Kakkosjoukkue palasi voitto­kantaan ja nousi sarja­kärkeen

31/05/2019 TamU 2

Tampere Unitedin kakkosjoukkue ei suostunut häviämään toista kertaa peräkkäin, vaan palasi keskiviikkona Kaupin urheilupuistossa pelatussa ottelussa voittokantaan, vaikka vastassa oli sarjakärki Kangasalan Voitto. Edeltävällä kierroksellahan Sinipaidat pettyivät Toijalan vierasreissulla, kun haastavan pelityylin omaava TP-49 vei ensimmäiseä pisteet mukanansa kakkosjoukkueelta. Kauden ensimmäisestä tappiosta ja suoraan sanottuna ala-arvoisesta vierasottelusta sisuuntuneena kakkosjoukkue otti maukkaan 3–1 (2–1) -voiton.

TamU-uutiskuva

Ottelu alkoi jälleen kerran varovaisissa merkeissä, mutta lievässä Sinipaitojen hallinnassa. Sinipaitojen kulmapotkut olivat todella vaarallisia, eikä ottelua oltu pelattu kuin vajaa 10 minuuttia, kun Moktar Laouinin antama kulmapotku kiersi suoraan maaliin maalivahdin käsien kautta. Vain viisi minuuttia myöhemmin nähtiin kuitenkin maali toisessa päädyssä, kun KaVon Kimmo Kanninen neppasi erikoistilanteesta ottelun tasoihin.

Muutama minuutti ennen puolen tunnin täyttymistä pääosassa oli jälleen Moktar Laouini, kun hänet taklattiin rangaistusalueella rangaistuspotkun arvoisesti. Ampumaan astui mies itse, sijoittaen pallon rutiinilla alakulmaan.

Ottelu jatkui 2-1 tilanteessa tauolle asti. Tampere Unitedin pelaaminen oli paikoin hieman sekavaa, mutta vastustaja pysyi silti poissa vaarallisilta maalipaikoilta. Sinipaidat eivät onnistuneet kuitenkaan ottamaan vielä totaalista kontrollia pelistä ensimmäisen puoliskon aikana.

Toisella jaksolla kotijoukkueen otteet paranivat lievästi. Pallonhallinta siirtyi pykälää enemmän Sinipaidoille, ja samalla myös maalipaikkoja alkoi aueta tiheämpään tahtiin. Maalipaikoista ei kuitenkaan rankaistu, vaan ottelu jatkui aina viimeisille minuuteille saakka vain yhden maalin johtoasemassa. Ottelun lisäajalla TamUn keskikenttämies Salim Seddiki antoi vapaapotkusta upean noston linjan taakse, josta Marcio Severino peippaili maalivahdin solmuun ja laittoi pallon lopulta tyhjiin. Lukemat 3–1 jäivät myös ottelun lopputulokseksi.

Voitto sarjakärjestä nosti Tampere Unitedin kakkosjoukkueen Tampereen Nelosen kärkipaikalle. Pirkkalalaisjoukkue PJK on kolme pistettä perässä yksi ottelu vähemmän pelattuna, ja KaVo jatkaa kaksi pistettä TamUn takana. Seuraava kakkosjoukkueen ottelu pelataan Torstaina 6.6. vieraissa Sääksmäen Sopua vastaan.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

2.6. TamU naiset - TPS 2 6 – 2

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

16.6. klo 18 MaPS - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2