5.3.2018

 
 

Kaksijakoinen ottelu päättyi selvään voittoonTampere United pelasi varsin kaksijakoisen ottelun Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan Pirkkahallissa maanantain harjoitusvuorolla pelatussa 2×40 minuutin ottelussa. Ensimm√§isell√§ jaksolla kent√§ll√§ n√§htiin p√§√§asiassa v√§hemm√§n peliaikaa talven otteluissa saaneita pelaajia, ja nuoret ilvekset hallitsivat kentt√§tapahtumia hienoisesti. Toiselle jaksolle TamU teki jopa seitsem√§n vaihtoa, joiden my√∂t√§ ottelun luonne muuttui t√§ysin, ja lopulta Sinipaidat k√§√§nsiv√§t 1‚Äď0-tappiolukemat ansaituksi 2‚Äď4-voitoksi.

Ensimmäisestä jaksosta ei paljoa kerrottavaa jälkipolville jäänyt. Ottelun ensimmäisellä kympillä molemmissa päissä kärkipelaaja toki pääsi karkuun linjan taakse. Ensin Tommi Ala-Hakunin tilanne päättyi vetoon yli ilvesmaalin, ja sitten toisessa päässä hiukan vastaava karkumatka päättyi maalivahti Jani Rantalan vastaantuloon ja jalkatorjuntaan.

Tommi Ala-Hakuni karkaa puolittain läpi.

Jakson synkin hetki koettiin 25. minuutilla, kun Ilveksen Felix Suihko pelattiin helponnäköisesti karkumatkalle. Tällä kertaa Jani Rantalan vastaantulo ei päättynyt torjuntaan, vaan Suihko pääsi tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin vielä apuihin ehtineen toppari Ville Puustisen estelyistä huolimatta.

Toiselle jaksolle TamU vaihtoi kentällä kovimman kalustonsa, kun Berat Grabovci, Leroy Maluka, Santeri Salomaa, Verneri Uimonen, Mauno Sirén, Roope Kostiainen ja Elias Harala tulivat kentälle. Vain maalivahti Jani Rantala, topparit Ville Puustinen ja Antti Haavisto sekä keskikentän keskustan Radwan Moussa saivat jatkaa.

Berat Grabovci ja Leroy Maluka juonivat vapaapotkua.

T√§m√§ muuttikin pelin luonteen v√§litt√∂m√§sti, ja heti toisen jakson toisella minuutilla Berat Graobovci tarjoili pienell√§ siirrolla pallon vetopaikkaan Leroy Malukalle kuudentoista rajan takana. Eleet√∂n laukaus heilutti verkkoa ja peli oli tasan 1‚Äď1.

Pelin tempo oli vaihtojen ansiosta aivan eri tasolla kuin ensimmäisellä jaksolla, ja pelin hallinta siirtyi selkeästi Sinipaidoille. Johtomaaliakaan ei tarvinnut kauaa odotella, vaan Leroy Maluka iski toisen maalinsa kaukovedolla boksin kulmalta jo ennen kuin toista jaksoa oli pelattu varttiakaan.

Jakson puolen v√§lin paikkeilla Ilveksell√§ oli tilaisuutensa viel√§ tasoittaa ottelu, mutta lopulta lukemat k√§√§ntyiv√§t selv√§sti Sinipaidoille. Voittomaaliksi lopulta j√§√§neess√§ 1‚Äď3-maalissa oli hiukan onneakin mukana. Verneri Uimosen keskitys l√∂ysi Radwan Moussan t√§ysin vapaana boksissa. Maali n√§ytti v√§√§j√§√§m√§tt√∂m√§lt√§, mutta kun Moussan laukaus ep√§onnistui, maalintekoon p√§√§sikin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ollut Berat Grabovci, joka teki talvikauden helpoimman maalinsa siirt√§m√§ll√§ pallon t√§ysin tyhj√§√§n maaliin l√§hiet√§isyydelt√§.

Berat Grabovci näkee Elias Haralan vapaana.

Elias Harala laukoo 1‚Äď4-johtomaalin.

Nelj√§s TamU-maali n√§htiin viel√§ vajaa viisi minuuttia ennen p√§√§t√∂svihellyst√§, kun pitk√§ hy√∂kk√§ys p√§√§ttyi tyylikk√§√§seen suoritukseen maalin edess√§. Berat Grabovcin sy√∂tt√∂ Elias Haralalle ei tarjonnut mahdollisuutta suoraan vetoon, mutta haltuunotto ilmasta ja veto toisella kosketuksella johtivat 1‚Äď4-lukemiin.

Loppuminuuteilla my√∂s Roope Kostiainen oli l√§hell√§ tuikata pallon pienehk√∂st√§ kulmasta maalin takanurkkaan. Veto valui kuitenkin maalin ohi, ja maalipotkusta l√§htenees√§ vastahy√∂kk√§yksest√§ Ilveksen Juho Heikkinen k√§vi viel√§ tuikkamassa loppulukemiksi 2‚Äď4.

Roope Kostiainen näkee vetonsa lipuvan ohi maalin.

My√∂s p√§√§valmentaja Mikko M√§kel√§ toteaa heti, ett√§ ottelussa pelattiin kaksi t√§ysin erillaista jaksoa. ”Ensimm√§inen jakso oli luvalla sanottuna todella heikko, haluton ja ei miss√§√§n nimess√§ logon arvoinen. Kent√§lt√§ puuttui se kaikista t√§rkein eli syd√§n. ”Pusu” (Ville Puustinen) kantoi kapteenin nauhaa muiden kapteeneiden poissaollessa ja yritti omalla esimerkill√§√§n sytytt√§√§ muitakin. Et√§isyydet, tiiviys, pallottoman liike ja pallon liike kaikki puuttuivat kent√§lt√§ ja Ilves oli parempi joukkue ensimm√§isell√§ jaksolla”, M√§kel√§ suomii.

”Lyhyt ja selke√§ puhe puoliajalla sek√§ tehdyt vaihdot muuttivat pelin kuvan t√§ysin. Kent√§ll√§ n√§kyi se tasoero mik√§ joukkueiden v√§lill√§ pit√§isikin olla, mitenk√§√§n v√§heksym√§tt√§ Ilvest√§. P√§in vastoin siell√§ tehd√§√§n hyv√§√§ duunia, mutta Kakkosen ja Kolmosen ero t√§ytyy n√§ky√§ kent√§ll√§”, M√§kel√§ toteaa.

”Toinen jakso oli paljon parempaa kaikilla osa-alueilla. Uskallettiin pelata, puhua, liikkua ja sit√§ kautta peli yleens√§ aukeaakin. Toiseen jaksoon olen tyytyv√§inen. Erityismaininnat Pusulle ja Grabolle mahtavasta asenteesta. Jokainen voi ottaa mallia n√§ist√§ herroista. Lis√§ksi Lee(roy Maluka) toi pallollisen pelaamisen kent√§lle ja my√∂s kaksi maalia”, M√§kel√§ p√§√§tt√§√§

Seuraavan kerran TamU pelaa jo ensi sunnuntaina 11.3. Hämeenlinnaan Säästöpankki-areenalle siirretyssä ottelussa HJS:sää vastaan. Kakkosen kauteen valmistautuva nousijajoukkue tarjoaa sopivan tasonmittauksen ennen kuin Ykköseen noussut FC KTP laittaa Sinipaidat todelliseen testiin sunnuntaina 25.3. Pirkkahallissa.