Kakkosjoukkue valmistautuu kauteen uudistuneena

10/03/2016 TamU 2
Uutinen

Tampere Unitedin kakkosjoukkue pelaa alkavalla kaudella Vitosessa. Kaudella 2015 joukkue voitti edustusjoukkueen tavoin oman sarjansa, ja on vahvistunut talven mittaan merkittävästi. Nyt onkin aika hieman raottaa salaisuuden verhoa sen suhteen, missä kakkosjoukkueessa mennään.

TamU-uutiskuva

Kakkosjoukkueen talvi on ollut sekoitus jatkuvuutta ja muutoksen tuulia. Päävalmentajana jatkaa Mikko Jokela. Viime kauden pelaajavalmentajista Otto Kurjanen jatkaa samassa roolissa, mutta Vesa Suonsyrjä keskittyy tulevalla kaudella pelaamiseen ja joukkueenjohtajan tehtäviin. Uutena miehenä valmennusryhmään liittyy pitkään hyvää työtä edustusjoukkueen valmennuksessa tehnyt Mika Kanerva.

Kanervan liittyminen valmennusryhmään on lisännyt laatua tammikuun alusta alkaneeseen talviharjoitteluun. Vaatimustaso on aiempaa huomatttvasti kovempi, ja ”Kanken” tunteville tutut prässiharjoitteet ovat puristaneet ylimääräisiä mehuja hyvin harjoitelleesta joukkueesta. Kanerva löytääkin paljon hyvää sanottavaa uudesta joukkueestaan: ”On ollut mukava hypätä tähän projektiin mukaan. Näin alussa voin sanoa, että parhaimmillaan tekeminen on ollut todella laadukasta ja sitoutuminen on erinomaisella tasolla.”

Kakkosjoukkueen vahva runko jatkaa

Kakkosjoukkueen talviharjoitusryhmässä on käynyt tähän mennessä lähemmäs neljäkymmentä pelaajaa koittamassa rahkeitaan. Säännöllisemmin mukana on ollut lähemmäs kolmekymmentä pelaajaa. Viime kaudella Kutosessa pelannut vahva runko jatkaa lähes kokonaisuudessaan, sillä toistaiseksi ainoastaan maalivahti Kalle Heltonen on varmuudella jäämässä pois joukkueesta.

Aiemmin edustusjoukkueessa esiintyneistä pelaajista mukana harjoituksissa on nähty maalivahti Henry Friman, viime kaudella pahasti loukkaantunut puolustajakolossi Jan Irjala, maailmanmatkaltaan palannut Riku Jussila, armeijasta kesäksi kotiutuva Severi Hiltunen, monikäyttöinen Ville Toiva sekä maaginen kulttipelaaja Anssi Saiha. Lisäksi vielä kuluvalla talvikaudella edustusjoukkueen mukana harjoitellut Juho Kanto on todennäköisesti liittymässä kakkosjoukkueen rinkiin lähiviikkoina.

Mielenkiintoisena uutena pelaajana rinkiin on liittynyt väkkärämäinen Heikki Raappana, joka harjoitteli jo viime kaudella edustusjoukkueen mukana.

Yhteistyötä kolmosjoukkueen kanssa

Tulevalla kaudella Tampere Unitedilla on myös kolmosjoukkue, joka aloittaa pelinsä alimmalla sarjatasolla Kutosessa. Joukkuetta vetävät viime kaudella kakkosjoukkueen joukkueenjohtajana toiminut Matias Palo ja seuraan palaava entinen edustusjoukkuepelaaja Joonas Niemelä.

Kolmosjoukkue saa rungokseen kakkosjoukkueen suuressa talviharjoitteluringissä nyt mukana olevia pelaajia. Kakkosjoukkueen valmennuksella onkin visainen paikka, kun harjoittelurinki jaetaan myöhemmin keväällä omiksi joukkueikseen. Iso talviharjoittelurinki ja tutut pelaajat mahdollistavat yhteistyön näiden kahden joukkueen välillä, ja joukkueiden valmentajat varmasti hyödyntävät laajaa pelaajistoa puolin ja toisin kauden mittaan.

Harjoituspelit alkaneet

Kakkos- ja kolmosjoukkueiden yhteinen talviharjoittelurinki aloitti talven harjoituspelit pelaamalla PP-70:n edustuksen ja kakkosjoukkueen yhdistelmäjoukkuetta vastaan. Selvästi Sinipaitojen edellä ollut PP-70 kylvetti talviharjoitteluryhmää selvin lukemin 5–1, mutta pelin tärkein anti oli pelin kuvaaminen. Videosta on saatu suurta hyötyä niin valmennuksen kuin pelaajienkin tarkkaillessa omaa tekemistään.

Toisessa harjoituspelissä kohdattiin Neloseen noussut LeKi-futis. Videon tutkimisesta oli ollut selvästi hyötyä, ja sovittuja asioita toteutettiin jo selvästi paremmin. Viimeistelyn kanssa oli vielä ongelmia, mutta lopputulosta (tappio 0–1) tärkeämpää oli joukkueen selvästi parantuneet otteet.

Kolmannessa harjoitusottelussa tulos ja tekeminen eivät kulkeneet käsi kädessä, sillä tappiolukemat 9–2 JanPan vieraana eivät kerro totuutta ottelun kulusta. Peli oli hyvinkin tasainen, mutta kotijoukkue viimeisteli murhaavalla prosentilla.

Ensimmäisten harjoitusotteluiden jälkeen mitattiin joukkueen kanttia nähdä tuloksen taakse, sillä harjoituskaudella tekeminen menee tuloksen edelle. Torstaisessa harjoitusottelussa FC Melodya vastaan hyvä tekeminen johtikin myös hyvään tulokseen, sillä Sinipaidat voittivat maalein 5–3.

Kakkosjoukkueen päävalmentaja Mikko Jokela summaa harjoituskauden antia realistisesti: ”Tuloksellisesti harjoituspelit eivät ole viimeistä lukuun ottamatta tarjonneet hurrattavaa, mutta pyrimmekin talvikaudella keskittymään oikeiden asioiden tekemiseen tuloksen sijaan”, päävalmentaja Jokela painottaa. ”Viime kaudella luotimme enemmän laadukkaaseen materiaaliin, mutta nyt rakennamme myös pelitapaa tulevia kausia ajatellen.”

Pelaajien jakaminen kakkos- ja kolmosjoukkueisiin tehdään piakkoin talvikaudella nähdyn perusteella. Lisäksi palettiin vaikuttavat kauden mittaan myös edustusjoukkueen ja A-poikien tilanne. ”Kolmen aikuis- ja yhden juniorijoukkueen yhteisö tarjoaa loistavat mahdollisuudet pelaajien siirtymiseen joukkueiden välillä. Näin voimme taata kaikille kohtuullisen määrän vastuuta ja peliaikaa kauden mittaan”, päävalmentaja Jokela päättää.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2