9.10.2017

 
 

Kauden 2017 parhaat palkittu

Tampere United palkitsi kauden 2017 parhaita pelaajiaan lauantaina Ravintola 931:ssä järjestetyssä palkintogaalassa. Jaossa oli tukku perinteisiä palkintoja, joiden lisäksi uusia palkintoja olivat miesten edustusjoukkueen vuoden tulokkaan palkinto sekä uutena joukkueena täksi kaudeksi perustetun naisten edustusjoukkueen palkinnot.

Seuran kotisivuilla järjestetyn kauden paras pelaaja -äänestyksen voitti selvällä äänienemmistöllä Matti Saari. Kannattajilta ei siis ollut jäänyt huomaamatta Saaren alustamien maalien määrä – ja tekihän hän itsekin yhteensä kuusi maalia, joista päätösottelun tasoittanut kaukovapari on monen mielestä kauden komein maali.

Vuoden tulokkaana palkittiin laitapuolustajan paikalla läpimurron tehnyt Mauno Sirén. Jatkossakin tulokkaan palkinto jaetaan nuorelle pelaajalle, joka on tehnyt uutena pelaajana läpimurron edustusjoukkueessa. Sirénin kohdalla tämä toteutui todella komeasti, sillä alkukauden lyhyttä loukkaantumisjaksoa lukuun ottamatta hän pelasi aina avauskoonpanossa. Otteluita kertyi yhteensä 19 ja peliminuutteja 1710 – siis täysi 90 minuuttia joka ikinen kerta.

Myös kannattajaryhmä Sinikaarti jakoi perinteiset palkintonsa. Kauden pelaaja -palkinnon sai Matti Saari ja kauden pelimieheksi Sinikaarti äänesti Verneri Uimosen. Pelimies-palkinnolla on perinteisesti palkittu pelaaja, joka ei ole välttämättä se kaikkein säihkyvin tähti kentällä, mutta on muuten säväyttänyt kannattajia. Uimosen kohdalla vahva tekijä on varmasti ollut kaikkien odotusten ylittyminen. Tilastoistakin voi hakea tukea, sillä Uimonen on ainoa kauden kaikissa peleissä pelannut pelaaja, ja 1903 peliminuuttia on kirkkaasti joukkueen suurin lukema.

Naisten joukkueen pelaajat äänestivät keskuudestaan kaksi palkintoa. Vuoden tsemppariksi valinta oli Jenni Meriläinen ja vuoden kehittyjä oli Jenna Suokas.

Jyrki Laihon valinta kunniapuheenjohtajan maljan saajaksi oli Riku Oras, joka kantoi kapteenin nauhaa suuren osan kautta palkinnon edellisen vastaanottajan Eetu Rahkolan ollessa loukkaantunut. Kiertopalkinto annetaan vuosittain pelaajalle, jonka panos kentällä ja sen ulkopuolella on ollut suuri; käytös, edustavuus ja ammattitaito ovat moitteettomat; asenne ja taistelutahto ovat kohdallaan ja joka parhaalla tavalla ilmentää niin seuran kuin joukkueenkin henkeä ja sen tavoitteita.

Heikki Wilenin valinta puheenjohtajan maljan saajaksi oli TamU-TV:n yli kymmenpäisen porukan vetäjä Tarmo Lyytikäinen, joka omisti palkinnon heti koko tiimilleen – aivan kuten palkinnon antajakin oli asian ajatellut. Kiertopalkinnon saa vuosittain henkilö, joka on ilmentänyt suurta TamU-henkeä ja jonka panos Tampere Unitedin eteenpäin viemiseksi on ollut merkittävä. Heikki Wilen luonnehtikin palkitoa jalkapallokulttuuripalkinnoksi – ja nimenomaan kulttuuritekona TamU-TV on vertaansa vailla.

Kauden paras pelaaja, kiertopalkinto: Matti Saari (äänestys seuran sivuilla)
Vuoden tulokas: Mauno Sirén (raadin valinta)
Sinikaartin kauden pelaaja: Matti Saari (Sinikaartin äänestys)
Sinikaartin kauden pelimies: Verneri Uimonen (Sinikaartin äänestys)
Naisten joukkueen vuoden tsemppari: Jenni Meriläinen
Naisten joukkueen vuoden kehittyjä: Jenna Suokas
Puheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Tarmo Lyytikäinen (puheenjohtajan valinta)
Kunniapuheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Riku Oras (kunniapuheenjohtaja Jyrki Laihon valinta)
Vuoden kannattaja: Juha Arola (pelaajien valinta)