21.5.2019

 
 

Kakkosjoukkue kulkee edelleen voitosta voittoon

Tampere Unitedin kakkosjoukkue jatkoi perjantaina Kaukaj√§rven tekonurmella voittokulkuaan nappaamalla t√§ydet pisteet vieraana olleelta Tervakosken Padolta. J√§lleen edustusjoukkueelta apuja saanut joukkue otti komean 5‚Äď2 (3‚Äď1) -voiton, ja hallitsi ottelua ajoittain mielin m√§√§rin.

Kotijoukkue lähti otteluun heti ensimmäisistä minuuteista alkaen vahvasti pallonhallinnalla, ja pallo liikkui puolustuksessa ja keskikentällä huomattavasti ripeämmin kuin aiemmissa peleissä. Se tuotti myös tulosta, kun heti seitsemän minuutin pelin jälkeen edustusjoukkueen Aleksi Sainio puhkoi vastustajan linjan, ja toinen edustusjoukkueesta tukemaan tullut pelaaja Deng Malwal viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin.

TamU jatkoi maalin j√§lkeen v√§litt√∂m√§sti samaa lyhytsy√∂tt√∂peli√§√§n, eik√§ aikaakaan, kun Sainio murtautui hyvin samalla tavalla l√§pi linjan ja viimeisteli tilanteeksi jo 2‚Äď0. T√§ss√§ vaiheessa peli√§ oli kulunut 34 minuuttia.

Vain kaksi minuuttia my√∂hemmin huikean alkukauden pelannut toppari Johannes Saranp√§√§ viimeisteli kulmasta tilanteeksi 3‚Äď0. Muutama minuutti ennen puolta aikaa TamUn p√§√§ss√§kin tapahtui, kun Padon hy√∂kk√§√§j√§ sai purkupallon onnekkaasti k√§dell√§√§n mukaansa, ja rangaistusalueen sis√§puolella tapahtuneesta pienest√§ kontaktista vihellettiin vierailijoille rangaistuspotku. Tervakoskelaiset kavensivat Tony Kummolan turvin pilkulta taukotilanteeksi 3-1.

Toiselle jaksolle kotijoukkue l√§hti j√§lleen samalla intensiteetill√§. Pallo liikkui ripe√§sti pakottaen vastustajan juoksemaan pitki√§kin ajanjaksoja pallon per√§ss√§. Sy√∂tt√∂peli ei kuitenkaan tuottanut TamU n nelj√§tt√§ maalia, vaan sen tuotti keskikent√§n Ahmed Kharzani upealla yksil√∂suorituksella 54. minuutilla. ”Sain v√§h√§n tilaa ja p√§√§tin kokeilla”, kuittasi Kharzani ottelun j√§lkeen. Tilanteessa Kharzani painoi t√§h√§n menness√§ kauden upeimman maalin noin kolmestakymmenest√§ metrist√§ aivan takayl√§seen. Vastustajan maalivahdilla ei ollut mit√§√§n asiaa kaukauksen tiell√§ peliv√§lineen leijuessa kuin Jabulani pahimmillaan Etel√§-Afrikan MM-kisoissa.

Viisi minuuttia myöhemmin Pato kavensi kuitenkin jälleen erikoistilanteesta, kun Niko Mikkonen teki päällään vierailijoiden toisen maalin kulmapotkun päätteeksi. Maali ei kuitenkaan jäänyt ottelun viimeiseksi, kun vaihdosta tullut Ville Silvennoinen tuikkasi 71. minuutilla varmalla viimeistelyllä pallon verkkoon laitapuolustaja Juha Unkurin loistavasta syötöstä.

Silvennoisen 5‚Äď2-maali katkaisi my√∂s vastustajan selk√§rangan. Ottelun viimeinen 20 minuuttia oli entist√§
tiiviimp√§√§ Tampere Unitedin hallintaa, kun kotijoukkue sy√∂tteli ajoittain jopa 40‚Äď60 sy√∂t√∂n jaksoja
omilleen päästämättä punapaitoja edes koskemaan palloon.

Kokonaisuudessaan ottelu oli tähän mennessä kakkosjoukkueen kauden onnistunein, vaikka parannettavaa löytyy edelleen. Joukkue koki myös erittäin ikävän takaiskun, kun puolustuksen Johannes Saranpää loukkasi vakavasti polvensa ja on tämän myötä todennäköisesti sivussa useita kuukausia.

Ottelun kolmella pisteellä TamU 2 siirtyi sarjan kärkeen ainoana joukkueena, kun PJK ja LaVe hävisivät molemmat neljännet ottelunsa. Seuraava kakkosjoukkeen peli pelataan jo tulevana keskiviikkona 22.5. Toijalassa, jossa vastassa on TP-49.