19.10.2018

 
 

Kauden 2018 parhaat pelaajat palkittiin torstaina KaijakassaTampere Unitedin perinteinen palkintogaala järjestettiin torstai-iltana Sinipaitojen tukena Kutosen kaudesta 2012 saakka kulkeneessa Ravintola Kaijakassa. Aiempina vuosina samassa paikassa on juhlittu sarjanousuja, mutta nyt iloista mieltä toi täpärään Kakkosessa säilymiseen päättynyt kausi sekä uuteen päävalmentajaan liittyvä positiivinen odotus. Mourad Seddiki oli gaalan aluksi lavalla Kimmo Hoivassillan haastateltavana, ja tämän jälkeen palkittiin seuran neljän aikuisjoukkueen pelaajia.

Edustusjoukkueen kauden parhaan pelaajan √§√§nestys j√§rjestettiin perinteiseen tapaan seuran kotisivuilla. √Ą√§nestyksess√§ erottui muista kova kolmen k√§rki, jossa eniten √§√§ni√§ ker√§si kannattajien syd√§miin itsens√§ menneill√§ kahdella kaudella pelannut Roope Kostiainen. Vain muutaman √§√§nen v√§hemm√§n ker√§siv√§t monet pisteet kauden mittaan pelastanut maalivahti Antti Kuusinen sek√§ loppukauden lainapestins√§ aikana t√§rkeit√§ maaleja tehnyt Valtteri Hiilloskorpi. √Ą√§nest√§neiden keskuudesta vapaavalintaisen fanituotteen voittajaksi arvottiin Pertti √Ėstman.

Uusi päävalmentaja Mourad Seddiki kävi Kimmo Hoivassillan grillissä.

Viime vuonna ensi kertaa jaettu vuoden tulokkaan palkinto oli jälleen mukana palkintopöydällä. Palkinto jaetaan vuosittan nuorelle pelaajalle, joka on tehnyt uutena pelaajana läpimurron edustusjoukkueessa. Viime vuonna palkinnon sai laitapuolustajana läpimurtokauden pelannut Mauno Sirén, ja nyt vuorossa oli maalivahtina viikosta toiseen loistanut Antti Kuusinen, joka pääsi kuluvalla kaudella ensimmäistä kertaa urallaan säännöllisesti pelaavaan kokoonpanoon liiton sarjoissa.

Myös Sinikaarti jakoi perinteiset jo vuodesta 2002 alkaen jokaisen kauden päätteeksi jaetut palkintonsa. Kauden pelaajaksi Sinikaartin äänestyksessä tuli valituksi Antti Kuusinen, vuoden pelimiehenä Sinikaarti palkitsi Riku Oraksen. Palkinnon kriteerien mukaan valintaan vaikuttaa peliesitysten lisäksi muun muassa toiminta kentän ulkopuolella ja erityisesti kannattajien huomioon ottaminen.

Gaalayleisö viihtyi.

Nelosessa kolmanneksi sijoittuneen naisten edustusjoukkueen pelaajat äänestivät keskuudestaan kaksi palkittua. Vuoden pelaajaksi valittiin Emilia Heino, jota joukkuetoverit kuvailivat joukkueen kantavaksi voimaksi, tehokkaaksi ja taitavaksi sekä taistelijaksi viimeiseen asti. Vuoden pelinaiseksi valittiin Sinikaartin pelimies palkinnon hengessä Essi Nikkilä, ja perusteluina olivat joukkuehengen luominen sekä kanssapelaajien tsemppaaminen kentällä ja kentän ulkopuolella.

Puheenjohtaja Heikki Wilen jakoi tutusti puheenjohtajan maljan. Palkinnon saa vuosittain henkilö, joka on vienyt omalla toiminnallaan seuraa eteenpäin ja ilmentänyt samalla seuran henkeä. Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet mm. pelaajat, huoltajat, valmentajat, ja viime vuonna TamU-TV:n vetäjä Tarmo Lyytikäinen. Tänä vuonna palkinnon sai junioritoiminnasta seurassa vastaava Markus Kyöstäjä, jonka johdolla Tampere Unitedin junioripelaajien määrä on kasvanut yli kaksinkertaiseksi.

Myös kunniapuheenjohtaja Jyrki Laiho oli mukana juhlahumussa.

Kunniapuheenjohtaja Jyrki Laihon valinta kunniapuheenjohtajan maljan saajaksi oli Verneri Uimonen. Kunniapuheenjohtajan maljan jakoperusteeksi on kirjattu: ”Malja annetaan vuosittain pelaajalle, jonka panos kent√§ll√§ ja kent√§n ulkopuolella on suuri, k√§yt√∂s, edustavuus ja taito ovat moitteettomat, asenne ja taistelutahto ovat kohdallaan, ja joka parhaalla tavalla ilment√§√§ niin seuran kuin joukkueenkin henke√§ ja sen tavoitteita.” N√§m√§ kriteerit kannattajienkin suuresti arvostama Verneri Uimonen t√§ytt√§√§ erinomaisesti. Palkinto on kiert√§nyt Tampere Unitedin pelaajien keskuudessa vuodesta 2005 alkaen, ja sen ovat aiemmin saaneet Kari Sainio, Sakari Saarinen, Jarkko Wiss, Jussi Kujala, Mikko Kav√©n ja Jari Niemi sek√§ TamU-K-vuosien ajan pidetyn tauon j√§lkeen Eetu Rahkola ja Riku Oras.

Edustusjoukkueen pelaajat olivat jälleen valinneet vuoden kannattajan, ja Mauno Sirén kävi lavalla luovuttamassa palkinnon joukkueen puolesta. Valinta osui tällä kertaa Juho Tuomiselle, joka oli paikalla kauden kaikissa otteluissa TamU-TV:n ohjaajan roolissa.

Kaikki palkitut

Kauden paras pelaaja, kiertopalkinto: Roope Kostiainen (äänestys seuran sivuilla)
Vuoden tulokas: Antti Kuusinen (raadin valinta)
Sinikaartin kauden pelaaja: Antti Kuusinen (Sinikaartin äänestys)
Sinikaartin kauden pelimies: Riku Oras (Sinikaartin äänestys)
Naisten joukkueen vuoden pelaaja: Emilia Heino (joukkueen äänestys)
Naisten joukkueen vuoden pelinainen: Essi Nikkilä (joukkueen äänestys)
Miesten kakkosjoukkueen vuoden pelaaja: Andrei Haritonov (joukkueen äänestys)
Miesten kolmosjoukkueen vuoden pelaaja: Jukka Wennström (joukkueen äänestys)
Puheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Markus Kyöstäjä (puheenjohtajan valinta)
Kunniapuheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Verneri Uimonen (kunniapuheenjohtaja Jyrki Laihon valinta)
Vuoden kannattaja: Juho Tuominen (miesten edustusjoukkueen pelaajien valinta)