Kakkos­joukkue on pelannut puolet ensimmäisestä kaudestaan Kolmosessa

01/07/2022 TamU 2
Uutinen

Miesten kakkosjoukkue nousi kuluvaksi kaudeksi Kolmoseen viiden Nelosessa pelatun kauden jälkeen. Kakkosjoukkue perustettiin kaudeksi 2014 Kutoseen, ja sitä on viety edustusjoukkueen tavoin ylöspäin sarjataso kerrallaan. Matka jumittui kaudella 2019 Neloseen edustusjoukkueen pudottua Kolmoseen, mutta tällä kaudella on viimeinkin päästy nauttimaan ylimmän alueellisen sarjan peleistä. Joukkue on nyt kohdannut kaikki sarjan joukkueet kertaalleen lukuunottamatta TKT:tä, jota vastaan pelataan myöhäisen kevään takia siirtynyt rästiottelu vasta heinäkuun lopussa, ja puolenvälin krouvin kynnyksellä sijoitus sarjassa on tavoitteiden mukaisesti viides.

Tampere United 2

  • Pelaa ensimmäistä kautta Kolmosessa ja on nyt sarjataulukossa viidentenä.
  • Määritelty strategiassa edustusjoukkueen reservijoukkueeksi.
  • Loppukauden tavoitteena on haastaa kärkinelikko ja pitää vähintään nykyiset asemat.

Monissa otteluissa peliesitys on ollut erittäin hyvä, mutta meillä on myös ollut heikompia otteluita. Meillä ei ole vielä tarvittava tasaisuutta, ja sen eteen meidän on vielä tehtävä töitä.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

TPV-ottelusssa oli upeaa pelata suuren yleisön edessä. Sinikaartin kannatus oli upeaa ja auttoi joukkueeni kauden parhaaseen peliesitykseen. Harmi ettei otteluun saatu onnellista loppua

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Yhteistyö edustusjoukkueen kanssa on ollut odotetusti erittäin toimivaa. Olemme antaneet edustuksen pelaajille peliaikaa, ja olemme saaneet sieltä pyydettäessä apua.

- Markus Kopf
Päävalmentaja

Syksyllä kakkosjoukkueen päävalmentajaksi pestattiin juuri pelaajauransa Tampere Unitedissa päättänyt Markus Kopf. Samalla kakkosjoukkuetta kaudesta 2019 alkaen valmentanut Weeti Tero astui syrjään ja keskittyy yksinomaan edustusjoukkueen valmennustehtäviin. Näin nousu Kolmoseen oli kaikilta osin uusi alku joukkueelle, vaikkakin mukana jatkoi vahva joukko edelliskauden pelaajia. Talven aikana joukkueeseen saatiin hyviä vahvistuksia edustusjoukkueesta pois jääneistä pelaajista kapteeniksi nousseen Matias Starkin johdolla, sekä Tampere Unitedissa täysin uusista pelaajista.

Joukkueessa viime kauden jälkeen tapahtuneet muutokset ja uuden sarjatason haasteet ovat näkyneet alkukaudella ailahtelevina otteina. Vaikeinta oli sarjan avausottelussa, jossa nousutaistelussa edelleen mukana oleva TP-T voitti Sinipaidat Pyynikillä peräti 2–6 (1–4). Tämän jälkeen yhtä pahoja repsahduksia ei ole nähty, mutta joistakin otteluista keskikastin joukkueita vastaan on tehty itselle vaikeampia kuin niiden pitäisi olla.

Hiukan vaihtelevista peliesityksistä huolimatta päävalmentaja Markus Kopf on tyytyväinen alkukauteen:

”Monissa otteluissa peliesitys on ollut erittäin hyvä, mutta meillä on myös ollut heikompia otteluita. Meillä ei ole vielä tarvittava tasaisuutta, ja sen eteen meidän on vielä tehtävä töitä, mutta olen tyytyväinen pelimme kehittymiseen alkukauden aikana. Pelaajat haluavat oppia, ja se vaatii vielä aikaa, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan.”

