8.1.2022

 
 

Kalenteri­vuoden ensimm√§isess√§ ottelussa vastassa AtlantisSinipaidat jatkaa kauteen valmistautumistaan sunnuntaina kohtaamalla Pirkkahallissa Atlantiksen. Päävalmentaja Jukka Listenmaa lupailee uuden pelitavan testaamista. Suljettujen ovien takana pelattava ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TamU-TV:n kautta.

Tampere United vastaan Atlantis.

Otteluparin ääneen lausuminen hellii nostalgianjanoisia Tampere Unitedin kannattajia. Seurojen keskinäinen historia ulottuu viime vuosituhannelle asti, sillä TamU ja Atlantis kävivät Sinipaitojen seurahistorian ensimmäisellä kaudella vuonna 1999 raivoisan taistelun Ykkösessä noususta valtakunnan kirkkaimpiin sarjavaloihin. Tämä kilpailu päättyi lopulta tunnetuin tuloksin Unitedin eduksi.

Joukkueet löysivät toisensa kaksi vuotta myöhemmin samalta sarjatasolta Veikkausliigasta. TamU oli sarjaotteluissa edellä, mutta helsinkiläiset saivat makoisan revanssin Tammelan stadionilla 12.11. 2001. Silloin Tampere United pelasi tuolloin vielä varsin ohuen seurahistoriansa ensimmäisen Suomen Cupin loppuottelunsa, mutta Atlantis FC käveli pois Tammelan nurmelta tuon ottelun voittajana.

Viimeisin ja t√§m√§n artikkelin kuvassakin n√§kyv√§ kohtaaminen on l√§hes tasan kuuden vuoden takaa, kun Kolmosen kauteen valmistautunut TamU haastoi Kakkosessa pelanneen Atlantiksen, mutta joutui taipumaan 0‚Äď2-tappioon.

Tämän päivän Atlantis valmistautuu kolmanteen perättäiseen kauteensa Kakkosessa. Kauden 2019 Uudenmaan Kolmosen ykkönen on pelannut viime vuodet nousujohtoisesti. Vuonna 2020 Atlantis oli Kakkosen paluukaudellaan lohkonsa vitonen ja päättyi päättyneellä kaudella Kakkosen A-lohkon kolmoseksi.

Tulevalla kaudella Atlantis pelaa viime kauden tapaan Kakkosen A-lohkossa. Ensi kesän voimasuhteita ei siis Pirkkahallin matolla päästä testaamaan, mutta Atlantiksen kohtaaminen antaa Sinipaitojen valmennusjohdolle oivan mahdollisuuden päästä näkemään, missä joukkue tällä hetkellä menee tulevan kauden sarjatason vaatimuksiin nähden.

Uusi pelitapa testiin

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa on päättänyt ottaa Atlantis-ottelusta kaiken irti ja lupailee sunnuntaina uuden pelitavan testaamista.

”T√§ss√§ on nyt tarkoitus tehd√§ melko isokin formaation muutos. Meill√§ on paljon hyvi√§ hy√∂kk√§√§ji√§, niin nyt on ideana siirt√§√§ pelaajia enemm√§n sinne yl√§kertaan”, Listenmaa raottaa.

”T√§rkeint√§ on nyt saada pienen tauon j√§lkeen peli alle ja p√§√§st√§ katsomaan kent√§n laidalta, miten t√§m√§ toimii. Pelin j√§lkeen on sitten v√§hint√§√§n yht√§ t√§rke√§√§ k√§yd√§ l√§pi videolta niit√§ klippej√§”, p√§√§valmentaja jatkaa.

Kahdessa edellisessä harjoitusottelussa Tampere United on pelannut varsin isolla ringillä. Samaa on Listenmaan mukaan tiedossa myös sunnuntaina.

”Isolla porukalla t√§t√§ l√§hdet√§√§n pelaamaan ja useat pelaajat saavat peliaikaa. L√§hdemme sitten parin viikon p√§√§st√§ H√§meenlinnaan ehk√§ v√§h√§n pienemm√§ll√§ porukalla.”

Yksi sunnuntaina kentällä nähtävistä pelaajista on hiljattain Sinipaitojen sopimuspelaajaksi noussut Arttu Raittinen. Hän odottaa innolla ensimmäistä otteluaan Tampere Unitedin sopimuspelaajana.

”Hienoa on ollut palata t√§ll√§ viikolla harjoitteluun porukalla ja kovat on halut p√§√§st√§ pelaamaan! Onnistumisia sielt√§ l√§hdet√§√§n hakemaan ja onnistumiset ovat t√§ss√§ vaiheessa kautta t√§rkeit√§. N√§m√§ positiiviset kokemukset sitten hitsaavat pukukoppia yhteen entisest√§√§n”, Raittinen n√§kee.

Ottelu pelataan ilman yleis√∂√§ ‚Äď TamU-TV palvelee

Vallitseva koronavirustilanne tuo oman ikävän lisävärinsä otteluun, sillä ottelu joudutaan pelaamaan ilman yleisöä voimassa olevista rajoituksista johtuen. Kello 16.30 alkava ottelu on kuitenkin mahdollista katsoa TamU-TV:n välityksellä Juuso Koskisen selostamana. Lisäksi ottelua voi seurata Twitterin ja Instagram storyn välityksellä.

Pandemia on kiusannut myös vierailija Atlantiksen viikkoa. Joukkueen oli tarkoitus aloittaa harjoitusottelunsa tuplaotteluviikonlopulla, mutta lauantaille kaavailtu harjoitusottelu PK-35:n vieraana jouduttiin viikolla peruuttamaan pääkaupunkiseudun pykälää tiukempien rajoitusten takia.