Kakkosjoukkue jäi tasa­peliin kauden päätös­ottelussa

21/09/2016 TamU 2
Uutinen

Tampere Unitedin kakkosjoukkueen kauden päättänyt ja samalla sarjan voiton ratkaissut ottelu Ikaalisten Urheilijoita vastaan päättyi tiistai-iltana Kaukajärven tekonurmella maalittomaan tasapeliin. Vaikka TamU hallitsi ottelua, tolppaa ja ylärimaa lähemmäksi maalia Sinipaidat eivät päässeet. Tasapeli tarkoittaa sitä, että IkU piti sarjajohdon kahden pisteen erolla, ja juhlii nousua Neloseen.

TamU-uutiskuva

Tasapelin myötä sarjakakkoseksi jäänyt TamUn kakkosjoukkue voi vielä kuitenkin saada paikan ensi kauden Nelosessa täydennysmenettelyn kautta. Satakunnan ja Tampereen piirien yhteistyö Kolmosessa päättyy tämän kauden jälkeen, ja tämä johtaa siihen, että myös alemmissa sarjoissa täydennysmenettelyä joudutaan käyttämään poikkeuksellisen paljon. Käytännössä molempien Vitosen lohkojen kakkoset nousevat ensi kauden Neloseen, jos Kolmosesta nousee Kakkoseen Tampereen piirin joukkue. Näin ollen edustusjoukkueen loppukaudessa on pelissä kaksi sarjanousua: jos edustusjoukkue nousee Kakkoseen, samalla varmistuu myös kakkosjoukkueen nousu Neloseen.

Tiistain ottelusta muodostui nousukamppailuksi tyypillinen taisteluottelu. Kaukajärvelle oli saapunut mukavasti molempien joukkueiden kannattajia, ja yleisömääräksi laskettiin mukava 129 henkeä. Yleisö saikin nauttia vauhdikkaasta ottelusta, jossa peli aaltoili ajoittain vauhdilla päästä toiseen. Maalia kohti suuntautuneet vaaralliset laukauksen jäivät kuitenkin molemmissa päissä vähiin. Ensimmäisen viisitoistaminuuttisen aikana ainoaksi maalivahdin torjuttavaksi laukaukseksi jäi IkUn melko heppoiseksi jäänyt yritys kuudentoista rajan takaa. Tämän maalivahti Henry Friman torjui helposti.

TamU loi koko ottelun läpi paljon vaarallisia tilanteita Mika Kytöviidan pitkistä ja terävistä sivurajaheitoista, Parinkymmenen minuutin kohdalla oltiin hyvin lähellä maalia kun pallo ajautui tällaisen heiton jälkitilanteessa Lauri Savolaiselle boksiin, mutta tämän tulinen veto kilpistyi lihamuuriin.

Jakson edetessä IkU pääsi TamUn painostuksen keskellä iskemään muutamia kertoja vastaan. Kerran hyökkääjä pääsi jo puolittain läpi, mutta erinomaisen ottelun pelannut maalivahti Henry Friman poimi laukauksen näyttävästi. Painostuksesta huolimatta Sinipaidat eivät onnistuneet pakottamaan IkU maalilla pelannutta Joonas Lehtiniemeä vaikeisiin torjuntoihin, ja näin tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Maalipuut kolisevat toisella jaksolla

Toisen jakson aikana täysin pimeäksi muuttunut ilta toi tunnelmaan oman säväyksensä. Tunnelmaa tiivisti myös se, että kaikki tiesivät ratkaisun lähestyvän. Joukkueiden kannattajat olivat ryhmittyneet omiin katsomoihinsa, ja jännite oli käsin kosketeltava.

TamU oli lähellä maalia noin kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Mika Kytöviita löysi pitkällä sivurajaheitollaan Antti Haaviston boksin keskeltä. Tämän pusku kuitenkin pysähtyi maalin ylärimaan lähellä ristikkoa, ja kaivattu johtomaali jäi haaveeksi. Samassa tilanteessa IkU pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen vasemmalla laidalla, mutta vetokulma jäi varsin pieneksi, ja pallo pysähtyi maalin sivuverkkoon.

