Kakkos­joukkueen taistelu NoPSia vastaan kantoi tunnin verran

29/01/2023 TamU 2
Otteluraportti

Miesten kakkosjoukkue taisteli lauantaiaamupäivän ottelussa Nokian Palloseuraa vastaan hyvin ensimmäiset 60 minuuttia, mutta lopussa lukemat repesivät, ja lopputulokseksi kirjattiin ruma 0–5 (0–1). Pirkkahallissa pelattu ottelu oli molemmille joukkueille talven toinen harjoitusottelu, joten se antaa hyvä kuvan joukkueiden voimasuhteista harjoituskauden alkumetreillä. Sarjakauden alkuun on toisaalta vain noin 2,5 kuukautta, ja Suomen Cupia saatetaan pelata jo helmikuun puolella. Töitä on vielä paljon edessä ennen kuin näihin otteluihin ollaan valmiita.

Harjoitusottelu

0 – 5

  • Molemmat joukkueet pelasivat talven toisen harjoitusottelunsa.
  • Ottelu oli puolet ajasta tasainen, mutta NoPS otti ansaitun voiton.
  • Ottelu ratkesi tunnin kohdalla ja vartti ennen loppua lukemat repesivät rumiksi.

Tietysti tuloksella ei ole väliä, mutta kyllä pitäisi pystyä parempaan. Paineen alla pitäisi pystyä pitämään palloa paremmin ja puolustaa tiiviimmin.

- Matias Stark
Kapteeni

Jos oltaisiin pelattu pisteistä, olisin tehnyt vaihtoja aiemmin, kun näin että tietyt pelaajat alkoivat väsyä.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Meillä on hyvä pallokontrolli pelissä, vaikka tänääkin siinä oli myös heikompia jaksoja. Syöttöjen laatu on hyvä ja pelaamme rauhallisemmin kuin vuosi sitten.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Ottelun alku ei täysin kuvastanut sitä, mitä tuleman piti. TamU sai pelattua heti aluksi lupaavan hyökkäyksen, ja VIlle Vähänen pääsi laukomaan läheltä boksin oikealta laidalta. Maalivahti sai kuitenkin torjuttua laukauksen. Pian tämän jälkeen TamUn maalilla lainassa ollut NoPS-vahti Enea Tola avasi huolimattomasti, ja NoPS riisti pallon helposti, mutta Tola paikkasi erheensä jalkatorjunnalla.

Tämän jälkeen maalipaikat tyrehtyivät molemmissa päissä. Lähemmäs 20 minuuttia oli jo pelikellossa, kun TamU hyökkäsi näyttävästi vasemman laidan kautta, ja lopulta pallo pelattiin Ville Vähäselle vetopaikkaan pilkun tuntumaan. Veto ei kuitenkaan lähtenyt aivan toivotulla tavalla, ja maalivahti sai torjuttua helpohkosti.

Ensimmäisen jakson viimeisen vartin aikana NoPS otti ottelun selkeään hallintaansa. Ensimmäisen vaarallisen paikan pelasti vielä toppari Joakim Ruohosen näyttävä katko, mutta pian tämän jälkeen ACEssa viime kaudella pelannut Vili Ridell pääsi tuikkaamaan vieraat 0–1-johtoon maalinedushässäkästä. Tämä jäi myös taukotulokseksi.

Lukemat repeävät toisen jakson toisella vartilla

Toisen jakson alussa Sinipaidat palasi sille tasolle, jolla joukkue oli pelannut ottelun ensimmäisen puolituntisen, ja ottelu eteni tasapäisenä. Hyökkäyskolmanneksella TamUn eväät kuitenkin loppuivat, eikä varsinaisia maalintekotilaisuuksia saatu luotua.

NoPS sen sijaan alkoi uhata TamUn maalia yhä taajempaan tahtiin. Jo toisen jakson alussa keltapaidoilla oli muutama tilanne, jossa hiukan paremmalla onnella tai tarkkuudella syöttö olisi tavoittanut maalin edessä vapaana olleen hyökkääjän.

Lopulta Vili Ridell iski tunnin kohdalla aamupäivän toisen maalinsa komean hyökkäyksen päätteeksi. Pallo sahattiin nopeasti tekopaikkaan muutamalla nopealla syötöllä, ja Ridell painoi pallon yläkulmaan keskeltä suoraan syötöstä. Kolme minuuttia myöhemmin Jonne Rosenberg iski jo 0–3 aivan maalin edestä. Viimeistään tähän ottelu ratkesi.

Lukemat repesivät rumiksi vielä parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa, kun NoPS iski kaksi maalia aivan peräkkäisistä tilanteista. Ensimmäisenä maalinteossa oli Niilo Jalkanen, joka kiersi maalivahdin läpiajon päätteeksi ja sai näin laittaa pallon tyhjään maaliin. Tylyt 0–5–lukemat viimeisteli puolestaan Joona Valkama.

