oli poissa ja kunnia se on joka kerta laittaa nauha käteen”, Kankkunen sanoo.

Jalkapallojoukkueissa kapteeniston perinteisenä roolina on näyttää johtajuutta ja toimia linkkinä valmennuksen ja pelaajien välillä. Kapteenin roolissa Kankkunen korostaa esimerkillisyyden tärkeyttä.

”Kapteeniudessa mielestäni tärkeimpiä asioita on tietenkin johtaminen, ja se että toimii esimerkkinä kentällä ja myös sen ulkopuolella.”

Kankkusen takareisi revähti hiljattain harjoituksissa, ja lääkärin arvion mukaan taukoa pelikentiltä tulisi noin parin kuukauden verran. Alkukaudesta siis Anton Brightin ja Arttu Haapalan rooli kapteenistossa korostuu.

Kolme erilaista tapaa olla kapteeni

Arttu Haapala nousee nyt TamUssa ensi kertaa kapteenistoon, mutta kapteenikokemusta hänellä on jo Oulun vuosilta kertynyt.

”Junnuvuosina olen enemmänkin kapteenina ollut, ja kapteenistoon kuulunut myös OLS:ssa”, Haapala kertoo. 

Tuntemukset ovat Haapalalla hyvät valinnan jälkeen.

”Mukava saada pientä lisävastuuta ja luottoa joukkueen sisältä.”

Haapala näkee kapteenikolmikolla olevan kaikilla omat roolinsa joukkueen dynamiikassa.

”Anton on varmasti tuttuun tyyliin eniten äänessä kopissa ja Seve varmasti kolistelee eniten kentällä. Meikäläinen koittaa pitää meiningin rentona, saada kaikki osaksi porukkaa ja pitää yhteyden valmennuksen ja pelaajien välillä”, Haapala maalailee.

Tuore varakapteeni odottaa kauden alkamista jo malttamattomana.

”Huippufiilikset. Aurinko paistaa ja kentät sulaa niin kyllä tässä tosi paljon jo odotellaan tosipelejä!”

Kausikortit kaudelle 2022

Kausi lähestyy, ja nyt on korkea aika hoitaa kausikorttiasiat kuntoon! Yleisimmin hankitut kausikortit löytyvät alla olevista napeista, ja loput vaihtoehdot eli erilaiset yhdistelmät ja VIP-kausikortit löydät TamU-kaupasta osoitteesta tampereunited.fi/kauppa.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa