9.10.2017

 
 

Kauden 2017 parhaat palkittu

Tampere United palkitsi kauden 2017 parhaita pelaajiaan lauantaina Ravintola 931:ssä järjestetyssä palkintogaalassa. Jaossa oli tukku perinteisiä palkintoja, joiden lisäksi uusia palkintoja olivat miesten edustusjoukkueen vuoden tulokkaan palkinto sekä uutena joukkueena täksi kaudeksi perustetun naisten edustusjoukkueen palkinnot.

Seuran kotisivuilla j√§rjestetyn kauden paras pelaaja -√§√§nestyksen voitti selv√§ll√§ √§√§nienemmist√∂ll√§ Matti Saari. Kannattajilta ei siis ollut j√§√§nyt huomaamatta Saaren alustamien maalien m√§√§r√§ ‚Äď ja tekih√§n h√§n itsekin yhteens√§ kuusi maalia, joista p√§√§t√∂sottelun tasoittanut kaukovapari on monen mielest√§ kauden komein maali.

Vuoden tulokkaana palkittiin laitapuolustajan paikalla l√§pimurron tehnyt Mauno Sir√©n. Jatkossakin tulokkaan palkinto jaetaan nuorelle pelaajalle, joka on tehnyt uutena pelaajana l√§pimurron edustusjoukkueessa. Sir√©nin kohdalla t√§m√§ toteutui todella komeasti, sill√§ alkukauden lyhytt√§ loukkaantumisjaksoa lukuun ottamatta h√§n pelasi aina avauskoonpanossa. Otteluita kertyi yhteens√§ 19 ja peliminuutteja 1710 ‚Äď siis t√§ysi 90 minuuttia joka ikinen kerta.

Myös kannattajaryhmä Sinikaarti jakoi perinteiset palkintonsa. Kauden pelaaja -palkinnon sai Matti Saari ja kauden pelimieheksi Sinikaarti äänesti Verneri Uimosen. Pelimies-palkinnolla on perinteisesti palkittu pelaaja, joka ei ole välttämättä se kaikkein säihkyvin tähti kentällä, mutta on muuten säväyttänyt kannattajia. Uimosen kohdalla vahva tekijä on varmasti ollut kaikkien odotusten ylittyminen. Tilastoistakin voi hakea tukea, sillä Uimonen on ainoa kauden kaikissa peleissä pelannut pelaaja, ja 1903 peliminuuttia on kirkkaasti joukkueen suurin lukema.

Naisten joukkueen pelaajat äänestivät keskuudestaan kaksi palkintoa. Vuoden tsemppariksi valinta oli Jenni Meriläinen ja vuoden kehittyjä oli Jenna Suokas.

Jyrki Laihon valinta kunniapuheenjohtajan maljan saajaksi oli Riku Oras, joka kantoi kapteenin nauhaa suuren osan kautta palkinnon edellisen vastaanottajan Eetu Rahkolan ollessa loukkaantunut. Kiertopalkinto annetaan vuosittain pelaajalle, jonka panos kentällä ja sen ulkopuolella on ollut suuri; käytös, edustavuus ja ammattitaito ovat moitteettomat; asenne ja taistelutahto ovat kohdallaan ja joka parhaalla tavalla ilmentää niin seuran kuin joukkueenkin henkeä ja sen tavoitteita.

Heikki Wilenin valinta puheenjohtajan maljan saajaksi oli TamU-TV:n yli kymmenp√§isen porukan vet√§j√§ Tarmo Lyytik√§inen, joka omisti palkinnon heti koko tiimilleen ‚Äď aivan kuten palkinnon antajakin oli asian ajatellut. Kiertopalkinnon saa vuosittain henkil√∂, joka on ilment√§nyt suurta TamU-henke√§ ja jonka panos Tampere Unitedin eteenp√§in viemiseksi on ollut merkitt√§v√§. Heikki Wilen luonnehtikin palkitoa jalkapallokulttuuripalkinnoksi ‚Äď ja nimenomaan kulttuuritekona TamU-TV on vertaansa vailla.

Kauden paras pelaaja, kiertopalkinto: Matti Saari (äänestys seuran sivuilla)
Vuoden tulokas: Mauno Sirén (raadin valinta)
Sinikaartin kauden pelaaja: Matti Saari (Sinikaartin äänestys)
Sinikaartin kauden pelimies: Verneri Uimonen (Sinikaartin äänestys)
Naisten joukkueen vuoden tsemppari: Jenni Meriläinen
Naisten joukkueen vuoden kehittyjä: Jenna Suokas
Puheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Tarmo Lyytikäinen (puheenjohtajan valinta)
Kunniapuheenjohtajan malja, kiertopalkinto: Riku Oras (kunniapuheenjohtaja Jyrki Laihon valinta)
Vuoden kannattaja: Juha Arola (pelaajien valinta)