Kakkosjoukkue kohtaa sunnuntaina ACE:n Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella

06/03/2022 TamU 2
Uutinen

Maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna TamU-yhteisön katseet ovat Pirkkahallissa. Sunnuntaina kello 20.00 alkavassa ottelussa Sinipaitojen kakkosjoukkue saa vastaansa saman sarjatason AC Estudiantesin. Kyseessä on kilpailukalenteriin palanneen Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu.

Tampere Unitedin kakkosjoukkue pelaa sunnuntaina toisen ottelunsa juurilleen palanneessa Suomen Cupissa. Vaikka ottelu on kakkosjoukkueelle jo laatuaan toinen kyseisessä kilpailussa, niin nyt pelataan vasta ensimmäistä kierrosta. Parin viikon takainen LeKi-futiksen kaato kuin oli vasta kilpailun tasauskierrosta ja toi pääsylipun ensimmäiselle varsinaiselle kilpakierrokselle.

Lempääläläiset taipuivat Pirkkahallissa lopulta maalein 0–4. Sinipaitojen maaleista vastasivat järjestyksessä Ville Vähänen, Mikko Jussila, Ville Silvennoinen ja Iikka Häkkinen. Ottelu avasi monilta osin verhoa uudistetun Tampere United kakkosen miehistön sekä valmentaja Markus Kopfin pelitavan osalta. Tässä välissä Kopfin miehistö ehti pelata myös viime viikonloppuna. TPV:n P20-joukkue kaatui Kaupin tekonurmella pelatussa ottelussa maalein 1–2. Näin joukkue jatkaa talvikautta tappiottomana, sillä aiemmat harjoitusottelut TPV:n edustusjoukkuetta ja Nokian Palloseuraa vastaan ovat päättyneet tasalukemiin.

Päävalmentaja Markus Kopf ei kuitenkaan ollut edellisen cup-ottelun jälkeen täysin tyytyväinen joukkueensa esitykseen, vaikka tulos ja jatkopaikka cupissa tietysti miellyttivätkin.

”Tulos oli hyvä, mutta pelasimme kauden tähän asti heikoimman ottelumme. Luulen että tähän on syynä se, että puolustussuuntaan olimme aika hyviä aiemmissa kahdessa ottelussa hyviä joukkueita vastaan, mutta pallon kanssa meillä ei ollut ratkaisumalleja. Yritimme pelata korkeaa prässiä ja varsinkin toisella jaksolla se toimi, ja saimme myös maalintekotilaisuuksia sitä kautta. Paljon on kuitenkn vielä parannettavaa”, Kopf ruoti.

Erityisesti Kopfia huolestuttivat puolustuspään virheet.

”Menetimme pallon liian helposti puolustuslinjassa, ja sitä ei saa tapahtua parempia joukkueita vastaan, sille he rankaisevat näistä virheistä.”

Vastaan asettuu tuttu joukkue

Sunnuntaina vierasjoukkueena pelaavan ACEn arpa heitti suoraan Suomen Cupin ensimmäiselle kierrokselle, joten ottelu on paikallisvastustajalle ensimmäinen kilpailullinen koitos kalenterivuonna 2022. Internetin syövereistä tietoa vastustajasta on vaikea lähteä liikaa raapimaan, sillä ACE:n omien verkkosivujen edellisestä postauksesta on 362 päivää, ja koskee harjoituskauden 2021 tuloksia. Sosiaalisen median puolelta selviää kuitenkin, että harjoitusotteluissa ACE hävisi ensin TPV:n P20-joukkueelle maalein 4–0, ja tämän jälkeen ACE otti 6–1-voiton Keski-Suomen Kolmosessa pelaavasta Keuruun Pallosta.

Tampereen alueella piirit ovat kuitenkin sen verran pienet, että Pirkkahallin matolle kävelee varmasti monia toisilleen tuttuja kasvoja. Harjoitusotteluissa ACElla on ollut mukana Sinipaidoista tutuista pelaajista ainakin Antti Haavisto ja Taavi Abruquah. Ennen kaikkea mahdollisen jatkopaikan lisäksi ottelu tuo Sinipaidoille erinomaisen mahdollisuuden testata sitä, missä mennään tulevan kauden suhteen, ACE kun kuuluu tulevan kauden vastustajiin. Ison kentän otteluita ei uudistuneella kakkosjoukkueella ole liikaa ennen sarja-avausta tarjolla. Viimeisimpinä lisäyksinä joukkueeseen ovat tällä viikolla liittyneet edustusjoukkueessa pari kautta pelannut Panu Väliaho ja viime kaudella kakkosjoukkueessa viisi maalia tehnyt Deng Malwal.

Päävalmentaja Markus Kopf pitää ACEa hyvänä testinä kakkosjoukkueelle. Samalla voitto avaisi erinomaisen tilaisuuden Suomen Cupissa, sillä ottelun voittaja kohtaa cupin toisella kierroksella joko FC Haka juniorien Kutosessa pelaavan joukkueen tai niinikään Kutosessa pelaavan oriveteläisjoukkue Tuiskun, jolloin paikka himoitulle cupin kolmannelle kierrokselle olisi erittäin lähellä. Kolmannella kierroksella mukaan cupiin tulevat Ykkösen ja Kakkosen joukkueet sekä liigajoukkueista Ilves, AC Oulu, FC Lahti, HIFK, IFK Mariehamn ja VPS.

”Haluan voittaa ja haluan cupissa seuraavalle kierrokselle, mutta tämä on hyvä testi sarjakauttakin ajatellen, sillä ACE pelaa tulevalla kaudella samassa sarjassa”, Kopf summaa.

Tampere United toimii sunnuntain ottelussa kotijoukkueena ja Pirkkahalliin on vapaa pääsy. Peli on tietysti parasta paikan päällä ja toivotamme mahdollisimman runsaslukuisesti Tampere Unitedin kannattajat kannustamaan Sinipaitoja Suomen Cupin toiselle kierrokselle. Tapahtumia voi seurata myös twitterseurannan välityksellä.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2