Kakkosjoukkue kaatoi Antti Ojanperällä vahvistuneen PoNU Bk:n

18/05/2016 TamU 2

Sinipaitojen kakkosjoukkueen kauden neljäs ottelu pelattiin hyvässä säässä Kaukajärvellä. Antti Ojanperällä vahvistunut PoNU Bk antoi hyvän vastuksen, mutta kotijoukkue oli tasokkaassa ottelussa parempi lukemin 1–0 (0–0). Maalista vastasi Severi Hiltunen.

TamU-uutiskuva

Kotijoukkeen kapteeni Lauri Leppäsen parannellessa edelleen nilkkaansa ovat toppariparit vaihdelleet kaikissa otteluissa. Tällä kertaa Tuomas Hyrkkäsen rinnalla pelasi edustusjoukkueesta lainassa käynyt Otto Pitkänen, joka pelasikin hyvän ottelun takuuvarman Hyrkkäsen ohella.

Isokokoinen PoNU oli vahva kamppailupelaamisessa ja se antoikin alusta asti hyvän vahvuksen ja lähti pelaamaan jalkapalloa eikä vain koittanut pitää kotijoukkuetta pois maalinteosta. Erinomaisen ottelun pelannut kotijoukkue onnistui kuitenkin luomaan lukuisia maalipaikkoja.

Keskikentällä molemmilla jouukueilla oli asettaa tälle tasolle huikeat pelaajat. PoNU Bk:n keskikentälle oli ilmestynyt Antti Ojanperä, joka pelasi vielä edellisellä kaudella veikkausliigaa Ilveksessä. Tampere Unitedin paidassa Ojanperä on esiintynyt 171 kertaa ja voittanut kaksi Suomen mestaruutta. Sinipaitojen vastineena oli Futsal kentillä loistanut Lauri Savolainen, joka on ottelu ottelulta pelannut koko ajan paremmin.

Ensimmäinen todellinen maalipaikka tulikin kun Lauri ”Leku” Savolainen pelasi hienolla pistosyötöllä Tero Lepolan karkuun. Pitkä karkumatka päättyi epäonnistuneeseen laukauksen, jonka PoNU Bk:n maalilla torjunut tuore Futsalin SM-hopeamaalivahti Juha Ojanperä torjui helposti. Kotijoukkue loi maalipaikkoja lisää ja maali suorastaan roikkui ilmassa. Kulmapotkun jälkitilanteessa Savolainen puski Ojanperän torjunnan kautta sisätolppaan ja jatkopalloa sohittiin monen miehen voimin kohti maalia, mutta täysosuma jäi syntymättä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin paine oli jälleen oransseissa pelanneen PoNUn maalilla, ja Severi Hiltusen prässi toimi niin, että Ojanperä liukui pallon noin kahteenkymmeneenviiteen metriin Tero Lepolan jalkaan. Tämä koitti nostaa pallon maaliin, mutta lepsuksi jäänyt laukaus pysähtyi maalin edustalla puolustajaan.

PoNUn paras paikka tuli, kun kahdessa viimeisessö ottelussa täydet minuutit laitapuolustajana pelannut Riku Jussila rikkoi noin 18 metrissä. Jaakko Silmolan hieno laukaus ylänurkkaan näytti painuvan vastustamattomasti maaliin, mutta TamUn maalilla pelannut Henry Friman venyi huikeaan yhden käden torjuntaan. Näin puoliajalle siirryttiin pyöreissä 0–0 lukemissa.

Toisella puoliajalla taistelu jatkui tasokkaana. PoNU pelasi suoraviivaisesti pystyyn, mutta sinipaitojen puolustus kesti lähentelyt ja Friman sai seistä maalillaan rauhassa. Erinomaisen ottelun keskikentän pohjalla pelannut Ville Toiva lähetti pitkän pallon kohti rangaistusalueen oikeaa kulmausta, ja kun puolustaja luki pallon totaalisen väärin, pääsi Severi Hiltunen palloon ja nosti taidokkaasti yli vastassa olleen maalivahdin siirtäen kotijoukkueen ansaitusti 1–0 johtoon.

Toivan syöttöpussista löytyi uusi variaatio edellisestä hetkeä myöhemmin, kun hienon juoksun tehnyt Pepe Luoto oli vapaana keskustassa. Nappisyöttö tavoitti Luodon, joka koitti samanlaista nostoa kuin Hiltusen maalissa. Pallo nousikin kauniisti yli vastaan tulleen Ojanperän, mutta jälleen vain tolpat kolisivat.

Sinipaidat vaihtoivat pelaajia ja näin joukkue pystyi vastaamaan raikkaalla jalalla lopussa kolmen miehen linjaan siirtyneen PoNUn rynnistykseen. Vaikka mitään loistopaikkoja ei lopussa syntynytkään oli kotijoukkue lähempänä toista osumaa kuin PoNU tasoitusta. Loppuvihellyksen jälkeen loppulukemat 1–0 ja kolme pistettä sinipaitojen plakkariin. Huomionarvoista on myös se, että sinipaitojen korttitili on yhä puhdas.

Päävalmentaja Mikko Jokela oli tyytyväinen näkemäänsä: ”Tämä oli meiltä huikean hyvä peli koko joukkueelta hyvää vastustajaa vastaan. Vastustajan kontrolloidut hyökkäykset olivat todella vähissä ja vain maalikehikot sekä vastustajan maalivahti pitivät numerot tasaisina. Y-Ilves-pelissä löytynyt hyökkäyspeli naksahti vielä pykälän verran paremmin kohdalleen ja toi meille tärkeät kolme pistettä yhdessä loistavan puolustuspelin kanssa.”

Pepe Luoto oli pelin jälkeen puheliaalla päällä: ”Hieno voitto ja ennen kaikkea suhteellisen ehjä ja hyvä peli joukkueelta. Saatiin luotua ihan hyvin paikkoja ja pidettiin vastustaja niiltä pois. Itselläkin oli paikka laittaa pallo häkkiin mutta eipä mennyt. Voiton jälkeen ei niin harmita, mutta kyllähän noista sisään pitäisi pistää. Severi teki tänään tärkeän häkin ja on hieno nähdä miten turhat kikkailut on kaverilta alkaneet jäädä pois, ja tulosta on ruvennut syntymään sitä myötä. Vastustajalla oli hyvä keskusta tänään, mutta meillä oli parempi. Sillä osa-alueella se suurin vääntö käytiin. Me ruvetaan pikkuhiljaa löytämään sitä peliä mitä me halutaan pelata ja silloin ei vastustajalla ole kivaa.”

Seuraavan kerran kakkosjoukkue pelaa lauantaina 28.5. FC Vapsin vieraana Sastamalassa, ja seuraava kotiottelu puolestaan koittaa tiistaina 31.5. kun TaPa vierailee Kaukajärvellä. Tervetuloa kannustamaan seuran kakkosjoukkuetta tulevissa otteluissa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

21.7. klo 14 TamU naiset - SalPa

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2