23.8.2016

 
 

Kakkosjoukkue s√§ilytti asemansa sarja­k√§rjess√§ voittamalla FC Vapsin

Tampere Unitedin kakkosjoukkue piti sarjanousun tukevasti omissa k√§siss√§√§n voittamalla FC Vapsin puhtaasi 3‚Äď0 (3‚Äď0) Kaukaj√§rven tekonurmella tiistai-iltana pelatussa ottelussa. Ottelun hahmo oli kaksi maalia pohjustanut ja yhden tehnyt Severi Hiltunen.

Ottelun avausmaalia ei tarvinnut kauaa odotella, vaan pallo oli maalissa jo alle vartin pelin jälkeen. Tilanteessa Severi Hiltunen sai pallon boksin yläpuolella oikealla, ja syötti Mikko Humpin täysin avoimeen tekopaikkaan boksin vasemmalla laidalla. Tästä paikasta Humppi ei erehtynyt, vaan iski kauden toisen maalinsa tyylikkäällä laukauksella.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Jonne Keränen vapautti Severi Hiltusen puolittain läpi, mutta maalivahti Lauri Myllymäki torjui hiukan heppoiseksi jääneen laukauksen maalin yläkulmasta. Vain pieni hetki tämän jälkeen Hiltunen oli jälleen pahanteossa, ja pudotti pallon boksin kulmalle Eemeli Peltoselle. Tämän unelmaveto upposi komeasti maalin takaylänurkkaan.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin jo reilun puolen tunnin kohdalla, kun Jonne Keränen pelasi Hiltusen toistamiseen läpi. Tällä kertaa aikaa oli enemmän ja lähestymiskulmakin oli suorempi, joten Hiltunen päätti hassuttaa maalivahtia oikein kunnolla, ja sai harhautustensa jälkeen laittaa pallon helposti tyhjään maaliin. Näin Hiltunen oli ollut mukana kaikissa kolmessa alle 20 minuutin sisään tehdyssä maalissa.

Ensimm√§isen jakson lopun merkitt√§vin kentt√§tapahtuma oli k√§rjess√§ j√§lleen pelanneen Mika Kyt√∂viidan tulinen kaukoveto, mutta kun se viuhui niukasti ohi, taukolukemiksi j√§i kotijohto 3‚Äď0. Kokonaisuudessaan ensimm√§inen jakso oli dominantti esitys Sinipaidoilta. Vierasjoukkuetta ei p√§√§stetty hy√∂kk√§√§m√§√§n k√§yt√§nn√∂ss√§ kertaakaan.

Peli tasoittuu toisella jaksolla

Toisella jaksolla TamU alkoi pyörittää vaihtorulettia, ja tämä näkyi pelin tason laskemisena. Maalipaikkoja toki saatiin yhä luotua heikohkoa FC Vapsia vastaan. Sekä Jukka Ihalaisen että Mika Kytöviidan kaukolaukaukset jäivät kuitenkin tuloksettomiksi.

Sinipaitojen lepsuillessa myös FC Vapsi sai omat paikkansa. Niissä ei kuitenkaan ollut kotijoukkueella suurempaa hätää, sillä viimeiset ratkaisut olivat luokattomia, ja esimerkiksi FC Vapsin kärjen läpiajo päättyi karkeasti maalin yli nousseeseen tsippiin. Hetkeä myöhemmin vieraat pääsivät laukomaan tulisesti boksista, mutta laukaus karkasi taas selvästi yli. Lähimpänä maalia oltiin kun pallo kimposi Tuukka Juutilaisen jalasta oman maalin ylärimaan.

Toisessa päässä Severi Hiltunen jatkoi teräviä otteitaan, ja kerran yllättävä laidalta lähtenyt kaukoveto suuntautui vain hiuksen hienosti ohi takatolpan. Myös Jukka Ihalainen pääsi yrittämään laukausta toistamiseen, mutta vaikka veto oli selvästi ensimmäistä yritystä laadukkaampi, sai maalivahti venytettyä pallon yli päätyrajasta.

Toisessa p√§√§ss√§ maalivahti Henry Friman p√§√§si viel√§ ottelun viimeisell√§ vartilla esittelem√§√§n omaa huippuvenytyst√§√§n. Kun t√§st√§ eik√§ muistakaan vierasjoukkueen paikoista syntynyt maaleja, kakkosjoukkue kuittasi puhtaan 3‚Äď0 (3‚Äď0) -voiton.

”Etuk√§teen ennakoidut heikkoudet Vapsin peliss√§ saatiin hy√∂dynnetty√§, ja peli ratkaistiin k√§yt√§nn√∂ss√§ ensimm√§isen puoliajan kolmella maalilla. Toinen puolikas meni v√§h√§n pelailuksi, mutta siell√§kin meill√§ oli paikat useampaan lis√§osumaan. Erityismainintoina taas kolme komeaa tehty√§ maalia ja nolla omissa. Raikku [Henry Friman] joutui pariin otteeseen venym√§√§n maalilla upeisiin venytyksiin, mutta muuten vastustaja saatiin pidetty√§ aika hyvin kurissa”, luonnehtii p√§√§valmentaja Mikko Jokela ottelua.

”Ensi viikolla haastetta onkin sitten reilusti enemm√§n, kun k√§rkikamppailussa vastaan asettuu TaPa. Mielenkiintoinen peli tulossa!” Jokela ennakoi.

Päävalmentajan mainitsema kärkiottelu pelataan viikon päästä tiistaina 30.8. klo 19.15 alkaen sarjassa kolmantena olevan Tampereen Palloilijoiden vieraana Kaukajärvellä. Yhden ottelun vähemmän pelannut TaPa on tällä hetkellä kuuden pisteen päässä TamUsta. Koska otteluita on tuon ottelun jälkeen jäljellä vain kolme, Sinipaidoilla on tässä ottelussa käytännössä tilaisuus pudottaa yksi paha kilpakumppani nousutaistelusta. Ennen tätä ottelua kakkosjoukkue pelaa vielä Piiricupin välierän kovaa Nelosen joukkuetta Janakkalan Palloa vastaan sunnuntaina 28.8. klo 18.30 Liinalammen urheilukentällä Janakkalassa.

Sarjakakkonen Ikaalisten Urheilijat kohdataan sarjan viimeisellä kierroksella Kaukajärvellä, joten edessä on jännityksen täyteinen syksy. Sinipaidat lähtevät syksyy viimeisiin koitoksiin kovassa iskussa. Kärkipelaaja Jasmin Mlivic tosin on siirtynyt loppukaudeksi FC Melodyn riveihin, mutta tulivoimaa kakkosjoukkueesta löytyy onneksi laajalta rintamalta.