10.8.2016

 
 

Kakkosjoukkue takaisin sarja­k√§rkeen

Tampere Unitedin kakkosjoukkue palasi tiistaina voittojen tielle, kun se kaatoi Kaukaj√§rven kylm√§ss√§ illassa Yl√∂j√§rven Ilveksen 4‚Äď1 (1‚Äď1). Samalla joukkue nousi takaisin sarjak√§rkeen, joskin kahden pisteen p√§√§ss√§ vaanivalla Ikaalisten Urheilijoilla on yksi ottelu v√§hemm√§n pelattuna. Sarajanousu on joka tapauksessa edelleen omissa k√§siss√§, sill√§ TamU ja IkU pelaavat keskin√§isen ottelun sarjan viimeisell√§ kierroksella.

Ottelu lähti käyntiin hieman tunnustelevana, mutta TamU otti pian ohjat käsiinsä. Pallonhallinta palkittiin jo alle 10 minuutin pelin jälkeen, kun Severi Hiltunen nousi oikeaa laitaa ja keskitti maalille edustuksesta jälleen lainalla olleelle Mika Kytöviidalle. Tämä puski pallon komeasti maan kautta verkon perukoille.

Terävän alun jälkeen olisi voinut odottaa kakkosjoukkueelle helppoa iltaa, mutta toisin kävi. TamU toki jatkoi vielä maalinkin jälkeen pallonhallintaa, ja vartin kohdalla Andrei Haritonov oli lähellä tuplata Sinipaitojen johdon. Ylöjärveläisten maalissa erinomaisesti pelannut Joonas Mikkola kuitenkin venytti kätensä kuudentoista rajan takaa keskeltä lähteneen vedon tielle.

Vaikeudet alkoivat t√§m√§n j√§lkeen. Ilveksen pr√§ssipeli alkoi purra, ja paikkoja alkoi tulla 20 minuutin pelin j√§lkeen. Ensimm√§isess√§ tilanteessa tolppa viel√§ pelasti, mutta j√§lkimm√§isess√§ maalilla hyvin pelannut Janne Itkonen joutui antautumaan, kun vastustaja p√§√§stettiin laukomaan kahdesti. Ensimm√§isen vedon Itkonen torjui komeasti, mutta kun puolustus ei siivonnut palloa v√§ljemmille vesille, Ilves sai pelattua sen Ollipekka Louhimolle vetopaikkaan, ja t√§m√§ tykitti 1‚Äď1-tasoituksen.

Ensimmäisen jakson jälkimmäinen puolisko oli hyvin rikkonaista peliä puolin ja toisin. Peli alkoi saada myös ikäviä piirteitä, kun jalkoja kopisteltiin puolin ja toisin, ja varsinkin Ilves-pelaajilla kävi myös suu ja keskittyminen eksyi aivan vääriin asioihin. Lopulta Jukka Ihalainen otti ansaitun keltaisen kortin keskialueen rappauksesta, mutta tuomarin olisi kyllä kannattanut ottaa tilanne haltuunsa jo paljon aiemmin keltaisen kortin avulla.

Toisella jaksolla tuomarin linja jämäköityi, ja lopulta koputtelu ja suunsoitto väheni. Tämä vaikutti olevan taitavamman joukkueen eli TamUn etu, ja maalintekopaikkoja alkoi syntyä noin vartin pelin jälkeen. Ensimmäisenä Severi Hiltunen pääsi laukomaan hyvän hyökkäyskombinaation jälkeen boksista, mutta veto suuntautui ohi maalin. Edustuksessa loukkaantumistenkin takia pienelle peliajalle jääneen Eemeli Peltosen tsippi oli muutamaa minuuttia myöhemmin vieläkin lähempänä maalia, mutta kimposi tolpan kautta ohi.

