24.9.2021

 
 

Kari Numminen jatkaa naisten edustuksen päävalmentajanaTampere Unitedin naisten edustusjoukkueen päävalmentajana kaudesta 2020 alkaen toiminut Kari Numminen jatkaa tehtävässään myös kaudella 2022. Edustusjoukkueen sarjataso on myös tulevalla kaudella Kolmonen, mutta tavoitteena on nostaa naisten joukkue Kakkoseen jo lähivuosina, eikä seuran puolesta ole estettä sille, että nousu tapahtuisi jo ensi kauden päätteeksi. Toimintaa kehitetään kuitenkin pitkäjänteisesti yrittämättä hakea pikavoittoja.

Naisten edustusjoukkueen pelaaminen Kolmosessa on antanut kuluvalla kaudella Tampere Unitedille mahdollisuuden alkaa panostaa myös naisten ottelutapahtumiin ja muuhun varainhankintaan. Samalla on alkanut mm. osana seuran strategiatyötä keskustelu joukkueen pidemmän aikavälin tavoitteista. Näiden tavoitteiden asetannassa on myös päävalmentaja Nummisella on ollut keskeinen rooli, ja kun joukkueen peli on ollut kauden alusta alkaen sillä tasolla, että sarjapaikan uusiminen näytti hyvissä ajoin selvältä, oli jatkosopimus helppo tehdä jo hyvissä ajoin.

Kari Numminen kertookin näkevänsä päävalmentajan paikan erittäin mielenkiintoisena ja sopivan haastavana, kun tavoitteena on nousu Kakkoseen jo lähivuosina.

”Olen eritt√§in motivoitunut t√§h√§n tilanteeseen, jossa p√§√§sen yritt√§m√§√§n ker√§t√§ joukkuetta, jolla on yht√§ korkea motivaatio ja hyv√§ tekemisen meininki kuin itsell√§, ja sitten viel√§ saada joukkue toimimaan niin, ett√§ oltaisiin nousup√∂hin√∂iss√§ mukana”, Numminen kuvailee haluaan jatkaa p√§√§valmentaja my√∂s ensi kaudella.

”Pelaajat ovat motivoituneita, ja antavat itsest√§√§n aina sata prosenttia harjoituksissa ja peleiss√§. Lis√§ksi seura on tukenut loistavasti, ja toiminta seuran kanssa on ollut kitkatonta ja helppoa, eik√§ voisi paremmasta uneksia. Kyll√§ t√§ss√§ on kaikki elementit mit√§ valmentamisessa tarvitaan eli joukkue, jolla on tahtotila kohdallaan sek√§ seura, joka tukee toimintaa”, Numminen kehuu.

Hyppy tuntemattomaan on tehty

Kauden alkaessa Kolmonen oli Sinipaidoille pitkälti hyppy tuntemattomaan, mutta päävalmentaja Numminen toteaa Kolmosen osoittautuneen odotetulla tavalla selvästi Nelosta vaativammaksi sarjaksi.

”Kolmosessa keskikastin ja k√§rkip√§√§n joukkueet ovat monipuolisempia ja vaativat meid√§n joukkueelta paljon enemm√§n ja ennen kaikkea taitotason nostoa. Nelosessa ei tarvitse samalla tavalla koko ajan keskitty√§ pelin sis√§ll√§ olemiseen. Kolmosessa on ylemm√§ss√§ kastissa hyv√§ taso, ja siell√§ saa tehd√§ oikeasti t√∂it√§, jotta niiss√§ peleiss√§ p√§rj√§√§.”

”Nyt kun on n√§hty, mit√§ Kolmosessa p√§rj√§√§minen vaatii, eli on k√§yty joukkueet kertaalleen katsomassa, niin meill√§ on enemm√§n ev√§it√§ tulevaan kauteen ja harjoitteluun. Sit√§ kautta pid√§n t√§ysin mahdollisena, ett√§ ensi kausi voisi jo tuoda mahdollisuuden siihen, ett√§ voitaisiin sarjatasoa ylemm√§ksi l√§hte√§ tavoittelemaan”, Numminen muotoilee sanojaan harkiten.

Eteneminen ylempiin sarjoihin edellyttävä myös seuralta panostuksia. Kuluvalla kaudella ne ovat näkyneet erityisesti naisten edustusjoukkueen pelipaidassa ja ottelutapahtumissa. joista joukkueelle on saatu mukavasti tuloja, jotka alentavat suoraan jokaisen pelaajan kausimaksua muutamalla sadalla eurolla. Tämän ansiosta sarjanousun myötä rajusti kasvaneet joukkueen kulut eivät ole nostaneet pelaajien kausimaksuja dramaattisesti. Pidemmällä tähtäimellä tavoitteena on mahdollistaa kausimaksujen poistaminen kokonaan.

”Olemme onnistuneet naisten edustuksen varainhankinnassa ja profiilin nostossa kohtalaisen hyvin, mutta minua on j√§√§nyt harmittamaan ettei meill√§ ole ollut rahkeita tehd√§ otteluennakkoja ja -raportteja. Onneksi pelaajien itse erinomaisesti toteuttama instagram-tili on tarjonnut tietoa joukkueen tekemisest√§. Ensi kaudella haluamme ehdottomasti parantaa t√§t√§, ja samalla lis√§t√§ ottelutapahtumien markkinointia. Olisi my√∂s mukava l√∂yt√§√§ lis√§√§ vapaaehtoisia, jotka haluavat tulla kehitt√§m√§√§n nimenomaan naisten toimintaa seurassamme”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemist√∂.

Mikä sitten on päävalmentaja Kari Nummisen visio Tampere Unitedin naisten edustusjoukkueelle?

”Joukkue on avoin ja iloinen yhteis√∂, jossa halutaan kehitt√§√§ toimintaa ja saada Tampereelle tulevaisuudessa naisten joukkue, jossa on vetovoimaa. Sarjatason pit√§√§ olla riitt√§v√§n korkea sille, ett√§ kun pelaaja harkitsee junioripolun p√§√§ttymist√§, meill√§ on tarjota vaihtoehto, jottei pelaaminen katkea siihen, ett√§ hypp√§ys korkeimpiin sarjoihin on liian suuri”, Numminen n√§kee.

Viimeinen tilaisuus nähdä naisten edustusjoukkue tällä kaudella tositoimissa Kolmosen ottelussa tulee huomenna lauantaina 25.9. klo 19.30, kun Pyynikin urheilukentälle saadaan vieraaksi paikalliskilpailija FC Nokia. Grillipiste ja anniskelualue palvelevat klo 19.00 alkaen, ja itse ottelu päästään pelaamaan Pyynikin tunnelmallisissa iltavaloissa. Tervetuloa mukaan!