Kakkosjoukkueen kausi puoli­välissä – toiselle kierrokselle sarja­nousijan paikalta

10/07/2019 TamU 2
Uutinen

Tampere Unitedin kakkosjoukkueen pelaajat ja valmennus päättivät yhdessä ennen kauden alkua, että joukkueen tavoite on nousta Kolmoseen. Nyt kun Tampereen piirin Nelonen on tullut puolitiehen, joukkue on kiinni tavoitteessaan.

TamUn kakkosjoukkueella on yhdestätoista ottelusta koossa kahdeksan voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Maaliero on mukava 29–16 ja sarjasijoitus tätä myöden taulukon toisena. Sarjan piikkipaikkaa pitää tällä hetkellä PJK tasapisteissä TamUn kanssa paremman maalieronsa 32–9 turvin. Kolmantena tuleva Tervakosken Pato on kolme pistettä kärkikaksikkoa perässä ja neljäntenä tuleva FC Melody kuusi pistettä. Sarjan kaksi parasta nousee suoraan Kolmoseen kauden päätteeksi. Katso reaaliaikaisesti päivittyvä sarjataulukko seuran sivuilla tai Tampereen piirin sivuilla, jossa on myös maalintekijätilasto.

TamU kärsi kauden ensimmäisen tappionsa vasta viidennessä ottelussaan TP-49:n vieraana. Ottelu oli Sinipaidoilta kauden ensimmäisen puolikkaan selkeästi huonoin, ja vastustaja käytti hyvin hyödykseen omia vahvuuksiaan. Toinen tappio tuli juhannuksen alla Lammilla LaVen vieraana. Ottelu ei ollut tamperelaisilta mikään katastrofi, mutta parannettavaa jäi paljon. LaVen hyökkääjä Arran Aakkula teki ottelussa hattutempun ja norkoileekin tällä hetkellä oikeutetusti sarjan maalipörssin kärjessä.

Parhaat ottelut nähtiin ensimmäisten yhdentoista ottelun aikana Tervakosken Patoa ja FC Melodya vastaan. Molemmat ottelut päättyivät 5–2-voittoon ja pysyivät Sinipaitojen kontrollissa käytännössä koko 90 minuutin ajan.

Kakkosjoukkueen valmentaja Weeti Tero kiittää pelaajiaan sitoutumisesta kauden ensimmäisellä puoliskolla sekä ennen kaikkea tehdystä työstä kentällä. Samalla hän muistuttaa, että työt on tehty vasta puoliksi, ja minimivaatimus onkin tason säilytys kauden viimeisen ottelun päätösvihellykseen saakka. Parannettavaakin löytyy vielä paljon, eikä joukkueen potentiaalia ole vielä nähty läheskään korkeimmillaan.

Kauden ensimmäisen puoliskon tilastot kertovat hyvää

Kakkosjoukkue on siis hävinnyt ensimmäisellä sarjapuolikkaalla vain kahdesti, ja maaliero on 29–16. Kotiotteluita kakkosjoukkue ei ole hävinnyt yhtäkään. Saldona on kuusi voittoa ja tasapeli sarjakärki PJK:ta vastaan. Maaliero kotikentällä on 22–8, joten maalinteko on maistunut kotona huomattavasti paremmin kuin vieraissa. Nollapelejä on yhdessätoista ottelussa kertynyt neljä, eikä joukkue ole jäänyt kertaakaan itse maaleitta.

Tähän mennessä 13 pelaajaa edustusjoukkueen ringistä on käynyt haistelemassa kakkosjoukkueen meininkiä, ja tämä näkyy myös maalintekijätilastossa. Eniten maaleja ovat tähän mennessä tehneet Deng Malwal ja Moktar Laouini. Malwalilla on vyöllään viisi ottelua ja Laouinilla kuusi. Kolmen maalin miehinä perässä tulevat vastikään hattutempun tehnyt Niko Äkräs ja keskikenttää ottelusta toiseen kontrolloiva Ahmed Al-Kharsani. Kaiken kaikkiaan maaleja on TamU-paidassa tehnyt tähän mennessä Nelosessa jo 16 eri pelaajaa, joten maalintekovastuu on jakautunut todella tasaisesti.

Eniten peliminuutteja on kerryttänyt joukkueen kokenein pelaaja Ville ”Nestori” Toiva. Kaikissa otteluissa avannut toppari on pelannut tähän mennessä jokaisen ottelun lukuunottamatta kauden avausottelua. Topparin rinnalla pelasi alkukaudesta Johannes Saranpää ja myöhemmin Kalle Syrjä.

Kapteeni Eemeli Peltonen on avannut jokaisessa ottelussa, mutta pelannut täydet 90 minuuttia ainoastaan kerran. Laitapuolustaja Pyry Virtasella on myöskin vyöllään minuutteja jokaisesta yhdestätoista ottelusta, joista kymmenessä hän on ollut avauskokoonpanossa. Ahmed Al-Kharsani on pelannut puolestaan kymmenessä ottelussa, joista yhdeksässä täydet minuutit.

Keltaisia kortteja kakkosjoukkueen pelaajat ovat ottaneet yhteensä 15 kappaletta, eli hieman yli yksi per ottelu. Korttitilaston kärkeä pitää hallussaan Moktar Laouini kahdella punaisella ja kahdella keltaisella kortilla.

Kakkosjoukkueen kausi jatkuu reilun viikon päästä lauantaina 20.7. Ikaalisten Urheilijoiden vieraana. Tämän jälkeen ottelut jatkuvat tiuhaan tahtiin, kunnes lauantaina 28.9. pelattavalla päätöskierroksella kohdataan FC Melody.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF