10.3.2016

 
 

Kakkosjoukkue valmistautuu kauteen uudistuneena

Tampere Unitedin kakkosjoukkue pelaa alkavalla kaudella Vitosessa. Kaudella 2015 joukkue voitti edustusjoukkueen tavoin oman sarjansa, ja on vahvistunut talven mittaan merkittävästi. Nyt onkin aika hieman raottaa salaisuuden verhoa sen suhteen, missä kakkosjoukkueessa mennään.

Kakkosjoukkueen talvi on ollut sekoitus jatkuvuutta ja muutoksen tuulia. Päävalmentajana jatkaa Mikko Jokela. Viime kauden pelaajavalmentajista Otto Kurjanen jatkaa samassa roolissa, mutta Vesa Suonsyrjä keskittyy tulevalla kaudella pelaamiseen ja joukkueenjohtajan tehtäviin. Uutena miehenä valmennusryhmään liittyy pitkään hyvää työtä edustusjoukkueen valmennuksessa tehnyt Mika Kanerva.

Kanervan liittyminen valmennusryhm√§√§n on lis√§nnyt laatua tammikuun alusta alkaneeseen talviharjoitteluun. Vaatimustaso on aiempaa huomatttvasti kovempi, ja ”Kanken” tunteville tutut pr√§ssiharjoitteet ovat puristaneet ylim√§√§r√§isi√§ mehuja hyvin harjoitelleesta joukkueesta. Kanerva l√∂yt√§√§kin paljon hyv√§√§ sanottavaa uudesta joukkueestaan: ”On ollut mukava hyp√§t√§ t√§h√§n projektiin mukaan. N√§in alussa voin sanoa, ett√§ parhaimmillaan tekeminen on ollut todella laadukasta ja sitoutuminen on erinomaisella tasolla.”

Kakkosjoukkueen vahva runko jatkaa

Kakkosjoukkueen talviharjoitusryhmässä on käynyt tähän mennessä lähemmäs neljäkymmentä pelaajaa koittamassa rahkeitaan. Säännöllisemmin mukana on ollut lähemmäs kolmekymmentä pelaajaa. Viime kaudella Kutosessa pelannut vahva runko jatkaa lähes kokonaisuudessaan, sillä toistaiseksi ainoastaan maalivahti Kalle Heltonen on varmuudella jäämässä pois joukkueesta.

Aiemmin edustusjoukkueessa esiintyneistä pelaajista mukana harjoituksissa on nähty maalivahti Henry Friman, viime kaudella pahasti loukkaantunut puolustajakolossi Jan Irjala, maailmanmatkaltaan palannut Riku Jussila, armeijasta kesäksi kotiutuva Severi Hiltunen, monikäyttöinen Ville Toiva sekä maaginen kulttipelaaja Anssi Saiha. Lisäksi vielä kuluvalla talvikaudella edustusjoukkueen mukana harjoitellut Juho Kanto on todennäköisesti liittymässä kakkosjoukkueen rinkiin lähiviikkoina.

Mielenkiintoisena uutena pelaajana rinkiin on liittynyt väkkärämäinen Heikki Raappana, joka harjoitteli jo viime kaudella edustusjoukkueen mukana.

Yhteistyötä kolmosjoukkueen kanssa

Tulevalla kaudella Tampere Unitedilla on myös kolmosjoukkue, joka aloittaa pelinsä alimmalla sarjatasolla Kutosessa. Joukkuetta vetävät viime kaudella kakkosjoukkueen joukkueenjohtajana toiminut Matias Palo ja seuraan palaava entinen edustusjoukkuepelaaja Joonas Niemelä.

Kolmosjoukkue saa rungokseen kakkosjoukkueen suuressa talviharjoitteluringissä nyt mukana olevia pelaajia. Kakkosjoukkueen valmennuksella onkin visainen paikka, kun harjoittelurinki jaetaan myöhemmin keväällä omiksi joukkueikseen. Iso talviharjoittelurinki ja tutut pelaajat mahdollistavat yhteistyön näiden kahden joukkueen välillä, ja joukkueiden valmentajat varmasti hyödyntävät laajaa pelaajistoa puolin ja toisin kauden mittaan.

Harjoituspelit alkaneet

Kakkos- ja kolmosjoukkueiden yhteinen talviharjoittelurinki aloitti talven harjoituspelit pelaamalla PP-70:n edustuksen ja kakkosjoukkueen yhdistelm√§joukkuetta vastaan. Selv√§sti Sinipaitojen edell√§ ollut PP-70 kylvetti talviharjoitteluryhm√§√§ selvin lukemin 5‚Äď1, mutta pelin t√§rkein anti oli pelin kuvaaminen. Videosta on saatu suurta hy√∂ty√§ niin valmennuksen kuin pelaajienkin tarkkaillessa omaa tekemist√§√§n.

Toisessa harjoituspeliss√§ kohdattiin Neloseen noussut LeKi-futis. Videon tutkimisesta oli ollut selv√§sti hy√∂ty√§, ja sovittuja asioita toteutettiin jo selv√§sti paremmin. Viimeistelyn kanssa oli viel√§ ongelmia, mutta lopputulosta (tappio 0‚Äď1) t√§rke√§mp√§√§ oli joukkueen selv√§sti parantuneet otteet.

Kolmannessa harjoitusottelussa tulos ja tekeminen eiv√§t kulkeneet k√§si k√§dess√§, sill√§ tappiolukemat 9‚Äď2 JanPan vieraana eiv√§t kerro totuutta ottelun kulusta. Peli oli hyvinkin tasainen, mutta kotijoukkue viimeisteli murhaavalla prosentilla.

Ensimm√§isten harjoitusotteluiden j√§lkeen mitattiin joukkueen kanttia n√§hd√§ tuloksen taakse, sill√§ harjoituskaudella tekeminen menee tuloksen edelle. Torstaisessa harjoitusottelussa FC Melodya vastaan hyv√§ tekeminen johtikin my√∂s hyv√§√§n tulokseen, sill√§ Sinipaidat voittivat maalein 5‚Äď3.

Kakkosjoukkueen p√§√§valmentaja Mikko Jokela summaa harjoituskauden antia realistisesti: ”Tuloksellisesti harjoituspelit eiv√§t ole viimeist√§ lukuun ottamatta tarjonneet hurrattavaa, mutta pyrimmekin talvikaudella keskittym√§√§n oikeiden asioiden tekemiseen tuloksen sijaan”, p√§√§valmentaja Jokela painottaa. ”Viime kaudella luotimme enemm√§n laadukkaaseen materiaaliin, mutta nyt rakennamme my√∂s pelitapaa tulevia kausia ajatellen.”

Pelaajien jakaminen kakkos- ja kolmosjoukkueisiin tehd√§√§n piakkoin talvikaudella n√§hdyn perusteella. Lis√§ksi palettiin vaikuttavat kauden mittaan my√∂s edustusjoukkueen ja A-poikien tilanne. ”Kolmen aikuis- ja yhden juniorijoukkueen yhteis√∂ tarjoaa loistavat mahdollisuudet pelaajien siirtymiseen joukkueiden v√§lill√§. N√§in voimme taata kaikille kohtuullisen m√§√§r√§n vastuuta ja peliaikaa kauden mittaan”, p√§√§valmentaja Jokela p√§√§tt√§√§.