Kakkos­­­joukkueen kausi Kolmosessa alkaa 18.4. Tehtaan kentällä

28/03/2023 TamU 2
Uutinen

Miesten Kolmosen otteluohjelma on valmis. Kausi alkaa tiistaina 18.4. FC Haka juniorien vieraana Tehtaan kentällä. Ensimmäinen kotiottelu pelataan TP-T:tä vastaan evakossa Kaupin jalkapallostadionilla, koska Pyynikin urheilukentällä viime syksynä alkanut rataremontti estää pelit Pyynikillä vielä loppukeväästä. Tämän jälkeen kaikki kotiottelut pelataan kuitenkin Pyynikillä. Viime kaudella joukkue sijoittui Kolmosessa viidenneksi, ja lähtee parantamaan sijoitustaan erityisesti haastamalla kärkijoukkueet.

Miesten kakkosjoukkue – kausi 2023

  • Toinen kausi Kolmosessa ja tavoitteena viime kauden viidennen sijan parantaminen.
  • Kotiottelut pelataan kauden avausta lukuunottamatta Pyynikin urheilukentällä.
  • Paikallisottelut TPV:tä vastaan vieraissa ke 21.6. ja kotona la 30.9.

Tavoite on sijoittua viime vuoden tapaan vähintään viidenneksi Kolmosessa, ja se on vaihtuvuuden takia aika kova tavoite. Samalla haluamme haastaa kärkinelikon ja ottaa vihdoin ensimmäisen voiton näistä joukkueista.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Tampere Unitedin kanssa samassa Kolmosen lohkossa pelaa ensi kaudella tuttuja joukkueita. Sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvat viime kaudella Kakkosen nousukarsintoihin päässyt Nokian Palloseura sekä niukasti kakkoseksi jäänyt Tampereen Pallo-Veikot. Heidät haastavat TamUn lisäksi ainakin FC Haka juniorit ja Tampereen Peli-Toverit.

Uusina joukkueina Kolmosessa ovat mukana Nelosesta nousseet TP-49 sekä Tervakosken Pato, jotka ovat TamUlle tuttuja aiemmilta kausilta. Viime kauden joukkueista pois jää Neloseen pudonneen IkUn lisäksi FC Melody, joka teki oman päätöksensä luopua Kolmosen paikastaan.

Kotiavaukseen lauantaina 29.4. Pyynikille saadaan vieraaksi TP-T. Sarjan päätöskierroksella lauantaina 7.10. TamU pelaa Tervakosken Padon vieraana.

Kauden odotetuimmat ottelut pelataan tietenkin paikalliskilpailija TPV:tä vastaan. Kohtaamisista ensimmäinen on vierasottelu Kaupin jalkapallostadionilla keskiviikkona 21.6. Kotona Pyynikillä TPV kohdataan vasta sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella lauantaina 30.9. jolloin vastustajalla voi olla pelissä isoja asioita.

Päävalmentaja Markus Kopfin mukaan joukkueen valmistautuminen sarjakauteen on mennyt hyvin, vaikka tiettyjä haasteitakin on ollut.

”Viime kauteen verrattuna olemme hiukan jäljessä siitä mitä tavoittelemme, koska meillä on ollut viime vuotta pienempi ryhmä harjoituksissa. Pyrimme yhä laajentamaan joukkuetta ennen kauden alkua, ja olen luottavainen, että onnistumme siinä. Viime aikoina harjoitusotteluiden esitykset ja tulokset ovat olleet alkutalvea paremmat, ja siinä mielessä näyttää, että olemme hyvässä tilanteessa kun sarjakausi alkaa”, Kopf kuvailee.

Joukkueessa on ollut paljon vaihtuvuutta, sillä lähes puolet viime kauden pelaajista eivät ole tällä kaudella mukana.

”Vaihtuvuuden takia tavoitteena on saada joukkue sisäistämään haluamani pelifilosofia, parantaa joukkuepeliä ja kehittää jokaista pelaajaa yksilönä. Tavoite on sijoittua viime vuoden tapaan vähintään viidenneksi Kolmosessa, ja se on vaihtuvuuden takia aika kova tavoite. Samalla haluamme haastaa kärkinelikon ja ottaa vihdoin ensimmäisen voiton näistä joukkueista”, Kopf toteaa.

Suomen Cup jo käynnissä

Suomen Cup alkoi kakkosjoukkueen osalta jo viime viikonloppuna Porissa, josta haettiin selkeä 1–4-voitto Karhu-Futiksen kakkosjoukkueesta. Suomen Cup jatkuu maanantaina 10.4. klo 12.30 Ylöjärvi United FC:n vieraana Nokian Menkalassa. Jos joukkue voittaa tämän ottelun, se etenee cupin kolmannelle kierrokselle, jossa mukaan tulevat myös ylemmissä sarjoissa pelaavat joukkueet.

Markus Kopf pitää Suomen Cupia hyvänä lisänä joukkueen harjoituskauteen.

”Suomen Cupin pelit ovat meille hyvä tilaisuus pelata kilpailullisia harjoituspelejä sarjakautta ajatellen. Lisäpelit alemmissa sarjoissa pelaavia joukkueita vastaan auttavat meitä parantamaan pallollista peliämme syvällä puolustavaa joukkuetta vastaan. Haluamme edetä cupissa niin pitkälle kuin mahdollista, ja toivottavasti saadaan vastaan Kakkosessa tai Ykkösessä pelaava joukkue. Se olisi mukava kokemus etenkin nuoremmille pelaajillemme.”

Karhu-Futksen kakkosjoukkueesta voitto ei tullut helpolla, vaikka se pelaakin kaksi sarjatasoa alempana Vitosessa.

”Harmillisesti meillä oli silloin moni pelaaja loukkaantuneena tai sairaana, ja saimme Poriin mukaan vain yhden vaihtopelaajan. Siinä mielessä olen erittäin tyytyväinen tulokseen, sillä lähes jokainen pelaaja joutui pelaamaan täyden ysikymppisen, vaikka emme olleet fyysisesti vielä aivan valmiita siihen. Se ei ollut talven paras esityksemme, mutta ansaitsimme voiton”, Kopf arvioi.

”Erityisesti toisen jakson alussa meillä oli useita mahdollisuuksia kasvattaa kahden maalin johtoamme ja tehdä tuloksesta selvä. Mutta niinkuin jalkapallossa usein käy, kun emme käyttäneet tilaisuuksiamme, vastustaja pääsi rokottamaan. Kavennus 1–2:een syntyi vaparista, ja peli pysyi tiukkana loppuun saakka. Peli näytti että meillä on vielä paljon tehtävää, mutta voitto on se mikä riittää cup-otteluissa.”

Ennen Suomen Cupin jatkumista TamU pelaa lisäksi vielä yhden harjoitusottelun. Ottelua isännöi Tampereen Peli-Toverit, ja se pelataan Kaupin tekonurmella 2 lauantaina 1.4. klo 17.00.

Katso otteluohjelma tästä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

24.5. NoPS - TamU 2 2 – 1

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

31.5. klo 19 Loiske - TamU 2