Noin 65 minuutin kohdalla TamUlla oli useampi paikka tehdä johtomaali, kun samassa hyökkäyksessä lauottiin useampi peräkkäinen tulinen laukaus. Ensin pääsi yrittämään Jasmin Mlivic, jonka vedon maalivahti torjui Mika Kytöviidan jalkoihin. Tämänkin tulisen vedon maalivahti torjui, eikä myöskään Mlivicin jatkoveto onnistunut. Lopulta pallo päätyi Eemeli Peltoselle, mutta tämän laukaus jäi niin vaisuksi, että maalivahti sai vihdoin vangittua pallon.

Lopulta ratkaisuksi muodostui edustuksen takavuosien peleist√§ tuttu ase eli Mika Kyt√∂viidan hirmuinen sivurajalinko. Ensimm√§isess√§ maalissa twittermies n√§ki Timo Kauppisen olleen puskemassa pallon maaliin, mutta tosiasiassa verkkoa heilutti Mikko Ojanen. Komea pusku l√§hiet√§isyydelt√§ j√§tti maalivahdin t√§ysin voimattomaksi ja TamU johti 2‚Äď1.

Seuraava oivallinen paikka siunaantui Jasmin Mlivicille, joka pääsi kokeilemaan painavaa laukaustaan noin 25 metristä. Maalivahti ei varmasti osannut odottaa riman alle kiertämässä ollutta tulista vetoa, mutta sai kuitenkin sen verran kättään väliin, että pallo pomppasi yläriman kautta yli maaliin.

Vapauttava 3‚Äď1-maali syntyi j√§lleen Mika Kyt√∂viidan pitk√§st√§ heitosta. Liek√∂ yl√∂j√§rvel√§iset luulleet ensimm√§ist√§ heittoa sattumaksi, sill√§ Mikko Ojanen oli j√§tetty aivan vapaaksi etutolpalle, ja h√§nell√§ oli kaikki aika vipata pallo jalallaan maaliin. Ottelu oli ratkennut lopullisesti.

Ottelun lopussa Eemeli Peltonen p√§√§si viel√§ kaunistelemaan lukemat 4‚Äď1:een Ilveksen alistumista kuvastaa hyvin my√∂s se, ett√§ loppuminuuteilla Jukka Ihalainen onnistui p√§√§sem√§√§n t√§ysin vapaaseen l√§piajoon k√§velyvauhdilla. Ratkaisu oli kuitenkin alasarjoissa yll√§tt√§v√§nkin usein n√§ht√§v√§ helppo nosto suoraan vastaan tulleen maalivahdin k√§siin.

Toisessa p√§√§ss√§ Janne Itkonen p√§√§si viel√§ kerran n√§ytt√§m√§√§n taitojaan torjumalla ik√§v√§sti maalin edess√§ pompanneen tulisen vedon. Kun lis√§maaleja ei n√§hty, ottelu p√§√§ttyi TamUn ansaittuun mutta melko vaikean kautta otettuun 4‚Äď1 (1‚Äď1) -voittoon.

”Yl√∂j√§rven Ilves antoi t√§n√§√§n hyv√§n vastuksen ja onnistui koko joukkueen pr√§ssiss√§√§n hyvin”, antoi my√∂s p√§√§valmentaja Mikko Jokela tunnustusta vastustajalle. ”Saimme kuitenkin ratkaistua pelin viimeisen 25-minuuttisen aikana vastustajan juostua jalat altansa. Koko joukkue pelasi hyvin, mutta haluan nostaa erityisesti viime hetkill√§ kuumeesta parantuneen ja kaksi maalia viimeistelleen Mikko Ojasen. Eritt√§in energinen sis√§√§ntulo ja loistava peli! My√∂s edustukselle ja sen lainamiehille iso kiitos pienoisen loukkaantumissuman keskelt√§.”

Seuraavan kerran kakkosjoukkue pelaa viikon päästä keskiviikkona 17.8. kun se matkaa PoNU Bk:n vieraaksi Nokialle. Ottelu pelataan Nokian keskuskenttä kolmosen nurmella klo 19.45 alkaen.