Noin tunnin kohdalla maalipuut kolisivat jälleen. Heikki Raappana toi palloa hyvin oikealla laidalla, haastoi laitapuolustajan ja eteni kohti maalia. Lopulta syöttö löysi Ville Toivan boksista, mutta tämän laukaus kilpistyi takatolpan sisäpintaan. Hetkeä myöhemmin Timo Kauppisen pusku pakotti maalivahti Lehtiniemen huippupelaststukeen. Tilanteen pohjusti jälleen Mika Kytöviidan laakana boksiin kantanut sivurajaheitto.

Kun TamU ei tehnyt toisen jakson ensimmäisen vartin painostuksestaan maalia, alkoi ottelu taas tasoittua. Vaikutti siltä, että Sinipaitojen etsikkoaika oli mennyt. IkU sai paremmin pelin juonesta kiinni ja sai rakennettua myös omia hyökkäyksiään. Kerran TamU-maalivahti Henry Friman pakotettiin todelliseen huippupelastukseenkin, mutta tämä heittäytyi näyttävästi laukauksen tielle. Toisessa vaarallisen näköisessä tilanteessa toppari Tuomas Hyrkkänen joutui juoksukisaan oikealla laidalla, mutta sai lopulta peitettyä hyökkääjän laukausta sen verran että se päätyi sivuverkkoon.

Ottelun viimeisellä vartilla TamU sai vielä yhden huippupaikan tehdä voittomaali, kun Antti Haavisto pääsi puskemaan kulmapotkutilanteessa täysin vapaasti boksissa. TamU-kannattajien harmiksi pusku suuntautui kuitenkin melko karkeasti ohi maalin.

Aivan loppuminuutit olivatkin sitten melko turhauttavaa seurattavaa, kun IkU onnistui rikkomaan peliä, eikä päästänyt TamUa enää vaarallisiin hyökkäyksiin. Palloa pelattiin pitkiä aikoja kentän kulmissa aivan väärässä päässä. Lopulta päätösvihellys vapautti IkUn juhlimaan nousua Ikaalisista saapuneiden kannattajiensa kanssa.

Myöskään TamU-leirissä ei kuitenkaan oltu päät painuksissa ottelun jälkeen, sillä kaikki tiesivät, että paikka Nelosessa aukeaa jos edustusjoukkue hoitaa oman nousunsa. ”Olisi tilanteiden valossa ehkä ansaittu tänään enemmän, mutta sisätolppaa lähemmäs ei päästy”, luonnehti päävalmentaja Mikko Jokela ottelua. ”Sarjan voittaja on aina pitkässä juoksussa kuitenkin paikkansa ansainnut. Onnittelut Ikaalisiin. Nyt sitten odotellaan täydennysmenettelyn tuloksia ja saunotaan!”

”Kiitokset joka jätkälle joukkueessa. Tulos on hyvä sarjanousijalle ja kaikki ovat varmasti parhaansa tehneet”, Jokela toteaa ja päättää kommenttinsa valmentajakollega Mika Kanervalle osoitettuihin vuolaisiin kiitoksiin: ”Kankelle myös onnea uusiin haasteisiin ja uudelle paikkakunnalle. Korvaajan löytäminen tulee olemaan vaikeaa!”

Kakkosjoukkueen ensi kauden sarjapaikka ratkeaa siis Kolmosen tulosten perusteella. Lopullinen sinetti asialle saadaan näillä näkymin Palloliiton Tampereen piirin päätöksellä lokakuun lopulla.

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

20.4. TamU - Ilves 2 5 – 1

20.4. TamU naiset - PIF 2 – 1

16.4. TamU 2 - EIF 0 – 11

24.4. klo 18 SexyPöxyt - TamU

23.4. klo 19 TamU naiset - TPV

27.4. klo 15 TP-49 - TamU 2