Kakkosjoukkue nousi sarja­kärkeen PJK-voitolla

31/07/2016 TamU 2

Tampere Unitedin kakkosjoukkue nousi Vitosen lohkonsa kärkipaikalle kaadettuaan Pirkkalan Jalkapalloklubin kakkosjoukkueen maalein 1–3 (1–1). Ottelua sävytti sateinen sää, jonka myötä pallo liikkui ajoittain erittäin verkkaisesti Killon luonnurmella. Sateen tauottua etenkin toisella puoliajalla nähtiin ajoittain erittäin laadukasta alasarjajalkapalloa.

TamU-uutiskuva

Kakkosjoukkue oli saanut kokoonpanoonsa edustusjoukkueessa viime aikoina vähälle peliajalle jääneet Jonne Keräsen ja Mika Kytöviidan. Molemmat olivatkin pelipäällä: Keränen pyöritti Sinipaitojen peliä keskikentällä, ja Kytöviita oli tehokas hyökkäyspäässä syöttäen ottelun avausmaalin ja tehden ottelun lopullisesti ratkaisseen 1–3-maalin.

Mainitun avausmaalin teki vajaan vartin pelin jälkeen edustusjoukkueessa vielä viime kaudella pelannut Severi Hiltunen. Kytöviidan läpisyöttö oli napakka, ja Hiltunen nosti pallon varmasti maalivahdin yli verkon perukoille. Kaunis maali lupaili hyvää ensimmäistä jaksoa nihkeästi sujuneen ottelun alun jälkeen.

Toisin kuitenkin kävi, sillä vain viitisen minuuttia myöhemmin PJK:n Eetu Nieminen karkasi läpi, ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Kun lisämaaleja ei ensimmäisellä jaksolla nähty, tauolle lähdettiin tasalukemissa 1–1.

Toisella jaksolla TamU otti pelin paremmin haltuunsa ja rakensi tukun hyviä maalipaikkoja. Paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi voinut päättyä runsasnumeroisestikin, mutta esimerkiksi Jasmin Mlivic laukoi jakson alkuminuuteilla tulisesti päin maalivahtia.

Lopulta voittomaaliksi jäänyt 1–2-osuma syntyi 55 minuutin kohdalla tyylipuhtaasta Jonne Keräsen antamasta kulmapotkusta. Boksista löytyi Andrei Haritonovin pää täysin vapaana, ja napakka pusku upposi vastustamattomasti maalin takakulmaan.

Vain muutama hetki maalinsa jälkeen Haritonov pääsi laukomaan kuudentoista rajan takaa, mutta maalivahti sai torjuttua vedon kulmaksi. Kulmapotku puolestaan päätyi maalin eteen Mikko Ojaselle, mutta puolustaja sai siivottua vedon maaliviivalta.

Ottelun lopullinen ratkaisu oli Mika Kytöviidan yksilösuoritus noin vartti ennen ottelun päätösvihellystä. Pirkkalalaiset erehtyivät jättämään seisovin jaloin pallon kanssa olleelle Kytöviidalle liikaa tilaa kuudentoista rajan takana, eikä rutinoitunut maalintekijä jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä. Seurasi takareiden tyhjennys eli kuuluisa Sonnin pommi, ja verkko heilui maalin merkiksi.

Ottelun loppuminuuteilla sekä Riku Jussilalla että Mika Kytöviidalla oli vielä tilaisuutensa kaunistella lukemia, mutta kun paikat tuhrittiin, jäi loppulukemiksi 1–3 (1–1). Voiton myötä Tampereen Palloilijat jäi sarjassa kolmen pisteen päähän ja yhden ottelun vähemmän pelannut Ikaalisten Urheilijat neljän pisteen päähän.

”Pelin tempo oli verkkainen, ja menimme turhaan vastustajan kävelyyn mukaan. Onneksi peli oli hallussa alkua lukuun ottamatta. Tulos tyydyttää, mutta paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet tehdä muutama maali enemmän, sillä paikkoja oli paljon”, kommentoi valmennusvastuun kantanut Mika Kanerva.

Seuraavan kerran kakkosjoukkue pelaa jo ylihuomenna tiistaina, kun LaPro vierailee Kaukajärven kentällä. Ottelu alkaa klo 20. Tervetuloa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

19.6. TuTo - TamU naiset 1 – 5

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

21.7. klo 14 TamU naiset - FC Nokia

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49