Kakkosjoukkue haki pisteet Nokialta

17/08/2016 TamU 2

Tampere Unitedin kakkosjoukkue haki keskiviikkoiltana Nokialta kolme tärkeää sarjapistettä, kun PoNU Bk kaatui keskuskentän kolmosnurmella maalein 0–3 (0–1). Ottelu ei ollut joukkueelta mitenkään häikäisevä esitys, mutta rutiinitaso riitti pitämään oman pään puhtaana ja tekemään voittoon tarvittavat maalit.

TamU-uutiskuva

Sinipaidat ottivat ottelun haltuunsa alusta alkaen. Jo muutaman minuutin pelin jälkeen Mika Kytöviita pääsi puolittain läpi, ja yritti nostaa pallon maalivahdin yli verkon perukoille. Hyvin torjunut maalivahti Ville Mäkinen sai kuitenkin kätensä pallon tielle, ja tuloksena oli vain kulmapotku.

Ottelun avausmaalia saatiinkin odottaa aina ensimmäisen jakson lopulle saakka. Ennen sitä parhaat paikat olivat kuudentoista rajan takaa tulisesti laukoneella Eemeli Peltosella sekä Mika Kytöviidan mainiosta tarjoilusta läheltä vetämään päässeellä Mikko Ojasella. Peltosen laukaus suuntautui kuitenkin ohi ja Ojasen laukauksen maalivahti torjui jaloillaan.

Myös kotijoukkueella oli omat hyökkäyksensä, joista näppärimmässä pitkä ristipallo pudotettiin hyvään vetopaikkaan boksissa, mutta veto suuntautui kuitenkin ohi maalin. Jakson aikana kaikille Tampere Unitedin kannattajille erittäin tuttu hahmo Mika Suonsyrjä käväisi kentällä PoNU-paidassa, mutta ei osallistunut mainittaviin kenttätapahtumiin.

Voittomaaliksi jäänyt ottelun avausmaali syntyi Heikki Raappanan ja Severi Hiltusen yhteisestä oivalluksesta. Raappana heitti sivurajaheiton syvälle linjan taakse juosseelle Hiltuselle, joka eteni laidalta kohti maalia ja laukoi pallon pienehköstä kulmasta tolpan kautta maalin takakulmaan. Ansaittu 0–1-johto jäi myös taukotulokseksi.

Toisen jakson alkupuolella PoNU Bk pääsi kerran säikäyttämään TamU-maalilla pelanneen Jussi Siltasen, kun yllättävä kaukoveto näytti jo hetken putoavan riman alle. Lopulta veto päätyi kuitenkin yli maalin, ja Siltanenkin oli lopulta hyvin mukana tilanteessa. Toisessa päässä Jonne Keränen tarjosi jakson alkupuolen parhaan maalintekopaikan Mika Kytöviidalle, mutta maalivahti torjui hiukan heppoiseksi jääneen laukauksen.

Myös Mika Suonsyrjä käväisi toisella jaksolla kentällä. Tällä kertaa saatiin tilastomerkintäkin, kun Suonsyrjän jalka nousi vaarallisesti Heikki Raappanan päähän. Kyseessä oli ilmeinen vahinko, mutta keltainen kortti oli tilanteesta ilman muuta ansaittu.

Ottelulle saatiin lopulliset ratkaisut sen viimeisen vartin aikana. Ensimmäisenä maaliin osui Mika Kytöviita, joka pääsi laittamaan pallon tyhjään verkkoon Riku Jussilan tulisen mutta pienestä kulmasta lähteneen laukauksen paluupallosta. Vain pari minuuttia tämän jälkeen Severi Hiltunen pelattiin läpiajoon. Tuulennopea Markku Rantanen juoksi mukaan tilanteeseen, ja Hiltunen antoi helpon syötön, josta Rantasella oli vieläkin helpompi työ upottaa pallo tyhjänä ammottaneeseen maaliin. Syöttö osoitti nuoren hyökkääjän hienoa malttia.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin kuultiin ottelun päätösvihellys, ja näin TamU sai lähteä kotimatkalle kolmen pistettä mukanaan.

”Peli oli meillä melko hyvin hallinnassa tänään”, arvioi päävalmentaja Mikko Jokela ottelun jälkeen. ”Omaan silmään sattui vain yksi varsinainen laukaus kohti Jussin vartioimaa maalia, joskin ehdin tänään paikalle vasta kun noin puoli tuntia oli pelattu”, toteaa valmennusvastuun ottelun alkupuolella Mika Kanervalle jättänyt päävalmentaja.

”Oma pelimme oli ajoittain hieman sekaisin ja jouduimme lyömään pystypalloja ehkä hieman aiempaa enemmän, mutta niistä saatiin muutamia maukkaita kuvioita aikaiseksi”, Jokela luonnehtii. ”Edustuksesta lainatut Jonne [Keränen] ja Eemeli [Peltonen] yhdessä jo vakiokalustoon kuuluvien Tinken [Timo Kauppinen] ja Sonnin [Mika Kytöviita] kanssa helpottivat osittain haastavaa pelaajatilannetta ja täydensivät tämän päivän kolmen pisteen palapelin.”

”Meillä oli tänäänkin paikat useampiin osumiin, mutta jälkeen kerran vastustajan maalivahti esitti muutamia loistavia torjuntoja. Tehdyt kolme maalia lämmittävät ja erityisesti se, että oikeastaan kaikki maalit syntyivät pelaamalla”, Jokela päättää.

Seuraavan kerran kakkosjoukkue pelaa ensi viikon tiistaina 23.8. kun FC Vapsi vierailee Kaukajärvellä. Ottelu alkaa klo 19.15. Tervetuloa!

TamU-Kauppa

Pääyhteistyökumppanit

Tukemassa myös

American Brothers Circle Line Group Edun Herkkukeidas Insta Group Käännöstoimisto Juha Arola Ruutanan Härveli

15.6. Ilves 2 - TamU 0 – 5

16.6. MaPS - TamU naiset 0 – 13

15.6. Pato - TamU 2 1 – 1

2.7. klo 18 TPV - TamU

19.6. klo 19 TuTo - TamU naiset

27.6. klo 18 PP-70 - TamU 2