Kopf on myös tyytyväinen nykyiseen viidenteen sijaan sarjataulukossa:

”Joukkueena asetimme tavoitteeksi vähintään kuudennen sijan kauden päätteeksi sekä sen, ettei kauden aikana tarvitse edes miettiä putoamista. Tämän mukaisesti olemme onnistuneet, mutta meidän täytyy pysyä fokusoituneena, sillä sarjataulukon keskikasti on hyvin tasainen. Viidenneltä sijalta on matkaa vain viisi pistettä yhdeksännelle sijalle, joka voi ainakin periaatteessa olla viimeisen putoajan paikka”, Kopf pohdiskelee.

Joukkueen tasaisuudesta kertoo se, että maaleja on tehnyt peräti 14 eri pelaajaa, joista tosin kolme on edustusjoukkueen pelaajia. Eniten maaleja ovat tehneet Iikka Häkkinen ja Matias Stark, joilla on molemmilla neljä maalia. Kolmeen maaliin ovat kyenneet Panu Väliaho ja Ville Vähänen, ja kaksi maalia ovat tehneet kakkosjoukkueen omista pelaajista Deng Malwal, Tolga Yuksek ja Eetu Hanhiniemi.

Kakkosjoukkueen alkukauteen on mahtunut paljon hyviä hetkiä. Kuva: Jyri Haapanen

Parhaat ottelut on pelattu hyviä joukkueita vastaan

Kysyttäessä kauden kohokohdista tähän mennessä Kopf luettelee ne kärkipään joukkueita vastaan pelatut ottelut, joissa TamU on pystynyt haastamaan vastustajan kunnolla. Ensimmäisessä tällainen ottelu oli juuri ennen sarjakauden alkua pelattu Suomen Cupin ottelu Kakkosessa pelaavaa Ilves-Kissoja vastaan.

”Se oli tiukka ottelu, ja siinä joukkueeni näytti ensimmäistä kertaa täyden potentiaalinsa”, toteaa Kopf niukkaan 2–3-tappioon päättyneestä ottelusta.

Toisena kohokohtana Kopf mainitsee 3–3-tasapelin FC Haka junioreita vastaan. Tämä ottelu pelattiin kauden toisena otteluna vain kaksi päivää TP-T:lle kärsityn rökäletappion jälkeen, ja joukkue osoitti kovaa taistelutahtoa ja periksiantamattomuutta.

”Nousimme tasoihin 3–1-tappioasemasta tekemällä kaksi maalia lisäajan viimeisen kahden minuutin aikana ja saimme kauden ensimmäisen pisteemme”, Kopf toteaa.

Paikalla olleille on jäänyt erityisesti mieleen Iikka Häkkisen karmea vaparipommi, joka sinetöi 3–3-lukemat lisäajan kuudennella minuutilla. Hetkeä tätä ennen edustusjoukkueesta lainalla ollut Farhad Rahimi oli tehnyt 2–3 kavennuksen.

Suurimpana kohokohtana Kopf pitää Pyynikillä yli 200 katsojan edessä pelattua kotiottelua TPV:tä vastaan. Ottelussa sekä Sinikaarti että Tammelan Voima kannattivat äänekkäästi omiaan, ja muukin yleisö eli jännittävän ottelun mukana.

”Oli upeaa pelata suuren yleisön edessä. Sinikaartin kannatus oli upeaa ja auttoi joukkueeni kauden parhaaseen peliesitykseen. Harmi ettei otteluun saatu onnellista loppua”, kommentoi Kopf TPV:n voittoon lukemin 1–2 päättynyttä ottelua.

Joukkue kiittää Sinikaartia TPV-derbyn jälkeen.

Kausi jatkuu heinäkuun lopussa

Kolmosen kauteen kuuluu tällä kaudella pitkä kesätauko, joka alkoi TamUn osalta viime keskiviikkona pelatun IkU-ottelun jälkeen ja jatkuu lähes kuukauden ajan, sillä pelit jatkuvat vasta 27.7. TKT:tä vastaan pelattavalla rästiottelulla. Pitkä tauko ei ole päävalmentaja Markus Kopfille outo juttu, sillä hänen kotimaassaan Saksassa etenkin alemmissa sarjoissa pitkä, jopa 2–3 kuukauden mittainen talvitauko keskellä kautta on tavallinen.

