29.6.2016

 
 

Kannattajat avain­asemassa Tuopin ja Tampere Unitedin yhteis­ty√∂ss√§Pyynikintorin laidalla sijaitseva olutravintola Tuoppi on Tampereen vanhimpia, ellei vanhin, pubi. Tuoppi on perustettu vuonna 1964 ja 50-vuotissyntymäpäivää vietettiin jo pari vuotta takaperin.

Kun Tampere United suljettiin Veikkausliigasta ja kannattajat jatkoivat toimintaa alimmalta sarjatasolta, muodostui Pyynikin urheilukentästä nopeasti joukkueen uusi kotistadion. Se toi kannattajat myös Tuoppiin.

”Kannattajat alkoivat k√§yd√§ oluella ennen otteluita. Se toi piristysruiskeen ravintolalle ja sain henkil√∂kunnalta positiivista palautetta”, kertoo seurusteluravintoloiden kentt√§p√§√§llikk√∂ Marko Lehtinen.

”United on perinteinen seura, joka on saavuttanut Suomen mestaruuksia. Ratina ei ollut niin yleis√∂yst√§v√§llinen paikka, mutta nyt joukkue pelaa meid√§n nurkillamme loistokkaalla stadionilla. Mielell√§mme osallistumme t√§h√§n jollakin tavalla, kun seuraa rakennetaan uudelleen sitoutuneen kannattajaporukan voimin.”

Tuopissakin on tapahtunut uudistuksia vuosikymmenten saatossa. Vuoden alussa Tuopissa uusittiin olutvalikoima ja ravintolassa on nykyään 18 hanatuotetta ja lisäksi runsas pullovalikoima oluita sekä siidereitä.

”Teemme yhteisty√∂t√§ Thornebridgen panimon kanssa ja my√∂s muiden pienempien panimoiden kanssa. Pyynikin k√§sity√∂l√§ispanimon kanssa teimme Pirkanmaan Osuuskaupan oman oluen, joka on tarjolla my√∂s Tuopissa. Oluen tekemist√§ on tarkoitus jatkaa ja syksyll√§ on tulossa uusi v√§h√§n erilainen olut”, hehkuttaa Lehtinen.

Juomapuolen lisäksi Tuoppi tarjoaa asiakkaille nykyisin myös pubiruokaa. Ruokalistalla on miniburgereita liha-, kana- ja kasvistäytteillä sekä erilaista sormisyötävää. Tuopin soikot tarjoavat syötävää myös isommalle porukalle jaettaviksi oluen ääressä.

”Ruokalista on tehty ensisijaisesti palvelemaan asiakkaita. Olemme testanneet muutamia ruokia ja p√§√§tyneet t√§h√§n listaan. Ruokatarjoilu on otettu todella hyvin vastaan”, taustoittaa Lehtinen.

Pelipäivänä kannattajien onkin hyvä saapua paikalle ajoissa nauttimaan Tuopin antimista. Ottelupäivinä kannattajille tarjotaan alennuksia, jos päällä on fanituotteita. Seuran jäsenkortilla alennuksia saa koko kauden ajan. Tuopin erinomainen juomavalikoima ja pubiruoka onkin hyvä syy poiketa ravintolassa myös pelipäivien ulkopuolella.