Kari Numminen jatkaa naisten edustuksen päävalmentajana

24/09/2021 TamU naiset
Uutinen

Tampere Unitedin naisten edustusjoukkueen päävalmentajana kaudesta 2020 alkaen toiminut Kari Numminen jatkaa tehtävässään myös kaudella 2022. Edustusjoukkueen sarjataso on myös tulevalla kaudella Kolmonen, mutta tavoitteena on nostaa naisten joukkue Kakkoseen jo lähivuosina, eikä seuran puolesta ole estettä sille, että nousu tapahtuisi jo ensi kauden päätteeksi. Toimintaa kehitetään kuitenkin pitkäjänteisesti yrittämättä hakea pikavoittoja.

Naisten edustusjoukkueen pelaaminen Kolmosessa on antanut kuluvalla kaudella Tampere Unitedille mahdollisuuden alkaa panostaa myös naisten ottelutapahtumiin ja muuhun varainhankintaan. Samalla on alkanut mm. osana seuran strategiatyötä keskustelu joukkueen pidemmän aikavälin tavoitteista. Näiden tavoitteiden asetannassa on myös päävalmentaja Nummisella on ollut keskeinen rooli, ja kun joukkueen peli on ollut kauden alusta alkaen sillä tasolla, että sarjapaikan uusiminen näytti hyvissä ajoin selvältä, oli jatkosopimus helppo tehdä jo hyvissä ajoin.

Kari Numminen kertookin näkevänsä päävalmentajan paikan erittäin mielenkiintoisena ja sopivan haastavana, kun tavoitteena on nousu Kakkoseen jo lähivuosina.

”Olen erittäin motivoitunut tähän tilanteeseen, jossa pääsen yrittämään kerätä joukkuetta, jolla on yhtä korkea motivaatio ja hyvä tekemisen meininki kuin itsellä, ja sitten vielä saada joukkue toimimaan niin, että oltaisiin nousupöhinöissä mukana”, Numminen kuvailee haluaan jatkaa päävalmentaja myös ensi kaudella.

”Pelaajat ovat motivoituneita, ja antavat itsestään aina sata prosenttia harjoituksissa ja peleissä. Lisäksi seura on tukenut loistavasti, ja toiminta seuran kanssa on ollut kitkatonta ja helppoa, eikä voisi paremmasta uneksia. Kyllä tässä on kaikki elementit mitä valmentamisessa tarvitaan eli joukkue, jolla on tahtotila kohdallaan sekä seura, joka tukee toimintaa”, Numminen kehuu.

Hyppy tuntemattomaan on tehty

Kauden alkaessa Kolmonen oli Sinipaidoille pitkälti hyppy tuntemattomaan, mutta päävalmentaja Numminen toteaa Kolmosen osoittautuneen odotetulla tavalla selvästi Nelosta vaativammaksi sarjaksi.

”Kolmosessa keskikastin ja kärkipään joukkueet ovat monipuolisempia ja vaativat meidän joukkueelta paljon enemmän ja ennen kaikkea taitotason nostoa. Nelosessa ei tarvitse samalla tavalla koko ajan keskittyä pelin sisällä olemiseen. Kolmosessa on ylemmässä kastissa hyvä taso, ja siellä saa tehdä oikeasti töitä, jotta niissä peleissä pärjää.”

”Nyt kun on nähty, mitä Kolmosessa pärjääminen vaatii, eli on käyty joukkueet kertaalleen katsomassa, niin meillä on enemmän eväitä tulevaan kauteen ja harjoitteluun. Sitä kautta pidän täysin mahdollisena, että ensi kausi voisi jo tuoda mahdollisuuden siihen, että voitaisiin sarjatasoa ylemmäksi lähteä tavoittelemaan”, Numminen muotoilee sanojaan harkiten.

Eteneminen ylempiin sarjoihin edellyttää myös seuralta panostuksia. Kuluvalla kaudella ne ovat näkyneet erityisesti naisten edustusjoukkueen pelipaidassa ja ottelutapahtumissa. joista joukkueelle on saatu mukavasti tuloja, jotka alentavat suoraan jokaisen pelaajan kausimaksua muutamalla sadalla eurolla. Tämän ansiosta sarjanousun myötä rajusti kasvaneet joukkueen kulut eivät ole nostaneet pelaajien kausimaksuja dramaattisesti. Pidemmällä tähtäimellä tavoitteena on mahdollistaa kausimaksujen poistaminen kokonaan.

”Olemme onnistuneet naisten edustuksen varainhankinnassa ja profiilin nostossa kohtalaisen hyvin, mutta minua on jäänyt harmittamaan ettei meillä ole ollut rahkeita tehdä otteluennakkoja ja -raportteja. Onneksi pelaajien itse erinomaisesti toteuttama instagram-tili on tarjonnut tietoa joukkueen tekemisestä. Ensi kaudella haluamme ehdottomasti parantaa tätä, ja samalla lisätä ottelutapahtumien markkinointia. Olisi myös mukava löytää lisää vapaaehtoisia, jotka haluavat tulla kehittämään nimenomaan naisten toimintaa seurassamme”, toteaa Tampere Unitedin puheenjohtaja Antti Niemistö.

Mikä sitten on päävalmentaja Kari Nummisen visio Tampere Unitedin naisten edustusjoukkueelle?

”Joukkue on avoin ja iloinen yhteisö, jossa halutaan kehittää toimintaa ja saada Tampereelle tulevaisuudessa naisten joukkue, jossa on vetovoimaa. Sarjatason pitää olla riittävän korkea sille, että kun pelaaja harkitsee junioripolun päättymistä, meillä on tarjota vaihtoehto, jottei pelaaminen katkea siihen, että hyppäys korkeimpiin sarjoihin on liian suuri”, Numminen näkee.

Viimeinen tilaisuus nähdä naisten edustusjoukkue tällä kaudella tositoimissa Kolmosen ottelussa tulee huomenna lauantaina 25.9. klo 19.30, kun Pyynikin urheilukentälle saadaan vieraaksi paikalliskilpailija FC Nokia. Grillipiste ja anniskelualue palvelevat klo 19.00 alkaen, ja itse ottelu päästään pelaamaan Pyynikin tunnelmallisissa iltavaloissa. Tervetuloa mukaan!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49