Kakkosjoukkue säilytti asemansa sarja­kärjessä voittamalla FC Vapsin

23/08/2016 TamU 2

Tampere Unitedin kakkosjoukkue piti sarjanousun tukevasti omissa käsissään voittamalla FC Vapsin puhtaasi 3–0 (3–0) Kaukajärven tekonurmella tiistai-iltana pelatussa ottelussa. Ottelun hahmo oli kaksi maalia pohjustanut ja yhden tehnyt Severi Hiltunen.

TamU-uutiskuva

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut kauaa odotella, vaan pallo oli maalissa jo alle vartin pelin jälkeen. Tilanteessa Severi Hiltunen sai pallon boksin yläpuolella oikealla, ja syötti Mikko Humpin täysin avoimeen tekopaikkaan boksin vasemmalla laidalla. Tästä paikasta Humppi ei erehtynyt, vaan iski kauden toisen maalinsa tyylikkäällä laukauksella.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Jonne Keränen vapautti Severi Hiltusen puolittain läpi, mutta maalivahti Lauri Myllymäki torjui hiukan heppoiseksi jääneen laukauksen maalin yläkulmasta. Vain pieni hetki tämän jälkeen Hiltunen oli jälleen pahanteossa, ja pudotti pallon boksin kulmalle Eemeli Peltoselle. Tämän unelmaveto upposi komeasti maalin takaylänurkkaan.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin jo reilun puolen tunnin kohdalla, kun Jonne Keränen pelasi Hiltusen toistamiseen läpi. Tällä kertaa aikaa oli enemmän ja lähestymiskulmakin oli suorempi, joten Hiltunen päätti hassuttaa maalivahtia oikein kunnolla, ja sai harhautustensa jälkeen laittaa pallon helposti tyhjään maaliin. Näin Hiltunen oli ollut mukana kaikissa kolmessa alle 20 minuutin sisään tehdyssä maalissa.

Ensimmäisen jakson lopun merkittävin kenttätapahtuma oli kärjessä jälleen pelanneen Mika Kytöviidan tulinen kaukoveto, mutta kun se viuhui niukasti ohi, taukolukemiksi jäi kotijohto 3–0. Kokonaisuudessaan ensimmäinen jakso oli dominantti esitys Sinipaidoilta. Vierasjoukkuetta ei päästetty hyökkäämään käytännössä kertaakaan.

Peli tasoittuu toisella jaksolla

Toisella jaksolla TamU alkoi pyörittää vaihtorulettia, ja tämä näkyi pelin tason laskemisena. Maalipaikkoja toki saatiin yhä luotua heikohkoa FC Vapsia vastaan. Sekä Jukka Ihalaisen että Mika Kytöviidan kaukolaukaukset jäivät kuitenkin tuloksettomiksi.

Sinipaitojen lepsuillessa myös FC Vapsi sai omat paikkansa. Niissä ei kuitenkaan ollut kotijoukkueella suurempaa hätää, sillä viimeiset ratkaisut olivat luokattomia, ja esimerkiksi FC Vapsin kärjen läpiajo päättyi karkeasti maalin yli nousseeseen tsippiin. Hetkeä myöhemmin vieraat pääsivät laukomaan tulisesti boksista, mutta laukaus karkasi taas selvästi yli. Lähimpänä maalia oltiin kun pallo kimposi Tuukka Juutilaisen jalasta oman maalin ylärimaan.

Toisessa päässä Severi Hiltunen jatkoi teräviä otteitaan, ja kerran yllättävä laidalta lähtenyt kaukoveto suuntautui vain hiuksen hienosti ohi takatolpan. Myös Jukka Ihalainen pääsi yrittämään laukausta toistamiseen, mutta vaikka veto oli selvästi ensimmäistä yritystä laadukkaampi, sai maalivahti venytettyä pallon yli päätyrajasta.

Toisessa päässä maalivahti Henry Friman pääsi vielä ottelun viimeisellä vartilla esittelemään omaa huippuvenytystään. Kun tästä eikä muistakaan vierasjoukkueen paikoista syntynyt maaleja, kakkosjoukkue kuittasi puhtaan 3–0 (3–0) -voiton.

”Etukäteen ennakoidut heikkoudet Vapsin pelissä saatiin hyödynnettyä, ja peli ratkaistiin käytännössä ensimmäisen puoliajan kolmella maalilla. Toinen puolikas meni vähän pelailuksi, mutta sielläkin meillä oli paikat useampaan lisäosumaan. Erityismainintoina taas kolme komeaa tehtyä maalia ja nolla omissa. Raikku [Henry Friman] joutui pariin otteeseen venymään maalilla upeisiin venytyksiin, mutta muuten vastustaja saatiin pidettyä aika hyvin kurissa”, luonnehtii päävalmentaja Mikko Jokela ottelua.

”Ensi viikolla haastetta onkin sitten reilusti enemmän, kun kärkikamppailussa vastaan asettuu TaPa. Mielenkiintoinen peli tulossa!” Jokela ennakoi.

Päävalmentajan mainitsema kärkiottelu pelataan viikon päästä tiistaina 30.8. klo 19.15 alkaen sarjassa kolmantena olevan Tampereen Palloilijoiden vieraana Kaukajärvellä. Yhden ottelun vähemmän pelannut TaPa on tällä hetkellä kuuden pisteen päässä TamUsta. Koska otteluita on tuon ottelun jälkeen jäljellä vain kolme, Sinipaidoilla on tässä ottelussa käytännössä tilaisuus pudottaa yksi paha kilpakumppani nousutaistelusta. Ennen tätä ottelua kakkosjoukkue pelaa vielä Piiricupin välierän kovaa Nelosen joukkuetta Janakkalan Palloa vastaan sunnuntaina 28.8. klo 18.30 Liinalammen urheilukentällä Janakkalassa.

Sarjakakkonen Ikaalisten Urheilijat kohdataan sarjan viimeisellä kierroksella Kaukajärvellä, joten edessä on jännityksen täyteinen syksy. Sinipaidat lähtevät syksyy viimeisiin koitoksiin kovassa iskussa. Kärkipelaaja Jasmin Mlivic tosin on siirtynyt loppukaudeksi FC Melodyn riveihin, mutta tulivoimaa kakkosjoukkueesta löytyy onneksi laajalta rintamalta.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

12.4. FC Honka - TamU 1 – 1

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

24.3. FC Kangasala - TamU 2 2 – 3

17.4. klo 19 TamU - FC Inter 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

16.4. klo 18 TamU 2 - EIF