Kakkos­joukkueen kausi käynnistyy kesä­tauon jälkeen

29/07/2022 TamU 2
Uutinen

Miesten kakkosjoukkueen pelit jatkuvat pitkän kesätauon jälkeen kuluvalla viikolla. Ensimmäinen ottelu pelattiin jo toissapäivänä keskiviikkona, sillä silloin ohjelmassa oli huhtikuulta jäänyt rästiottelu Tampereen Kisatovereista vastaan. TamU koki ottelussa yllättävän tappion maalein 4–3 (1–1) kun TKT iski lisäajalla kaksi maalia, joten lauantai-iltapäivällä kotiottelussa Pyynikillä on revanssin paikka. Samalla haetaan asetelmia sarjan keskikastissa loppukautta ajatellen.

Kakkosjoukkueen kausi

  • Sarja puolessa välissä: jokainen joukkue on nyt kohdattu kerran.
  • Sijoitus viidentenä, ja putoamispeikko ei ole päässyt kurkistelemaan missään vaiheessa kautta.
  • Loppukaudella päästään kiusaamaan muista yli 10 pisteen päähän karannutta kärkinelikkoa.

Oma odotukseni oli, että olisimme tässä vaiheessa vähintään kuudentena, joten viides sija näyttää hyvältä.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Tottakai toivoisi, että saataisiin vähän stabiilimmaksi meidän peli, jotta pystyttäisiin kairaamaan paremmin voittoja. Aika ailahtelevaa on ollut, eli joskus pelataan todella hyvin ja joskus on ihan ohipelejä.

- Pyry Virtanen
Puolustaja

Haluan lähteä haastamaan niin sanottuja kärkijoukkueita ja näyttää, että meillä on hyvä joukkue ja kuulumme Kolmosen kärkipäähän.

- Pyry Virtanen
Puolustaja

Tärkeintä on voittaa muut keskikastin joukkueet ja näin pitää sijoitus sarjataulukon puolenvälin yläpuolella.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Tampere Unitedin kausi Kolmosessa on puolessa välissä, sillä kaikki sarjan joukkueet on nyt kohdattu kerran. Peliesitykset ovat vaihdelleet erinomaisesta huomattavasti heikompaan, ja tätä kuvastaa myös saldo, joka näyttää yhtä monta voittoa ja tappiota. Näitä on tilillä kumpaisiakin neljä, ja lisäksi on pelattu kolme tasapeliä. Maaliero on mukavan positiivinen 32–23. Sijoitus sarjassa on viides, mutta matkaa muista erottuneeseen kärkinelikkoon on peräti 11 pistettä.

Putoamisviivaan on periaatteessa matkaa vain 3 pistettä, mutta käytännössä sarjasta ei putoa neljää joukkuetta, jolleivat pirkanmaalaiset joukkueet tai HJS romahda joukolla putoamisviivan alle Kakkosessa. Seuraaviin viivan alla oleviin joukkueisiin onkin jo turvallisempi 9 pisteen kaula.

”Oma odotukseni oli, että olisimme tässä vaiheessa vähintään kuudentena, joten viides sija näyttää hyvältä. Keskiviikon TKT-tappion jälkeen asemamme ei ole kuitenkaan niin hyvä kuin se olisi voinut olla”, toteaa joukkueen päävalmentaja Markus Kopf.

”Sarjan keskikasti on erittäin tasainen, sillä olemme vain kolme pistettä sarjan neljänneksi viimeisen edellä. Keskiviikkona meillä oli mahdollisuus saada tilanne näyttämään paljon paremmalta, mutta möhläsimme sen. Olemme kuitenkin siellä missä haluamme olla, eikä sen kannalta tapahtunut keskiviikkona vakavaa vahinkoa.”

Myös joukkueessa pitkään pelannut puolustaja Pyry Virtanen näkee alkukauden tulosten vastaavan pitkälti niitä odotuksia, jotka joukkueella olivat ennen kauden alkua.

”Tottakai toivoisi, että saataisiin vähän stabiilimmaksi meidän peli, jotta pystyttäisiin kairaamaan paremmin voittoja. Aika ailahtelevaa on ollut, eli joskus pelataan todella hyvin ja joskus on ihan ohipelejä. Muutoin meidän rekordi on omasta mielestäni jopa yllättävän hyvä, kun on kuitenkin uusi sarjataso, aika paljon uusia pelaajia ja uusi valmentaja.”

