Kakkosjoukkue nihkeään tasa­peliin LaPron kanssa

02/08/2016 TamU 2

Kakkosjoukkue pelasi tiistai-iltana jo toisen ottelunsa kolmen päivän sisään. Vastaan asettui Kaukajärven tekonurmella erittäin tuttu joukkue LaPro, jonka kanssa Sinipaidat pelasivat keväällä maalittoman tasapelin. Vaikka TamU oli kenttätapahtumien perusteella parempi joukkue, tälläkin kertaa pisteet menivät jakoon. Loppulukemiksi saatiin 1–1 (0–1).

TamU-uutiskuva

Ottelun ehdottomasti näkyvin ja kuuluvin hahmo oli maailmalta paluun LaPron keskikentälle tehnyt Juha Kumara. Kumara siirtyi kaudeksi 2013 TamU-K:hon useiden LaPro-vuosien jälkeen ja oli Sinipaitojen runkopelaajia kahden kauden ajan. Nyt kuitenkin joukkueeksi on valikoitunut taas miehen monivuotinen seura LaPro, ja paluuottelun kunniaksi Kumara laukoi vierasjoukkueen johtomaalin rangaistuspilkulta, kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia.

LaProlla oli koko ensimmäisen jakson aikana vain muutamia pistohyökkäyksiä, mutta rangaistuspotkua lukuunottamatta TamU-maalissa pelanneelle Jussi Siltaselle ei tullut vaikeita torjuntatöitä. Toisessa päässä Anssi Saiha pääsi vetopaikkaan vain pari minuuttia ennen takaiskumaalia, mutta tulinen veto suuntautui sen verran suoraan kohti vastaan tullutta maalivahtia, ettei tällä ollut vaikeuksia torjua palloa. Jakson loppupuolella parhaat paikat saivat Mikko Humppi ja Tuukka Juutilainen, mutta Humpin vetoon maalivahti Mikko Salminen venytti kätensä väliin ja Juutilaisen laukaus nousi yli maalin.

Toisella jaksolla Sinipaidat jatkoivat painostamistaan. Heti jakson alkuminuuteilla oikealta lähtenyt Mikko Ojasen matala keskityspallo päätyi maalin edessä olleesta pelaajaruuhkasta huolimatta takatolpalle Ville Toivalle, mutta tämän maalintekoyritys päätyi tolppaan.

Noin kymmenen minuutin kohdalla Severi Hiltunen sai oivan tekopaikan, kun Riku Jussilan keskitys löysi nuoren hyökkääjän boksista. Pallo kuitenkin kieri turhauttavasti juuri ja juuri yläriman ylitse. Hetkeä myöhemmin toppari Tuomas Hyrkkänen pääsi puskemaan Tuukka Juutilaisen kulmapotkusta melko vapaasti, mutta pallo karkasi yli maalin.

LaPron parhaasta maaliyrityksestä toisella puoliajalla vastasi jälleen Juha Kumara, joka laukoi vapaapotkun reilusta 20 metristä kohti maalin vasenta alanurkkaa. Maalivahti Jussi Siltanen sai heittäydyttyä pallon tielle, mutta jos veto olisi suuntautunut hiukan ylemmäksi tai lähemmäksi tolppaa, Siltasella olisi varmasti ollut huomattavasti suurempia vaikeuksia sen kanssa. Torjunta oli joka tapauksessa Siltaselta jälleen mainio muistutus siitä, että hän on tarvittaessa koska tahansa valmis hyppäämään tolppien väliin myös edustusjoukkueessa.

Helpottava tasoitusmaali syntyi tyylipuhtaasta kulmapotkusta kun ottelua oli jäljellä vartin verran. Tuukka Juutilainen lähetti pallon maalin eteen ja boksi etualalla päivystänyt kookas keskuspuolustaja Osku Airesto puski pallon voimalla verkon perukoille.

Ottelun viimeisellä viisitoistaminuuttisella sekä Tuukka Juutilaisella että Ville Toivalla oli vielä maalipaikat, mutta maalivahti Mikko Salminen nappasi Juutilaisen vedon syliinsä ja nyrkkeili Toivan puskun yli päätyrajasta. Myös LaPro näytti vielä hetkittäin vaaralliselta, mutta kun lisämaaleja ei tehty, pisteet jaettiin maalein 1–1 (0–1).

Vaikka LaProllakin oli siis omat paikkansa tehdä toinen maali, Sinipaidoille jäi ottelusta huomattavasti enemmän jossiteltavaa. Paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi voitu ratkaista jo hyvissä ajoin. Lisäksi huolellisemmalla pelillä maalipaikkojakin olisi voitu luoda paljon enemmän.

”Oikeastaan ottelu erosi ensimmäisestä kohtaamisessa vain siten, että tänään meillä oli paikkoja ratkaista ottelu”, vertasi päävalmentaja Mikko Jokela ottelua aiempaan maalittomaan kohtaamiseen.

”LaPro pelasi jälleen kerran sille erittäin hyvin sopivaa peliä ja teki sen erittäin hyvin. Meillä oli omat paikkamme ratkaista peli ja murtaa LaPron puolustusmuuri, mutta muutama Mikko Salmisen oiva pelastus sekä hitusen vajavainen viimeinen ratkaisu maksoi meille tänään kaksi pistettä. Kerskumisoikeudet jäi taas jakamatta”, Jokela toteaa.

Tasapeli nosti kakkosjoukkueen 24 pisteeseen yhdentoista pelatun ottelun jälkeen. Sarjanousu on edelleen joukkueen omissa käsissä, vaikka 22 pistettä kymmenessä ottelussa keränneellä Ikaalisten Urheilijoilla onkin mahdollisuus nousta sarjakärkeen voittamalla rästiottelu. Joukkueet kohtaavat toisensa Kaukajärvellä sarjan viimeisellä kierroksella, ja on täysin mahdollista että jännitys säilyy sarjan loppuun asti.

Seuraavan kerran kakkosjoukkue pelaa viikon päästä tiistaina 9.8. Silloin Kaukajärvelle saapuu vieraaksi Ylöjärven Ilves ja ottelu potkaistaan käyntiin klo 20. Tervetuloa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

19.5. Ilves-Kissat - TamU 1 – 6

18.5. LiePa - TamU naiset 1 – 2

14.5. FC Haka j. - TamU 2 2 – 3

29.5. klo 18 EBK - TamU

25.5. klo 14 TamU naiset - Apassit

24.5. klo 19 NoPS - TamU 2