7.11.2021

 
 

Kauden 2021 parhaat palkittiin perinteisin menoin KaijakassaTampere United järjesti lauantaina kauden viimeiset juhlat, kun kauden parhaat aikuispelaajat palkittiin perinteisessä palkintogaalassa Ravintola Kaijakassa. Juhlahumussa palkittiin pelaajia kaikista Tampere Unitedin aikuisjoukkueista. Vuodesta 2012 alkaen jaetun puheenjohtajan maljan sai tällä kertaa miesten edustusjoukkueen päävalmentajana viimeiset kaksi kautta toiminut Jukka Listenmaa.

Puheenjohtajan maljan jakoi toista kertaa seuran nykyinen puheenjohtaja Antti Niemistö, joka kertoi perusteluissaan, että Jukka Listenmaa saa palkinnon nimenomaan pitkäjänteisestä työstä, joka johti päättyneellä kaudella sarjanousuun ja valtakunnallisen cupin voittoon. Niemistö mainitsi olleensa erityisen vaikuttunut siitä, miten järkymättömällä tavalla Listenmaa luotsasi joukkueen voittojen tielle kauden 2020 erittäin vaikean alun jälkeen. Silloinhan TamUlla oli koossa viiden ottelun jälkeen vain viisi pistettä. Sen jälkeen luotto omaan tekemiseen on kannattanut, sillä näiden vaikeiden hetkien jälkeen TamU ei ole hävinnyt kertaakaan, ja edellisestä tappiosta on ehtinyt kulua nyt jo yli 16 kuukautta.

Jukka Listenmaa suuntasi Kaijakan lavalla kiitoksensa koko joukkueelle ja taustaryhmälle, ja korosti sitä että saavutukset on otettu yhdessä tehdyllä työllä. Listenmaa myös palasi taipaleen alkupäähän ja talven tunnelmiin pandemiatilanteen aiheuttaman epävarmuuden keskellä.

”T√§m√§ oli yksi raskaimmista kausista mit√§ olen ikin√§ valmentanut tai pelannut. Koronas√§√§nn√∂sten takia jouduttiin tekem√§√§n talvella s√§√§t√∂j√§ l√§hes p√§ivitt√§in, kun esimerkiksi harjoituspelej√§ peruttin. Sitten kun vihdoin koronatauot harjoittelussa oli ohitse, niin oli se aika helppoa loppujen lopuksi. Joukkue oli niin sitoutunut ja oli tosi helppo toimia pelaajien kanssa”, Listenmaa kertaa.

”Ensi kaudelle meid√§n pit√§√§ laittaa puolustuspelaamista edelleen parempaan kuntoon, kun joku vastustaja voi jopa hy√∂k√§t√§ meit√§ vastaan. Siit√§ l√§hdet√§√§n ensimm√§isen√§ liikkeelle. Ulkopuolelta mukaan tulevat uudet pelaajat pit√§√§ saada ujutettua mukaan hyv√§henkiseen ryhm√§√§n.”

Kunniapuheenjohtajan malja kapteeni Anton Brightille

Kunniapuheenjohtaja Jyrki Laihon ollessa estynyt puheenjohtaja Antti Niemist√∂ luovutti my√∂s kunniapuheenjohtajan maljan. Palkinnon sai t√§ll√§ kertaa Anton Bright, joka nousi t√§ksi kaudeksi miesten edustusjoukkueen kapteeniksi oltuaan seurassa mukana vain noin puolikkaan kauden. Palkinto on jaettu vuosina 2005‚Äď10 liiga-aikojen legendoille sek√§ edelleen vuodesta 2016 alkaen, kun Tampere Unitedin nimi palasi pelikentille. Sen jakoperusteiksi on kirjattu: ”Malja annetaan vuosittain pelaajalle, jonka panos kent√§ll√§ ja kent√§n ulkopuolella on suuri, k√§yt√∂s, edustavuus ja taito ovat moitteettomat, asenne ja taistelutahto ovat kohdallaan, ja joka parhaalla tavalla ilment√§√§ niin seuran kuin joukkueenkin henke√§ ja sen tavoitteita.”

