Kakkosjoukkue kulkee edelleen voitosta voittoon

21/05/2019 TamU 2

Tampere Unitedin kakkosjoukkue jatkoi perjantaina Kaukajärven tekonurmella voittokulkuaan nappaamalla täydet pisteet vieraana olleelta Tervakosken Padolta. Jälleen edustusjoukkueelta apuja saanut joukkue otti komean 5–2 (3–1) -voiton, ja hallitsi ottelua ajoittain mielin määrin.

TamU-uutiskuva

Kotijoukkue lähti otteluun heti ensimmäisistä minuuteista alkaen vahvasti pallonhallinnalla, ja pallo liikkui puolustuksessa ja keskikentällä huomattavasti ripeämmin kuin aiemmissa peleissä. Se tuotti myös tulosta, kun heti seitsemän minuutin pelin jälkeen edustusjoukkueen Aleksi Sainio puhkoi vastustajan linjan, ja toinen edustusjoukkueesta tukemaan tullut pelaaja Deng Malwal viimeisteli ottelun ensimmäisen maalin.

TamU jatkoi maalin jälkeen välittömästi samaa lyhytsyöttöpeliään, eikä aikaakaan, kun Sainio murtautui hyvin samalla tavalla läpi linjan ja viimeisteli tilanteeksi jo 2–0. Tässä vaiheessa peliä oli kulunut 34 minuuttia.

Vain kaksi minuuttia myöhemmin huikean alkukauden pelannut toppari Johannes Saranpää viimeisteli kulmasta tilanteeksi 3–0. Muutama minuutti ennen puolta aikaa TamUn päässäkin tapahtui, kun Padon hyökkääjä sai purkupallon onnekkaasti kädellään mukaansa, ja rangaistusalueen sisäpuolella tapahtuneesta pienestä kontaktista vihellettiin vierailijoille rangaistuspotku. Tervakoskelaiset kavensivat Tony Kummolan turvin pilkulta taukotilanteeksi 3-1.

Toiselle jaksolle kotijoukkue lähti jälleen samalla intensiteetillä. Pallo liikkui ripeästi pakottaen vastustajan juoksemaan pitkiäkin ajanjaksoja pallon perässä. Syöttöpeli ei kuitenkaan tuottanut TamU n neljättä maalia, vaan sen tuotti keskikentän Ahmed Kharzani upealla yksilösuorituksella 54. minuutilla. ”Sain vähän tilaa ja päätin kokeilla”, kuittasi Kharzani ottelun jälkeen. Tilanteessa Kharzani painoi tähän mennessä kauden upeimman maalin noin kolmestakymmenestä metristä aivan takayläseen. Vastustajan maalivahdilla ei ollut mitään asiaa kaukauksen tiellä pelivälineen leijuessa kuin Jabulani pahimmillaan Etelä-Afrikan MM-kisoissa.

Viisi minuuttia myöhemmin Pato kavensi kuitenkin jälleen erikoistilanteesta, kun Niko Mikkonen teki päällään vierailijoiden toisen maalin kulmapotkun päätteeksi. Maali ei kuitenkaan jäänyt ottelun viimeiseksi, kun vaihdosta tullut Ville Silvennoinen tuikkasi 71. minuutilla varmalla viimeistelyllä pallon verkkoon laitapuolustaja Juha Unkurin loistavasta syötöstä.

Silvennoisen 5–2-maali katkaisi myös vastustajan selkärangan. Ottelun viimeinen 20 minuuttia oli entistä
tiiviimpää Tampere Unitedin hallintaa, kun kotijoukkue syötteli ajoittain jopa 40–60 syötön jaksoja
omilleen päästämättä punapaitoja edes koskemaan palloon.

Kokonaisuudessaan ottelu oli tähän mennessä kakkosjoukkueen kauden onnistunein, vaikka parannettavaa löytyy edelleen. Joukkue koki myös erittäin ikävän takaiskun, kun puolustuksen Johannes Saranpää loukkasi vakavasti polvensa ja on tämän myötä todennäköisesti sivussa useita kuukausia.

Ottelun kolmella pisteellä TamU 2 siirtyi sarjan kärkeen ainoana joukkueena, kun PJK ja LaVe hävisivät molemmat neljännet ottelunsa. Seuraava kakkosjoukkeen peli pelataan jo tulevana keskiviikkona 22.5. Toijalassa, jossa vastassa on TP-49.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola VA Sport Management

17.7. TamU - SexyPöxyt 3 – 0

21.7. TamU naiset - FC Nokia 1 – 1

27.6. PP-70 - TamU 2 2 – 7

23.7. klo 19 TamU - Ilves-Kissat

27.7. klo 12 PIF - TamU naiset

27.7. klo 18 TamU 2 - TP-49