Kauden 2021 parhaat palkittiin perinteisin menoin Kaijakassa

07/11/2021 Seura
Uutinen

Tampere United järjesti lauantaina kauden viimeiset juhlat, kun kauden parhaat aikuispelaajat palkittiin perinteisessä palkintogaalassa Ravintola Kaijakassa. Juhlahumussa palkittiin pelaajia kaikista Tampere Unitedin aikuisjoukkueista. Vuodesta 2012 alkaen jaetun puheenjohtajan maljan sai tällä kertaa miesten edustusjoukkueen päävalmentajana viimeiset kaksi kautta toiminut Jukka Listenmaa.

Puheenjohtajan maljan jakoi toista kertaa seuran nykyinen puheenjohtaja Antti Niemistö, joka kertoi perusteluissaan, että Jukka Listenmaa saa palkinnon nimenomaan pitkäjänteisestä työstä, joka johti päättyneellä kaudella sarjanousuun ja valtakunnallisen cupin voittoon. Niemistö mainitsi olleensa erityisen vaikuttunut siitä, miten järkymättömällä tavalla Listenmaa luotsasi joukkueen voittojen tielle kauden 2020 erittäin vaikean alun jälkeen. Silloinhan TamUlla oli koossa viiden ottelun jälkeen vain viisi pistettä. Sen jälkeen luotto omaan tekemiseen on kannattanut, sillä näiden vaikeiden hetkien jälkeen TamU ei ole hävinnyt kertaakaan, ja edellisestä tappiosta on ehtinyt kulua nyt jo yli 16 kuukautta.

Jukka Listenmaa suuntasi Kaijakan lavalla kiitoksensa koko joukkueelle ja taustaryhmälle, ja korosti sitä että saavutukset on otettu yhdessä tehdyllä työllä. Listenmaa myös palasi taipaleen alkupäähän ja talven tunnelmiin pandemiatilanteen aiheuttaman epävarmuuden keskellä.

”Tämä oli yksi raskaimmista kausista mitä olen ikinä valmentanut tai pelannut. Koronasäännösten takia jouduttiin tekemään talvella säätöjä lähes päivittäin, kun esimerkiksi harjoituspelejä peruttin. Sitten kun vihdoin koronatauot harjoittelussa oli ohitse, niin oli se aika helppoa loppujen lopuksi. Joukkue oli niin sitoutunut ja oli tosi helppo toimia pelaajien kanssa”, Listenmaa kertaa.

”Ensi kaudelle meidän pitää laittaa puolustuspelaamista edelleen parempaan kuntoon, kun joku vastustaja voi jopa hyökätä meitä vastaan. Siitä lähdetään ensimmäisenä liikkeelle. Ulkopuolelta mukaan tulevat uudet pelaajat pitää saada ujutettua mukaan hyvähenkiseen ryhmään.”

Kunniapuheenjohtajan malja kapteeni Anton Brightille

Kunniapuheenjohtaja Jyrki Laihon ollessa estynyt puheenjohtaja Antti Niemistö luovutti myös kunniapuheenjohtajan maljan. Palkinnon sai tällä kertaa Anton Bright, joka nousi täksi kaudeksi miesten edustusjoukkueen kapteeniksi oltuaan seurassa mukana vain noin puolikkaan kauden. Palkinto on jaettu vuosina 2005–10 liiga-aikojen legendoille sekä edelleen vuodesta 2016 alkaen, kun Tampere Unitedin nimi palasi pelikentille. Sen jakoperusteiksi on kirjattu: ”Malja annetaan vuosittain pelaajalle, jonka panos kentällä ja kentän ulkopuolella on suuri, käytös, edustavuus ja taito ovat moitteettomat, asenne ja taistelutahto ovat kohdallaan, ja joka parhaalla tavalla ilmentää niin seuran kuin joukkueenkin henkeä ja sen tavoitteita.”

”Isoja nimiä tässä taitaa olla ja on iso kunnia saada pysti kotiin vuodeksi. Aika katossa on fiilikset tällä hetkellä”, kommentoi Anton Bright puheenjohtajan malja käsissään.

”Tavoitteet kaudelle olivat selkeät, ja aika kliinisesti me se hoidettiin loppujen lopuksi. Luotto oli kyllä kova alusta loppuun. Onko täydellisempää kautta kuin voittaa Regions’ Cup ja nousta Kakkoseen?”

”On aika siistiä olla yksi ensimmäisistä seurajoukkueista, joka pääsi pelaamaan uusitulla Olympiastadionilla. Henkilökohtaisesti se oli myös yksi uran hienoimpia hetkiä. Kiitos Sinikaartille ja jokaikiselle muulle, jotka olitte siellä mukana ja teitte siitä kokemuksesta erityisen. Ilman kannattajia se ei olisi ollut yhtä hienoa. Pikkupojan unelma tuli toteen”, Bright kiitteli.

Kauden parhaan pelaajan palkinto Topias Järvelälle

Yksi illan odotetuimmista palkinnoista oli kauden parhaan pelaajan palkinto, jonka saaja valittiin avoimella äänestyksellä Tampere Unitedin nettisivuilla. Ääniä annettiin yhteensä peräti 196 kappaletta, ja voittaja keräsi niistä 39. Kisa voitosta oli tiukka, mutta lopulta selvä viiden äänen marginaali toi voiton keskikentällä uurastaneelle ja useita tärkeitä maalejakin tehneelle Topias Järvelälle. Joukkueen tasaisuudesta kertoo se, että kärkikaksikon takana peräti viisi pelaajaa sai mukavan 15–20 ääneen saaliin.

