Kakkosjoukkue takaisin sarja­kärkeen

10/08/2016 TamU 2

Tampere Unitedin kakkosjoukkue palasi tiistaina voittojen tielle, kun se kaatoi Kaukajärven kylmässä illassa Ylöjärven Ilveksen 4–1 (1–1). Samalla joukkue nousi takaisin sarjakärkeen, joskin kahden pisteen päässä vaanivalla Ikaalisten Urheilijoilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Sarajanousu on joka tapauksessa edelleen omissa käsissä, sillä TamU ja IkU pelaavat keskinäisen ottelun sarjan viimeisellä kierroksella.

TamU-uutiskuva

Ottelu lähti käyntiin hieman tunnustelevana, mutta TamU otti pian ohjat käsiinsä. Pallonhallinta palkittiin jo alle 10 minuutin pelin jälkeen, kun Severi Hiltunen nousi oikeaa laitaa ja keskitti maalille edustuksesta jälleen lainalla olleelle Mika Kytöviidalle. Tämä puski pallon komeasti maan kautta verkon perukoille.

Terävän alun jälkeen olisi voinut odottaa kakkosjoukkueelle helppoa iltaa, mutta toisin kävi. TamU toki jatkoi vielä maalinkin jälkeen pallonhallintaa, ja vartin kohdalla Andrei Haritonov oli lähellä tuplata Sinipaitojen johdon. Ylöjärveläisten maalissa erinomaisesti pelannut Joonas Mikkola kuitenkin venytti kätensä kuudentoista rajan takaa keskeltä lähteneen vedon tielle.

Vaikeudet alkoivat tämän jälkeen. Ilveksen prässipeli alkoi purra, ja paikkoja alkoi tulla 20 minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisessä tilanteessa tolppa vielä pelasti, mutta jälkimmäisessä maalilla hyvin pelannut Janne Itkonen joutui antautumaan, kun vastustaja päästettiin laukomaan kahdesti. Ensimmäisen vedon Itkonen torjui komeasti, mutta kun puolustus ei siivonnut palloa väljemmille vesille, Ilves sai pelattua sen Ollipekka Louhimolle vetopaikkaan, ja tämä tykitti 1–1-tasoituksen.

Ensimmäisen jakson jälkimmäinen puolisko oli hyvin rikkonaista peliä puolin ja toisin. Peli alkoi saada myös ikäviä piirteitä, kun jalkoja kopisteltiin puolin ja toisin, ja varsinkin Ilves-pelaajilla kävi myös suu ja keskittyminen eksyi aivan vääriin asioihin. Lopulta Jukka Ihalainen otti ansaitun keltaisen kortin keskialueen rappauksesta, mutta tuomarin olisi kyllä kannattanut ottaa tilanne haltuunsa jo paljon aiemmin keltaisen kortin avulla.

Toisella jaksolla tuomarin linja jämäköityi, ja lopulta koputtelu ja suunsoitto väheni. Tämä vaikutti olevan taitavamman joukkueen eli TamUn etu, ja maalintekopaikkoja alkoi syntyä noin vartin pelin jälkeen. Ensimmäisenä Severi Hiltunen pääsi laukomaan hyvän hyökkäyskombinaation jälkeen boksista, mutta veto suuntautui ohi maalin. Edustuksessa loukkaantumistenkin takia pienelle peliajalle jääneen Eemeli Peltosen tsippi oli muutamaa minuuttia myöhemmin vieläkin lähempänä maalia, mutta kimposi tolpan kautta ohi.

Noin 65 minuutin kohdalla TamUlla oli useampi paikka tehdä johtomaali, kun samassa hyökkäyksessä lauottiin useampi peräkkäinen tulinen laukaus. Ensin pääsi yrittämään Jasmin Mlivic, jonka vedon maalivahti torjui Mika Kytöviidan jalkoihin. Tämänkin tulisen vedon maalivahti torjui, eikä myöskään Mlivicin jatkoveto onnistunut. Lopulta pallo päätyi Eemeli Peltoselle, mutta tämän laukaus jäi niin vaisuksi, että maalivahti sai vihdoin vangittua pallon.

Lopulta ratkaisuksi muodostui edustuksen takavuosien peleistä tuttu ase eli Mika Kytöviidan hirmuinen sivurajalinko. Ensimmäisessä maalissa twittermies näki Timo Kauppisen olleen puskemassa pallon maaliin, mutta tosiasiassa verkkoa heilutti Mikko Ojanen. Komea pusku lähietäisyydeltä jätti maalivahdin täysin voimattomaksi ja TamU johti 2–1.

Seuraava oivallinen paikka siunaantui Jasmin Mlivicille, joka pääsi kokeilemaan painavaa laukaustaan noin 25 metristä. Maalivahti ei varmasti osannut odottaa riman alle kiertämässä ollutta tulista vetoa, mutta sai kuitenkin sen verran kättään väliin, että pallo pomppasi yläriman kautta yli maaliin.

Vapauttava 3–1-maali syntyi jälleen Mika Kytöviidan pitkästä heitosta. Liekö ylöjärveläiset luulleet ensimmäistä heittoa sattumaksi, sillä Mikko Ojanen oli jätetty aivan vapaaksi etutolpalle, ja hänellä oli kaikki aika vipata pallo jalallaan maaliin. Ottelu oli ratkennut lopullisesti.

Ottelun lopussa Eemeli Peltonen pääsi vielä kaunistelemaan lukemat 4–1:een Ilveksen alistumista kuvastaa hyvin myös se, että loppuminuuteilla Jukka Ihalainen onnistui pääsemään täysin vapaaseen läpiajoon kävelyvauhdilla. Ratkaisu oli kuitenkin alasarjoissa yllättävänkin usein nähtävä helppo nosto suoraan vastaan tulleen maalivahdin käsiin.

Toisessa päässä Janne Itkonen pääsi vielä kerran näyttämään taitojaan torjumalla ikävästi maalin edessä pompanneen tulisen vedon. Kun lisämaaleja ei nähty, ottelu päättyi TamUn ansaittuun mutta melko vaikean kautta otettuun 4–1 (1–1) -voittoon.

”Ylöjärven Ilves antoi tänään hyvän vastuksen ja onnistui koko joukkueen prässissään hyvin”, antoi myös päävalmentaja Mikko Jokela tunnustusta vastustajalle. ”Saimme kuitenkin ratkaistua pelin viimeisen 25-minuuttisen aikana vastustajan juostua jalat altansa. Koko joukkue pelasi hyvin, mutta haluan nostaa erityisesti viime hetkillä kuumeesta parantuneen ja kaksi maalia viimeistelleen Mikko Ojasen. Erittäin energinen sisääntulo ja loistava peli! Myös edustukselle ja sen lainamiehille iso kiitos pienoisen loukkaantumissuman keskeltä.”

Seuraavan kerran kakkosjoukkue pelaa viikon päästä keskiviikkona 17.8. kun se matkaa PoNU Bk:n vieraaksi Nokialle. Ottelu pelataan Nokian keskuskenttä kolmosen nurmella klo 19.45 alkaen.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2