Markus Kopf komppaa tätä:

”Olemme uusi joukkue tähän sarjaan, ja moni pelaaja on aiemmin pelannut vain Kolmosen keskikastin joukkueissa tai jopa vain Nelosessa. Pelasimme ennen taukoa jo selvästi paremmin ja kontrolloidummin kuin kauden alussa. Olen luottavainen, että esitykset paranevat edelleen kauden loppua kohden”, Kopf vakuuttaa.

Mitä oikein tapahtui keskiviikkona TKT-ottelussa?

Keskiviikkona TamU siis hävisi takatalven takia huhtikuussa pelaamatta jääneessä rästiottelussa TKT:lle. Peli oli hyvin hallussa aivan loppua lukuunottamatta, ja kaikki luulivat pelin olevan taputeltu kun Iikka Häkkinen iski 1–3-maalin Deng Malwalin alustuksesta reilu parikymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa. Ville Vähänen oli iskenyt TamUn kaksi aiempaa maalia, ja TamU näytti laskettelevan helppoon voittoon ottelun alun tehottomuudesta huolimatta.

Toisin kuitenkin kävi. Esimakua saatiin ottelun 82. minuutilla, kun TKT pääsi kahdesti ylivoimahyökkäykseen, ja teki jälkimmäisestä Deng Malwalin harhasyötöstä lähteneestä tilanteesta komean maalin. Tämä ei vielä suuremmin horjuttanut uskoa voittoon, mutta lisäajalla tapahtui jotakin käsittämätöntä. Ensin TKT pääsi iskemään pelin tasoihin rankkarista lisäajan toisella minuutilla, kun toppariksi siirtynyt Hussein Al-Khafaji oli pahasti myöhässä TKT:n pystyjuoksussa. Sitten heti seuraavassa tilanteessa maalivahdin pitkä avaus vapautti Onni Hietaniemen läpiajoon, ja nuori mies iski TKT:n 4–3-voittoon.

”Pelimme näytti hyvältä 75 minuutin ajan. Hallitsimme ottelua ja kaikki oli hyvin. Emme pelanneet parasta peliämme, mutta pelasimme kuitenkin ihan hyvin meitä heikompaa joukkuetta vastaan”, Kopf kertaa.

Kopf sanoo voivansa ottaa sen mitä sitten tapahtui osittain omaan piikkiinsä.

”Kavennusmaalin jälkeen olisi pitänyt ohjeistaa joukkue puolustamaan johtoa selkeämmin ja pelaamaan syvemmällä, jottei vastustaja pääsisi pelaamaan pitkiä palloja linjan taakse. Jatkoimme pelaamista kuten siihenkin asti, ja se oli minulta virhe.”

”Ensimmäinen 60 minuuttia pelattiin jopa todella hyvää pallollista peliä, ja saatiin käytettyä koko kenttää hyvin. Aikaisemmin vaihdot ovat tuoneet hyviä asioita peliin, mutta nyt meidän pelin taso laski vaihtojen jälkeen”, Virtanen puolestaan manaa.

”Pakko antaa kyllä antaa TKT:llekin arvostusta. He huomasivat että meillä alkaa kädet tärisemään, ja laittoivat prässiä päälle ja alkoivat pelaamaan.”

Revanssi Pyynikillä lauantaina

Tilaisuus revanssin tulee jo tulevana lauantaina, kun joukkueet kohtaavat uudelleen Pyynikillä. TKT on voittanut kaudella vain kaksi ottelua ja on sarjataulukossa kuudella pisteellään kolmanneksi viimeinen, joten lauantai on suorastaan kasvojen pesun paikka.

”Asenne muuttuu lauantaille todella paljon Tästä puhuttiin heti pelin jälkeen kopissa. Tullaan paremmalla ilmeellä ihan loppuun asti koko peli”, lupaa Pyry Virtanen.

”On hyvä asia, että kohtaamme TKT:n uudelleen nopeasti, ja saamme mahdollisuuden näyttää, että keskiviikko oli tapaturma. Toki TKT:llä on nyt tiedossa, miten he voivat tehdä meitä vastaan maaleja, mutta jos pelaamme niin kuin pelasimme keskiviikkona ensimmäisen 75 minuuttia, voitamme varmasti. Toki päättäväisyyttä maalintekotilanteissa pitää saada vielä lisää”, päävalmentaja Kopf puntaroi.