Vartti ennen täyttä aikaa NoPSilla oli varaa tuhlata rangaistuspotkukin. Pallon laukoi täplältä karkeasti yli Pauli Pylvänäinen. Viimeisen vartin aikana TamU pystyi jälleen pitämään hiukan palloa nokialaisten nostettua jalkaa kytkimeltä, ja vielä pahemmilta lukemilta vältyttiin.

”Reeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki”

Tampere Unitedin kapteenina keskikentän pohjalla pelanneen Matias Starkin mieliala oli ottelun jälkeen yhtä kaksijakoinen kuin Sinipaitojen peliesitys.

”Ensimmäinen jakso oli meiltä ihan hyvää peliä, ja pystyttiin pitämään palloa. Toinenkin jakso alkoi ihan lupaavasti, mutta sitten tuli pari maalia ja se vähän lässähti. Tietysti tuloksella ei ole väliä, mutta kyllä pitäisi pystyä parempaan, vaikka kaveri pari maalia tekeekin. Paineen alla pitäisi pystyä pitämään palloa paremmin ja puolustaa tiiviimmin”, Stark ruoti.

Laajemmin katsoen Stark toteaa joukkueen olevan hyvällä polulla kohti huhtikussa alkavaa sarjakautta.

”Reeneissä on ollut hyvä tekemisen meininki. Tietyllä tapaa ollaan valmiimpia kuin vuosi sitten, kun on yhteinen kausi Kolmosessa takana. Itselle porukka on tutumpi kun olen vuoden nyt pelannut tässä, ja runkopelaajat ovat pysyneet hyvin mukana. Siinä mielessä ollaan ehkä valmiimpia kuin viime vuonna tässä kohtaa.”

Päävalmentaja näki ottelun kaksijakoisena.

Päävalmentaja Markus Kopf näki ottelussa 45 hyvää minuuttia ja 45 heikkoa minuuttia.

”Pelasimme aika hyvin ensimmäiset 30 minuuttia, mutta ensimmäisen jakson viimeinen vartti oli heikko. Sitten aloitimme jälleen toisen jakson hyvin, mutta siinä viimeinen puoli tuntia oli pettymys. Harjoitusottelussa tulos ei kuitenkaan ole tärkeintä, ja näin paljon hyviä asioita ja paljon huonoja asioita. Puolet pelistä oli hyvää tekemistä, puolet ei”, Kopf kertaa.

”Jos oltaisiin pelattu pisteistä, olisin tehnyt vaihtoja aiemmin, kun näin että tietyt pelaajat alkoivat väsyä. Nyt halusin nähdä heiltä kymmenen minuuttia väsyneenä, koska meidän täytyy päästä pelikuntoon, ja se tapahtuu otteluissa.”

Myös päävalmentaja näkee, että vuoden takaiseen verrattuna joukkue on tässä vaiheessa valmiimpi nimenomaan joukkueena. Yhtenä vertailukohtana toimii se, että myös viime vuonna joukkue kohtasi NoPSin harjoituskauden alussa. Silloin ottelu oli tosin NoPSille kauden ensimmäinen tapahtuma, eli alla ei ollut edes yhtään yhteistä harjoitusta.

”Olemme hyvällä polulla pelillisesti, vaikka viime vuonna olimme fyysisesti tässä vaiheessa hiukan pidemmällä. Viime vuonna pelasimme tässä vaiheessa talvea tasapelin NoPSia vastaan, mutta tänään pelasimme kuitenkin huomattavasti paremmin kuin silloin”, Kopf vertailee.

”Meillä on hyvä pallokontrolli pelissä, vaikka tänääkin siinä oli myös heikompia jaksoja. Syöttöjen laatu on hyvä ja pelaamme rauhallisemmin kuin vuosi sitten. Ei mennä vain pitkällä päätyyn ja perään.”

Seuraavan kerran kakkosjoukkue pelaa kahden viikon päästä sunnuntaina 12.2. ACEn vieraana Pirkkahallin iltaottelussa kello 20.00. Tuolloin vastus on jo sellainen, että myös tulosta kohtaan kohdistuu kahta ensimmäistä ottelua suuremmat odotukset.

”NoPS-ottelu oli jo hyvä mittapiste, ja näimme että meillä on vielä paljon tehtävää. Nyt meillä on kaksi viikkoa aikaa harjoitella ennen seuraavaa ottelua, ja silloin näemme, miten vertaudumme joukkueeseen, joka ehkä pelaa ensi kaudella samoista sijoista kuin me”, Kopf päättää.

Harjoitusottelu

0 – 5

( 0 – 1 )

Yleisöä:
63

35′ Vili Ridell
60′ Vili Ridell
63′ Jonne Rosenborg
70′ Niilo Jalkanen
71′ Joona Valkama

Yleisöä:
63

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

18.2. TamU - Ilves 2 1 – 1

11.2. TamU naiset - TPV 0 – 7

18.2. TamU 2 - Ylöjärvi United 3 – 0

10.3. klo 14 TamU - FC Futura

10.3. klo 20 TamU naiset - TKT

24.3. klo 20 TamU 2 - EuPa