”Nyt on hyvät tunnelmat. Meillä oli 25 hyvää pelaaja ja yksi valittiin. Kentällä oli aina 10 pelaajaa ympärillä jotka juoksi, ja yksi pyylevä poika pystyi sitten seisomaan paikallaan. Kai se näytti ihan hyvältä”, kommentoi Järvelä tyylilleen uskollisena.

Kautta taaksepäin katsoessaan Järvelä nostaa esiin 0–8-murskavoittoon päättyneen kauden avausottelun merkityksen.

”Saatiin ekasta pelistä hyvä tulos, ja se ehkä laukaisi pahimman jännityksen kaikilta. Sen jälkeen se oli aika hurlumheitä, vaikka mukaan mahtui haastavia pelejä ja haastavia puoliaikoja. Mutta aina rutiiniilla ja viimeistään kunnon puolesta voitettiin.”

Kauden parhaan pelaajan lisäksi seuran puolesta palkittiin myös vuoden tulokas. Palkinnon saa vuosittain nuori pelaaja, joka pelasi ensimmäisen kautensa Sinipaidoissa. Tällä kertaa raadin valinta oli erityisesti loppukaudesta avauskokoonpanoon murtautunut Jesse Vuori.

Myös Sinikaarti oli mukana ja jakoi omat palkintonsa jo kahdettakymmenettä kertaa peräkkäin. Kauden parhaaksi pelaajaksi Sinikaarti oli äänestänyt Roope Kostiaisen, joka oli joukkueen ja samalla koko läntisen alueen Kolmosen paras maalintekijä 20 maalillaan. Lisäksi cup-otteluissa syntyi 6 maalia. Vähemmälle huomiolle on jäänyt ehkä se, että Kostiainen oli myös eniten maalisyöttöjä kaudella jakanut pelaaja, alustaen peräti 12 maalia sarja- ja cup-otteluissa.

”Kun kaverit tarjoaa hyviä paikkoja, niistä on pakko laittaa pallo maaliin jos haluaa pelata kärjessä”, kuittasi Kostiainen maalimääränsä.

”Ensi kaudesta on hyvä fiilis, sillä meillä on hyvä joukkue Kakkoseenkin. Haluan pelata siellä heti ihan kärkisijoista. Ei me mennä sinne vain sarjapaikkaa säilyttämään.”

Lisäksi Sinikaarti valitsi vuoden pelimiehen. Tämän palkinnon perusteluissa korostuu muun muassa asenne, maalituuletukset ja kannattajien huomioiminen. Tällä kertaa pokaalin pokkasi Eric Bullock, joka antoi Regions’ Cup -mitalinsa Sinikaartin hellään huomaan

Naisten joukkueen parhaaksi maalipyssy Nea Vironmäki

Naisten edustusjoukkueen parhaat pelaajat valittiin joukkueen pelaajien äänestyksessä, jossa selväksi ykköseksi nousi jo neljä kautta TamUssa pelannut Nea Vironmäki. Joukkueen mukana kasvanut Vironmäki jatkoi päättyneellä kaudella maalitehtailuaan Kolmosen tasolla tehden 11 pelaamassaan ottelussa 9 maalia. Lisäksi Vironmäki pelasi 8 ottelua kakkosjoukkueessa ja teki niissä 10 maalia. Kaikkiaan nuori hyökkääjä on pelannut Sinipaidoissa 52 ottelua ja on tehnyt niissä peräti 53 maalia.¨

Lisäksi naisten edustusjoukue äänesti kauden pelinaisen, ja valinta osui tällä kertaa maalivahti Silja Korhoselle. Miesten kakkosjoukkueen kauden parhaaksi pelaajaksi pelaajat äänestivät Topias Laineen ja kolmosjoukkueen vastaavan palkinnon sai TamU-K-vuosina edustusjoukkueessakin pelannut Severi Hiltunen.

Lisäksi miesten edustusjoukkueen pelaajat palkitsivat jälleen vuoden kannattajan. Kapteeni Anton Bright kävi lavalla luovuttamassa palkinnon joukkueen puolesta Leevi Armiselle, joka arvioi yöelämässä kerättyjen ansioiden vaikuttaneen pelaajien valintaan.

Kaikki palkitut

Kauden paras pelaaja, kiertopalkinto: Topias Järvelä (äänestys seuran sivuilla)
Vuoden tulokas: Jesse Vuori (raadin valinta)
Sinikaartin kauden pelaaja: Roope Kostiainen (Sinikaartin äänestys)
Sinikaartin kauden pelimies: Eric Bullock (Sinikaartin äänestys)
Naisten joukkueen vuoden pelaaja: Nea Vironmäki (joukkueen äänestys)
Naisten joukkueen vuoden pelinainen: Silja Korhonen (joukkueen äänestys)
Miesten kakkosjoukkueen vuoden pelaaja: Topias Laine (joukkueen äänestys)
Miesten kolmosjoukkueen vuoden pelaaja: Severi Hiltunen (joukkueen äänestys)
Puheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Jukka Listenmaa (puheenjohtaja Antti Niemistön valinta)
Kunniapuheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Anton Bright (kunniapuheenjohtaja Jyrki Laihon valinta)
Vuoden kannattaja: Leevi Arminen (miesten edustusjoukkueen pelaajien valinta)

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49