”Isoja nimi√§ t√§ss√§ taitaa olla ja on iso kunnia saada pysti kotiin vuodeksi. Aika katossa on fiilikset t√§ll√§ hetkell√§”, kommentoi Anton Bright puheenjohtajan malja k√§siss√§√§n.

”Tavoitteet kaudelle olivat selke√§t, ja aika kliinisesti me se hoidettiin loppujen lopuksi. Luotto oli kyll√§ kova alusta loppuun. Onko t√§ydellisemp√§√§ kautta kuin voittaa Regions’ Cup ja nousta Kakkoseen?”

”On aika siisti√§ olla yksi ensimm√§isist√§ seurajoukkueista, joka p√§√§si pelaamaan uusitulla Olympiastadionilla. Henkil√∂kohtaisesti se oli my√∂s yksi uran hienoimpia hetki√§. Kiitos Sinikaartille ja jokaikiselle muulle, jotka olitte siell√§ mukana ja teitte siit√§ kokemuksesta erityisen. Ilman kannattajia se ei olisi ollut yht√§ hienoa. Pikkupojan unelma tuli toteen”, Bright kiitteli.

Kauden parhaan pelaajan palkinto Topias Järvelälle

Yksi illan odotetuimmista palkinnoista oli kauden parhaan pelaajan palkinto, jonka saaja valittiin avoimella √§√§nestyksell√§ Tampere Unitedin nettisivuilla. √Ą√§ni√§ annettiin yhteens√§ per√§ti 196 kappaletta, ja voittaja ker√§si niist√§ 39. Kisa voitosta oli tiukka, mutta lopulta selv√§ viiden √§√§nen marginaali toi voiton keskikent√§ll√§ uurastaneelle ja useita t√§rkeit√§ maalejakin tehneelle Topias J√§rvel√§lle. Joukkueen tasaisuudesta kertoo se, ett√§ k√§rkikaksikon takana per√§ti viisi pelaajaa sai mukavan 15‚Äď20 √§√§neen saaliin.

”Nyt on hyv√§t tunnelmat. Meill√§ oli 25 hyv√§√§ pelaaja ja yksi valittiin. Kent√§ll√§ oli aina 10 pelaajaa ymp√§rill√§ jotka juoksi, ja yksi pyylev√§ poika pystyi sitten seisomaan paikallaan. Kai se n√§ytti ihan hyv√§lt√§”, kommentoi J√§rvel√§ tyylilleen uskollisena.

Kautta taaksep√§in katsoessaan J√§rvel√§ nostaa esiin 0‚Äď8-murskavoittoon p√§√§ttyneen kauden avausottelun merkityksen.

”Saatiin ekasta pelist√§ hyv√§ tulos, ja se ehk√§ laukaisi pahimman j√§nnityksen kaikilta. Sen j√§lkeen se oli aika hurlumheit√§, vaikka mukaan mahtui haastavia pelej√§ ja haastavia puoliaikoja. Mutta aina rutiiniilla ja viimeist√§√§n kunnon puolesta voitettiin.”

Kauden parhaan pelaajan lisäksi seuran puolesta palkittiin myös vuoden tulokas. Palkinnon saa vuosittain nuori pelaaja, joka pelasi ensimmäisen kautensa Sinipaidoissa. Tällä kertaa raadin valinta oli erityisesti loppukaudesta avauskokoonpanoon murtautunut Jesse Vuori.

