10.7.2019

 
 

Kakkosjoukkueen kausi puoli­v√§liss√§ ‚Äď toiselle kierrokselle sarja­nousijan paikaltaTampere Unitedin kakkosjoukkueen pelaajat ja valmennus päättivät yhdessä ennen kauden alkua, että joukkueen tavoite on nousta Kolmoseen. Nyt kun Tampereen piirin Nelonen on tullut puolitiehen, joukkue on kiinni tavoitteessaan.

TamUn kakkosjoukkueella on yhdest√§toista ottelusta koossa kahdeksan voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Maaliero on mukava 29‚Äď16 ja sarjasijoitus t√§t√§ my√∂den taulukon toisena. Sarjan piikkipaikkaa pit√§√§ t√§ll√§ hetkell√§ PJK tasapisteiss√§ TamUn kanssa paremman maalieronsa 32‚Äď9 turvin. Kolmantena tuleva Tervakosken Pato on kolme pistett√§ k√§rkikaksikkoa per√§ss√§ ja nelj√§nten√§ tuleva FC Melody kuusi pistett√§. Sarjan kaksi parasta nousee suoraan Kolmoseen kauden p√§√§tteeksi. Katso reaaliaikaisesti p√§ivittyv√§ sarjataulukko seuran sivuilla tai Tampereen piirin sivuilla, jossa on my√∂s maalintekij√§tilasto.

TamU kärsi kauden ensimmäisen tappionsa vasta viidennessä ottelussaan TP-49:n vieraana. Ottelu oli Sinipaidoilta kauden ensimmäisen puolikkaan selkeästi huonoin, ja vastustaja käytti hyvin hyödykseen omia vahvuuksiaan. Toinen tappio tuli juhannuksen alla Lammilla LaVen vieraana. Ottelu ei ollut tamperelaisilta mikään katastrofi, mutta parannettavaa jäi paljon. LaVen hyökkääjä Arran Aakkula teki ottelussa hattutempun ja norkoileekin tällä hetkellä oikeutetusti sarjan maalipörssin kärjessä.

Parhaat ottelut n√§htiin ensimm√§isten yhdentoista ottelun aikana Tervakosken Patoa ja FC Melodya vastaan. Molemmat ottelut p√§√§ttyiv√§t 5‚Äď2-voittoon ja pysyiv√§t Sinipaitojen kontrollissa k√§yt√§nn√∂ss√§ koko 90 minuutin ajan.

Kakkosjoukkueen valmentaja Weeti Tero kiittää pelaajiaan sitoutumisesta kauden ensimmäisellä puoliskolla sekä ennen kaikkea tehdystä työstä kentällä. Samalla hän muistuttaa, että työt on tehty vasta puoliksi, ja minimivaatimus onkin tason säilytys kauden viimeisen ottelun päätösvihellykseen saakka. Parannettavaakin löytyy vielä paljon, eikä joukkueen potentiaalia ole vielä nähty läheskään korkeimmillaan.

Kauden ensimmäisen puoliskon tilastot kertovat hyvää

Kakkosjoukkue on siis h√§vinnyt ensimm√§isell√§ sarjapuolikkaalla vain kahdesti, ja maaliero on 29‚Äď16. Kotiotteluita kakkosjoukkue ei ole h√§vinnyt yht√§k√§√§n. Saldona on kuusi voittoa ja tasapeli sarjak√§rki PJK:ta vastaan. Maaliero kotikent√§ll√§ on 22‚Äď8, joten maalinteko on maistunut kotona huomattavasti paremmin kuin vieraissa. Nollapelej√§ on yhdess√§toista ottelussa kertynyt nelj√§, eik√§ joukkue ole j√§√§nyt kertaakaan itse maaleitta.

T√§h√§n menness√§ 13 pelaajaa edustusjoukkueen ringist√§ on k√§ynyt haistelemassa kakkosjoukkueen meininki√§, ja t√§m√§ n√§kyy my√∂s maalintekij√§tilastossa. Eniten maaleja ovat t√§h√§n menness√§ tehneet Deng Malwal ja Moktar Laouini. Malwalilla on vy√∂ll√§√§n viisi ottelua ja Laouinilla kuusi. Kolmen maalin miehin√§ per√§ss√§ tulevat vastik√§√§n hattutempun tehnyt Niko √Ąkr√§s ja keskikentt√§√§ ottelusta toiseen kontrolloiva Ahmed Al-Kharsani. Kaiken kaikkiaan maaleja on TamU-paidassa tehnyt t√§h√§n menness√§ Nelosessa jo 16 eri pelaajaa, joten maalintekovastuu on jakautunut todella tasaisesti.

Eniten peliminuutteja on kerrytt√§nyt joukkueen kokenein pelaaja Ville ”Nestori” Toiva. Kaikissa otteluissa avannut toppari on pelannut t√§h√§n menness√§ jokaisen ottelun lukuunottamatta kauden avausottelua. Topparin rinnalla pelasi alkukaudesta Johannes Saranp√§√§ ja my√∂hemmin Kalle Syrj√§.

Kapteeni Eemeli Peltonen on avannut jokaisessa ottelussa, mutta pelannut täydet 90 minuuttia ainoastaan kerran. Laitapuolustaja Pyry Virtasella on myöskin vyöllään minuutteja jokaisesta yhdestätoista ottelusta, joista kymmenessä hän on ollut avauskokoonpanossa. Ahmed Al-Kharsani on pelannut puolestaan kymmenessä ottelussa, joista yhdeksässä täydet minuutit.

Keltaisia kortteja kakkosjoukkueen pelaajat ovat ottaneet yhteensä 15 kappaletta, eli hieman yli yksi per ottelu. Korttitilaston kärkeä pitää hallussaan Moktar Laouini kahdella punaisella ja kahdella keltaisella kortilla.

Kakkosjoukkueen kausi jatkuu reilun viikon päästä lauantaina 20.7. Ikaalisten Urheilijoiden vieraana. Tämän jälkeen ottelut jatkuvat tiuhaan tahtiin, kunnes lauantaina 28.9. pelattavalla päätöskierroksella kohdataan FC Melody.