Kopf näkee jopa olevan hyvä asia, että huonosta asenteesta aiheutunut tappio koettiin nyt kun pelejä on vielä paljon jäljellä.

”Meillä on vielä yksitoista ottelua jäljellä, ja toivon että tapahtunut terävöittää mieliämme loppukaudeksi. Jos emme anna sataa prosenttia yhdeksänkymmenen minuutin ajan, vaikeuksia tulee jokaisen tämän sarjan joukkueen kanssa.”

Loppukaudella tarjolla kiusaajan rooli

Keskiviikon takaiskusta huolimatta TamUlla ei kaiken järjen mukaan ole huolta sarjasta putoamisesta, mutta toisaalta sarjan kärkeen nouseminenkaan ei käytännössä ole mahdollista välttämättä edes unelmasuorituksella toisen sarjakierroksen peleissä.

Toisaalta tilanne on siinä mielessä mukava, että joukkue saa keskittyä oman pelinsä kehittämiseen. Pitkän aikavälin tavoite on tietenkin pitää kakkosjoukkue mukana edustusjoukkueen kehittymisen tahdissa, jotta kakkosjoukkue voi toimia aitona reservijoukkueena.

Herkulliseksi asetelman tekee myös se, että kerrankin TamU on se joukkue, joka pääsee melko paineettomassa tilanteessa kiusaamaan sarjan kärkijoukkueita. Hyvänä päivänä joukkue voi varmasti voittaa ihan kenet tahansa.

Kun Pyry Virtaselta kysytään, minkä joukkueen uudelleenkohtaamista hän odottaa eniten, vastausta tulee nopeasti ja epäröimättä.

”TPV.”

Se ei sen enempää perusteluja kaipaa. Toki muitakin pelejä Virtanen pystyy nimeämään.

”Haluan lähteä haastamaan niin sanottuja kärkijoukkueita, eli myös NoPSia ja Hakaa. Niitä halutaan lähteä kiusaamaan ja näyttää, että meillä on hyvä joukkue ja kuulumme Kolmosen kärkipäähän. Tällä nipulla pystytään ihan jokainen tässä sarjassa haastamaan, vaikka keskiviikkona huomattiin, että sarja on sen verran kovatasoinen että kuka tahansa pystyy laittamaan takaisin, jos meillä ei ole pää kunnossa.”

Myös Markus Kopf mainitsee ensimmäisenä saman punapaitaisen joukkueen.

”Pelasimme hyvän ottelun TPV:tä vastaan. Katsojiakin oli mukavasti, ottelu oli tasainen, ja olimme lähellä tasapeliä”, Kopf muistelee TPV:n voittoon Pyynikillä maalein 1–2 päättynyttä ottelua.

”Seuraavassa kohtaamisessakin on varmasti hyvä yleisömäärä, ja toivon että pystymme esiintymään yhtä hyvin, jolloin ehkä paremmalla onnella saamme ottelusta pisteitä. Tätä peliä odotan kaikista eniten.

Myös muut kärkijoukkueet ovat Kopfin mielestä hyvinkin voitettavissa, kunhan joukkue pelaa kuten se pelasi parhaimmillaan ensimmäisellä sarjakierroksella.

”Voimme voittaa tässä sarjassa minkä tahansa joukkueen. Ensimmäisellä sarjakierroksella vain ensimmäinen ottelumme TP-T:tä vastaan oli todella heikko, ja haluan nähdä toisessa kohtaamisessamme meiltä paljon paremman esityksen.”

”NoPSia vastaan loimme ensimmäisellä jaksolla vastustajaa enemmän tekopaikkoja, mutta kun olimme silti tauolla 3–0-tappiolla, NoPSin oli helppo pelata toinen jakso ja ottaa voitto”, kuvailee Kopf yhtä selkeää revanssin paikka.

”Tärkeintä on kuitenkin voittaa muut keskikastin joukkueet ja näin pitää sijoitus sarjataulukon puolenvälin yläpuolella”. Kopf paaluttaa lopuksi.

Ennen kärkijoukkeiden kohtaamisia kakkosjoukkue kohtaa Tampereen Kisatoverit lauantaina 30.8. kello 14.00. Anniskelualue ja grillipiste palvelevat jo klo 13.30. Otteluun on vapaa pääsy, ja heti sen jälkeen kello 16.00 alkaa naisten edustusjoukkueen kärkikamppailu FC Nokiaa vastaan. Tervetuloa molempiin otteluihin!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49