Myös Sinikaarti oli mukana ja jakoi omat palkintonsa jo kahdettakymmenettä kertaa peräkkäin. Kauden parhaaksi pelaajaksi Sinikaarti oli äänestänyt Roope Kostiaisen, joka oli joukkueen ja samalla koko läntisen alueen Kolmosen paras maalintekijä 20 maalillaan. Lisäksi cup-otteluissa syntyi 6 maalia. Vähemmälle huomiolle on jäänyt ehkä se, että Kostiainen oli myös eniten maalisyöttöjä kaudella jakanut pelaaja, alustaen peräti 12 maalia sarja- ja cup-otteluissa.

”Kun kaverit tarjoaa hyvi√§ paikkoja, niist√§ on pakko laittaa pallo maaliin jos haluaa pelata k√§rjess√§”, kuittasi Kostiainen maalim√§√§r√§ns√§.

”Ensi kaudesta on hyv√§ fiilis, sill√§ meill√§ on hyv√§ joukkue Kakkoseenkin. Haluan pelata siell√§ heti ihan k√§rkisijoista. Ei me menn√§ sinne vain sarjapaikkaa s√§ilytt√§m√§√§n.”

Lis√§ksi Sinikaarti valitsi vuoden pelimiehen. T√§m√§n palkinnon perusteluissa korostuu muun muassa asenne, maalituuletukset ja kannattajien huomioiminen. T√§ll√§ kertaa pokaalin pokkasi Eric Bullock, joka antoi Regions’ Cup -mitalinsa Sinikaartin hell√§√§n huomaan

Naisten joukkueen parhaaksi maalipyssy Nea Vironmäki

Naisten edustusjoukkueen parhaat pelaajat valittiin joukkueen pelaajien äänestyksessä, jossa selväksi ykköseksi nousi jo neljä kautta TamUssa pelannut Nea Vironmäki. Joukkueen mukana kasvanut Vironmäki jatkoi päättyneellä kaudella maalitehtailuaan Kolmosen tasolla tehden 11 pelaamassaan ottelussa 9 maalia. Lisäksi Vironmäki pelasi 8 ottelua kakkosjoukkueessa ja teki niissä 10 maalia. Kaikkiaan nuori hyökkääjä on pelannut Sinipaidoissa 52 ottelua ja on tehnyt niissä peräti 53 maalia.¨

Lisäksi naisten edustusjoukue äänesti kauden pelinaisen, ja valinta osui tällä kertaa maalivahti Silja Korhoselle. Miesten kakkosjoukkueen kauden parhaaksi pelaajaksi pelaajat äänestivät Topias Laineen ja kolmosjoukkueen vastaavan palkinnon sai TamU-K-vuosina edustusjoukkueessakin pelannut Severi Hiltunen.

Lisäksi miesten edustusjoukkueen pelaajat palkitsivat jälleen vuoden kannattajan. Kapteeni Anton Bright kävi lavalla luovuttamassa palkinnon joukkueen puolesta Leevi Armiselle, joka arvioi yöelämässä kerättyjen ansioiden vaikuttaneen pelaajien valintaan.

Kaikki palkitut

Kauden paras pelaaja, kiertopalkinto: Topias Järvelä (äänestys seuran sivuilla)
Vuoden tulokas: Jesse Vuori (raadin valinta)
Sinikaartin kauden pelaaja: Roope Kostiainen (Sinikaartin äänestys)
Sinikaartin kauden pelimies: Eric Bullock (Sinikaartin äänestys)
Naisten joukkueen vuoden pelaaja: Nea Vironmäki (joukkueen äänestys)
Naisten joukkueen vuoden pelinainen: Silja Korhonen (joukkueen äänestys)
Miesten kakkosjoukkueen vuoden pelaaja: Topias Laine (joukkueen äänestys)
Miesten kolmosjoukkueen vuoden pelaaja: Severi Hiltunen (joukkueen äänestys)
Puheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Jukka Listenmaa (puheenjohtaja Antti Niemistön valinta)
Kunniapuheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Anton Bright (kunniapuheenjohtaja Jyrki Laihon valinta)
Vuoden kannattaja: Leevi Arminen (miesten edustusjoukkueen pelaajien valinta)