Kannattajien seura: miksi liittyminen Tampere Unitedin jäseneksi on tärkeää?

tampere-united-kannattajien-seura

Tampere Unitedin on Suomessa ainutlaatuinen tarina, jossa kannattajat ovat rakentaneet seuran ja viev√§t sit√§ eteenp√§in. Mit√§ t√§m√§ tarkoittaa k√§yt√§nn√∂ss√§? Mit√§ ilmaisu ”kannattajien seura” merkitsee? Miten kannattajien l√§sn√§olo n√§kyy seuran toiminnassa ja miksi seuralle on t√§rke√§√§, ett√§ kannattajat ovat seuran j√§seni√§?

Tampere United on perustettu vuonna 1998 Tampereen jalkapalloa yhdistäväksi seuraksi. TamU dominoi kansallista jalkapalloa koko 2000-luvun alun voittamalla muun muassa kolme Suomen mestaruutta ja yhden Suomen Cupin. Kuten hyvin tiedetään, Palloliitto sulki TamUn Veikkausliigasta kauden 2011 kynnyksellä ja seuran toiminta oli vaarassa päättyä.

Print

Kun Tampere United ei pelannut jalkapalloa kaudella 2011, ottivat kannattajat tehtäväkseen palauttaa seuran takaisin pelikentille. Seuran kannattajat olivat perustaneet jo pari vuotta aiemmin tukiyhdistyksen Tampere Unitedin taloudelliseksi tukemiseksi, ja tämä kannattajien tukiyhdistys otti välittömästi ohjelmaansa jalkapallon. Kaudella 2011 kannattajat pelasivat Palloliiton harrastesarjaa Tampere Unitedin kannattajiin viittaavalla TamU-K nimellä. Seuraavana kautena TamU-K ilmoittautui mukaan alimmalle sarjatasolle Palloliiton Tampereen piirin Kutoseen ja pelasi tällä nimellä vuoteen 2015 asti ottaen kolme sarjanousua neljässä vuodessa. Nousu Kolmoseen varmistui TamU-K:n viimeisessä ottelussa kauden 2015 päätteeksi.

Vuonna 2016 Tampere United teki j√§lleen paluun kilpakentille, kun TamU-K:n kaikki joukkueet siirrettiin vuonna 1998 perustetun Jalkapalloseura Tampere United ry:n alaisuuteen. Siirron my√∂t√§ kentill√§ pelaa siis alkuper√§inen Tampere United ja taustalla on sama yhdistys, jonka hallussa Tampere Unitedin sarjapaikka oli my√∂s niin√§ vuosina kun toimintaa py√∂ritettiin osakeyhti√∂n kautta. Kannattajien rooli on ollut Tampere Unitedin selviytymistarinassa ensiarvoisen t√§rke√§. Ilman kannattajien vuosina 2011‚Äď2015 tekem√§√§ ty√∂t√§ Tampere United olisi vain muisto Suomen jalkapallossa.

Kauden 2016 p√§√§tteeksi Tampere United nousi Kakkoseen, eli teki paluun valtakunnallisiin Palloliiton sarjoihin. Tampere‚ÄďSatakunta Kolmosen nousutaistelu ratkesi Pyynikin urheilukent√§ll√§ iltavaloissa 932 silm√§parin edess√§ sarjan toiseksi viimeisell√§ kierroksella.

Seuran muodostavat sen jäsenet

Tampere Unitedissa jäseniksi sidotaan kaikki pelaajat, mutta seuran jäseneksi on liittynyt myös huomattava määrä seuran kannattajia. Jäsenyys varmennetaan vuosittain maksettavalla jäsenmaksulla, jonka summa määritellään seuran syyskokouksessa aina seuraavalle vuodelle kerrallaan.

Kannattajien seura tarkoittaa Tampere Unitedin tapauksessa siis sitä, että seuran jäsenenä on huomattava määrä muita henkilöitä kuin pelaajia ja joukkueiden taustahenkilöitä. Vuonna 2016 kannattajien määrä seuran jäsenistä on noin puolet, joka on osuudeltaan merkittävä jos sitä verrataan muihin suomalaisiin jalkapalloseuroihin. Se on asia, joka tekee Tampere Unitedista kannattajien seuran.

Monet seuran kannattajat ovat aktiivisia seuratoimijoita. Näkyvin ponnistus on seuran edustusjoukkueen ottelutapahtumien järjestelyt, joihin osallistuu kymmeniä kannattajia. Lisäksi kannattajat toimivat muun muassa koulutettuina juniorivalmentajina, joukkueiden muina taustahenkilöinä sekä tietenkin myös pelaajina alemmissa sarjoissa pelaavissa aikuisjoukkueissa. Myös tämä on poikkeuksellista, ja alleviivaa sitä että Tampere United on kannattajien seura.

Tampere Unitedin j√§senm√§√§r√§n kehitys 2009‚Äď16.

Tampere Unitedin j√§senm√§√§r√§n kehitys 2009‚Äď16.

Tampere Unitedin pelaajam√§√§r√§t 2009‚Äď16.

Tampere Unitedin pelaajam√§√§r√§t 2009‚Äď16.

Seuran jäsenyys antaa jäsenelle oikeuden osallistua Tampere Unitedin päätöksentekoon. Seuralla on jäsenkokouksia vähintään kaksi kertaa vuodessa ja jäsenillä on oikeus osallistua näihin kokouksiin. Syksyn kokouksessa keskustellaan ja hyväksytään seuraavan kauden toimintasuunnitelma ja taloudelliset raamit, sekä tämän jälkeen valitaan hallitus, joka lähtee mahdollistamaan tämän suunnitelman toteuttamisen. Kevään kokouksessa raportoidaan jäsenistölle edellisen vuoden toiminnasta, sekä päätetään edellisen vuoden seuran hallinnolle vastuuvapauden antamisesta seuran taloudesta ja toiminnasta. Näiden lailla säädettyjen asioiden lisäksi kokouksien käsiteltäväksi otetaan myös muita asioita, joita jäsenet haluavat kokouksissa käsitellä. Esimerkiksi Tampere Unitedin logon muuttamisesta päätettiin seuran syyskokouksessa 2015 vilkkaan keskustelun jälkeen.

tampere-united-rakenne

Liity Tampere Unitedin jäseneksi

Seura tarvitsee kannattajiaan ja jäseniään, sillä ilman heitä seuraa ei ole olemassakaan. Sen lisäksi että päätökset lähtevät jäsenistä, jäsenmaksut muodostavat merkittävän osan seuran tuloista. Suurin osa jäsenmaksuista käytetään seuran kehittämiseen ja siihen, että voimme tarjota kannattajillemme ja jäsenillemme aina vain hienompia elämyksiä Tampere Unitedin parissa.

Liity jäseneksi jo tänään ja tue toimintaa, jolla on merkitystä! Katso ohjeet jäseneksi liittymiseksi osoitteessa tampereunited.fi/jaseneksi.