Kalenteri­vuoden ensimmäisessä ottelussa vastassa Atlantis

08/01/2022 TamU
Otteluennakko

Sinipaidat jatkaa kauteen valmistautumistaan sunnuntaina kohtaamalla Pirkkahallissa Atlantiksen. Päävalmentaja Jukka Listenmaa lupailee uuden pelitavan testaamista. Suljettujen ovien takana pelattava ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TamU-TV:n kautta.

Tampere United vastaan Atlantis.

Otteluparin ääneen lausuminen hellii nostalgianjanoisia Tampere Unitedin kannattajia. Seurojen keskinäinen historia ulottuu viime vuosituhannelle asti, sillä TamU ja Atlantis kävivät Sinipaitojen seurahistorian ensimmäisellä kaudella vuonna 1999 raivoisan taistelun Ykkösessä noususta valtakunnan kirkkaimpiin sarjavaloihin. Tämä kilpailu päättyi lopulta tunnetuin tuloksin Unitedin eduksi.

Joukkueet löysivät toisensa kaksi vuotta myöhemmin samalta sarjatasolta Veikkausliigasta. TamU oli sarjaotteluissa edellä, mutta helsinkiläiset saivat makoisan revanssin Tammelan stadionilla 12.11. 2001. Silloin Tampere United pelasi tuolloin vielä varsin ohuen seurahistoriansa ensimmäisen Suomen Cupin loppuottelunsa, mutta Atlantis FC käveli pois Tammelan nurmelta tuon ottelun voittajana.

Viimeisin ja tämän artikkelin kuvassakin näkyvä kohtaaminen on lähes tasan kuuden vuoden takaa, kun Kolmosen kauteen valmistautunut TamU haastoi Kakkosessa pelanneen Atlantiksen, mutta joutui taipumaan 0–2-tappioon.

Tämän päivän Atlantis valmistautuu kolmanteen perättäiseen kauteensa Kakkosessa. Kauden 2019 Uudenmaan Kolmosen ykkönen on pelannut viime vuodet nousujohtoisesti. Vuonna 2020 Atlantis oli Kakkosen paluukaudellaan lohkonsa vitonen ja päättyi päättyneellä kaudella Kakkosen A-lohkon kolmoseksi.

Tulevalla kaudella Atlantis pelaa viime kauden tapaan Kakkosen A-lohkossa. Ensi kesän voimasuhteita ei siis Pirkkahallin matolla päästä testaamaan, mutta Atlantiksen kohtaaminen antaa Sinipaitojen valmennusjohdolle oivan mahdollisuuden päästä näkemään, missä joukkue tällä hetkellä menee tulevan kauden sarjatason vaatimuksiin nähden.

Uusi pelitapa testiin

Tampere Unitedin päävalmentaja Jukka Listenmaa on päättänyt ottaa Atlantis-ottelusta kaiken irti ja lupailee sunnuntaina uuden pelitavan testaamista.

”Tässä on nyt tarkoitus tehdä melko isokin formaation muutos. Meillä on paljon hyviä hyökkääjiä, niin nyt on ideana siirtää pelaajia enemmän sinne yläkertaan”, Listenmaa raottaa.

”Tärkeintä on nyt saada pienen tauon jälkeen peli alle ja päästä katsomaan kentän laidalta, miten tämä toimii. Pelin jälkeen on sitten vähintään yhtä tärkeää käydä läpi videolta niitä klippejä”, päävalmentaja jatkaa.

Kahdessa edellisessä harjoitusottelussa Tampere United on pelannut varsin isolla ringillä. Samaa on Listenmaan mukaan tiedossa myös sunnuntaina.

”Isolla porukalla tätä lähdetään pelaamaan ja useat pelaajat saavat peliaikaa. Lähdemme sitten parin viikon päästä Hämeenlinnaan ehkä vähän pienemmällä porukalla.”

Yksi sunnuntaina kentällä nähtävistä pelaajista on hiljattain Sinipaitojen sopimuspelaajaksi noussut Arttu Raittinen. Hän odottaa innolla ensimmäistä otteluaan Tampere Unitedin sopimuspelaajana.

”Hienoa on ollut palata tällä viikolla harjoitteluun porukalla ja kovat on halut päästä pelaamaan! Onnistumisia sieltä lähdetään hakemaan ja onnistumiset ovat tässä vaiheessa kautta tärkeitä. Nämä positiiviset kokemukset sitten hitsaavat pukukoppia yhteen entisestään”, Raittinen näkee.

Ottelu pelataan ilman yleisöä – TamU-TV palvelee

Vallitseva koronavirustilanne tuo oman ikävän lisävärinsä otteluun, sillä ottelu joudutaan pelaamaan ilman yleisöä voimassa olevista rajoituksista johtuen. Kello 16.30 alkava ottelu on kuitenkin mahdollista katsoa TamU-TV:n välityksellä Juuso Koskisen selostamana. Lisäksi ottelua voi seurata Twitterin ja Instagram storyn välityksellä.

Pandemia on kiusannut myös vierailija Atlantiksen viikkoa. Joukkueen oli tarkoitus aloittaa harjoitusottelunsa tuplaotteluviikonlopulla, mutta lauantaille kaavailtu harjoitusottelu PK-35:n vieraana jouduttiin viikolla peruuttamaan pääkaupunkiseudun pykälää tiukempien rajoitusten takia.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49