Kari Nummiselle vuoden jatko TamU-naisten päävalmentajana

20/09/2023 TamU naiset
Uutinen

Viimeiset neljä kautta Tampere Unitedin naisten joukkueiden valmennuksesta vastannut Kari Numminen on tehnyt kauden 2024 kattavan jatkosopimuksen. Joukkue on tavoitellut nousua Kakkoseen kolmen edellisen kauden ajan, eikä nousuprojekti ikävä kyllä tälläkään kaudella tule valmiiksi. Numminen haluaa olla viemässä nousuprojektin maaliin asti, mutta samalla viides peräkkäinen kausi valmennusvastuussa on jo pitkä aika. Siksi Tampere United on hakee jo nyt valmentajaa, joka voisi liittyä mukaan ensi kaudella ja ottaa naisten edustusjoukkueen vastuulleen kaudella 2025.

Kari Numminen

  • Aloitti naisten edustusjoukkueen päävalmentajana Tampere Unitedissa kaudella 2020.
  • Nosti joukkueen Kolmoseen heti ensimmäisellä kaudella.
  • Haluaa saatella joukkueen Kakkoseen kaudella 2024.

Kyllä meillä on joukkueessa niin paljon taitoa ja taktista osaamista, että jos sarjanousu ensi kaudella otetaan, uskon että Kakkosessakin voidaan taistella vähintään keskikastissa.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Olen tykännyt tästä hommasta, mutta aikansa kutakin. Toivon, että löytyy valmentaja jolta löytyy se palo tähän hommaan, sillä naiset ansaitsevat valmentajan, joka on valmis sitoutumaan sataprosenttisesti.

- Kari Numminen
Päävalmentaja

Kari Numminen tuli Tampere Unitedin päävalmentajaksi, kun joukkue aloitti valmistautumistaan kauteen 2020 Nelosessa. Tämä kausi jäikin myös viimeiseksi Nelosessa, sillä joukkue voitti tuolla kaudella kaikki ottelunsa.

”Aikoinaan kun päävalmentajana aloitin, uskoin ja luotin siihen, että saadaan koottua joukkue, jolla pystytään nousemaan Kakkoseen asti. Matka Kakkoseen on kuitenkin ollut hieman kivikkoinen, ja kaikki ei ole erinäisistä syistä mennyt aivan suunnitelmien mukaan”, Numminen toteaa.

Kausi 2021 oli naisten edustusjoukkueen ensimmäinen kausi Kolmosessa, ja se antoi lupauksen siitä, että nousu Kakkoseen on mahdollista nopeasti. Sijoitus oli silloin vaihtelevasti sujuneen kauden jälkeen neljäs, kun sarjanousun otti kaikki ottelunsa voittanut Musan Salama.

Tämän jälkeen joukkue on pelannut kaksi erinomaista kautta, jotka kuitenkin tuottivat pettymyksen. Kausi 2022 sujui pitkään nousutahdissa, mutta muutama heikompi peli syksyllä päästi RaiFun karkaamaan edelle ja sarjanousuun.

Tällä kaudella puolestaan HJS on ollut lähes pitelemätön, ja alkukauden tappiot eivät antaneet TamUlle mahdollisuutta taistella sarjan voitosta ja noususta Kolmoseen, vaikka syyskaudella TamU voittikin HJS:n Hämeenlinnassa.

Yksi naisten Kolmosen ominaispiirteistä onkin se, että lähes aina sarjassa on joukkue, joka pelaa miltei virheettömän kauden. Se tekee nousutaistelun hyvin raadolliseksi, kun melkeinpä voi sanoa, että varaa ei ole yhteen ainoaan virheeseen.

Toisaalta kahtena edellisenä kautena TamUn lohkosta Kakkoseen nousseet MuSa ja RaiFU ovat olleen kuluvalla kaudella Kakkosessakin kärkipään joukkueita. Se kertoo siitä, että myös TamUlla on täydet edellytykset menestyä myös Kakkosen tasolla kunhan nousu sinne vain saadaan hoidettua.

”Kyllä meillä on joukkueessa niin paljon taitoa ja taktista osaamista, että jos sarjanousu ensi kaudella otetaan, uskon että Kakkosessakin voidaan taistella vähintään keskikastissa. Se on näytetty myös harjoitusotteluissa Kakkosessa pelaavia paikallisvastustajia vastaan”, Numminen huomauttaa.

Paljon vaihtuvuutta, paljon vetovoimaa

Kari Numminen kertoo nousutavoitteen keskeneräisyyden olevan yksi tekijä, joka motivoi häntä jatkamaan päävalmentajana. Ensi kautta lähdetään rakentamaan vain nousutavoite mielessä. Valmennusryhmässä jatkaa ensi kaudella myös Pyry Virtanen, joka liittyi mukaan vuosi sitten. Samoin Jenni Formulahti jatkaa mukana.

”Nyt on taas saatu hyvä pöhinä joukkueeseen, ja viime aikoina on ollut ilmapiiri sellainen, että kyllä tästä on mahdollista rakentaa joukkue, joka Kakkoseen nousee”, Numminen näkee.

TamU-naisissa on ollut paljon vaihtuvuutta pelaajissa vuodesta toiseen. Se tietenkin kuuluu asiaan, kun puhutaan jalkapallon harrastamisesta, olkoonkin että harrastaminen on tavoitteellista ja kilpailullista.

”Se että löytää tietylle pelipaikalle hyvän pelaajan ei välttämättä tarkoita, että joukkuepeli lähtee soljumaan. Meillä myös pelitapa on sellainen, että se aiheuttaa monelle opettelua, ja matkaan on tullut monta muuttujaa”, Numminen pohtii.

Toisaalta vaihtuvuuden kääntöpuoli on ollut se, että uusia innokkaita tulijoita on aina ollut tarjolla. Joukkueen maine pelaajien keskuudessa vaikuttaa olevan hyvä.

”Pelaajien hyvä tekeminen ja positiivinen ilme näkyy myös sosiaalisessa mediassa, ja seura tukee järjestämällä hyvät ottelutapahtumat sekä antamalla tilaa seuran nettisivuilla. Naistenkin tapahtumista uutisoidaan isosti, vaikka välttämättä ylemmissäkään sarjoissa ei saa näin paljon tilaa seuran viestinnässä”, Numminen kiittelee.

Nummisen työn jatkaja on jo haussa

Kari Nummisella on ollut Tampere Unitedin naisten toiminnan kehittämisessä pelkkää päävalmentajan roolia suurempi rooli. Siksi hänelle on tärkeää, että TamUn naisten toiminta jää hyviin käsiin, jos ensi kaudesta tulee hänen viimeisensä päävalmentajana.

”Olisi ehdottomasti ihanteellista, jos nyt saataisiin jo tälle kaudelle mukaan valmentaja, joka pystyisi ensi kauden jälkeen ottamaan päävalmentajan paikan”, Numminen sanoo asiaa kiertelemättä.

”Olen tykännyt tästä hommasta, mutta aikansa kutakin. Toivon, että löytyy valmentaja jolta löytyy se palo tähän hommaan, sillä naiset ansaitsevat valmentajan, joka on valmis sitoutumaan joukkueen toimintaan sataprosenttisesti.”

Valmentajan pestistä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Tampere Unitedin hallituksessa naisten joukkueista vastaavaan Miisa Heikkiseen (miisa.heikkinen (ät) tampereunited.fi, puh. 040 561 1764).

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2