”Otimme juuri kaksi voittoa peräkkäin, joten olisi ollut mukava jatkaa pelejä heti perään, mutta toisaalta on hyvä, että pelaajat saavat hetkeksi ajatukset pois jalkapallosta ja tilaisuuden ladata akkuja. Kesälomakaudella meillä olisi myös voinut moni pelaaja jäädä pois harjoituksista ja peleistä, joten luultavasti parempi näin”, Kopf toteaa alasarjojen realiteeteista.

Tampere Unitedin strategiassa kakkosjoukkue toimii myös edustusjoukkueen reservijoukkueena, jolloin pelaajat liikkuvat joukkueiden välillä tarpeen mukaan. Tarve voi lähteä joko edustusjoukkueesta tai kakkosjoukkueesta tilanteen mukaan.

”Yhteistyö edustusjoukkueen kanssa on ollut odotetusti erittäin toimivaa. Olemme antaneet edustuksen pelaajille peliaikaa, ja olemme saaneet sieltä pyydettäessä apua, kun me tarvitsimme lisäpelaajia”, Kopf kuvailee.

Erikseen Kopf nostaa esiin edustusjoukkueen MuSa-ottelun, jossa pelasi peräti neljä kakkosjoukkueen pelaajaa flunssa-aallon vietyä yli puolet edustusjoukkueen pelaajista vuoteen omiksi. Ottelussa kakkosjoukkueen Simo Mäensivu pelasi täydet 90 minuuttia ja syötti Farhad Rahimin tekemän voittomaalin. Lisäksi ottelun lopussa kentällä nähtiin kakkosjoukkueen pelaajista Matias Stark, Pyry Virtanen ja Iikka Häkkinen.

”Olen myös iloinen siitä, että pystyimme auttaman edustusjoukkuetta, kun siellä tarvittiin muutama pelaaja MuSaa vastaan. Toivottavasti hyvä yhteistyö jatkuu myös koko loppukauden ajan”, Kopf toivoo.

Loppukauden tavoitteita Kopf muotoilee varovaisesti, vaikka selvästi päävalmentajalla on halu haastaa kärkinelikon joukkueet TPV, NoPS, TP-T ja FC Haka juniorit.

”Olemme nyt viidennellä sijalla. Haluan puolustaa tätä sijoitusta ja olen varma että se on realistinen tavoite, jos pelimme paranee kuten tähän asti. Toinen tavoite on kiusata kärkinelikkoa, ja jos tilaisuus ohittaa joku heistä tulee, olemme toivottavasti valmiita käyttämään sen. Loppukauden aikana haluan myös kehittää jokaista pelaajaa ja samoin koko joukkueen suoritusta.”

Iikka Häkkinen laukoo voimalla.

Viihdyttäviä ottelutapahtumia Pyynikillä

Kakkosjoukkue pelaa kotiottelunsa Pyynikin urheilukentällä, ja suurimmassa osassa otteluita yleisölle on tarjolla anniskelualue ja grillipalvelut. Yleisöä on tyypillisesti ollut reilu 50–70 henkeä, ja peräti 209 katsojan edessä pelattu TPV-ottelu nostaa yleisökeskiarvon 93 katsojaan. Pelit ovat olleet viihdyttäviä ja useimmiten varsin tasaisia.

Kannattaa siis tulla myös kakkosjoukkueen otteluihin viihtymään Pyynikille. Usein samana päivänä pelataan myös naisten edustusjoukkueen ottelu käytännössä välittömästi kakkosjoukkueen ottelun jälkeen, jolloin Pyynikillä voi viettää pitkän iltapäivän anniskelualueen ja grillipisteen tuotteista nauttien.

Seuraavia otteluita joudutaan kuitenkin odottamaan kuukauden verran, sillä kakkosjoukkueen kausi jatkuu vasta heinäkuun lopussa. Silloin kohdataan TKT lyhyessä ajassa kahdesti, sillä keskiviikkona 27.7. vieraissa Hervannan keskuskentällä pelattavan rästiottelun jälkeen joukkueet kohtaavat uudelleen lauantaina 30.7. TamUn kotiottelussa Pyynikin urheilukentällä. Tervetuloa silloin kannustamaan joukkue kohti kärkinelikon haastamista sarjataulukossa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

17.4. TamU - FC Inter 2 0 – 0 rpk.

12.4. SalPa - TamU naiset 1 – 3

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

20.4. klo 19 TamU - Ilves 2

20.4. klo 14 TamU naiset - PIF

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2