Kannattajat avain­asemassa Tuopin ja Tampere Unitedin yhteis­työssä

29/06/2016
Uutinen

Pyynikintorin laidalla sijaitseva olutravintola Tuoppi on Tampereen vanhimpia, ellei vanhin, pubi. Tuoppi on perustettu vuonna 1964 ja 50-vuotissyntymäpäivää vietettiin jo pari vuotta takaperin.

Kun Tampere United suljettiin Veikkausliigasta ja kannattajat jatkoivat toimintaa alimmalta sarjatasolta, muodostui Pyynikin urheilukentästä nopeasti joukkueen uusi kotistadion. Se toi kannattajat myös Tuoppiin.

”Kannattajat alkoivat käydä oluella ennen otteluita. Se toi piristysruiskeen ravintolalle ja sain henkilökunnalta positiivista palautetta”, kertoo seurusteluravintoloiden kenttäpäällikkö Marko Lehtinen.

”United on perinteinen seura, joka on saavuttanut Suomen mestaruuksia. Ratina ei ollut niin yleisöystävällinen paikka, mutta nyt joukkue pelaa meidän nurkillamme loistokkaalla stadionilla. Mielellämme osallistumme tähän jollakin tavalla, kun seuraa rakennetaan uudelleen sitoutuneen kannattajaporukan voimin.”

Tuopissakin on tapahtunut uudistuksia vuosikymmenten saatossa. Vuoden alussa Tuopissa uusittiin olutvalikoima ja ravintolassa on nykyään 18 hanatuotetta ja lisäksi runsas pullovalikoima oluita sekä siidereitä.

”Teemme yhteistyötä Thornebridgen panimon kanssa ja myös muiden pienempien panimoiden kanssa. Pyynikin käsityöläispanimon kanssa teimme Pirkanmaan Osuuskaupan oman oluen, joka on tarjolla myös Tuopissa. Oluen tekemistä on tarkoitus jatkaa ja syksyllä on tulossa uusi vähän erilainen olut”, hehkuttaa Lehtinen.

Juomapuolen lisäksi Tuoppi tarjoaa asiakkaille nykyisin myös pubiruokaa. Ruokalistalla on miniburgereita liha-, kana- ja kasvistäytteillä sekä erilaista sormisyötävää. Tuopin soikot tarjoavat syötävää myös isommalle porukalle jaettaviksi oluen ääressä.

”Ruokalista on tehty ensisijaisesti palvelemaan asiakkaita. Olemme testanneet muutamia ruokia ja päätyneet tähän listaan. Ruokatarjoilu on otettu todella hyvin vastaan”, taustoittaa Lehtinen.

Pelipäivänä kannattajien onkin hyvä saapua paikalle ajoissa nauttimaan Tuopin antimista. Ottelupäivinä kannattajille tarjotaan alennuksia, jos päällä on fanituotteita. Seuran jäsenkortilla alennuksia saa koko kauden ajan. Tuopin erinomainen juomavalikoima ja pubiruoka onkin hyvä syy poiketa ravintolassa myös pelipäivien ulkopuolella.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.6. TamU - FC Honka 1 – 1

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

9.6. TamU 2 - TP-T 0 – 3

15.6. klo 14 Ilves 2 - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

15.6. klo 13 Pato - TamU 2